PDA

Виж пълна версия : Въпрос за нов раздел!

bobytt
14.03.05 г., 20:07
Искам да питам уважаемите съфорумци(егати думата)
Какво биха казали ако се създаде раздел в който членовете на форума могат да слагат техни снимки направени с цифрови фотоапарати както и да се коментират такива? :) Като разбира се снимките трябва да бъдат слагани по разни хостове , а не на сървера на HWBG!
Мисля че има изключително много хора от форума с диджиталки и вярвам много от тях има какво да покажат като красиви снимки или просто интересни, вярвам че не само за мен ще бъде интересно да видя какво например е снимал Разкатан , или Блъди... именно защото ги познавам от форума..
Мисля че не е неуместно питането ми защото модерните фотоапарати (говоря за цифровите) са като всеки един друг hardware който дискутираме тук , и мисля че ще бъде едно полезно и приятно за нас допълнение към форума.

Pa3KaTaH
14.03.05 г., 20:18
Според мен няма да е нито натоварващо, нито ангажиращо откъм администриране/трафик/място на сървъра, където се хоства форума ...
Найстина има добри Български такива форуми, но там ми се струват прекалено професионални нещата, а не познавам някой от форума да е с такива амбиции ...

mralien
Ае, влачи... :good: :glory:

:yoda:

Veseliq
Добре идея, поне ще намалеят въпросите "кво да си зема до 300лв, до 400лв" и тн... Ще се направи доста голяма база информация, не само със "сухи възможности" дето се четат по опаковките (повечето си мислят, че само мегапикселите и увеличението имат значение), ами ще се види и разликата в качеството.

bobytt
14.03.05 г., 20:27
Както един уважаван от мен член на обичания от нас форум ми показа
раздел Програмиране, графика и дизайн
Има наспоченост към фотографията....
Което не е лошо но е малко по-различно от идеята която аз имам ... но затова е и тази тема да се види какво е мнението на другите участници... аз лично го виждам този раздел , като един от разтоварващите във форума но за разлика от ОБЩИ с по-голяма техническа насоченост.

ФЕНЪТ
14.03.05 г., 20:38
"Удобрявате" всъщност се пише с "О".
Раздел за фотУапарати? Звучи готино.

bobytt
14.03.05 г., 20:44
Моя грешка прав си ... но все пак трябва да се има пшредвид че не съм спал , ял и съм подложен на психически тормоз от страна на хАмериканските капиталисти :) моля власт имащ модератор/админ да го оправи.... искренно се извинявам за причиненият душевен дискомфорт.

fellix
14.03.05 г., 20:44
Идеята е добра и навременна най-вече, с оглед разрастването на пазара на цифрови апарати. Всъщност, що не включим и цифровите видеокамери.

tr3x_bg
14.03.05 г., 20:45
Удубрявам раздел за фотуапарати ! :D

misty
14.03.05 г., 20:47
Ами защо не? Интересна идея :idea: :claps: :tease: ......

ПП Интересно би било покрай всекидневното четене за хардВер :ghi: човек да има възможност да позяпа и готини снимки .....

bobytt
14.03.05 г., 20:47
Съгласен съм , въпроса е че там малко по-трудно ще става качването на филмчета... иначе аз в момента си играя с една JVC GR-DX97U и мога да кажа че е доста добра играчка в ръцете на изявен аматьор като мен :)
Просто се замислих, за тази тема че наистина digital не са вече лукс , и аз лично почти не познавам приятел дори и в БГ който да няма апарат....

Fo
14.03.05 г., 20:51
Ако се пускат и еротични снимки аз съм за! :good:

mralien
14.03.05 г., 20:56
Удубрявам раздел за фотуапарати ! :D :spam: Пише се фотуапърати! :o :rolleyes: :D

bobytt
14.03.05 г., 20:58
Фо , абе ти си голям мръсник да ти кажа :) мине се не мине и в някоя тема се набуташ секс :) или голотии ,(не че имам нещо против голотиите, напротив , изявен привърженик съм да се документират всички такива :wild: )

XaMaB
14.03.05 г., 22:27
Ще си дойдете до иЗтинската причина за развитиетУ на Интер(ми)нета

И за да не е съвсем безмислено мнението: аз съм ЗА
ама да се измисли и как и къде ще секачват снимки щото така всеки като качи по фрейтата и ще стане:
аз не виждам тая ама качвам на другия сървър щото там имам достъп и т.н.

Mr.Book
14.03.05 г., 22:46
Искам да питам уважаемите съфорумци(егати думата) ........................

Много добра идея. Ще има готини теми от рода "Разходих се до Венеция" или "При баба ми на село е супер". И техническите характеристики на апаратите ще се дискутират разбира се.

А за снимките е най-добре да се качват на сайта, защото хората с ограничен или бавен нет няма да отварят снимки над 100КБ. Или поне повечето де, който иска да слага и по 2МБ, ако така е решил да докаже, че апарат А е с 5% по-добър от апарат Б.

Zygot
14.03.05 г., 22:52
Хехе оптимяги :D :D .
А да Ви питам аз кой ще пише в този раздел ,защото за разлика от другите раздели където имаме доста силни кадри тук май ще се поизложим :(.

Dark Skywalker
14.03.05 г., 22:56
Харесва ми идеята, един такъв раздел би бил приятна новост за форума. Тъй като пътувам доста, бих могъл да пускам любопитни снимки от едно или друго място.

Twinsis
14.03.05 г., 23:20
Мда и аз съм "За" мисля, че ще се получи доста интересно, пък и мисля време е да покажа голите си снимки :P~

Митака
14.03.05 г., 23:46
Да, добра идея !
Налазихме на цифрови вече, буквовите не са на мода повече! :ghi:

Chipsy
15.03.05 г., 09:44
Бях един от първите гласували , ма ме мързеше да пиша :)
Идеята на Боби е много добра , аз мисля скоро да кача някъде снимки от посещението ми на дома на Ърнест Хемингуей във Key West , Florida :D
Има много котки , и за жалост на някои - никакви голотии ... :rolleyes:

V I P E R
15.03.05 г., 10:16
Супер е. И аз съм ЗА.

janko
15.03.05 г., 10:25
Стаа. :D ;)

Synthy_xxx
15.03.05 г., 10:31
И аз съм с 2 ръце за, не че няма вече такива специализирани форуми специално за фотография, но нищо не пречи и тук да има подобно нещо :)) подкрепям.

Дара
15.03.05 г., 12:26
И аз съм "ЗА" :)

Private
15.03.05 г., 12:29
Изпитвам смесени чувства за идеята. :(

Ако става дума за ревюта, специализираните сайтове са много напред
в материала - взимат новите модели апарати, тестват ги при сходни условия,
публикуват примерни снимки, с така натрупаната база могат да сравнят (http://www.dpreview.com/reviews/sidebyside.asp) всеки срещу всеки.
Едно сериозно ревю (http://www.dpreview.com/reviews/canons1is/) често достига 10 страници, които заедно със примерните снимки и
филмчета може да надхвърли 20 Mb. А нови модели цифрови апарати излизат постоянно.
При избор на апарат всеки търси различни неща и в голямото ревю обикновено има всички детайли накуп.
С една дума - трудно може да се направи нещо конкурентно тук.

По-лесно изпълнима е идеята със снимки от пътувания, купони, домашни любимци - така отпада необходимостта от голямо хостинг пространство - снимка от max. 100к е предостатъчна. И по възможност да няма обидни и присмехулни коментари (не знам как ще стане!?!) - аз например ценя снимките си и при положение, че усетя лошо отношение, веднага бих се отказал да публикувам на съответното място. Лично най-ми допаднаха тези сайтове: TrekEarth (http://www.trekearth.com) , TrekNature (http://www.treknature.com) , TrekLens (http://www.treklens.com) - там са събрани хора от цял свят, любители и професионалисти, снимките са разделени в категории по континенти, държави, теми... Досега не съм видял някой с някого да се заяжда и обижда - всички коментари са положителни. В българските галерии има още да работим по въпроса...

fellix
15.03.05 г., 12:39
Е, целта тука не е да правим конкуренция на специализираните сайтове (пространни ревюта и т.н.), а просто да има обособено местенце за творческа изява, съвети и конкретни впечатления, така да се каже. А и като HW сайт, ще си обсъждаме и чисто техническата страна на въпроса. :p

bobytt
15.03.05 г., 14:01
Като цяло гледам идеята се приема положително.... и на мен мисълтта ми беше да бъде нещо като галерия/с техническа помощ от собтвениците на различни фотоапарати , без претенции за някакви неверочтни дарби или професионализъм , просто да споделяме , интересни снимки , филмчета. да коментираме различни модели , ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА НА един обикновен потребител , разбира се не може да се сравянваме с ПРОтата.... те с това си изкарват хляба.... както казах по-горе раздела схте бъде 50-50 фън и техн. помощ по отношение на цираците.....

Сега ако някой от властимащите реши да внесе въпроса да се разгледа на ниво мъдертатори и админи... ще ви бъда благодарен , каквото и да решите вярвам че ще бъде правилното решение....
Моето лично мнение че фотоапаратите са важна част от нашето ежедневие , и са пряко свързани с основната ни тема в този форум HARDWARE......
Благодаря на всичйи отзовали се. :)

Dark Skywalker
15.03.05 г., 14:04
Сега ако някой от властимащите реши да внесе въпроса да се разгледа на ниво мъдертатори и админи... ще ви бъда благодарен , каквото и да решите вярвам че ще бъде правилното решение....
Пуснах тема в служебния, и там ще си кажем няколко приказки... :buddies:

bobytt
15.03.05 г., 14:19
:tube: DARKY президент президент!

bobytt
25.03.05 г., 20:00
Е хубаво де :) кво стана? решихте ли кво що?
Къде иначе ще може да сравниме да кажем

Canon EOS Digital Rebel

www.bobytt.com/Tantra1.jpg

Nikon D70

www.bobytt.com/Tantra2.jpg

Olympus E-20

www.bobytt.com/Tantra3.jpg

digital
25.03.05 г., 20:26
Темите за цифрови фотоапарати са едни от най интересните за мен в последно време. 100% съм ЗА направата на такъв раздел, с удоволствие ще чета и пиша в него :)

bobytt
28.03.05 г., 12:01
:) e какво стана сега? Какво измъдриха мъдероатоите & админите? :) ако не става , кажете не става ОК е , вие сте властимащите... :) ако ли пък да :) BRING IT ON!

Paparac
30.03.05 г., 19:27
Моя грешка прав си ... но все пак трябва да се има пшредвид че не съм спал , ял и съм подложен на психически тормоз от страна на хАмериканските капиталисти :) .

Това че не си спал и си гладен по никакъв начин не може да се използва за оправдание за подобна грешка...чудно ми е само от къде ти е дошло това "У", тъй като и при изговаряне на думичката "одобрявам" не виждам как може да се сбърка "О" с "У". :conf:

:glory: :glory: :glory: :glory:

Иначе по темата гласувам "за".

System Error
30.03.05 г., 19:44
Не ме интересува. :cool:

Dark Skywalker
30.03.05 г., 20:23
В общи линии стана следното. Говорихме помежду си и никой реално не възрази против формирането на такъв раздел. Само че беше зададен въпросът с какво и колко регулярно ще се пълни този раздел на практика. Едно нещо, което със сигурност не желаем да се случва, е да разширяваме броя раздели, без вътре да има достатъчно пълнеж.

Като компромисен вариант за момента бих могъл да ви предложа да си пускате теми, свързани с новия раздел в "Общи приказки", като добавяте в заглавието Фотография: пред subject-а. Ако се появят достатъчно теми и по тях има задоволителна активност, ще ги обособим в отделен раздел.

Мисля, че по подобен начин постъпихме навремето с някой от другите раздели и тогава експериментът проработи.

Designer
30.03.05 г., 21:12
В общи линии ...

Добра идея. Ей сега ще пусна една.

XaMaB
31.03.05 г., 11:52
Не е ли по добре да се пускат в "програмиране графика и дизайн"?
И без това там има някакви подобни темички.

Dark Skywalker
31.03.05 г., 11:59
Предпочитам в "Общи", понеже така или иначе раздела го наглеждам аз. Искам да видя как се развиват темите.

socrat_bg
01.04.05 г., 10:17
Боби от снимките наи ми харесва снимката на Nikon 70
http://www.bobytt.com/Tantra2.jpg
направо е доста качествена ,дори бих казал възбуждаща :D :D

Mod. Edit (Dark): Не коментирай тези въпроси тук, pls.

subn3t
01.04.05 г., 11:07
За! Идеята си я бива!

bobytt
01.04.05 г., 11:23
@socrat_bg отвличаш се от темата ... Никона не е никак лош а този олимпус от ТАНТРА снимките е Е1 който не беше мой , пуснах една тема с Е-300... там можеш да видиш негови снимки.

YMEH
02.04.05 г., 21:14
Не, че има някакво значение, ама от какъв хуй трябва да се прави такъв раздел? Утре ще се пусне и за дигитални камери or whatever. Имате предостатъчно раздели, няма нужда от повече.

Vanu
03.04.05 г., 11:38
с YMEH сме на едно мнение...

bobytt
03.04.05 г., 15:16
кой точно раздел цифорвите апарати най-добре попадат? графика & Дизайн или общ хардуер? А относно това колко раздела има.. и че били достатъчно... всеки си предценява за него... аз например не влизам в раздела за СЕТИ и тям подобните, както и за модовете... това означава ли че те са ненужни? Още повече че мнгоо повече хора ползват дидциталки отколкото хора смятат заплатите на боинг например.....

YMEH
03.04.05 г., 17:42
кой точно раздел цифорвите апарати най-добре попадат? графика & Дизайн или общ хардуер? А относно това колко раздела има.. и че били достатъчно... всеки си предценява за него... аз например не влизам в раздела за СЕТИ и тям подобните, както и за модовете... това означава ли че те са ненужни? Още повече че мнгоо повече хора ползват дидциталки отколкото хора смятат заплатите на боинг например.....

В Общия Харуерен форум, например? Какъв е проблемът да се пускат теми в него? И без това като гледам бъка от теми, свързани с цифрови апарати, че направо 3 раздела да се отворят, ако може.
Просто е тъпо за всяко нещо да се отваря раздел, защото утре някой ще пусне RQ за нов подфорум за перални, за DVD-та, за прахосмукачки и т.н. Слабо ме интересува какво ще става, ама просто ми е много чудно да разбера какво толкова има, че трябва да се правят тия работи.

XaMaB
03.04.05 г., 18:35
Определено за цифрови апарати/камери има доста повече теми отколкото за двд-та и перални и подкрепям мнението на бобит че има смисъл от такъв раздел. Иначе и аз прескачам сети, мрежи, модинг

Valeri
03.04.05 г., 20:23
Аз също гласувах с "ДА" по тази тема, но след това размислих и в момента не се сещам с какво може да участва постоянно един потребител там. Ще си покаже фотоапарата, ще си покаже снимките, ще си покоментират разни настройки и дотам. Вероятността >2-ма участника да имат едно и също фото е малка, на пазара има огромно разнообразие видове и производители. Съвременните фотоапарати имат max 10-ина характеристики, които интересуват обикновения потребител, ще мине и такава тема... после? Факт е, че до тук от големия ентусиазъм има генерирани 2 теми. Аз лично за себе си също не виждам с какво мога да участвам в този раздел. Тъй че... ако се види да има редовно пускани теми за такъв раздел, него ще го има, ако ли не - няма. За сега ситуацията клони към няма.

bobytt
03.04.05 г., 23:47
E хубаво , щом клони към няма, ОК точка. Затваряйте модераторите темата и толкова. какъв е проблема.

Twistеr™
03.04.05 г., 23:57
Защо не се отвори една обща тема за фото във някой от разделите (знам ли "Общи", "Общ хардуерен" или каде пожелаете) и, ако има интерес просто хората постоянно ще си пишат и темата постоянно ще си се ъп-ва ;) :D

Shagrath
06.04.05 г., 12:20
а защо просто не се обедини с Графика и Дизайн ?
според мен за там му е мястото ...
идеята е добра ...

Боби Тантра2 наистина рулира пич ! еВалата

bobytt
06.04.05 г., 12:32
:) e айде сега... не мисля че е много качественна снимката... от днеска имам нови снимки нощни в другата тема ще ги сложа след малко :)
Иначе , зарежи и раздел и всичко... :)

Shagrath
06.04.05 г., 12:37
нямах впредвид качеството на снимката точно ... ;)

dim4o
24.04.05 г., 02:23
Да бе да раздел за апарати, хаха ами които го интересува нещо да пише в общия хардуерен, иначе какво?Даите да отворим и раздел "Декоративни рибки" Има си clubs.dir.bg там има всякакви раздели, но както и да е.
Както и да е. :cool:

bobytt
24.04.05 г., 14:05
Dim4o я бързо се скрий там откъдето изпълзя.....

това от локейшъна ти BS BULLSHIT ли означава?

Twistеr™
25.04.05 г., 16:56
Ехехехехе. bobytt просто къртиш :bow: :clap: :lolo:

CYPER
26.04.05 г., 00:54
Аз съм за новия раздел - смятам, че доста интересни неща могат да се видят, а хората питащи за покупка на цифров апарат ще си знаят вече мястото - а и мисля все повече и повече хора ще почнат да си купуват такъв.

Определено ЗА.

И аз имам какво да покажа :D

tnp
26.04.05 г., 13:06
И аз гласувам за!!!
:tube:

Twistеr™
26.04.05 г., 13:41
Абе аз гласувах със "Не ме интересува", ма сега съм с двете ръце за такъв раздел. Мисля, че ще е доста полезен. Само, че си остава проблема с модераторите там .... кой, как, защо и т.н. :ghi:

Valeri
26.04.05 г., 14:12
Не мисля, че ще има голяма нужда от модератори там. Не виждам и вероятност да се появяват повече от 10-ина теми на 2 месеца в един такъв раздел. До тук много хора са "ЗА" (вкл. аз в началото и съм гласувал това), но нещо активност по тематиката няма. В "Общи" има няколко теми, по останалата част на форума да има още 10-15. Като си обсъдите фотоапаратите и си покажете снимките, нататък явно няма много какво да се пише. Не изказвам позиция на HWBG, защото аз не изпълнявам никаква роля на HWBG. Казвам как аз виждам нещата.

Zygot
26.04.05 г., 14:22
Не виждам и вероятност да се появяват повече от 10-ина теми на 2 месеца в един такъв раздел.

Предвид това ,че насочеността на форума е друга и хората които да дават компетентни мнения липсват(с 1-2 изключения) не виждам с какво един раздел форум би помогнал на заинтересования. +цитата на Valeri

bobytt
26.04.05 г., 14:32
Абе ясно е че раздел няма да има ... :) нема кво да се притесняваш за мъдератори там :)
Whatever.....