Виж пълна версия : NTFS format
AMD loving man
14.12.02 г., 14:41
В момента съм с ХР на NTFS основа и не мога да си форматирам дяла на който ми е ундоъса. Въпроса ми е има ли начин да форматирам NTFS дял на същатата основа без да зареждам ъина с други думи да форматирам дяла накойто е уина. Има програми NTFS за '98. Мога ли да сложа такава програма на старт ъп дискета за 98/МЕ и от нея да форматиарам дяла с уина?Друг начин???????????????
Благодаря за помоща.
малко сложно си го задал този въпрос, но ще се опитам да ти помогна
значи искаш да си форматираш дяла със ХР но като си във работен режим тва не може да стане много ясно
Доколкото знам ХР не може да се зареди в дос или нещо подобно (незнам какво представлява Recovery Console )
моя съвет е да истриеш този дял с fdisk но пък друг е въпроса че ще трябва да изстриеш и всички други.
Може да пробваш и със системна дискета за 98
пробвай също и със Partition Magic 7.0 или 8.0 може и да стане
аз с нея съм разделял дялове но не знам какви са и другите възможности
G-Point
14.12.02 г., 21:22
Ако имаш boot CD за ХР просто стартирай от него
ще си видиш партициите, триеш тази която искаш създаваш я наново и инсталираш на нея...
Partition Magic 8.0. С него може и да си спасиш каквото искаш от NTFS дяла.
Теди е прав, само че Partition Magic забива и дава съобщение за грешка ако искаш да конвертираш NTFS дял във FAT 32, ако ползваш програмата инсталирана на системния ти дял. Решението е да закачиш харда си на някой друг компютър с Партишън Маджик и тогава конвертирай на воля - става, правил съм го.
Cephas:)
G-Point
16.12.02 г., 13:44
Ами човека като гледам, не иска да конвертира дял а да го форматира...
Ами аз като си блея така е... Все едно, вярвам че човека ще си свърши работата;)
AMD loving man
16.12.02 г., 14:41
Блогодаря на всички. Решението се оказа Partition Magik8. Форматира си дяла с уина и въобще не го интересуваше дали има нещо против или не. В началото стартира уина и тъкмо си мислех че нищо няма да стане когато се появи екран подобен на този при скан диск вика форматинг диск С: . Поасле се рестартираи си имаме чисто празен дял. Красота.
Авторски права на vBulletin