Виж пълна версия : Молба за помощ - отново с TV-Out
Ilian359
09.12.02 г., 02:41
Сигурно за 30-ти път се поставя този въпрос, но вече пробвах всичко изброено и отново нямам успех. Проблемът - ЧЕРНО-БЯЛА КАРТИНА. Картата е Savage3D 8MB AGP. Ще кажете, че е за боклука и трябва да си купя нова. За първото не съм съгласен, а за второто - нямам възможност. А за капак мониторът ми е на ремонт и телевизорът ми спасява положението. А той е Watson 21" от Метро, има само един SCART. Какво опитах: директно S-Video сигнал от картата към скарта на пинове 15 и 20; NTSC/PAL; S-Video to Composite convertor с кондензаторче - това само изкриви образа; извадих кабела на антената, пробвах стотина драйвери - кой от кой по-patch-нати и........... си имам перфектен 21 инчов черно-бял екран!
Моля ви, ако някой е имал проблем с такава карта или такъв телевизор и е намерил решение - да го сподели. Ще се зарадвам много и ако ми кажете комбинацията от бутони за влизане в сервизното меню на телевизора. Благодаря!
OgiDogi
09.12.02 г., 02:54
Има ли някъде из настройките на TV OUT избор на системата за кодиране на цветовете?
Ако има, пробвай с PAL/B или PAL/G. Предполагам, че телевизора ти все ще хване някой от тях.
Ilian359
09.12.02 г., 03:15
За съжаление - не. Има само NTSC, PAL и NTSC-Japan.
ами приятелю и аз имах такава карта и посмъртно не успях да подкарам някакви цветове с нея
ima reshenie prosto ot nastroikite na TV-Out-a mu kazvash da podava compositen signal, a ne S-Video i shte se opravi
Ilian359
09.12.02 г., 14:05
Това за composite също го пробвах. А поста на Sabrax ме довърши психически! С какъв телевизор е пробвано? Аз съм навит да разбъзикам и него, но не знам как се влиза в сервизното меню, а на телевизорите от последните години няма никакъв друг начин за конфигуриране. Едно време беше лесно с тримерчетата - въртиш до полуда, докато го налучкаш.
Ako imash video(VHS) mogesh da opitash prez nego da izkarash signal kym televizora.
Ilian359
09.12.02 г., 14:34
И за това си мислех. Ама все пак взех TV-Out, за да не купувам видео и да купувам филмите за 2 лева вместо да ги взимам под наем за толкова. :)
Благодаря ти все пак!
Tv outa na tazi video karta neshto ne e standarten. Predi dosta vreme imah takava i na televizor na koito rachno mu se smeniaha sistemite raboteshe OK, no na takav koito avtomatichno prevkluchva - cherno bialo.
Tezi saveti za promiana na composite, PAL i t.n. tuk ne vajat zashtoto nezavisimo ot tezi nastroiki kartata ne iskashe da tragne cvetno na televizora koito prevkluchva avtomatichko systemite. Toi ima i NTSC i PAL.
Interesno e che ako tvout-a se vkara v video sender posle signala se priema cvetno i na dvata televizora.
Pozdravi,
BOBO
P.S. niamam kirilica oshte
Tarambuka3500
11.12.02 г., 01:00
twoq problem e v kartata.driverite 95%, ne v kabelite ili televizora.
A Long time ago ina galaxy far-far away i az imah takawa karta i systiq problem, i se opravi s pomostta na nqkoi ot tweaknatite driveri koito imashe available i maj S3TWEAk.
ne pomnq to4no kak oba4e :(
Ti kakwa OS/driveri polzvash?
Tyrsil li si po S3-related forumite, moje da ima reshenie...
Ilian359
11.12.02 г., 12:09
Благодаря на всички за вниманието! Оказа се несъвместимост между картата и евтиния ми телевизор. Той работи с друга карта, тя работи на друг телевизор и т.н. Порових се доста, свалих и пробвах какви ли не драйвери, очаквах вече да проработи като IDE контролер или sound карта :). Ще помоля за последен съвет: другите карти на S3 (Trio3D, Savage4) имат ли същия проблем като тази или са по-"user friendly"?
The Penalty
11.12.02 г., 12:13
Аз лично от всички карти които съм пробвал на S3 с ТВ изход имам изключително лоши впечатления...
По-добре се огледай за някое евтино АТИ (2-ра ръка), там поне нещата са прилични...
Natalino
06.06.08 г., 03:58
за TV-OUT и на мен много пъти ми се е случвало междо другото проблема е от S-video буксата на картата защото е по друг стандарт и стандарта на кабелите дето прават за телевизора трябва да обърнеш само две кабелчета и ще ти тръгне цветно много NootBook`s имат тоя проблем но да ти кажа кой кабелчета трябва да обърнеш не си спомням сега виж тази тема http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=120560 може би ще ти е от полза. Поздрави! ;)
Авторски права на vBulletin