Виж пълна версия : как да не ви дропи модема на аналогова линия!
ами това е много стар трик, ама бачка желязно!
Ще го кажа набързо - за неразбралите да питат:
слага се s10=150 в настроиkите на модема, там дето е бялото поле за advanced settings
xaide sas zdrawe
Dark Skywalker
09.12.02 г., 11:20
alexz е прав, наистина трикът бачка желязно...
Навремето когато използвах само модем, установявах S10 (Carrier loss time to hang up) направо на 254. Максималната стойност (255) означава, че модемът никога няма да разпадне връзката при загуба на носещата честота, така че не е за препоръчване да се установява повече от 254.
Който се интересува от стойностите на S-регистрите (там има доста интересни параметри), може да погледне на адрес http://www.lothlorien.net/collections/computer/sreg.html.
Dark Skywalker™
Originally posted by Dark Skywalker
......
Който се интересува от стойностите на S-регистрите (там има доста интересни параметри), може да погледне на адрес http://www.lothlorien.net/collections/computer/sreg.html.
Dark Skywalker™
аз се интерисувам,но линка поне при мен не бачка "HTTP 404 Not Found":(
не знам как е с 150,но това с 254 не ми харесва особенно(Connect=Disconnect,Connect=Disc onnect,Connect=Disconnect) това ми го направи 3 пъти и го махнах:mad: :mad: :mad:
Dark Skywalker
10.12.02 г., 20:13
Ми как да не работи, като съм лепнал една точка на края на URL-а по невнимание :mad:
Тук е истината: http://www.lothlorien.net/collections/computer/sreg.html
Колкото до стойност 254 -- да не би да бъркам и да беше 1 или 2 умната стойност.... отдавна беше, та не помня вече.
Извинявай за натрупаната сметка, ако с този съвет съм я причинил! Готов съм да черпя бира за компенсация по всяко време!
Dark Skywalker™
Originally posted by Dark Skywalker
..........Готов съм да черпя бира за компенсация по всяко време!
Dark Skywalker™
Dark Skywalker няма проблем(не плащам аз телефона:D ),но няма да откажа една биричка :jump:
Dark Skywalker
10.12.02 г., 23:25
Ами аз пътувам от време на време до Русе, следващия път ще взема да се обадя, пък ти ако имаш път към София, също сигнализирай.... ;)
Dark™
не стига че ви 'закъсих' ами се и напихте за МОЯ сметка, т.е. без мене... :) я поне и мене викнете тогава, ама тука в София, аз в Русе съм бил точно 3 пъти в жовота си... :)
255 е стойността и тогава никога не дропи...това съм го правил като съм използвал даилуп модеми за наета линия... :) еххх...какви времена бяха :cool:
абе с 254 дропи като луд,а с 255 сигурно чак няма да влиза:smack:
п.с ще пробвам и ако ме издропи 2-3 пъти да не забравиш да черпиш :drunk:
На мен ми ефектира по друг начин командата. Увеличи ми се скоростта на даунлоад с малко. :) или така ми се струва
King Nothing
27.12.02 г., 19:22
А при мен ефекта е моментален дисконект след установяване на връзката ;) (ext. acorp 56k (rockwell)). Явно има значение какъв е модема.
Originally posted by King Nothing
А при мен ефекта е моментален дисконект след установяване на връзката ;) (ext. acorp 56k (rockwell)). Явно има значение какъв е модема.
<bul>Moqt modem e sy]iqt i efekta s dropwaneto e pri napiswane na kakwoto i da e `islo.Tazi tema powe`e nqma da q otwarqm</bul>:mad: :mad:.<bul>Nqma li nqkoj s drug modem kojto da e probwal?</bul>
Pizza_again
30.12.02 г., 23:50
Ivo_pc ne izlagaj rusencite, Iosif ti pyk izbi ribata, nastrojkata nqma nikakwo otnoshenie kym skorotstta :)
днес интернета ми е ужасен през 10 мин ме изхвърля и дори докато четох темата пак ме изключи.направих настройките s10=150 и за сега 20 мин не съм мръднал.НО утре ще кажа със сигурност.модема ми е акопр M56-irw-2
Имам едно въпросче.
Какво става ако вече имам някаква настойка, например at+ms=v34, мога ли да добавя и s10=254?
Originally posted by Flash
Имам едно въпросче.
Какво става ако вече имам някаква настойка, например at+ms=v34, мога ли да добавя и s10=254?
Може. Отделяш я с интервал или с нищо.
Да попитам и аз един въпрос за модеми
Купих си модем ACORP вътрешен на 56.6, централата ми е цифрова. Не знам доставчика ми на каква скорост е (с карта от Битекс). Модема в повечето случаи се връзва на някакви екзотични скорости - 42.2, 45.5, 43.1 и подобни измишльотини, но не стига 56.6. Та ако не се върже на 33.6 или 28.8, а на някоя от измислените скорости връзката през 3-4 минути "замръзва", модема свети откъм мойта страна (гледам го по иконата в таскбара), а отговор не се получава, и след 1-2 минути се оправя, за да се повтори след няколко минути пак замръзването.
Та въпроса ми е от какво може да се получава тоя ефект и как да го накарам модема да се връзва на 33.6, защото тогава е стабилна връзката, няма никакви проблеми и не се налага да го ритам гадния компютър :D
Ефекта може да се получава от две неща:
Първо - проблемът да не е в модемната връзка а в интернета на доставчика. В този случай решението е смяна на доставчика. Причината не е неизправност, а продаден малко интернет на много хора.
Второ - шум по телефонната връзка. Ако ограничиш модема на V.34 положението може и да се подобри, но е малко вероятно. Пробвай с тази настройка "AT+MS=V34".
Originally posted by QWERTY
Ефекта може да се получава от две неща:
Първо - проблемът да не е в модемната връзка а в интернета на доставчика. В този случай решението е смяна на доставчика. Причината не е неизправност, а продаден малко интернет на много хора.
Второ - шум по телефонната връзка. Ако ограничиш модема на V.34 положението може и да се подобри, но е малко вероятно. Пробвай с тази настройка "AT+MS=V34".
Мерси много, с тия настройки се връзва на 33.6 точно и връзката е железна. Между другото имам акаунти при 3-4 доставчика и го правеше номера при всичките, но сега се оправи, да живее БТК :)
QWERTY, печелиш бира :)
Аз тази настройка я използвам от почти година и от тогава имам доста по-малко проблеми със стабилността на връзката. На мен ми я казаха доставчиците ми.
Loshia_NIKJAM
07.01.03 г., 13:16
Originally posted by stani
Между другото имам акаунти при 3-4 доставчика и го правеше номера при всичките, но сега се оправи, да живее БТК :)
Имах същия проблем с Акорп HCF вътрешен....и решението при мен беше смяна на драйвера. Явно този на СД-то с модема не става за нищо.
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Имах същия проблем с Акорп HCF вътрешен....и решението при мен беше смяна на драйвера. Явно този на СД-то с модема не става за нищо.
И аз си инсталирах драйвера от саита на ACORP но пак не се оправи. Имаше леко подобрение но само толкова, пак си правеше мизерии.
Хммм аз имам Acorp/Topic Hardware Voice Modem 56.6k от най-скъпите вътрешни в ценовата листа на мост.бг ма какво от това? Максимално се връзвам на 28.8к и ако случайно успея да се вържа на повече интернетчето въобще забравя да отваря каквото и да било. Рекорда ми е 37.2к за връзка на която нет-а неработи. Кажете някакво разрешение на въпроса.??Ма и аз каво искам от тези аналогови линий, въпреки че прди около година и половина си свалях 3.4к
или някой да ми каже името на драйвера от сайта на аcorp отговарящ на модема ми....
PROKOBA
21.01.03 г., 06:54
Originally posted by stani
Да попитам и аз един въпрос за модеми
Купих си модем ACORP вътрешен на 56.6, централата ми е цифрова. Не знам доставчика ми на каква скорост е (с карта от Битекс). Модема в повечето случаи се връзва на някакви екзотични скорости - 42.2, 45.5, 43.1 и подобни измишльотини, но не стига 56.6. Та ако не се върже на 33.6 или 28.8, а на някоя от измислените скорости връзката през 3-4 минути "замръзва", модема свети откъм мойта страна (гледам го по иконата в таскбара), а отговор не се получава, и след 1-2 минути се оправя, за да се повтори след няколко минути пак замръзването.
Та въпроса ми е от какво може да се получава тоя ефект и как да го накарам модема да се връзва на 33.6, защото тогава е стабилна връзката, няма никакви проблеми и не се налага да го ритам гадния компютър :D
И на мен ми ги правеше тия магарии. Оправи се като най накрая си заземих като хората компютъра. :)
леле ... а аз си мислех че вече почти никой не използва
Dail Up ... :D
Авторски права на vBulletin