Виж пълна версия : Emulatori za PlayStation
Nikolov
31.08.01 г., 13:29
Добър ден
В интернет биях чел, че има "БИОС-и" който след флашване карат ПЦ-то да се мисли за МАС или Nintendo64.
Интересува ме има ли такива и за Playstation. В смисъл след като го флашна, да слойа на ПЦ-то един gamepad и да може да се играят игри за PlayStation (на дискове...)
Абе, човек, ми това звучи като пълна глупост. Как само със смяна BIOS ще емулираш всичко ? А процесорните инструкции ? А работата с паметта и всичко останало ? Абсолютни глупости...
Виж, ако искаш да пускаш PSX игри на PC - ми качи си емулатор бе, човек.
http://www.arcadeathome.com/ - добър сайт за всякакви емулатори
http://www.aceroms.com/ - същата работа, добра колекция от ROM-ове (фактически това е "image" на играта, която искаш да подкараш)
Навремето бях подкарвал игра (Tekken 3, ако не се лъжа) на PSEmu емулатор, можеш да пробваш с него, например, не знам дали още се поддържа и разработва.
RazorJack
31.08.01 г., 23:59
Йеее, знаеш ли откога търся ROM на Tekken 3? Можеш ли да ми дадеш връзка, откъдето да си го сваля? Много ми трябва! А колкото до емулаторите - бе няма проблеми, пълно е с тях, ама ROM-овете се намирет наистина трудно. Навсякъде или са ги изтрили от сървърите, или ме пращат за зелен хайвер в Топ 100... Имам предвид тези за N64 и PS.
Кхъ, кхъ... нещо се задавих тука :)
Абе аз като казах, че съм пробвал Tekken 3 - ти да не си помисли, че ROM съм пускал - не, няма такова нещо. Директно буташ диска с плейстейшънската игра и играеш през емулатора.
Nikolov
01.09.01 г., 01:04
BlaDeR (08-31-2001 18:07):
Абе, човек, ми това звучи като пълна глупост. Как само със смяна BIOS ще емулираш всичко ? А процесорните инструкции ? А работата с паметта и всичко останало ? Абсолютни глупости...
Да си призная - и на мен ми се стори пълна глупост, но пробвах с биос за МАС - стана. РС-то се мислише за МАС II - инсталирах МАС ОС...
За Nintendo64 -не съм пробвал - само го видях и като се опитах да го изтегля файла беше изтрит...
За това предполагам, че някой е измислил такова нешто за PlayStation.
ПС. Ако някой иска може да upload-на някаде BIOS-а за MAC II
RazorJack
01.09.01 г., 12:54
BlaDeR (09-01-2001 00:03):
Кхъ, кхъ... нещо се задавих тука :)
Абе аз като казах, че съм пробвал Tekken 3 - ти да не си помисли, че ROM съм пускал - не, няма такова нещо. Директно буташ диска с плейстейшънската игра и играеш през емулатора.
Хехе, ами честно казано това си помислих:-) Щото в една търсачка намерих tekken3.zip, и беше към 60MB, ама като не съм сигурен дали е такова.... не смея да го тегля, все пак не е много малко:-) Всъщност въобще не знам дали някъде има ROM-ове за PS, никога не съм попадъл на такъв. Иначе SuperMario64 си го играя и в момента точа Zelda:-)
:) :) Mom4eta skoro taka ne se bqh smql ot syrce. Abe da ne ste oligofreni :) sha flash-wate bios za da prawite ot PC - MAC ?!
:). Po wyprosa za PlayStation edin ot nai dobrite emulatori e ePSXe v1.4 taka, 4e to4ete go ot http://www.psxemu.com, toq emulator e na plug-in sistema taka 4e trqbwa da si swalite i plugin-i za sound, video i tn. pak ot tam. Trqbwa syshto da si izto4ite i bios za PlayStation: probwaite s nqkoq tyrsa4ka. Po wyprosa s diskowete - call you local dealer :) ili idete na slaveikow. Aaa i drugo ne si kopuwaite igra, za koqto ne e sigurno dali shte se emulira prawilno. www.psxemu.com ima forum, kadeto mojete da namerite otgowor na wyprosa dali dadena igra se emulira :) uspeh! ako imate nekwi wyprosi pishte mi.
Авторски права на vBulletin