PDA

Виж пълна версия : Пробвахте ли Lycoris?

Baby Thomas
12.12.02 г., 19:52
Абе взех си една Линукс дистрибуция Lycoris, която е с ХР дизайн и може да "подкара" всякой софт написан за уин платформа...

Mikis
12.12.02 г., 21:32
За тази дистрибуция четох едно ревю, със обяснения и много снимки. Много ме израдва как изглежда на пръв поглед и то не защото прилича на ХП ами защото са я направили лесна за употреба и конфигуриране. Това, което помня от ревюто е, че има един единствен Контролен панел, в който се правят всички системни настройки. По аналог от Уиндос има и опция "Добави нов хардуер", което си е благинка особено ако при инсталацията не успее да засече я модем, я видео и т.н. Умирам да я пробвам, но още не мога да я намеря.

Metanoia
13.12.02 г., 13:57
Originally posted by Baby Thomas
Абе взех си една Линукс дистрибуция Lycoris, която е с ХР дизайн и може да "подкара" всякой софт написан за уин платформа...
Я спомени от къде го взе това. Колко е голямо и от къде може да се дръпне от НЕТа?

Pizza_again
17.12.02 г., 08:37
http://linuxiso.org/distro.php?distro=26

The Penalty
20.12.02 г., 20:06
<bul>
Iskam da blagodarq na Bejbi Tomas za towa, `e spomena za Likoris.
Instalaciqta e pesen (za 1-wi pyt mi se slu`wa da nastrojwam sistemata dokato tq si instalira paketite i na finala mi predlovi da izigraq edin pasians dokato se doinstalira).
Mnogo priqtna za rabota, mnogo HR lajk.
Mozila se sprawq `udesno sys wizualizaciqta na stranicite (tozi post e pisan pod Linuks)
Edinstweniqt problem w momenta mi e, `e ne razbrah kak moga da smenq BDS sys foneti`na podredba zaradi towa i izpolzwam tagowe...
Prepory`wam q na wseki nowak, pone dokato se nau`i da raboti w konzolata :-)))
</bul>

bogi
25.12.02 г., 11:39
metanoia аз го имам този линукс на 3 цд та е.
но не съм го пробвал още,за да имам някакви впечатления.

Metanoia
26.12.02 г., 03:28
Tи същия този, с който си пиша на мейл ли си?:D
Btw - oбъркал си темата ама здраве да е - случва се. За Lycoris става дума...

ModEdit (QWERTY): Оправено

The Penalty
27.12.02 г., 18:50
Originally posted by bogi
metanoia аз го имам този линукс на 3 цд та е.
но не съм го пробвал още,за да имам някакви впечатления.

Имаш нужда само от 1-вото, 2 и 3 не са ти нужни за да го инсталираш и да функционира...

П.П.
Я някой да каже как мога да пусна Compaq USB Multimedia клавиатура под Lycoris?
Оня ден си взех такава ма не ще да откине с нея :D :D :D

Chertoianov
04.01.03 г., 16:06
Аз го пробвах, но не разпознава половината ми хардуер. Сякъш базата му с данни е взета от Windows 98. Не разпознава видеокартата ми - Радеон 7500. След влизането веднага мониторът заспива. Трябва да го държа само на Generic sVGA display driver. Със съответните последици. Поради този факт или трябва да си взема втора PCI карта или да го разкарам от компютъра си. Уж има поддръжка на USB, но мишката ми Logitech не я разпознава. Не мога да пусна инсталацията в която сам да си открие устройствата, защото забива - най вероятно се сблъсква с непознат хардуер. Има какво да се изпипа.
Никакви такива проблени нямах със KNOPPIX 3.1. А уж тръгва само от CD-то. Единственото , което не разпознава е вградената в дъното ми звукова карта, но аз съм се снабдил с отделна, така, че нямам проблеми с това.

P.S. Някой знае ли как да разкарам Lycoris, без да трябва да преинсталирам и Windows. Защото буут менджера на Lycoris се зарежда преди Windowsa и не ме пуска да си вляза към него.

Stonefish
04.01.03 г., 16:17
Е, аз исках да попитам с какви драйвери бачка това чудо. Едва ли ползва тези за 98 и ХР :D Някой знае ли откъде се свалят драйвери за него?