PDA

Виж пълна версия : Роботизирана цветомузика за PC ...

hammerhead
11.03.05 г., 20:11
Здравейте! Това от заглавието е концепцията на проекта. Так де, основната идея. Всъщност не си пада много ПЦ мод но определено е периферя на компютъра. В смисъл управлява се софтуерно през паралелен порт. Захранва се с 12 волта от компютърното захранване. Снимки на проета тук>> http://free.datacom.bg/browse/hammerhead/my%20hardware/stepper%20controller%20prototype1/ . Значи за сега само го снимах, ако има интерес мога да заснема видеоматериал, да демонстрирам самта програма която написах за управлението му. Разбира се всичко е процес на разработка... и е така да се каже направено от от нищо (боклуци), с изклъчение на екелктрониката, лагерите, ремъчните колела и стъпковите мотори. Значи всичко е доста недоизпипано, понеже е изцяло мое дело проект и идея. Има бъг с електроника на сензорите които информират ПЦ'то за крайна позиция примерно:). Но нека да кажа най-интересното. Програмта която варви, позволява да упрвалявате машината с мишка, клавиатура, да запомня движенията на мишката и послед а ги поватря, да се програмира, да се движи на точни стъпки и т.н... Да знаете колко е забавно вечер със червена светлина да си светите пос тената(мога да си напиша името на стената и после да накрам машината да го повтори)... Освен това може да свети в бяло и червено. Може да мига всякак :)

поправка:
Видео материалите са готови! http://free.datacom.bg/dwnld/hammerhead/my%20hardware/stepper%20controller%20prototype1/prototype1.zip За съжаление нямам достъп до друг сървър в момента. Ще опитам и другаде .... но за сега няма къде

nplus
11.03.05 г., 20:36
Писал ли си build log?

Edit:Качи снимките на друг сървър или направо във форума като архив.

gogo126
11.03.05 г., 20:38
Само че аз съм тъп е не мога да разбера за какво служи :(

nplus
11.03.05 г., 20:47
Аз не мога да отворя снимките, иначе бих ти казал за какво е.

kabeldjiata
11.03.05 г., 20:56
Много е добре поздравления :) Електрониката ти ли си я правил и дали можеш да пуснеш схемата?

hammerhead
11.03.05 г., 21:07
Ами устройството е софтуерно управляван прожектор. Напълно функционален, точен, двуцветен.

Ще се опитам да постна схемите малко по късо, защото са на Протел, а той не си спомянм да може да експортва картинки... е сигурно може ма аз не знам... иначе мога да пратя шаблоните по които пробивах дупките по схемата. И чертах върху гитенакса....

Хмм не ви отваря датаком сървара ли? Ами мисля че няма каде да го кача освен хит.бг. Ама там майче имам проблеми. Иначе на сървара на hardware.bg незнам как да го сложа. Ако някой даде фтп директория...

nplus
11.03.05 г., 21:29
Качи ги чрез форума.Отдолу като пишеш пост има един бутон "Управлявай приложените файлове".

kid_durango
11.03.05 г., 21:37
ако можеш качи и филмче,да го видим в действие това чудо :)

hammerhead
12.03.05 г., 00:32
Ето сега мисля че се вижда вече.... ще постна филмче за тези които се интересуват. Иначе ето това е...

поправка >> Сега качих схемите и снимка на програмата... за да придобиете представа за ситемата. Но тези снимки ги има в директорият на датаком http://free.datacom.bg/browse/hammerhead/my%20hardware/stepper%20controller%20prototype1/ съжалявам много за тези които ен мога да да видят и тях. Утре ще постна видеоматериал.

FEAR BG
12.03.05 г., 01:30
Мале Бате това нещо е невероятно :bow: :bow:
може само малко да го вкара6 във вид :)

M1010X
12.03.05 г., 14:20
андрее, браво, бате :) евала! само да не го правеше в сесията :D
трябва да мина тия дни през вас да ми демонстрираш... и айде, качвай видеоматериал. че ми е интересно :)

ей, представяш ли си, ако имаш таблет? много по-яко, отколкото с мишка ще можеш да пишеш... а можеш ли да го управляваш в реално време, т.е. пишейки, то да регистрира движенията и да ги повтаря?

nplus
12.03.05 г., 15:42
Ще кажеш ли как и ние да си направим?

hammerhead
12.03.05 г., 22:14
Ами как да си направиш... качил съм електронните схеми. Освен да нарисувам и скица. Иначе build log не съм правил... просто питай... аз когато почнах да го прав си го представях по друг начин.... но поради липса на финансови и технически средства ... придоби сегашния си вид.

Vince
13.03.05 г., 01:25
Ей браво! Най-яката автоматика досега в HWBG модовете май... Само не разбрах какво му е "цветомузичното" - вързал ли си го към някакъв аудио сигнал?