PDA

Виж пълна версия : Проблем с bluetooth dongle на Дейзи

juls
10.03.05 г., 10:35
Получих го като подарък към един K700i, но не мога да го накарам да работи. Върви с някаквъв софт Bluesoleil, който освен Блутуут програмката си прави и Network connection, която обаче не може да се свърже при стартирането на сървиса PAN(подозирам че именно той ми трябва за връзка с GSM, нали?). Странното е, че телефона разпознава Блутуут устройството, но при опита да се свърже с него дава "connection refused" или нещо подобно.
С Windows XP SP2 съм.
P.S. Пробвах и софта на Widcomm, но той не разпознава донгъла.

sal
10.03.05 г., 10:47
Преди 2 месеца се борих с Блутуут и К700, решението беше следното:

1. Махаш всички досега инсталирани драйвери и софтуери и устройството го вадиш от USB-то
2. Следваш инструкциите за инсталиране 1 към 1 т.е. първо инсталираш драйвера и после като ти каже пъхаш устройството (в никакъв случай преди това) много е глупаво ама така стана накрая.

Лично аз не инсталирах след това нищо от допълнителния софтуер и всичко си тръгна по мед и масло

Cenzor
10.03.05 г., 10:55
Върви с някаквъв софт Bluesoleil,
Не слагай никакъв софт, преди да пъхнеш устроийството(ако си сложил- го разкарай). Щом си със SP2 - той е с вграден поддръжка на блутуут(а и на IR device), която работи отлично(над половин година само нея тествам, че на WIDCOMM софтуера е много тежък и пълна боза).
Просто пъхни блутуута и изчакай WINDOWS да си го разпознае и инсталира драйвъри. После иди в Control panel, там ще се е появила Bluetooth иконка, цъкваш на нея, даваш чавка да ти стои в system tray и от там, правиш каквото си избереш с него. Но първото което дай от опциите е ADD DEVICE, като bluetooth-a на телефона ти трябва да е на ON, за да могат да се pair -нат двете устройства и да разботиш с тях. Аз моя БТ го ползвам за интернет и трансфер на файлове - откакто съм със SP2 се родих!

juls
10.03.05 г., 11:17
Много странно, Уиндоуса не го разпознава, може да е омазана инсталацията ми. Намира unknown USB device и дотам. Довечера значи пак ще се мъча...

Loshia_NIKJAM
10.03.05 г., 11:56
Аз съм със същата комбинация к700 и дейзи.
При мен е ок с малки изключения. Сложих джаджата и посли от сд-то си инсталнах драйвера.Мисля че му чукнах инсталация директно от сд-то а не му посочих къде да си търси драйвера. От там ми се появи една синя иконка до часовника и от там си работа с нея. Понякога не искат да се закачат с телефна. В тази ситуация го вадя от юсб-то и веднага го слагам и си тръгва.

Cenzor
10.03.05 г., 12:01
bluetooth dongle на Дейзи
Тук според мен се корени проблема. Три различни донгъла съм пробвал със SP2 на различни компютри . Моя е на Гигабайт и си работи като слънце. :)

juls
10.03.05 г., 13:17
Аз съм със същата комбинация к700 и дейзи.
При мен е ок с малки изключения. Сложих джаджата и посли от сд-то си инсталнах драйвера.Мисля че му чукнах инсталация директно от сд-то а не му посочих къде да си търси драйвера. От там ми се появи една синя иконка до часовника и от там си работа с нея. Понякога не искат да се закачат с телефна. В тази ситуация го вадя от юсб-то и веднага го слагам и си тръгва.

А софтуера от ЦД-то Bluesoleil ли е? На моето е. Защото гледам на сайта на Дейзи са сложили за същия модел софта на Widcomm :conf:

Loshia_NIKJAM
11.03.05 г., 06:23
Widcomm 1.42
e това има на диска.

juls
11.03.05 г., 10:25
Вчера разкарах SP2, и с Widcomm 1.4.3.4(версията на MSI) имам някакъв напредък, т.е. поне програмата се стартира, но пък отказва да разполнае донгъла, въпреки че е инсталиран нейния драйвер. С Bluesoleil пък всичко проточа ОК до момента в който се опитам да свържа телефона-той разпознава по име компютъра и дотам - "Blutooth connection failed" или "Access denied".
Вече разбирам защо в Германос ги подаряват...да искаш пари за това чудо си е форма на бандитизъм.

Cenzor
11.03.05 г., 10:37
Вчера разкарах SP2, и с Widcomm 1.4.3.4(версията на MSI) имам някакъв напредък, т.е. поне програмата се стартира, но пък отказва да разполнае донгъла, въпреки че е инсталиран нейния драйвер. С Bluesoleil пък всичко проточа ОК до момента в който се опитам да свържа телефона-той разпознава по име компютъра и дотам - "Blutooth connection failed" или "Access denied".
Вече разбирам защо в Германос ги подаряват...да искаш пари за това чудо си е форма на бандитизъм.

Пробва ли това, което ти бях казал:
Не слагай никакъв софт,....... и прочие?

juls
11.03.05 г., 17:45
Пробва ли това, което ти бях казал:
и прочие?
Пробвах всякакви варианти, но нищо не става. Но сега се сетих, че преди няколко месеца оптимизирах Ундоуса и изключих един куп сървиси. Ако съм минал и през Блутуута...довечера ще проверя.

Vladiiii
08.02.06 г., 13:03
Не слагай никакъв софт, преди да пъхнеш устроийството(ако си сложил- го разкарай). Щом си със SP2 - той е с вграден поддръжка на блутуут(а и на IR device), която работи отлично(над половин година само нея тествам, че на WIDCOMM софтуера е много тежък и пълна боза).
Просто пъхни блутуута и изчакай WINDOWS да си го разпознае и инсталира драйвъри. После иди в Control panel, там ще се е появила Bluetooth иконка, цъкваш на нея, даваш чавка да ти стои в system tray и от там, правиш каквото си избереш с него. Но първото което дай от опциите е ADD DEVICE, като bluetooth-a на телефона ти трябва да е на ON, за да могат да се pair -нат двете устройства и да разботиш с тях. Аз моя БТ го ползвам за интернет и трансфер на файлове - откакто съм със SP2 се родих!
Здравейте - четох написаното във форума, но така и не мога да си обясня защо не мога да подкарам моя Bluetooth с драйверите на Майкрософт, а само с тези, които са към устройството - Widcom-ските.Пред около година когато го купих, вече не помня точно как успях да ги инсталирам и всичкобеше точно.Наскоро обаче се наложи да си преинсталирам Windows и сега вече не мога да ги подкарам.Основния проблем с драйверите на Widcom е че с тях не може(или поне аз не знам как) да пусна вградените в телефона(К750) опции за дистанционно управление на компютъра.Забравих да кажа, че Bluetooth устройството е марка UPspeed.Не е марково, но нали все пак всичко беше наред до преинсталацията.Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен.