PDA

Виж пълна версия : nlite въпрос

lazo
13.03.05 г., 19:13
Бихте ли споделели опита си с nlite? Моят за съжаление е несполучлив. Първо опитах да обработя и вградя драйвери за SATA/RAID отрязания от Skayver виндоуз (~190мб) с вграден сп2 билд 2162, но когато се стига до последната стъпка обаче 'заспива', т.е. скролира си се там прогрес бар-а без да прави нищо, а го чаках 2 часа поне. След това опитах със чисто XP с вграден SP2, но отново същия проблем. Когато се зачетах из форума на nlite в една темичка се споменава че трябва виндоза да е напълно чист, т.е. да не е вграждал някой преди това сървис пакове или хотфиксове. ОК, опитах и със чисто ХР Corp Ed. радостен, че този път ще ми потръгне 20 мин. цъках опции.. да ама не. И в момента си седи така 'заспало'. Закачам и скрийншот.
Някой с опит би ли дал съвет къде грешката?

OgiDogi
13.03.05 г., 19:35
При мен поне няма проблем - върху ХР с интегриран SP1 си вградих SP2 от диска на MicroSoft, махнах излишните неща, добавих си драйверите и софтуера и диска ми е готов. Само хотфиксове не съм добавял.
Вече го инсталирах на един от дяловете.

lazo
13.03.05 г., 23:32
10x Явно аз съм карък :(
Не сложих .NET а си ползвам алтернативния пакет, който е само за nlite.. Може да е от това

michev
14.03.05 г., 13:37
По-скоро проблема ти е във драйвърите дето искаш да качиш, поне на по-старите версии със сигурност имаше предупреждение че не бачка с драйвъри за сата. мисля че и новите продължават да не бачкат с текстмоуд драйвъри. ходи на msfn.org форума и питай все пак :)

lazo
16.03.05 г., 06:55
На едно друго пц работещо под вин+сп2 я направих чудесията. Орязох го, понастроих някой глупости, добавих и драйверите и направих исото. Лошото е, че и така не ми намери сата диска по време на инсталацията и иска дискета с драйвери, а нямам флопи :(

OgiDogi
16.03.05 г., 08:21
На едно друго пц работещо под вин+сп2 я направих чудесията. Орязох го, понастроих някой глупости, добавих и драйверите и направих исото. Лошото е, че и така не ми намери сата диска по време на инсталацията и иска дискета с драйвери, а нямам флопи :(
Не става ли да запишеш драйверите на диска и като ги поиска, да му укажеш пътя?

lazo
16.03.05 г., 13:47
Не :( Направо ми казва 'Setup не откри драйвери за флопи/флопи на тази машина' и после F3 - exit... Тъпа работа. Четох разни статии за slipstreaming, но и те не помогнаха. Дори намерих един където предлага решение: ами купете флопи, запишете на дискете драйверите, инсталирайте и хврълете флопито в коша и беше приложил снимка :D

michev
16.03.05 г., 19:01
казах ти, ходи чети на msfn.org форума, има доста варианти за различните ситуации с райд/сата драйвъри. и аз бях на тва дередже с абит-а, та се наложи да си вземам флопи, на сегашното ми дъно вообще не ми трябват драйвъри :)