Виж пълна версия : Управление на компютъра с дистанционно
Случайно попаднах на това (http://mladkonstruktor.bg/pcrc.htm) ако някой се интересува... Също така за 6.50лв. могат да се поръчат платката и всички части готови за сглобяване...
aeihaieh много яко, една приятелка ме караше да измислям такова, сега задачата се свежда само до изработването :Р
Интересно дали ще работи с дистанионно за уретба...как мислите?
gogo126
11.03.05 г., 12:09
Ми може ама това е само за Уинамп :(
аз искам нещо с което да го спирам/ресвам такива работи :)
singularity
11.03.05 г., 12:29
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)
The Penalty
11.03.05 г., 12:33
Ми може ама това е само за Уинамп :(
аз искам нещо с което да го спирам/ресвам такива работи :)
Ъъъъ и как стигна до този така потресаващ извод? :D
Скоро ще си поръчвам кита и щом го направя ще ви кажа какво може и какво не може да управлява.
Executor
11.03.05 г., 15:53
http://www.neomontana.dir.bg/izdeliq_n.htm
аз имах дистанционно на същият принцип, но от друга фирма. Работи със всички дистанционни! Със софтуера (Girder) можеш да правиш абсолютно всичко (включително restart и shutdown) Само трябва да си нагласиш бутоните :)
peshoteslata2
11.03.05 г., 22:58
Устройството работи добре, но софта е ужасен забива и т.н. :mad:
Executor
12.03.05 г., 00:03
аз със Girder не съм имал никакви проблеми! ;)
hammerhead
12.03.05 г., 00:41
Аз имам направено такова устойство. По същата схема. С малки модфикации в размерите но не и в параметрите на елементите. И не работи с IR assistant... подходящ дривър.... с Girder няма проблеми ... нос лед инсталирането а дирера на Igor...не си спомням вече. Аз съм с Win XP. Иначе гирдер е яка ...само, че не може да прави някоу неща. Примерно ако и подадете да праща бутон F10 към media palyer (усилване на звука) ще видите, че не се получава. Също и управлението на старт менюто не успях да реализирам.
lord_nook
12.03.05 г., 02:03
бравос ве вие открихте Америка на картата с това дистанционно
хората го предлагат от 2 годинитоя модел е малко куц ама върши работа
Гридер винлирк аз ползвам оригинално на Sky Star и работи пирфектно
а също ползвам и т610 за дистанционно замо ч е не с фма ами с пц контрол с него могат да се управляват ми6ката и около 10 програми по избор
Хм. Вчера ми пристигна 'китчето'... и нали съм си ламе да запитам няколко въпроса:
1. На светодиодите дългото краче беше +, нали? Предполагам че и при кондензаторите дългото е +?
2. Има един транзистор и една ИС на които крачетата са им доста на гъсто и за да ги сложа без да стърчат много ще трябва доста да ги 'разкрача'. Предполагам че не епроблем?
3. В кита няма кабел... има ли някакво специално изискване към кабела или мога да използвам и 5 едножилни?
4. Приемника има една изпъкнатина. Ако тя не се подава извън кутийката, а е на милиметър навътре (в кутийката) това проблем ли ще е за хващането на сигнала... щото ако ще трябва да се 'целя' по-добре и на него да му кривна краченцата и да го издам навън...
5. Диодите май има значение как са обърнати?
MRmagic
18.03.05 г., 18:57
аз си зглобих една схема от саита на Млад Конструктор обаче неще да захапе с IR asistanta някой може ли да помогне?
http://www.mladkonstruktor.bg/ - eто от тук го поръчах
kid_durango
19.03.05 г., 00:13
Потърси winlirc в google и пробвай с него.Доста програми са съвместими с него вкл. бс player + много други :) дори може би и IR assistant-a май ползваше winlirc(не си спомням точно какво представляваше ир асистана,може ида греша...)
MRmagic
19.03.05 г., 02:01
добре ама нещо не мога да му нагласа цонфигурациония фаил? помощ :)
MRmagic
20.03.05 г., 16:50
може ли да ми кажеш малко по подробно как го подкара щото имам същото и не можах да го подкарам с girder? а и плугина ако може да ми кажеш от каде да сваля? този на Igor става ли?
MRmagic
20.03.05 г., 20:53
ох оправих го такава простотия вътре в буксата се беше скусало пуржото краче:) ша се изям от яд че не сум се сетил да проверя сичко работи ся
както и да е... Зглобих го моето... мига там лампичката... като натисна нещо по дистанционното мига по-силно, но не ще да разпознае сигнал като му кажа 'Learn', нито от IRAssistant, нито от Girger приема сигнали. Иначе и двете го разпознават. Girder обаче го разпознава като Hollywood и Creative, но не и като Unversal, както и да е предполагам че е проблем с плагините нещо... ще продължавам да се ровя, а ко някой има решение може млко да помогне... ;)
Dr.Sayman
21.03.05 г., 11:50
Земи си сложи един WinLirc + IRexecute мисля че така се казваха малко е сложничко с тях ама със сигурност работят.
Аз сам си сглобих преди време нещо такова побира се в една букса за СОМ-а и с тях бачкаше идиално ма нещо само с дист. на ТВ бачкаше щото неможах да си намеря подходящ IR-приемник, ама си бачка с него супер.
PS: Само дето него ползвам вече. :)
Това нещо би трябвало да работи с uICE, а това е най-удобната програма за дистанционни, която съм виждал.
Klizmara
21.03.05 г., 19:16
Значи аз си поръчах туй чудо зглобих го но програмата която е дадена в млад конструктор него разпознава а го зглобявах точно както е дадено по схемата някой знаели защо се получава тъй
Първо ще си свалиш Girder (http://www.girder.nl/downloadn.php).
След това ще си свалиш Plugin-a Igor SFH56-device (http://www.girder.nl/plugins.php). Ще го разархивираш в директорията Plugins и от settings/plugins на Girder ще му кажеш да го разпознава като Igor ала-бала device.
При мен проработи коректно вчера, но не съм много впечатлен. Не знам дали ми е скапано дистанционното, но малко трудно лови сигнала, а и не мога да го накарам да прави основни неща. Примерно не иска да ми изключи компютъра (което на мен ми беше основната идея)... прави там разни работи... затваря програмите и до там. Иначе успях да подкарам старт менюто и го спирам от там, но е много играчка. Другия начин: вързах си Alt+F4 към бутона за изключване на телевизора и с него затварям програмите, след което ми изкача и менюто за Shut Down, но там пак има малко цъкане наляво-надясно, защото пък засега имам проблем с Return...
Както и да е... аде ако някой е успял да реализира някакво действие, което предполага че може да е полезно за повечето или да е имало някакъв проблем с него да сподели какво и как...
ами всеки трябва да си направи база данни за собственото дистанционно, тази готовата , може би ще работи само с определен вид (марка и ппроизводител) дистанционни.мисля че беше нещо, като File/New, и после се добавят команди, настройват се според кода на дистанционното,
в две думи няма универсални кодове, всичко е играчка, и настройки.
толкова за сега довечера, като погледна в къщи как се настройва, ще пиша пак
ами всеки трябва да си направи база данни за собственото дистанционно......
в две думи няма универсални кодове..........
Това е ясно. Всеки сам ще си го обучава... става въпрос за това как се осъществяват действията. Примерно някой може за изключване да използва функцията на Girder, а аз да използвам Alt+F4 и Return... това е някаква алтернатива и подобни идеи може да са полезни...
ми в зависимост от версията на Гирдер-а, май може да му се задават комбинации от клавиши на клавиатурата, порови малко, ако не -> "F1"
:)
...май може да му се задават комбинации от клавиши на клавиатурата, порови малко, ако не -> "F1"
:)
Могат... (уморих се да се обяснявам :rolleyes: ) "F1" какво общо има... :conf: За нещо като 'обмен на опит' ставаше въпрос... (голям проблем, кажете ми... какво, как, къде, защо... е друго.)
Klizmara
22.03.05 г., 17:44
ам сега си истеглих програмата но немога да си сваля плугина можете ли даго качите да речем на дата-та за да мога да си го сецна
Човек като не му се работи на какво ли не е способен... ;) Провери си пощата
BigPuff
23.03.05 г., 13:31
Без да се засягате ама да изполваш Гирдер за клавишни комбинации е като да играеш тетрис на А64 :)
Четете хелпа и манюала (май още го има на сайта на неомонтана) там си е написано всичко за функциите, обучението на програмата, statement на events и т.н. От личен опит мога да кажа че програмата е перфектна и предлага почти неограничени възможности за управление на РС и на кво ли още не (със сериал плугин, кофти че стана платена и никой не написа за УСБ), ама малко трябва да се чете :) Ако искате мога да ви пратя мойта конфиг за пример - управлява Уинамп, Медиа, гаси РС, сменя активния монитор и вече съм забравил кво още със 4 бутона от дистанционното и без да използва Alt+F4 :)
Vancata
03.04.05 г., 02:34
Та значи реших и аз да си взема едно но от къде в София?
Пиротска под колоните има ли къде мога да намеря на 100% да не обикалям че съм ограничен с времето :)
едит:Ще си го взема от тук: http://www.electroninvest.com/
Та виждам че има два приемника единия:
НМ 1001 Приемник за ДУ на PC v.2.30-Няма в наличност :(
Другия:
НМ 131 Приемник за РС2 Приемник за дистанционно у-ние на PC 2 -Има в наличност :)
ЛИНК: http://www.electroninvest.com/shop/search.php?s=приемник%20PC&ot=0
Та въпросът ми е каква е разликата в двата защото то се е видело че нема да чакам и ще си взема втория вариант :D Искам да знам просто какво съм изпуснал :)
Авторски права на vBulletin