Виж пълна версия : Водни охлаждания от H2O Computer
Коментари и мнения в тази тема, ревюто ще намерите тук (http://hardwarebg.com/reviews.php?read=34)
Не ми се струва кой знае какво.
Видях че ги внасят Риск но на сайта им не видях ценова с продуктите?!
Аз съм си харесал това (http://www.h2o-computer.de/shop/main.php?action=prod&id=116&lang=de) и ще е хубаво ако го имат ;)
Мисля че имат само готови комплекти в Риск...
chris73
18.03.05 г., 09:13
Нещо не мога да схвана, я някой от водните експерти да си каже тежката дума:
Като гледам дизайна на водните блокчета (първото е някакъв микроченъл, другото е пин дизайн), те са проектирани за 3 щуцера, а са им сложили само 2, защо е така?
Tomahawk
18.03.05 г., 18:34
А колко върви едно такова?И дали е по-ефективно от SWC?Като гледам май не е но нека разбирачите да си кажат думата!
chris73
20.03.05 г., 12:11
Мислите ли да повторите тестовете при клок, или на друга система евентуално (може и P4 клокнат), защото резултатите на по-голямото под клок са много(струва ми се нереално) зле...
В Риск говореха за доста по-ниски температури под товар на P4@3.8GHz
Писах им дали имат радиатора от горния линк и ми отговориха:
Уважаеми господине!
За момента водните охлаждания се предлагат само в комплекти с радиатори
на Black Ice.
До две - три седмици ще имаме възможност да предлагаме не само
комплекти, а и отделни компоненти.
Телефони за връзка с магазина на Риск Електроникс, където нещата могат
да се видят са:
02 958 68 04
958 65 48
GSM 0888 671 424
С уважение
Вяра Коларова, управител на
Мислите ли да повторите тестовете при клок, или на друга система евентуално (може и P4 клокнат), защото резултатите на по-голямото под клок са много(струва ми се нереално) зле...
Ами няма нищо нереално, защото разликата м/у двете (едното е за AMD, другото с голямия радиатор за Intel) е не само в радиаторите, но и помпата и блокчетата
Всичко е тествано на АМД и при теста на второто (голямия радиатор) са сменени само помпата и радиатора, а блока е същия. Тоест много е трудно да се сравняват двете защото са за различни платформи,
Според мен по-интересно би било само да беше сменен радиатора за да се види разликата с по-големия каква е.
Аз съм си харесал това (http://www.h2o-computer.de/shop/main.php?action=prod&id=116&lang=de) и ще е хубаво ако го имат ;)
Ами ти си го харесал, но едва ли е по-добър от BlackIce. Този дизайн на радиатори (като топлообменниците при климатиците) не е особено ефективен за нашите цели. Доказано е, че много по ефективни са плоски тръби отколкото кръкли и това лесно може да се види ако се вземат за сравнения радиатор за парно от Golf/Audi и радиатор за парно от Lada
Да, но само тези размери ми вършат работа :rolleyes:
Абе, на CoolSprinter 3.0 помпата нещо не ми се чини да е EHEIM... :) Или поне снимката казва така.... ;)
RazorJack
30.03.05 г., 00:46
Абе риск нали не продаваха на крайни клиенти?
Айде някой ще каже ли крайни цени на тези охлаждания и адрес на въпросния магазин, където могат да се видят?
Еми би трябвало да е EHEIM, нямаше как да проверя ;)
Risk имат магазин до южния парк, който е за крайни клиенти...
Цената мисля, че излизаше някъде към 350 лв. ако не ме лъже паметта.
Абе, на CoolSprinter 3.0 помпата нещо не ми се чини да е EHEIM... :) Или поне снимката казва така.... ;)
Абе такава я водят, че трябва да бъде, но честно казано като я разглеждах, никъде не видях по нея надпис
chris73
31.03.05 г., 01:47
Абе риск нали не продаваха на крайни клиенти?
Айде някой ще каже ли крайни цени на тези охлаждания и адрес на въпросния магазин, където могат да се видят?
Имат магазин на Гоце Делчев до Южния, цените бяха 300лв малкото/370 голямото с ДДС-то (голямото може да се види в действие с П4).
Магазин:
На края на бул. Гоце Делчев, срещу Южния парк.
телефон: (+359 2) 958 68 04, 958 65 48
e-mail: shop@risk.bg
Виж http://www.risk.bg/bg/contact.php
Абе мярнах в сп. Computer една реклама на овърклокнати конфигурации, предлагани от Risk - нещо, което аз за първи път виждам.
Тази за АМД беше с охлаждане H20 Cool Basic и процесор Athlon XP 3000+, форсиран на 4000+ (2.66 GHz). :shocked: Та това хич не ми прилича на водно, което да не става за клок. :rolleyes: Освен това цялото беше побрано в кутия Chenbro на снимката.
За статията - съжалявам, ако съм пропуснал, но не видях почти никаква информация за тестваната конфигурация. Доколкото разбрах този Семпрон е s.754, а K8 на 1.8 V греят доста. Така че, ако е вярна, Т от 53 С full load / 2500@1.8, ми се струва напълно приемлива, а и клокът не е малък - 700 MHz отгоре. Повече от този Семпрон какво може да се желае?
GeniusLoci
12.04.05 г., 23:12
Абе мярнах в сп. Computer една реклама на овърклокнати конфигурации, предлагани от Risk - нещо, което аз за първи път виждам.
Тази за АМД беше с охлаждане H20 Cool Basic и процесор Athlon XP 3000+, форсиран на 4000+ (2.66 GHz). :shocked: Та това хич не ми прилича на водно, което да не става за клок. :rolleyes: Освен това цялото беше побрано в кутия Chenbro на снимката.
За статията - съжалявам, ако съм пропуснал, но не видях почти никаква информация за тестваната конфигурация. Доколкото разбрах този Семпрон е s.754, а K8 на 1.8 V греят доста. Така че, ако е вярна, Т от 53 С full load / 2500@1.8, ми се струва напълно приемлива, а и клокът не е малък - 700 MHz отгоре. Повече от този Семпрон какво може да се желае?Те на мен една от тия "конфигурации" ми дадоха като такава за видеообработка. Вервай ми, не мислех, че през 2005 оптичното устройство се смята за "опционално". И се наложи да си го обяснявам с някаква патка от рекламата. Иначе беше Mobile Barton на 2.5, разумно за водно. Кочина в кутията, нищо че беше Chenbro (и не разбрах какво от това, доста е смешна в сравнение с половината читави кутии, които съм виждал).
53 С full load / 2500@1.8 - с водното на Шугърчо това животинче ще стои на не повече от 40 градуса. Ако и толкова, и то лятото.
53 С full load / 2500@1.8 - с водното на Шугърчо това животинче ще стои на не повече от 40 градуса. Ако и толкова, и то лятото.
Ако е с махната капачка - може би... ;)
Авторски права на vBulletin