PDA

Виж пълна версия : Flash на BIOS на дъно ECS K7S5A?

The_Game
17.03.05 г., 18:35
Та значи дъното ми е ECS K7S5A ревизия предполагам първа или поне така пише в CPUz вижте Screenshot-a долу.Та въпроса ми е как мога да си флашна BIOS-a понеже не съм го правил до сега?Ако може да ми дадете линк от където да си изтегля BIOS за това дъно и ревизия и да ми обясните на кратко как става флашването.И ако може линка към по новия BIOS да е към някой BIOS, който има възможности за клок,защото тоя оригиналния няма никакви нито волтаж може да се променя нито FSB.Впрочем FSB може да се променя,но има само 2 варианта 100 на колкото е в момента и 133 на което не пали.А също така и ако може да ми кажете има ли някаква опасност при флашването на BIOS-a да прецакам дъното?Чувал съм че ако спре тока например по време на флашването се прецаква,но иначе като изключим спирането на тока има ли друг начин да си скапя дъното?

Ще съм ви благодарен много ако ми помогнете!

G-Point
17.03.05 г., 22:29
долу в ляво ще видиш версията на дъното си, после на www.ecsusa.com си дърпаш биос

The_Game
17.03.05 г., 22:54
долу в ляво ще видиш версията на дъното си, после на www.ecsusa.com си дърпаш биос

Еми значи отворих го този сайт цъкнах на downloads после motherboard и там го намерих мойто дъно ама BIOS за него нещо не видях ще може ли малко по-точен линк направо за сваляне на BIOS-a ако може :D.

G-Point
19.03.05 г., 09:21
Влачи http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/Archive_Download.aspx?CategoryID=1&MenuID=45&LanID=0 :p
обаче си виж първо ревизията на дъното че да не стане "чупи гърне" :)

KingDiamond
19.03.05 г., 10:53
Ето ти най-новия биос K7S5A BIOS Rel 11/06/2004 за това дъно и подробно описание на всичко което трябва да знаеш
http://p199.ezboard.com/fk7s5amotherboardforumfrm6.showMessage?t opicID=1118.topic

UserBG
19.03.05 г., 12:24
Пробвай моднатите биоси на Чипоман за това дъно - по-добри са от официалните/имат възможност за нелош овърклок/,а двата вида - моднати и официални ги има ТУК (http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm) ;)

The_Game
19.03.05 г., 19:04
Ето ти най-новия биос K7S5A BIOS Rel 11/06/2004 за това дъно и подробно описание на всичко което трябва да знаеш
http://p199.ezboard.com/fk7s5amotherboardforumfrm6.showMessage?t opicID=1118.topic

KingDiamond Благодаря ти за линка изтеглих от там BIOS-a заедно с инструкциите наистина е добре обяснено.Най-вероятно този BIOS ще пробвам,но имам няколко въпросчета.Този BIOS за всички ревизии на това дъно ли става и как мога да разбера коя ревизия ми е дъното аз само предполагам че е първа,защото така ми показва CPUz Screenshot има в първия ми пост.Гледах книжката на дъното,но не забелязах да пише коя ревизия е само видях че на корицата отзаде пише нещо Version:3,1b ама незнам това какво е.
И още нещо да питам относно флашването.Доколкото разбрах значи трябва да копирам файла K7S5A_9.00 на дискета, след което да го преименувам на AMIBOOT.ROM слагам дискетата във флопито гася компа и след това го пускам задържайки ctrl+home докато не чуя Beep от дъното след това чакам докато чуя 4 Beep и след това всичко е готово ако не се ресне сам компа трябва аз да го направя като го изключа и включа отново.Това ли е което трябва да се направи разбрал ли съм правилно?
И другото което прочетох е че ако стане някой гаф по време на флашването например спре тока или му ударя рестарт от копчето после мога да възстановя BIOS-a по описания по-горе начин.С 2 думи до колкото разбрах няма вероятност да си скапя дъното и BIOS-a правилно ли съм разбрал?

P.S Благодаря и на другите за линковете първо смятам да пробвам този BIOS че ми изглежда безопасно слагането му ако съм разбрал правилно де дано да е така :)

KingDiamond
20.03.05 г., 00:47
Да - точно така е - този биос става за всички ревизии на K7S5A v.1х.. v.3х.. и v.5х.. Ако дъното ти е с хубав виолетов цвят- това е K7S5A v.5х известно още като Pro, а ако е с черен цвят- е някоя от по-предните версии...Разликата общо взето е само в sounda и USB v.2.0 при тях
Та този биос както си прочел в превюто за по-голяма сигурност може да се и да си флашне от сам от дискета като AMI Recovery Bios - тогава не се рефлашва BootBlockd и няма опасност да се скапе нищо , но ако все пак не си сигурен във своите възможности- по- добре отиди при някой приятел или фирма където имат програматор...ако си от София -единия от модераторите тук (Acimir) има програматор и преди е правил услуга на закъсали за по една двулитрова кола или натурален сок :D , друг вариант в случай на проблем също е Torin Comp. -те са вносители на ElitGroup дъната и също са много експедитивни и отзивчиви с програматора, но това се случва сравнително рядко.Този биос който съм ти дал -за последните 3месеца съм го флашнал на 10на дъна K7S5Aс различни ревизии и не е имало гафове- а пък резултата наистина си заслужава...

The_Game
20.03.05 г., 01:23
KingDiamond благодаря ти успокои ме ще пробвам значи в най-скоро време и ще пиша какво е станало най-вероятно ще пробвам веднага след като спрат тока тук че сега не ми се рестартира компа заради Up-Time :).Та значи дъното ми има някакъв тъмно кафяв цвят почти черен значи би трябвало да е 1-ва ревизия както показва CPUz.А относно флашването щом няма проблем нещо да се скапе ще го пробвам сам все пак за 2 минути работа :).
А да питам ако евентуално стане някой гаф и BIOS-a се скапе после с програматора може да се оправи нали?

System_on
20.03.05 г., 17:16
Извинявам се за офтопика но искам да питам дали Thoroughbred 2000+ ще стане на това дъно ?

The_Game
20.03.05 г., 18:40
Извинявам се за офтопика но искам да питам дали Thoroughbred 2000+ ще стане на това дъно ?

Ами според мене би трябвало да тръгне това дъно поддържа 266MHz шина,което ще рече 133MHz реални,а Thoroughbred 2000+ работи точно на толкова по default :).

The_Game
21.03.05 г., 14:31
KingDiamond днес реших да пробвам да ъпдейтна BIOS-а и не се получи направих всичко както е описано копирах файла на дискета преименувах го изгасих компа задържах ctrl+home изчаках докато чуя сигнал от дъното,но нищо не стана след това му дадох да boot-ва от флопито изчаках го намери ми че има нещо на дискетата и после ми изкара please remove any media in the drive или нещо от рода махнах дискетата дадох му Ентър после ми изкара press any key to continue... и след това си продължава към Windows-a къде може да е проблема какво съм объркал?

deathkiss
09.04.05 г., 18:12
Имам въпрос!!!
И аз имам същото дънце и съм се навил като The Game да му флашна биоса.Моето е в.3.1 Ама едно нещо ми се отбягва като чета какво сте писали.Значи пуска се Компа със задържани ctrl + home и след като Бипне пускат ли се??? или се продължава да се държат докато не се чуе 4 биип ,което означава че ти се е флашнал биоса?Като се флашне биоса дали ще ми се овеличи честотата на процесора и ако е така значи ще иска по-добро охлаждане(защото съм с Дурон- по добрите печки :D ) и по добро захранване ( защото си имам и подпалвачка за печката JNC 250W)?

The_Game
10.04.05 г., 16:45
Имам въпрос!!!
И аз имам същото дънце и съм се навил като The Game да му флашна биоса.Моето е в.3.1 Ама едно нещо ми се отбягва като чета какво сте писали.Значи пуска се Компа със задържани ctrl + home и след като Бипне пускат ли се??? или се продължава да се държат докато не се чуе 4 биип ,което означава че ти се е флашнал биоса?Като се флашне биоса дали ще ми се овеличи честотата на процесора и ако е така значи ще иска по-добро охлаждане(защото съм с Дурон- по добрите печки :D ) и по добро захранване ( защото си имам и подпалвачка за печката JNC 250W)?

Ами аз забравих да пиша че си флашнах БИОС-а успешно :).Само че не по този начин който е описан със задържането на ctrl+home,защото така нестана.Флашнах го с помощтта на aminf341 копирах го на дискета заедно с файла който ми трябваше и после под дос го флашнах.А относно това дали ще ти се повиши честотата на процесора сама няма да се повиши :).
Иначе този новия БИОС,който ми го препоръча KingDiamond е хубав има по големи възможности за клок на процесора от оригиналния на това дъно и има голяма вероятност да можеш да си клокнеш малко процесора.А относно греенето няма да имаш нужда от по-добро охлаждане предполагам,защото на това дъно така и така неможеш да му вдигаш волтажа и едва ли да можеш да клокнеш процесора повече от 100-200MHz така че няма да има голяма разлика в температурите ;).
Моя процесор е Duron 1300MHz Мorgan и работи на default(13x100)и сега го клокнах малко на 1391MHz(13x107),на 110 също тръгва,но не ми се иска да го оставям на толкова че и без това захрабването ми е боклук някакво като твойто сигурно даже не му знам марката.Между другото моето дъно също се оказа че е версия 3.1 и нямам проблеми с този БИОС надявам се че и ти няма да имаш :).
Ами това е ако имаш някакви въпроси по флашването или след него питай :).

deathkiss
10.04.05 г., 17:53
Ами аз забравих да пиша че си флашнах БИОС-а успешно :).Само че не по този начин който е описан със задържането на ctrl+home,защото така нестана.Флашнах го с помощтта на aminf341 копирах го на дискета заедно с файла който ми трябваше и после под дос го флашнах.А относно това дали ще ти се повиши честотата на процесора сама няма да се повиши :).
Иначе този новия БИОС,който ми го препоръча KingDiamond е хубав има по големи възможности за клок на процесора от оригиналния на това дъно и има голяма вероятност да можеш да си клокнеш малко процесора.А относно греенето няма да имаш нужда от по-добро охлаждане предполагам,защото на това дъно така и така неможеш да му вдигаш волтажа и едва ли да можеш да клокнеш процесора повече от 100-200MHz така че няма да има голяма разлика в температурите ;).
Моя процесор е Duron 1300MHz Мorgan и работи на default(13x100)и сега го клокнах малко на 1391MHz(13x107),на 110 също тръгва,но не ми се иска да го оставям на толкова че и без това захрабването ми е боклук някакво като твойто сигурно даже не му знам марката.Между другото моето дъно също се оказа че е версия 3.1 и нямам проблеми с този БИОС надявам се че и ти няма да имаш :).
Ами това е ако имаш някакви въпроси по флашването или след него питай :).
Радвам се че си се оправил с Флашването успешно.Сега мисля и аз да пробвам да го флашна моя!По начина на КингДаиманд.Ако не стане ще се допра до тебе да ми кажеш ти как си го направил по другия начин.А след като го флашна ще мога поне да му сложа друг по добър процесор а не моя 800MHz.за сега толкова пак ще пиша след като опитам с флашването!Стискайте палци. :)

The_Game
10.04.05 г., 18:54
Радвам се че си се оправил с Флашването успешно.Сега мисля и аз да пробвам да го флашна моя!По начина на КингДаиманд.Ако не стане ще се допра до тебе да ми кажеш ти как си го направил по другия начин.А след като го флашна ще мога поне да му сложа друг по добър процесор а не моя 800MHz.за сега толкова пак ще пиша след като опитам с флашването!Стискайте палци. :)

Айде успех :).
Пиши после какво е станало ;).

deathkiss
10.04.05 г., 19:28
ПОМОЩ помогнете хора!!
Pusnah FDD i beep-na 4 pati.posle si izleze kartinkata.ve4e nbe se se6tam kakvo go pravih .Pusnah go na 133/133 za da mu vdigna 4etotata.ama zamrq.monitora se izklu4i.ne6te i ne6te sled kato go puskam i spiram vse si e taka.Posle mradnah Jumpera na "clear CMOS" i taka go pusnah ama izob6to nikakva reakciq daje i ston ne izdade.Varnah pak jumpera i go pusnah.Tragna!Ama isliza tova:izpisva mi 4e e noviqt bios.
F1 run setup
F2 load default;
davam F2 i po4na Win da se zarejda skanira HDD i posle zamira monitora i pak nqma nikoi v ka6ti.
KAKVO DA PRAVQ???Edin pi4 deto mi pomaga Mi kaza da preinstaliram WIN i 4e mai bilo ot nego- 4e se sbagqsal kato sam Flash-nal BIOS-a.ISKAM SAVET.

P.S.: izvinqvam se pi6a na Latinica ama sam v 6ok.Pi6a ot drugo PC v momenta koeto e v sa6tata staq..

Dark Skywalker
10.04.05 г., 20:16
Натискаш F1, влизаш в Setup и се оглеждаш за менюто HDD Detection или в Basic Setup на мястото, където се задават параметрите на дисковите устройства (Primary Master, Primary Slave, Secondary Master, Secondary Slave), задаваш срещу всяко устройство Auto.

Няма нужда да изпадаш в шок, нищо страшно не се е случило... :worry:

The_Game
10.04.05 г., 20:20
ПОМОЩ помогнете хора!!
Pusnah FDD i beep-na 4 pati.posle si izleze kartinkata.ve4e nbe se se6tam kakvo go pravih .Pusnah go na 133/133 za da mu vdigna 4etotata.ama zamrq.monitora se izklu4i.ne6te i ne6te sled kato go puskam i spiram vse si e taka.Posle mradnah Jumpera na "clear CMOS" i taka go pusnah ama izob6to nikakva reakciq daje i ston ne izdade.Varnah pak jumpera i go pusnah.Tragna!Ama isliza tova:izpisva mi 4e e noviqt bios.
F1 run setup
F2 load default;
davam F2 i po4na Win da se zarejda skanira HDD i posle zamira monitora i pak nqma nikoi v ka6ti.
KAKVO DA PRAVQ???Edin pi4 deto mi pomaga Mi kaza da preinstaliram WIN i 4e mai bilo ot nego- 4e se sbagqsal kato sam Flash-nal BIOS-a.ISKAM SAVET.

P.S.: izvinqvam se pi6a na Latinica ama sam v 6ok.Pi6a ot drugo PC v momenta koeto e v sa6tata staq..

Ами да ти кажа и при мене беше нещо подобно след флашването на БИОС-а.Първо неискаше да зареди Windows-а и такива работи ама после след като клоквах процесора доста пъти ми се наложи да ресетвам БИОС-а и така след няколко ресета си тръгна нормално Windows-a макар че след като ми зареждаше ми даваже някaкви грешки.Но най-важното е че ти пали компа значи всичко е минало успешно преинсталирай си Windows-a и би трябвало да нямаш проблеми аз го преинсталирах веднага след Флашването и клока на процесора и сега нямам проблеми ;).

P.S. Сега виждам поста на Dark Skywalker прав е след като си ресетнеш БИОС-а трябва да си оправиш и настройките в него ;).

deathkiss
10.04.05 г., 20:22
[QUOTE=Dark Skywalker]Натискаш F1, влизаш в Setup и се оглеждаш за менюто HDD Detection или в Basic Setup на мястото, където се задават параметрите на дисковите устройства (Primary Master, Primary Slave, Secondary Master, Secondary Slave), задаваш срещу всяко устройство Auto.

Значи всичко си е на Ауто.Не съм много на ясно с настроиките ама има:
Load High Performance Default
Load Fail-Safe Default

Ako дам на някое от тях дали няма да трагне и да се оправи?

The_Game
10.04.05 г., 20:38
Значи всичко си е на Ауто.Не съм много на ясно с настроиките ама има:
Load High Performance Default
Load Fail-Safe Default

Ako дам на някое от тях дали няма да трагне и да се оправи?

Еми за да го оправиш значи влизаш в БИОС-а с del после от 2-те колони с настройки се пада най-горната отляво.Цъкаш там и после там трябва да има за сверяване на датата,часа и после отдолу под него има за детектването на харда CD-то и т.н. даваш всичко на Auto и ще ти ги засече после ако има няккави проблеми с Windows-a преинсталирай го и ще се оправи.

deathkiss
10.04.05 г., 20:39
ТРЪГНАААА! Дано да нямам повече проблеми.The_Game не съм видял че си писал,Благодаря че си писал.може би си писал когато и аз.ВинБозата ми трягна и дано да върви.Ти си го КЛоквал,ама аз нямам процесор за клок.Моя Дурон на 800 няма да е голяма разликата пак и сега не искам о6те проблеми!Като си взема едно Атлон-4е на 1.8 или 2000+ тогава срам не срам пак ще се допитам до тебе.Тез дни ще си взема един CoolMaster за Сокет А за 20кинта , 2 ръка ама е запазен.защо е толкова евтин ли.- не му предложиха повече на пича дето го продава.аре да ти върви Машинката и всичко да е ОК.

The_Game
10.04.05 г., 22:05
ТРЪГНАААА! Дано да нямам повече проблеми.The_Game не съм видял че си писал,Благодаря че си писал.може би си писал когато и аз.ВинБозата ми трягна и дано да върви.Ти си го КЛоквал,ама аз нямам процесор за клок.Моя Дурон на 800 няма да е голяма разликата пак и сега не искам о6те проблеми!Като си взема едно Атлон-4е на 1.8 или 2000+ тогава срам не срам пак ще се допитам до тебе.Тез дни ще си взема един CoolMaster за Сокет А за 20кинта , 2 ръка ама е запазен.защо е толкова евтин ли.- не му предложиха повече на пича дето го продава.аре да ти върви Машинката и всичко да е ОК.

Браво че си го подкарал :).Само че да ти кажа според мене не си заслужава да си вземаш процесор 1800+ или 2000+,защото те работят на 133MHz шина default,а това дъно мисля че това му е максимума.Демек няма да можеш да го клокнеш и ще трябва да караш на default или ако го клокнеш ще е малко.Един приятел има дъно което поддържа 133MHz шина реални точно като това и е с процесор Athlon XP 1800+ и повече от 100mhz неможе да го клокне.Но ти си решаваш ако няма да го клокваш.. :).

deathkiss
12.04.05 г., 00:30
Имам въпрос? След като флашнах Биоса( на К7S5А) не ми се засича ЛАН картата и си мислех се е прецакал Виндоуса, ама след като преинсталирах не ми засича че имам ЛАН.Когато е в ЛАН-а е кабела за НЕТ-а, светодиода на ЛАН-а свети постоянно като обикновенна лампа без да мига.Давах на Адд хардуер и Фаинд ама никакъв резултат!Свалих ЛАН-а и го пробвах на друг Комп, и той си засече веднага новия хардуер => на Лан-а му няма нищо!Казаха ми че трябвало да съм го махнал ЛАн-а по време на Флаша.Проверих в Биос-а и видях че ми показва 4 ПСАи( на Ауто) слота вместо 5 които има дъното.Реших че е отишъл този от тях на който е ЛАН-а и затова не бачка .Обаче след като го смених на друг слот пак същата работа?Дайте съвет или от какво може да е причината.
Юе съм ви много благодарен!

The_Game
12.04.05 г., 01:19
Аз немога да ти помогна по въпроса щом не си disable-нал PCI слотовете от БИОС-а и не ти я засича незнам.То и аз между другото не съм пробвал с друга лан карта какво ще стане аз си карам с вградената аз и преди да си флашна БИОС-а не съм слагал друга лан карта все с вградената си карам и няма проблеми :).
А между другото инсталнал ли си някакви драйвери.В My Network Places като дадеш properties има ли я в device manager-a нещо или въобще не я детектва.

deathkiss
12.04.05 г., 01:34
Въобще няма никой в къщи.Изобщо не я детеква.

The_Game
12.04.05 г., 01:41
Въобще няма никой в къщи.Изобщо не я детеква.

А вградената на дъното поне детектва ли ти я?
И след флаша на БИОС-а ли се появи проблема?

deathkiss
12.04.05 г., 01:43
Нямам вградена на дъното.Такъв е модела без вградена е!

The_Game
12.04.05 г., 01:58
Нямам вградена на дъното.Такъв е модела без вградена е!

Лоша работа.А проблема предполагам след флашването се е появил.Поразгледай пак настройките в БИОС-а може нещо да не си направил както трябва.А щом каза че си я пробвал другаде и работи,а също така си я пробвал и на други слотове на твоето дъно и пак не я детектва най-добре пробвай с нещо друго което се слага на PCI слотовете за да видиш дали ги детектва изобщо.Ако имаш някаква PCI видео карта например или ако можеш да си намериш от някъде пробвай да видиш дали ще я детектне.Аз моите PCI слотове не ги ползвам и незнам може и при мене да има такъв проблем,но незнам понеже до сега не ми се е налагало да ги ползвам и преди и след флашването на БИОС-а.Както вече казах моето дъно си има вградена лан карта.

deathkiss
12.04.05 г., 12:31
Само да намеря ще пробвам!

The_Game
12.04.05 г., 16:28
Само да намеря ще пробвам!

Пробвай и ако PCI-ска видео карта не я разпознава значи най-вероятно не си направил нещо в БИОС-а,защото се съмнявам всичките PCI слотове да не работят.А ти между другото не си споменал дали имаш нещо друго на PCI слотовете освен LAN картата и дали работи.

deathkiss
13.04.05 г., 00:51
Нямам нищо друго на Слотовете.!и не мога да намеря нищо за ПСАи слот все още.

The_Game
13.04.05 г., 01:04
Нямам нищо друго на Слотовете.!и не мога да намеря нищо за ПСАи слот все още.

Еми опитай да намериш нещо и да пробваш ;).

deathkiss
13.04.05 г., 12:25
е пробвам с друга ЛАН карта!

The_Game
13.04.05 г., 17:14
е пробвам с друга ЛАН карта!

Е да ама то нали онази като си я пробвал на друг комп си е работила следователно едва ли с друга Лан Карта ще стане щом проблема не е в нея.Имах впредвид да пробваш с нещо друго за да видиш дали въобще се разпознава нещо на PCI слота различно от лан картата.И ако се разпознава примерно PCI-ска видео карта значи може би е нещо от БИОС-а щом викаш че преди е работело всичко.Макар че не виждам логика от смяната на БИОС-а да не иска да работи лан картата или PCI слотовете,но знам ли...
Съжалявам че немога да ти помогна повече,ако смяташ че проблема е от БИОС-а пробвай някой друг може с друг БИОС да се оправи ;).

deathkiss
14.04.05 г., 01:26
ти със какъв Биос си?Доволен ли си?Сега съм много натоварен с учение и нямам много време да му обърна време(на КОмпа).чак към 20.04 ще съм по свободен да му обърна внимание и да вида кво да го прая.Аз писах Лично на KingDiamond ама той нищо не ми отговорил(нали той препоръча този Биос пък пише че го инсталвал на доста Компове тъй че се надявам той да разгадае случая, ама няма следа от него :( :sad: и друго не ми остана освен да 4акам.Питах познати нямат ПЦау-ска Видео карта, тъй че не мога да проверя.Оптимист съм и знам че ше се опрай работата ,ама май сега не му е времето.Мерси много The_Game за помоща.Ако има проблем друг или ако го оправя ще пиша.

The_Game
14.04.05 г., 14:00
ти със какъв Биос си?Доволен ли си?Сега съм много натоварен с учение и нямам много време да му обърна време(на КОмпа).чак към 20.04 ще съм по свободен да му обърна внимание и да вида кво да го прая.Аз писах Лично на KingDiamond ама той нищо не ми отговорил(нали той препоръча този Биос пък пише че го инсталвал на доста Компове тъй че се надявам той да разгадае случая, ама няма следа от него :( :sad: и друго не ми остана освен да 4акам.Питах познати нямат ПЦау-ска Видео карта, тъй че не мога да проверя.Оптимист съм и знам че ше се опрай работата ,ама май сега не му е времето.Мерси много The_Game за помоща.Ако има проблем друг или ако го оправя ще пиша.

Ок пиши надявам се да оправиш проблема.Аз както вече съм казал съм със същия БИОС този който KingDiamond препоръча и съм доволен нямам проблеми,но както вече казах аз не използвам PCI слотовете и незнам дали работят!Но изчакай KingDiamond да ти отговори той щом го е слагал на толкова дъна би трябвало да знае от какво е проблема.

deathkiss
15.04.05 г., 12:53
Пробвах с друга Лан карта дъното и пак нищо.=> Не е от ЛАН-а а е от Биос-а.Видях една настройка в Биоса - Power on LAN (или нещо такова-включена и не мога да я изключа) един приятел ми каза че това означава че ЛАн -а се захранвал от мрежата?А според теб?Може ли пак да се флашне биоса със същия Биос?Според мен нещо е станало при флашването!МИслех да направя снимки на настроиките на биоса и да ги пусна за да може да ги сравним с твоите,ама нямам фотоапарат.Ти ако имаш и ти се занимава можеш ли да направиш и да ги ка4иш или пратиш на имейл-а ми!Ще съм ти много благодарен!

The_Game
15.04.05 г., 13:06
Еми значи тази настройка,за която говориш си я има и при мене и аз също немога да и дам Disable незнам дали има нещо общо с това че не ти разчита лан картата.Тази настройка по принцип би трябвало да служи за да можеш да си пускаш компа по Лан-а.За съжаление обаче и аз нямам фотоапарат и немога да направя снимки на БИОС-а.Но може наистина проблема да е в него аз не съм пробвал с невградена лан карта,но може би и при мене няма да стане щом при тебе нестава.Ще потърся невградена лан карта да пробвам да видя дали при мене ще я засече и ако нестане значи най-вероятно БИОС-а е такъв.

deathkiss
15.04.05 г., 13:15
ОК ще чакам да разбера дали ще тръгне на твоето дъно.А отностно въпроса дали може да го флашна пак със същия биос?ПО същия начин?Дали ще стане?

The_Game
15.04.05 г., 14:53
Значи намерих друга невградена Лан Карта сложих я и всичко си е на 6 разчита си я и няма проблеми следователно проблема не е в БИОС-а.При тебе незнам защо така се получава.А относно това дали можеш да го флашнеш пак по същия начин незнам дали ще стане би трябвало да стане,но ако нестане пробвай по моя начин и там вече няма как да не стане според мене.Така че кaто гледам сега щом преди флаша на БИОС-а ти е разчитало лан картата а сега не значи е станало нещо по време на флашването сигурно,защото при мене няма проблеми.А между другото и на мене в БИОС-а ми засича само 4 PCI слота и всичките са ми на Auto ако може да ти помогне това нещо :).

deathkiss
15.04.05 г., 15:32
Значи намерих друга невградена Лан Карта сложих я и всичко си е на 6 разчита си я и няма проблеми следователно проблема не е в БИОС-а.При тебе незнам защо така се получава.А относно това дали можеш да го флашнеш пак по същия начин незнам дали ще стане би трябвало да стане,но ако нестане пробвай по моя начин и там вече няма как да не стане според мене.Така че кaто гледам сега щом преди флаша на БИОС-а ти е разчитало лан картата а сега не значи е станало нещо по време на флашването сигурно,защото при мене няма проблеми.А между другото и на мене в БИОС-а ми засича само 4 PCI слота и всичките са ми на Auto ако може да ти помогне това нещо :).
Това инфо (че ти работи ЛАН-а ) ми е доста от полза.Значи мисля да го флашна пак.Но ако пак прави така, ще те помоля да ми пратиш майл (deathkiss@abv.bg) с ПОДРОБНА( като за малоумни) инструкция как си го флашнал ти.МОже и тука да го пуснеш.Както решиш.Kато трагне най сетне НЕТ ще взема да направя купон по случая, то бахти работата, като се закучи тая работа...
Аре аз ще пробвам сега пак Флаша !!!

The_Game
15.04.05 г., 16:07
Това инфо (че ти работи ЛАН-а ) ми е доста от полза.Значи мисля да го флашна пак.Но ако пак прави така, ще те помоля да ми пратиш майл (deathkiss@abv.bg) с ПОДРОБНА( като за малоумни) инструкция как си го флашнал ти.МОже и тука да го пуснеш.Както решиш.Kато трагне най сетне НЕТ ще взема да направя купон по случая, то бахти работата, като се закучи тая работа...
Аре аз ще пробвам сега пак Флаша !!!

Ок пробвай дано да се оправи проблема ако нестане пак и те интересува после как съм го флашнал аз ще напиша няма проблеми :).

deathkiss
16.04.05 г., 19:11
Днеска пробвах The_Game.Пак го флашнах(нямаше проблеми), зареди си Винбозата , ама ПАК не засича никаква ЛАН!АМАН.Остава да пробвам по начина по който ти си флашвал твоя.Пращай интрукцията!!!Днеска съм се заел до края на дена да тръгне НЕТ,4е за какво съм дал 14 (за цял месец НЕТ)Айде ще 4акам да пратиш.

The_Game
16.04.05 г., 19:39
Днеска пробвах The_Game.Пак го флашнах(нямаше проблеми), зареди си Винбозата , ама ПАК не засича никаква ЛАН!АМАН.Остава да пробвам по начина по който ти си флашвал твоя.Пращай интрукцията!!!Днеска съм се заел до края на дена да тръгне НЕТ,4е за какво съм дал 14 (за цял месец НЕТ)Айде ще 4акам да пратиш.

Дай си mail-a да ти пратя точно файловете които аз използвах и после ще ти обясня как точно става макар че ме съмнява и след този флаш да стане нещо но нищо не пречи да пробваш :).

deathkiss
16.04.05 г., 19:40
Бях го писъл малко по нагоре.
deathkiss@abv.bg

The_Game
16.04.05 г., 20:01
Бях го писъл малко по нагоре.
deathkiss@abv.bg

Забравил съм и забравих да погледна по-нагоре :).
Та сега по въпроса.
Пратих ти 1 файл Za Flasha.zip разархивираш го после има 1 папка New Folder и в нея 2 файла копираш 2-та файла на дискета без папката само 2-та файла.Единия е БИОС-а преименуван като AMIBOOT.ROM а другото ти е програмата за флашване,с която си флашнах БИОС-а.Значи флашването става под DOS трябва да намериш някакъв начин да стартираш ДОС аз лично си стартирах ДОС като сложих инсталационния диск с Windows 2003 и му дадох да Boot-ва от CD-то и после на него имаше ДОС и от там го стартирах,но ако го нямаш този диск си изтегли от някъде ДОС и си направи стартова дискета на ДОС после му даваш да BOOT-ва от флопито или CD-то взависимост,на какво си го качил диск или дискета(най-трудната част според мен е да стартираш ДОС-а,но не под WINDOWS рабира се :)).После след като стартираш ДОС-а влизаш под дос във флопито надявам се знаеш как пишеш А: напримерно ако това ти е флопито под ДОС може да са малко разменени буквите,но това да не те притеснява пробвай докато го намериш :).На мене в Windows флопито ми е А а под ДОС-а беше Б но както и да е.След като влезеш във флопито може да напишеш dir за да видиш дали наистина това е флопито трябва да ти изкара че има там 2 файла тези които ти трябват и съответно имената им,но това не е задължително да го правиш.След като влезеш във флопито например А: просто трябва да напишеш името на флашващата програма после да оставиш интервал и да напишеш името на файла на БИОС-а.Демек трябва да изглежда нещо такова:
A:aminf341 AMIBOOT.ROM
след като напишеш това Enter и чакаш става за 10 секунди може и по-бързо даже ;).После ще ти изпише Press any key to restart ако не се лъжа забравил съм вече натискаш нещо и си готов ;).
Ами това е надявам се да си разбрал всичко ако не си разбрал нещо питай :).

deathkiss
16.04.05 г., 20:07
Имам стартова дискета от ВИнбоза 98 няма проблеми ще го пробвам ей сега и ще ти кажа какво е станало.Стой ако искаш за да разбереш какво е станало.Мерси много и дано най накрая да стане.!!!

The_Game
16.04.05 г., 20:15
Имам стартова дискета от ВИнбоза 98 няма проблеми ще го пробвам ей сега и ще ти кажа какво е станало.Стой ако искаш за да разбереш какво е станало.Мерси много и дано най накрая да стане.!!!

Няма нужда да седя просто си проверявам пощата доста често така че като пишеш ще разбера :).Дано да се оправи проблема макар че ме съмнява да има някакво значение за това начина на флашване на БИОС-а, но пък знае ли човек :).

deathkiss
16.04.05 г., 20:33
Тръгна разгеле! Засича я само че на най- горния слот под жидеото само! Мерси много за помоща! Аз ще пиша след малко от моя комп.

The_Game
16.04.05 г., 20:50
Тръгна разгеле! Засича я само че на най- горния слот под жидеото само! Мерси много за помоща! Аз ще пиша след малко от моя комп.

Еее радвам се че най-накрая е станало поздравления :).Много глупаво е това според мене да се оправи от начина,по който си флашнал БИОС-а,но както и да е важното е че сега е станало.А относно слота би трябвало да стане на всичките ти преди беше ли пробвал пак на тоя най-горния слот?
Аз като пробвах оня ден с невградена Лан Карта я пробвах и на 3 и на 4 слот и си я засичаше и на двата.

deathkiss
16.04.05 г., 22:19
След последния Флаш пробвах на най долния където си седеше преди ЛАН(по време на 1 Флаш).После на по-горния(след 1 флаш я пробвах там,ама не съм на по горните слотове защото трябваше да чупя от далаверите на Кутията) .А сега тръгва на всичко без на тях 2-та.После иамх проблеми с Софтоера(винбозата) - форматирах , преинсталирах и сега ме мързи да си сложа 1 тон програмки и да пусна НЕТ-а най сетне.Пък и има купон в блока и след малко може да ходя и затова май ме хвана мързела.Благодаря пак за интрукцията и маил-а който ми прати.аре чао ! :D :D :D

The_Game
16.04.05 г., 23:05
След последния Флаш пробвах на най долния където си седеше преди ЛАН(по време на 1 Флаш).После на по-горния(след 1 флаш я пробвах там,ама не съм на по горните слотове защото трябваше да чупя от далаверите на Кутията) .А сега тръгва на всичко без на тях 2-та.После иамх проблеми с Софтоера(винбозата) - форматирах , преинсталирах и сега ме мързи да си сложа 1 тон програмки и да пусна НЕТ-а най сетне.Пък и има купон в блока и след малко може да ходя и затова май ме хвана мързела.Благодаря пак за интрукцията и маил-а който ми прати.аре чао ! :D :D :D

Няма проблеми пак заповядай ако има нещо :).Айде Чао и приятен купон викам повече да не спамим темата щом е решен проблема ;).

deathkiss
16.04.05 г., 23:10
Ок ;) ;)