PDA

Виж пълна версия : Как да подкарам LOD без диск?

QWERTY
01.09.01 г., 02:11
Имам CD със Lord of Destruction ама ми се ще да го пусна без диск (без VCD или CD във CD устройството).
Да слагам ли 1.0.8 ? Ква е файдата?
Мерси предварително.

Ixitixl
01.09.01 г., 10:44
Пускането без диск е лесно:
Трябва само да имаш пълна инсталация на играта и да я "кракнеш". Крак (за игра без диск) аз си свалих от www.gamecopyworld.com
Сайта е много добър, има кракове за всички нови игри (а и за много стари)
За версия 1.0.8 незнам защото не съм виждал предишните :D
А вече има и 1.0.9

BlaDeR
01.09.01 г., 11:46
Практически проблемът е малко по-сложен. Значи, виж последователните стъпки.

1. Инсталираш Diablo 2 (оригиналното) - пълна инсталация
2. Инсталираш D2: LOD (тя ще ти "кракне" до известна степен старото D2 - ще ти копира някои файлове от CD2 на HDD-то, за да може да се играе без старите дискове).
3. Даваш Upgrade to Multiplayer Install в Setup-а на D2:LOD
4. Правиш ъпдейт до 1.08 (можеш да пробваш направо до 1.09)
5. Слагаш крак

Това е. Аз лично в момента си имам на HDD-то 1.87GB инсталация - абсолютно пълно всичко, версия 1.09, върви без проблеми. Всъщност има проблеми - неизвестно защо не ще да плейне старите филмчета (въпреки, че ги има на HDD-то), но това не ме интересува особено.
По въпроса за версиите - основният проблем на 1.08 е, че ти скапва наемниците - сваля им левъли, и прави почти невъзможно да качат левъл. Иначе има и други промени, този ми се наби в очите. 1.09 оправя тоя проблем, и най-важното - АКТИВИРА руническите думи. А това е нещо адски важно, повярвай ми.
Ако имаш други проблеми - питай. Аз направих нещата по този начин, но DRN, примерно, не успя. Накрая дойде до нас, и му копирах моята версия на HDD-то :)

RazorJack
01.09.01 г., 12:51
Бре хора, пиратската версия на Diablo 2 (с която не се и съмнявам че сте всички) си идва с crack, който позволява играта без диск. Само си копирате от диска d2xvideo.mpq и d2xmusic.mpq. Става и с версия 1.08,само като update-нете играта пак си копирате кракнатото ехе от диска.
И понеже така играта заема много място, съм си rip-нал всичко ненужно от mpq архивите (музика и филмчета) и съм си спестил над 600MB:-) Ако някой иска, мога да му ги пратя:-)

QWERTY
01.09.01 г., 20:33
BlaDeR- e ще ми пратиш ли твоя крак и game.exe на gogo_pp@yahoo.com pleese ? мерси предварително.

RazorJack прати ми и твоя крак на същия мейл ако ти е възможно. Мерси

vortex_ch
01.09.01 г., 20:51
Eto vi na vas edin mnogo po-lesen na4in za igra bez disk.Vliza6 v CD-to i kopira6 vsi4ki failove s raz6irenie *.mpq v direktoriata na igrata.Tova e vsi4ko.Are zabravete gi tiq gadni crackove.

BlaDeR
01.09.01 г., 22:43
1. Защо да са гадни краковете ?
2. Тоя номер само с копирането по принцип не става...
3. Като искаш да пачнеш играта ти търси оригинален game.exe, така че с тия кракове от оригиналната игра прави мизерии...

QWERTY, сори, ама не ми се занимава.

http://www.gamecopyworld.dk/games/pc_diablo2.shtml

Тегли и се забавлявай.

vortex_ch
02.09.01 г., 00:38
[quote]BlaDeR (09-01-2001 21:43):
1. Защо да са гадни краковете ?
2. Тоя номер само с копирането по принцип не става...
3. Като искаш да пачнеш играта ти търси оригинален game.exe, така че с тия кракове от оригиналната игра прави мизерии...

Naprotiv specialno za diablo2 nomera s kopiraneto na *.mpq stava probval sum go i to ne samo az.I posle si slaga6 crack-a koito go ima v install diska i ne ti iska ni6to pove4e.

RazorJack
02.09.01 г., 00:44
PsychoDream (09-01-2001 19:51):
Eto vi na vas edin mnogo po-lesen na4in za igra bez disk.Vliza6 v CD-to i kopira6 vsi4ki failove s raz6irenie *.mpq v direktoriata na igrata.Tova e vsi4ko.Are zabravete gi tiq gadni crackove.

Уффф, бе нали точно тва съм написал 2 поста по-горе! Само че, драги, без crack-a, който идва с Диаблото, не само че не можеш да го играеш без диск, ами и с диск не може! Просто всеки оригинален диск е маркиран със специален номер, и ако се копира на друг диск ти казва сори пич, ама вкарай оригиналния диск и тогава шъ играеш. Така че без crack-не може, освен ако не се бръкнеш доста дълбоко за оригинална версия.
А, QWERTY, ами то ... с тези скапани връзки не знам дали ще може да ти го прати, ама ще пробвам.

QWERTY
02.09.01 г., 11:27
10x на сички... Подкарах си играта. Намерих един много добър крак, който я подкарва във какъвто и вид да я кракваш. сложих и пач за 1.09, абе сичко ток! Ако още не сте пратили нищо на пощата - не пращайте.

Като поорязах филмите и музиката ми излезна деветстотин и кусур мегабайта... RazorJack, твойта колко излезна?

RazorJack
02.09.01 г., 12:09
QWERTY (09-02-2001 10:27):
10x на сички... Подкарах си играта. Намерих един много добър крак, който я подкарва във какъвто и вид да я кракваш. сложих и пач за 1.09, абе сичко ток! Ако още не сте пратили нищо на пощата - не пращайте.

Като поорязах филмите и музиката ми излезна деветстотин и кусур мегабайта... RazorJack, твойта колко излезна?

Амиии.... в момента .... 859MB. Ама ако разкарам и диалозите от expansion-a ще се освободят още към 50. То аз вече ти ги пратих онези глупости, ама карай, щом си се оправил и без тях... аре, аз отивам да тегля пач 1.09, щом всички сте с него :-)

vortex_ch
03.09.01 г., 02:35
Уффф, бе нали точно тва съм написал 2 поста по-горе! Само че, драги, без crack-a, който идва с Диаблото, не само че не можеш да го играеш без диск, ами и с диск не може! Просто всеки оригинален диск е маркиран със специален номер, и ако се копира на друг диск ти казва сори пич, ама вкарай оригиналния диск и тогава шъ играеш. Така че без crack-не може, освен ако не се бръкнеш доста дълбоко за оригинална версия.
А, QWERTY, ами то ... с тези скапани връзки не знам дали ще може да ти го прати, ама ще пробвам.[/quote]

Az ne sum kazal 4e bez crack 6te trugne,za6to ne 4etete po-dobre be.Kazah 4e sled kato kopira6 *.mpq file-lovete trqbva da si crackne6 diabloto s crack-a koito go ima v diska.

QWERTY
06.09.01 г., 10:13
Абе забелязали ли сте че се стъмва и става светло изведнъж! Преди не беше така - залеза и изгрева си бяха постепенни. Тва много ме дразни. А освен това на последната земя чудовищата се моткат по ъглите и имам чувството че нещо са им развалили АИ -то.
Навас така ли ви е?

RazorJack
08.09.01 г., 14:30
Ами аз поне не съм забелязал да се стъмва изведнъж... а, всъщност стъмва се ама това май че го прави моя shadow master.
А колкото до ИИ-то, то, ако беше само с чудовищата добре, ами то и на наемниците май им се е мърдосал интелекта. Като се заби тъпият ми наемник из криволичещите пътища на Arcane Sanctuary що гърч видях докато го накарам да ме следва.... то и сенките на моята асасинка не са по-добре ама те поне се телепортират до мен.

BlaDeR
08.09.01 г., 20:47
Ами да - във версия 1.09, наемникът ми често "забива" в някое дърво, и не ще да мръдне. А за AI-то - ами има промяна. Преди, при Baal, оня като изплюе Minion Of Destruction-ите, и аз бягам назад, и ги привиквам един по един. Да, ама сега мизерниците идват малко към мен, и после се връщат - не можеш да ги примамиш. И други промени има... ама като цяло 1.09 е много читава версия.

QWERTY
10.09.01 г., 01:31
Тва със стъмването изведнъж го има само на последната земя... на другите си е нормално. Я дайте някви рунически думи (или линк).

BlaDeR
10.09.01 г., 11:52
QWERTY (09-10-2001 00:31):
Тва със стъмването изведнъж го има само на последната земя... на другите си е нормално. Я дайте някви рунически думи (или линк).

http://www.gamefaqs.com/computer/doswin/game/30757.html

BlaDeR
10.09.01 г., 11:56

BlaDeR
10.09.01 г., 11:58

fantasticMAX
19.09.01 г., 18:13
Ne znam ama az dokopah cialoto Diablo na 3 diska zaedno sas LOD, tip ala copy paste....
oste obache ne sam go probval zastoto trudno se namira HDD space :).