Виж пълна версия : Нямам достъп до папка с документи...
Chertoianov
11.12.02 г., 07:50
Изведнъж Windows започна да ми дава съобщение, че нямам достъп до една твърде важна за мен директория. Хардът е форматиран в NTFS. Properties на директорията ми дава, че вътре няма нищо, но когато кликна върху папката, тогава отказва да я отвори и дава съобщение за грешка и че директорията е недостъпна.
Въпросът ми е дали мога да използвам някаква програма, която да може да прочете от диска нужните ми файлове. Между другото всичко по диска си е наред с изключение на споменатата директория. Благодаря предвърително.
Преинсталирана ли е OS скоро?
Кога точно се получи да не ти дава достъп?
Какво пише на съобщението, което ти вади?
Пускано ли е utility за проверка на диска за грешки?
Ако е пускано, какво е било и какво е казало?
Някой да си е играл с Encription?
Директорията на компютъра, на който е създадена ли е?
Много неща може да са, по-горе въпросите могат да ти служат за ориентир.
Провери 'permissions' на дадената папка и дали акаунта с който влизаш има права да работи с тази папка.
Chertoianov
11.12.02 г., 09:33
Валери, отново много ми помогна. Така като събра възможните въпроси ми просветна и отговора. Благодаря ти. Всичко си е на мястото вече.
Благодаря и на Morf за загрижеността.
И какъв се оказа проблема?
Chertoianov
11.12.02 г., 15:57
Честно казано и аз не зная какво беше. Но сега имам достъп към дъректорията като цяло, но някои файлове отново ми дават "Access is Denied". Windows скоро бе преинсталиран, а не съм пипал Encription или permissions (нито преди, нито сега). Явно файловете са си на мястото, но не могат да се пипат. Интересното е че около 80% са си наред и са достъпни, но 20% са си все така недостъпни. Не се сещам каво може да е.
Originally posted by Chertoianov
Валери(й), отново много ми помогна. Така като събра възможните въпроси ми просветна и отговора. Благодаря ти. Всичко си е на мястото вече.
Не знам какво е било при теб, затова така го написах с въпроси. Аз самият имах преди време подобен екшън и си загубих директорията! Явно си бях играл с Encription някога (кога не знам) и в един момент си преинсталирах компютъра... нататък ясно. Преинсталирам компютъра много рядко, конкретния беше с OS на 1 година. Нещо голямо смених по хардуера и реших да се започне на чисто, но бях забравил какво съм правил преди 6-8 месеца... Е, наистина започнах на чисто! :(
Малко в страни от темата:
За такива случаи държа постоянно актуален архив на CD-RW на всичко най-важно. Една малка чантичка с 12 диска ми е достатъчна за най-важните неща. Препоръчвам го като вариант за backup! Дисковете форматирам като DirectCD и мога да пиша файл по файл. Ползвам само нормалните 4X CD-RW дискове, че едно от бързите 10Х ми се счупи, пък и не могат да се четат навсякъде.
Chertoianov
12.12.02 г., 09:11
Въпроса не е в Архива. Аз също имам такъв. По- ме притеснява, че нямам достъп до отделни файлове. Яд ме е просто, че не разбрах какво се прецака.
Joredos
28.02.05 г., 03:56
На мен ми се случва сега точно това
По Валерийевите въпроси:
Преинсталирана ли е OS скоро?Да,и от след нея се получи така
Кога точно се получи да не ти дава достъп?След преинсталирането на ОС
Какво пише на съобщението, което ти вади?Access denied,а папката никога не е ограничавана
Пускано ли е utility за проверка на диска за грешки?Да,уинските тулове и те не казаха,че има грешка
Ако е пускано, какво е било и какво е казало?Няма проблеми
Някой да си е играл с Encription?Даже не знам какво е това
Директорията на компютъра, на който е създадена ли е?Да
Ако се върна във FAT32 ще си видя ли нещата пак?Егати,нали NTFS рулз :(
mitkomk
28.02.05 г., 11:23
предполагам че е Уин ХР и че си администратор.
достъп до всичко:
My Computer->Folder Option->View
Advance Settings маха се отметката на Use Simple file sharing.
така вече при всяка дикертория ->десен бутон ->Properties вече има обция:
Security.->долу на Advanced-> слагате отметката на Replace perrmision......
Apply и OK.
после отново
дикертория ->десен бутон ->Properties->Security си давате къвто искате достъп и на когото си искате
има и още няколко начина да го направите същото ама...
това горното помага и при слагане на хард под НТФС от друго ПЦ.
С Admin права ли си може всичко :D
Joredos
02.03.05 г., 01:57
Пак не става :( ,но пробвах пред админските тулове на уина от там става,но все пак уж се прави нещо,а в крайна сметка пак резултата е нулев.Да го връщам ли във ФАТ дяла или има и друга идея?
mitkomk
02.03.05 г., 10:32
разгледай пак Security.->долу на Advanced->
разгледай Adulting... там да няма забрани някакви
разгледай Efective permissions..дали релно имаш права
и последно дай Replace на на
Owner и са направи твоя акаунт собственик
е друго не се сещам :conf:
пс. а бе едно скандискче пускал ли си?
peperoni
02.03.05 г., 11:14
Пак не става ... Да го връщам ли във ФАТ дяла или има и друга идея?
Можеш ли да прикрепиш няколко шота на табовете от Security : Advanced... И ако решиш да минаваш на ФАТ първо си направи архив на всичко...
... и да NTFS rullz, but shit happens ;)
Joredos
02.03.05 г., 17:33
Справих се мерси :bow: !!!
mitkomk
03.03.05 г., 11:14
кажи как де?
или чакаш да попитаме? :D
Joredos
04.03.05 г., 22:40
Втория ти пост отключи пещерата ;) :beer: .
Joredos
09.03.05 г., 14:59
А това в атача как се оправя?Пак не съм пипал нищо по пермишъните. :conf:
ЕДИТ:Ъ-ъ-ъ след скандиск се оправи.
Авторски права на vBulletin