PDA

Виж пълна версия : Няма ли да започнат да се изпълняват правилата в далавери?

Mr.Book
09.03.05 г., 02:24
Не толкова отдавна бяха приети нови правила за раздел далавери. И може би като всяко чудо за 3 дена никой вече не си спомня за тях и не ги спазва. Някакъв пич дори продава земя, скоро хора ще се регват във форума, за да продават чушки и домати сигурно.
Аз искам правилата на форума да се спазват? А вие?

CYPER
09.03.05 г., 02:42
То да беше само в Далавери - колко още правила не се спазват - има такива дето обиждат, има такива дето пишат на латиница, има такива с 4-5 реда в сигнатурата - разнообразие да искаш.

V I P E R
09.03.05 г., 09:23
И къде са тези неща и защо не репортвате за тях?

CYPER
09.03.05 г., 09:39
Е колко пъти - сигурно досега над 20 репорта съм пуснал за 3-4 дена - да се надяваме, че са видяни и са взети мерки.

P.S - за един пост още не са - ами ще изчакаме културно на опашката.

bobytt
09.03.05 г., 10:06
Писна ми от псевдо моралисти.... тамън щях да си продам двете крави покрай имота на човека и некой се разписка.... аман.

Zygot
09.03.05 г., 11:19
Аз искам правилата на форума да се спазват? А вие?

Това не е организация (на която плащаш) за да имаш подобни претенции. Както виждаш форума се разрасна неимоверно просто няма човешки ресурс.

XaMaB
09.03.05 г., 12:00
Е след като се е увеличил толкова човекопотока (баси термина)
със сигурност от новите хора могат да се хванат няколко които да помагат с мъдерирането.

gtzvetkov
09.03.05 г., 16:28
Не е толкова лесно колкото си го мислите. Нали после, като модерираме, се оплаквате, че сме били полицейски форум. Гледаме да действаме възможно най-прецизно, че броя на недоволните да е минимален. Наистина човешките ресурси не достигат, но избора на модератори е много трудна задача. Винаги следиме за подходящи хора, не се притеснявайте. :)

bobytt
09.03.05 г., 16:44
Винаги следиме за подходящи хора, не се притеснявайте. :)
Следите трънки , иначе отдавна да съм предложен за върховен мъдератор... а и частта със прецизното пипане си го спомням аз... и даже си спомням виновника за наранената ми душа..... ЗНАЕШ какво има предвид нали Жоре?

gtzvetkov
09.03.05 г., 16:46
Следите трънки , иначе отдавна да съм предложен за върховен мъдератор... а и частта със прецизното пипане си го спомням аз... и даже си спомням виновника за наранената ми душа..... ЗНАЕШ какво има предвид нали Жоре?

Я си признай пиле шаренко, аз теб не те ли бях подпитвал веднъж-дваж, нещеш ли да станеш модератор? А иначе, за прецизното пипане си имам оправдание - ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА. :D :D :D

bobytt
09.03.05 г., 16:56
Абе че пита...... ПИТА , ама с половин уста и без питка със шарена сол... да ми направиш густо на душата.... че да се почуствам желан в отруденият ви мЪдераторски колектив... :)
Иначе не отричам , си един от най-свестните АДМИНИ , в западната част на България!

@жОрето
Приемам! Кога да идвам за аванса?

gtzvetkov
09.03.05 г., 17:07
Абе че пита...... ПИТА , ама с половин уста и без питка със шарена сол... да ми направиш густо на душата.... че да се почуствам желан в отруденият ви мЪдераторски колектив... :)
Иначе не отричам , си един от най-свестните АДМИНИ , в западната част на България!

Изразните ми средства са слаби, затова ще оставя смайлитата да говорят.

:kiss: :fuck: :hand: :couple: :buddies:

V I P E R
09.03.05 г., 17:41
Е колко пъти - сигурно досега над 20 репорта съм пуснал за 3-4 дена - да се надяваме, че са видяни и са взети мерки.

P.S - за един пост още не са - ами ще изчакаме културно на опашката.
Всички репорти се виждат, ама хората не могат да стоят 24/7 пред ПЦ-тата си .. все пак има и други неща освен тях на тоя свят.

Mr.Book
09.03.05 г., 19:20
Аз говоря за новите правила за 200 поста и 6 месеца, които след хакването на сайта не се спазват. В тази тема не видях някой да е направил коментар за тях.

gtzvetkov
09.03.05 г., 21:59
Спокойно, в скоро време правилото отново ще влезе в сила. :)

V I P E R
10.03.05 г., 09:47
Аз говоря за новите правила за 200 поста и 6 месеца, които след хакването на сайта не се спазват. В тази тема не видях някой да е направил коментар за тях.
Абе те може да не се спазват, ама от далавери трия поне по 20 на ден които не отговарят на правилото :D

CYPER
10.03.05 г., 21:51
Аз пуснах над 5 репорта преди ден и половина за една моя тема, но културно си чакам на опашката - още малко ще си почакам и след това ще търся други алтернативи да бъда забелязан.

savaman
10.03.05 г., 22:25
Аз пуснах над 5 репорта преди ден и половина за една моя тема, но културно си чакам на опашката - още малко ще си почакам и след това ще търся други алтернативи да бъда забелязан.

е аз бях уснал преди известно време една повтаряща се тема и като пуснах репорт беше затрита още същата вечер.явно е въпрос на късмет.сега има 5-6 модератора онлайн,след час няма нито един

CYPER
10.03.05 г., 22:41
Ми то вече стана нормално да ме обиждат и явно модераторите не се протесняват от това - бе дано е къса опашката.

Nicholas
13.03.05 г., 18:20
Хммм... Правилото за 200 поста и 6 месеца от регистрацията, които са необходими за ползване на раздел "Далавери", къде точно е отразено в Правилата на форума и/или в Правилата на съответните подраздели на раздел "Далавери"? Очевидно е, че това ограничение все още не е активно, но къде е написано всъщност? Или просто аз лично не мога да го фиксирам... :brick:

Dark Skywalker
13.03.05 г., 19:09
Въпросното ограничение (6 месеца + 200 поста) беше реализирано в старата версия на форума посредством допълнителен скрипт. В новата версия на форума този скрипт не е въведен, а и е излишен, понеже същото ограничение може да се реализира само с помощта на функциите на самия форум. Тъй като явно няма кой друг да се заеме с тази работа в момента, след като пусна този пост ще направя следното:

- Ще добавя нова потребителска група (Registered Old-timers) в допълнение на стандартната група Registered Users.
- Всички регистрирани потребители по подразбиране попадат в групата Registered Users (освен ако не са модератори, администратори или COPPA/Banned). Те ще бъдат автоматично промотирани до Registered Old-timers при достигането на условието за 60 дни от регистрацията. Засега няма да въвеждам и ограничението за 200 поста, понеже то ми се струва ненужно.
- Потребителите от групата Registered Users няма да имат право да отварят собствени теми в "Купува", "Продава" и раздела за търговци; това ограничение няма да важи за потребителите от групата Registered Old-timers.

Тъй като не съм 100% сигурен в ефекта на операцията, ще помоля всички да коментират тук дали задачата е изпълнена успешно.

Nicholas е прав, че изискването за 200 поста + 6 месеца не присъства в правилата за раздел "Далавери", които са оставени в не съвсем завършеното им състояние, в което Григор ги представи при въвеждането им. Затова второто нещо, което ще направя, е ще бъде да приведа съответните правила в по-логичен и читаем вид, като добавя и въпросния текст.

Надявам се, че така ще се изчистят някои недоразумения и ще намалим броя на хората, които недоумяват защо им изчезват теми, които принципно отговарят на изискванията. Модераторите на "Далавери" знаят как да ме намерят, за да ме черпят бира...

;)

CYPER
13.03.05 г., 21:39
Знам, че ви писна от моите 4 намеци в тази тема.
Знам, че ви писна да се занимавате с мене
Знам, че вече стана нормално да ме обиждат
Знам, че пуснах 6 PM-а на 3-мата модератора на раздел "Общи Приказки" и на 3-ма администратора и единственото, която получих е отговор на vbTheKing и при това доста заяждаш.
Знам, че модераторите са много заети и 5 дена нищо не правят
Знам, че в една моя тема има много груби обиди срещу мен.
От всичкото мое знание разбирам, че правилата не се спазват и на никой не му пука въобще.

Но все още се надявам някой да ми обърне внимание.

Dark Skywalker
13.03.05 г., 21:50
Но все още се надявам някой да ми обърне внимание.
Ето, аз ти обръщам внимание (обръщал съм ти вече повече внимание, отколкото на който и да е друг участник във форума, когото не познавам).

Преди да продължиш да мрънкаш, че този и онзи те обижда, вземи да се позамислиш за причината това да става. Сигурно ти е направило впечатление, че общият тон в този форум е доста умерен и обидите са рядкост. Само че щом ти се набъркаш някъде, веднага започват ругатните. Защо?

Ами защото пишеш, без много да мислиш, винаги си в опозиция на нещо си от положението си на... какъв, всъщност?, след което почваш да се правиш на по-праведен от Папата и тръгваш да обясняваш как, видиш ли, ти никакви правила не нарушаваш, а пък всички останали какви били лоши спрямо теб.

Ами вземи да помислиш защо всички те намират толкова неприятен, че тръгват да те обиждат! Имаш претенции да те уважават, но не си направил нищо, с което да заслужиш уважението на участниците във форума.

Нашата функция като модератори е да поддържаме добрия тон във форума, но това не означава, че някой от нас е задължен и му се занимава да ходи след теб 24/7 и да те защитава всеки път, колчем сътвориш някое изказване, с което продължаваш да настройваш всички срещу себе си.

Казвал съм ти го и преди, повтарям го и сега: намали обема на писането (особено когато нямаш какво да кажеш).

Колкото до всички останали, той massacre го беше написал в една друга тема. Ами като ви дразни CYPER, не му пишете в темите, бре. Най-добрият начин да го откажете да продължава да поства в същия дух е просто да го игнорирате. Толкова ли е трудно?

CYPER
13.03.05 г., 22:00
Получих същия отговор като на vbTheKing.

Но не се разбра тези обиди там ли ще стоят?
Пич аз проблеми с общуването нямам и с над 100-те човека (около 30 от които българи) контактувам без проблеми.
Просто някой хора вземат нещата много насериозно в интернет средата.
Чудно ми е ако по някакъв начин водихме тези дискусии на живо дали нямаше направо да скочат да ме бият?

Ако някой приказва глупости това дава ли ми правото да накърнявам личното му достойнство по какъвто и да е начин?

Ако взема текста на този, който ме е обидил и сменя само моя ник с неговия и го пусна в някоя тема какво ще стане?

Vanu
13.03.05 г., 22:03
пич, ти не си юзър, ти си "явление" в Общи, и ние се взимаме насериозно? :conf:

Dark Skywalker
13.03.05 г., 22:13
1. Но не се разбра тези обиди там ли ще стоят?

2. Пич аз проблеми с общуването нямам и с над 100-те човека (около 30 от които българи) контактувам без проблеми.

3. Чудно ми е ако по някакъв начин водихме тези дискусии на живо дали нямаше направо да скочат да ме бият?

4. Ако някой приказва глупости това дава ли ми правото да накърнявам личното му достойнство по какъвто и да е начин?

1. Що се отнася до мен, да. Ако някой те беше обидил един единствен път, щях да се намеся, за да защитя теб и достойнството ти. Щом се случва непрекъснато, и то само с теб, значи сам си си виновен.

2. Недей да ми фамилиарничиш. Това, че се опитвам да ти обяснявам някои неща, не значи, че не си ми напълно отвратителен като личност.

3. Като гледам начина, по който водиш спорове, не бих се учудил, ако някой от форума ти отвърти един-два шамара с педагогическа цел.

4. Ами ако си го търси... като теб?

mralien
13.03.05 г., 22:20
Моля,
Оставете Сайпер на мира, той е в деликатен период на развитие, характерен с ранимост, инат, нужда от индивидуалност и революции...знаете как е... :kiss:
Просълзих се докато го пиша... :hehehe:

vbTheKing
14.03.05 г., 00:26
Получих същия отговор като на vbTheKing.
Защо ли?! :head:
Явно модераторите/администраторите сме голяма мафия и се наговаряме да приказваме едно и също и то ТОЧНО с/у ТЕБ! :lolup:

----
:no: :no: :no:

Private
14.03.05 г., 01:02
Хора, не се нахвърляйте върху невинното дете, че eй сега ще заплаче,
ще се съберат състрадателни души в негова защита и ще излезнете
виновни... както се е случвало и друг път.

CYPER, не знам как го постигаш, но все покрай твой пост става някой скандал
в този иначе доста умерен форум. :conf:

Сериозно, защо не си отвориш един твой форум, да се регистрираш със 100 ника,
да си спориш на воля и да си се модерираш, щом тук усещаш заговор.
Гарантирам ти, че ще запълниш приятно явно предостатъчното си свободно време.