Виж пълна версия : Клок на MSI FX5200
CaverneR
30.03.05 г., 10:21
Та значи имам си аз една MSI GeForce FX 5200 със стандартните за nVidia честоти... Но с малък хак успях да накарам PowerStrip-а да ми даде да я клокна до 465 мхз за ядрото и 814 Мхз за паметта. Та значи не ми дава дефекти на Windows-a , имам охлаждане Vantec Iceberq 4 и температурата на GPU-то е 25 гр. Проблема е че игрите не тръгват а ако евентуално тръгнат чакам по един час докато заредят... Въпроса ми е може ли с някакъв хак да се запои нещо на видео картата ,да се модифицира така че да няма проблем с тези честоти...
The_Hunter
30.03.05 г., 11:06
Та значи имам си аз една MSI GeForce FX 5200 със стандартните за nVidia честоти... Но с малък хак успях да накарам PowerStrip-а да ми даде да я клокна до 465 мхз за ядрото и 814 Мхз за паметта. Та значи не ми дава дефекти на Windows-a , имам охлаждане Vantec Iceberq 4 и температурата на GPU-то е 25 гр. Проблема е че игрите не тръгват а ако евентуално тръгнат чакам по един час докато заредят... Въпроса ми е може ли с някакъв хак да се запои нещо на видео картата ,да се модифицира така че да няма проблем с тези честоти...
Първо - до 465 мхз ядро и 814 мхз памет ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕМОЖЕШ ДА КЛОКНЕШ ТАЯ КАРТА :hammer: :lolsign: :hammer:
Второ - ако си имал в предвид, че пауър стрип ти показва тия честоти за максимални, а ти си избрал някакви други, се извинявам за първата точка.
Трето - ако искаш по-стабилна работа при клокната видеокарта можеш да й направиш единствено един хубав волтмод :) .
CaverneR
30.03.05 г., 21:42
Първо да изпържиха я до 814 и 465 и ето как. Трябва да си си активирал coolbits и PowerStrip ... Първо клокваш с по 5 мхз и така докато стигнеш 310 за паметта и 465 за ядрото...след това нагласяш през coolbits че това ти е дефоултната честота и рескаш компа... Като пуснеш отново PowerStrip той си мисли че това са ти дефоултните честоти и ти дава по голяма скала за клок... И така стигнах до теи честоти...
Все пак ще ти бъда благодарен ако ми кажеш как да си направя ВОЛТ МОД защото е наистина важно за мен...
:clap: :chatter: Изобщо върви ли нещо при такъв клок или е царството на сините екрани. Щото ако това е истина за тези честоти - това ще да е световен рекорд?! :D
А този волтмод при тези честоти за какво ти е, да запалиш картата ли искаш?
Nicholas
30.03.05 г., 22:30
1. GeForce FX 5200, клокваща се от 250/400 MHz до 465/814 MHz.
2. GeForce FX 5200, снабдена с термосензор.
В тези 2 твърдения определено не вярвам. Особено в първото.
Има неща, които не казваш...
Ами това да не е FX 5900? :D
CaverneR
31.03.05 г., 12:01
Пичове не мога да ви разбера понякога... Защо дръстим темата с постове от тип "и аз така мисля" Има ли някой който наистина би ми казал каксе прави волтмод. Ако всичко стане ОК ще ви дам снимки , бенчмаркове , тестове и ще ви докажа че е истина... Някой знае ли как като клокна видеокартата под Windows с PowerStrip или coolbits после да накарам компютъра да зарежда тея честоти още с пускането му...
Има ли някъде ъпдейт за биоса на мойто GPU ?
CaverneR
31.03.05 г., 12:04
1. GeForce FX 5200, клокваща се от 250/400 MHz до 465/814 MHz.
Ако искаш вярвай не е от 250/400 на 465/814 , а от 250/400 на 814/465
и би ли би казал как се снабдява една карта с термосензор...
Е, ти искаш да кажеш, че си докарал ядрото до 814, не паметта? :insane: :spy: :spy:
Колкото до биос за твоята : заповядай :
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=selectfolder&filecatid=81
и си избери , виждам , че има три различни за MSI FX5200.
P>S> Ъпдейт за биоса на видеокартата е глупост, да знаеш. Ти сам можеш да си направиш нов биос , като ползваш тези горе от линка и ги редактираш с NiBitor или някой друг биос редактор.
CaverneR
31.03.05 г., 18:15
Ок щ си направя сам биос , но наистина искам да знам как се прави Волт МОД... Ако някой ми помогне ще му платя даже(стига наистина да стане и да има доказателство че е станал мода) Докато се чудих кво да и правя на видео картата днес и направих GPU Lapping. Много проста процедура и я препоръчвам на всички с GeForce 5 и нагоре и надолу...
Значи купуваме си една водна шкурка 320 , 800 и 1000 . И такашкуриме ядрото докато се покаже медния слой , после с 800 и 1000 го правим да е огледален после с абразивна паста и после с паста за зъби. Избъррсваме ядрото с препарат за огледала или кислородна вода и воала ! После като сложих и моята любима термална паста Arctic Silver 5 смъкнах с още 3 градуса.... Смъкнах с общо 10 градуса температурата...
Сега ако някой наистина знае как се прави волтмод моля да ми помогне без да ми обяснява че това което съм направил е невъзможно...
RAM:814 CORE:465
CaverneR
31.03.05 г., 18:22
Ако сложа биос за ултра 5200 на не ултра 5200 ще и се е.е ли м.....а ?
Ако искаш вярвай ... от 250/400 на 814/465на FX5200
:flag: ти ме отказа от клока бе човек. аз досега съм си мислел, че клоквам, че нещо правя, ама то само съм се залъгвал....
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
как не са те усетили пичовете от Гинес (не бирата).
Сори за спама, ма апросто не можах да се въздържа! Тия от MSI не си знаят силата направо....
RAM:814 CORE:465
А сега де? В крайна сметка кое колко е точно, че нещо взе да се разминаваш в твърденията- горе пишеш:
от 250/400 на 814/465
И да - с биос от ултра- може да не стане, защото рамта ти няма да издържи най-вероятно на на честотите на Ултрата.
Nicholas
31.03.05 г., 20:13
Нека първо те цитирам от първия ти пост:
... успях да накарам PowerStrip-а да ми даде да я клокна до 465 мхз за ядрото и 814 Мхз за паметта...
Сега ще те цитирам от четвъртия ти пост:
... Ако искаш вярвай, не е от 250/400 на 465/814 , а от 250/400 на 814/465...
Последно? :la:
Приятел... до преди 2 дни имах GeForce FX 5200, макар и не произведена от MSI... Много съм се интересувал от това видео и доста съм си играл с него... Категорично отказвам да повярвам, че графичният процесор NV34 работи безпроблемно на честоти от порядъка на 465 MHz, че и чак на 814 MHz...
По отношение на термосензора - обикновено производителят на графичния чип предвижда такъв. Не съм чувал NV34 да е снабдяван с термосензор, включително и от MSI... Би ли споделил как стигна до тези стойности на температурата на графичния чип?
... имам охлаждане Vantec Iceberq 4 и температурата на GPU-то е 25 гр...
Ако искаш вярвай не е от 250/400 на 465/814 , а от 250/400 на 814/465
и би ли би казал как се снабдява една карта с термосензор...
Не ме карай да се смея имали сме 5200 преди години и сме ги клоквали - ядрото NV34 , когато стигне честота над 320-330 с нормално охлаждане ела да ми се обадиш - виж за паметта не мога да кажа - зависи каква е , но за ядрото съм сигурен 100% , че не може да тръгне на 465, още по-малко на 814мхц - та дори и ядрото да е NV31(ултра) :) :) :)
Успя да разсмееш форума :)
Ти ще кажеш, че правиш 3600 точки на 3Дмарк 2003 :)
Хайде със здраве :)
CaverneR
31.03.05 г., 23:49
Мисля че по-горе споделих как , но искам да добавя нещо. Игриъе не ми тръгват нито пък бенчмарковете , затова се надявах този ми ти ВОЛТ МОД да оправи нещата... Някой знае ли как се прави ВОЛТ МОД или не...
Картата не е MSI а си е nVIDIA тук грешката е моя...
Нека някой който наистина знае как се прави ВОЛТ МОД да ми каже моля...
Нека не пълним темата със спам а да разберем със всички тунинги и екстри , охлаждания , дуктове , лапинги и т.н. какво ще се получи от тая карта. Освен този ВОЛТ МОД някой може ли да ми каже като си изтегля новия БИОС как да го ъпдейтна (флашна) към картата... Тоест как да сменя стария с новия ?
amd_fan
31.03.05 г., 23:51
Много е просто - скрийншоти с температурата, клока в аида32 или еверест и 3дмарк 2003 (макар, че може да се е бъгнал)
Докато се чудих кво да и правя на видео картата днес и направих GPU Lapping. Много проста процедура и я препоръчвам на всички с GeForce 5 и нагоре и надолу...
Значи купуваме си една водна шкурка 320 , 800 и 1000 . И такашкуриме ядрото докато се покаже медния слой , после с 800 и 1000 го правим да е огледален после с абразивна паста и после с паста за зъби.
Страхотно-сигурен съм , че никой от форума не го знае това нещо :)
Картата не е MSI а си е nVIDIA тук грешката е моя...
Я Nvidia откога произвеждат и видеокарти - я огледай хубаво картата-току виж и някъде да пише и нещо друго интересно :) :) :) Може пък да е samsung или mitsubishi - техните 5200 се клокват горе-долу до твойте честоти :)
Nicholas
01.04.05 г., 00:07
... Игрите не ми тръгват, нито пък бенчмарковете...
... Картата не е MSI, а си е nVIDIA - тук грешката е моя...
Приятел, за какъв клок говорим? Нека ти дам една проста моя дефиниция. За успешен овърклок говорим едва тогава, когато при дадените честоти видеокартата позволява играенето на максимално тежки игри за практически неограничено време и то без абсолютно никакви дефекти в графиката. Да заредиш Windows все още не е никакъв клок. Според мен никакъв мод или BIOS няма да ти помогне да подкараш стабилно NV34 на споменатите от теб честоти в някаква игра.
Нека ти кажа и още нещо... nVidia НЕ произвеждат видеокарти... Те произвеждат само графични процесори за тях...
li4o, не е необходимо да си толкова остроумен с човека - явно някои неща не са му ясни, но не е срамно да се попита...
li4o, не е необходимо да си толкова остроумен с човека - явно някои неща не са му ясни, но не е срамно да се попита...
Опитвам се просто да го подсетя :)
Все пак никой не се е родил научен....
FlexScan
01.04.05 г., 01:54
814/465 или 465/814 това е въпросът? :D
Абе и аз съм с 5200 - на Axle,на която е логото на nvidia ама си е Аxle(виж снимката)
Пускал съм я на 350/420 макс от 250/266 и няма да ти казвам колко много артефакти имаше.
ПС CaverneR ,никой няма да приеме въпроса ти насериозно докато не видим доказателства(снимки,рисунки,изгорялата карта) :D :D :D
ПС2 Аз лично ще се накефя да ни натриеш клокърските носове-честно.
CaverneR
01.04.05 г., 16:55
На цялата карта пише само едно nVIDIA. И ако не произвеждат видео карти защо в оня сайт където Cenzor ми го даде за биосите точно под MSI nVidia Bios има едно само nVIDIA Bios . Казвам ви че има отделни модели които са само на nVIDIA. Ето го и доказателството , виж кво има под на MSI nVIDIA биосите...
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=selectfolder&filecatid=4
Nicholas
01.04.05 г., 22:37
Приятел, не мисля че именно това е доказателство, че nVidia произвеждат видеокарти... Хайде стига безсмислени спорове вече... Тази тема вече разсмя много хора...
Ще ти кажа още веднъж - nVidia прозвеждат само графични процесори, които производителите на хардуер (MSI, Gigabyte, Asus, Chaintech, ... списъкът е наистина много дълъг) вграждат в своите продукти (видеокарти). Това е. Кой какви BIOS-и пише е друг въпрос...
На цялата карта пише само едно nVIDIA. И ако не произвеждат видео карти защо в оня сайт където Cenzor ми го даде за биосите точно под MSI nVidia Bios има едно само nVIDIA Bios . Казвам ви че има отделни модели които са само на nVIDIA. Ето го и доказателството , виж кво има под на MSI nVIDIA биосите...
http://www.mvktech.net/index.php?option=com_remository&Itemid=26&func=selectfolder&filecatid=4
Ама много забавна тема се получи - сигурно вече , който влезе във форума първо отваря тази тема , за да се поразвесели малко :D
Хей пич, спри да говориш глупости! Ако искаш някой да ти помогне да се оправиш с тази карта-"нечовек" не е лошо като начало да дадеш една снимка, че да видим Nvidia ли е, Toshiba ли е, каква е....
CaverneR
02.04.05 г., 13:24
Ето последно доказателство че nVIDIA произвеждат видеокарти...
Дръпнете си NiBiTor за биоса на nVIDIA и при графата производител(Vendor) има и nVIDIA а щом не искате да ми помогнете то си е ваша работа . Мерси за всичко предлагам това да е край на тази тема ако искате се смейте ако не - може модераторите да я изтрият направо....
XM6002B
02.04.05 г., 13:38
Виж сега, без да се обиждаш, но си написал бая глупости в тази тема!! Макар, че преди време един мноооого виден съфорумец с 4-цифрен брой постове се хвалеше, че е пуснал Манли 5200 на 500 ядро или нещо от рода :p :p :p СМЕХ В ЗАЛАТА :p :p
А дали Енвидия прави карти - ами може и да е произвеждала карти в зората на бизнеса си, и то най-вероятно някоя фирма им ги е произвеждала вместо тях.
ПП ... не се прави на обиден, ами попрочети!!
>
Ееееееееееее.
Ма не се ебавайте с човека.
Не си ли спомняте времената когато nVidia свойте TNT2-ки
и поставиха началото на ерата на клокването
с заветните честоти от 789 на ядрото и 984 на паметта.
А охлаждането!!!
О Боже мой. Та аз никога няма да забравя витлото от торпедо,
което се подаваше от щанда на фирмата на CeBIT.
Еx какви времена бяха :)))
ol_dirrty
02.04.05 г., 14:05
Брей, какви са тези честоти??? Един съсед си изгори axle-ския 5200 като стигна до 380/490 в windows работил, ама като пуснал фар край и на първата минута игра го изхвърлило и нищо, което изисква directx не пали вече:). Много ми е инстересно как си стигнал до тези честоти и какво ти пречи (сигурно от два дни тук ти се говори) да направиш един принт скрийн в някоя програма, която показва честотата на паметта и процесеора на картата ти. Nvidia не правят карти, името им стои на биоса, защото все пак те са произвели графичния чип. Покажи принт скриина (колкото и лесно е да се изменат цифрите с paint даже), и след това ще говорим за волт мод и т.н. Ако наистина е така ще хвърлиш в тъча и производителите. :)
Авторски права на vBulletin