PDA

Виж пълна версия : run -> cmd -> net send ***.***.***.*** ?!?

HEPBAKA
09.03.05 г., 00:02
Брей мама му стара ей ... строших се да правя какво ли не, неможах да го подкарам тоя смотан сървис, за нет сенд-а говоря, той май не беше баш така името му но ...

Та искам да си изпращам тея съобщения, няма брате ... пробвах ръчно активиране, дава ерор, пробвах след рестарт, не се активира, всякак си пробвах, никак си не го активирах.

Кажете как да го активирам, нещо да преинсталирам ? Защо не мога да го активирам ?

Нищо не съм "оптимизирал" по уиндоуса (За ХР професионалния говоря) нищо не съм настройвал, както си е - сложих си СП2, качих останалите ъпдейти, сложих АВ, стена, троян римуувър, ед ауеър, почиствам регистрите редовно, и не може и не може да се активира, кажете какво освен формат с: + преинсталация може да го оправи (много ми е готин тоя инстал, чист безпроблемен, като изключим тоя нет-сенд имам си го на имидж и неща да го сменям ...) Моля помогнете ??? Много ми трябва, щото неразбиращите ламчовци по мрежата все не си пускат чатовете ...

The_Game
09.03.05 г., 00:19
Ами аз на XP Pro не съм имал такива проблеми ама сега съм с Win 2003 и немога да ги активирам тея съобщения(не че ми трябват де така и така на XP-то първото нещо което правя е да ги спра ;)).Ама все пак ще ми е интересно ако някой знае как се оправя може и при мене да стане :).

Tarambuka3500
09.03.05 г., 00:31
добре де, какъв точно е проблема ?
не се изпращат ли, какво ли ?
не би трябвало нищо отникъде да се 'активира' - всичко си работи след стандартна инсталация. Освен ако не си се ровил из сървисите, и да си спрял това-онова. Примерно "messenger" service... ;)
Разбира се, и firewall-a може да е проблем.

CYPER
09.03.05 г., 00:37
Ами на тоя, който го пращаш ако си е спрял Messanger service как очакваш да го получи?

Да не мислиш, че на всички им е пуснат?

Пусни си твоя сървис и си прати сам на себе си и ако го получиш значи всичко е шест :D

Gugimoto
09.03.05 г., 00:50
ще се наложи да си стартираш сървиса за мессенжера...
има команди за под дос промпт, но са валидни само до рестарт... има подона тема в comexgroup.com

CYPER
09.03.05 г., 00:59
ще се наложи да си стартираш сървиса за мессенжера...
има команди за под дос промпт, но са валидни само до рестарт... има подона тема в comexgroup.com

Start Menu/Run/Services/Messanger/Дясно Копче/Start

(ако е Disable го пускаш първо естествено)

lini
09.03.05 г., 01:05
с други думи "run > cmd > net start messenger"

The_Game
09.03.05 г., 02:19
добре де, какъв точно е проблема ?
не се изпращат ли, какво ли ?
не би трябвало нищо отникъде да се 'активира' - всичко си работи след стандартна инсталация. Освен ако не си се ровил из сървисите, и да си спрял това-онова. Примерно "messenger" service... ;)
Разбира се, и firewall-a може да е проблем.

Проблема не е в това дали се изпращат или не,а в това че неможе да се стартира самия service messenger.На XP всичко си е ОК ама на 2003 по default си го пуска disable тоя service и като се опитам да го стартирам ми дава някаква грешка и неможе да се стартира.На HERBAKA проблема му е същия сигурно само дето на XP та ако някой знае защо неможе да се активира service-a да каже.

CYPER
09.03.05 г., 02:22
Проблема не е в това дали се изпращат или не,а в това че неможе да се стартира самия service messenger.На XP всичко си е ОК ама на 2003 по default си го пуска disable тоя service и като се опитам да го стартирам ми дава някаква грешка и неможе да се стартира.На HERBAKA проблема му е същия сигурно само дето на XP та ако някой знае защо неможе да се активира service-a да каже.

Ами те някой сървисеси зависят от други - да пусне и другите и тогава да пробва пак.

The_Game
09.03.05 г., 16:38
Ами те някой сървисеси зависят от други - да пусне и другите и тогава да пробва пак.

Е да може и така да е ама специално тоя service messenger от кой друг зависи че неще да се стартира.Демек кой друг service трябва да се стартира за да тръгне и тоя за съобщенията?

CYPER
09.03.05 г., 21:16
Ми дясно копче на него и после да гледа Dependencies.

HEPBAKA
11.03.05 г., 16:56
Lini голямо благодаря, оправих го така, но дали ще се налага винаги така или сега си е кативиран ?

Сайпъре, ти пак не си разбрал брато ! В поста си пиша че е точно като при играта, дава че е дезактивиран и немога да го кативирам, дава ми някаква грешка като дам да се активира. Пробвах автоматично, пробвах и ръчно, все тая проклета грешка !?!? но по начина който лини е казъл/а се оправи !!

А иначе самия сървис ми е необходим, щото имам цял тон дружки дето не си пускат чат, а така мога да ги накарам все пак

sal
11.03.05 г., 17:08
След като си гo стартирал с "net start" пробвай да отидеш в сървисите (manage на my computer > Services&applications) и от пропертис на messenger съриса да му дадеш Startup type > Automatic

The_Game
11.03.05 г., 17:10
Lini голямо благодаря, оправих го така, но дали ще се налага винаги така или сега си е кативиран ?

Сайпъре, ти пак не си разбрал брато ! В поста си пиша че е точно като при играта, дава че е дезактивиран и немога да го кативирам, дава ми някаква грешка като дам да се активира. Пробвах автоматично, пробвах и ръчно, все тая проклета грешка !?!? но по начина който лини е казъл/а се оправи !!

А иначе самия сървис ми е необходим, щото имам цял тон дружки дето не си пускат чат, а така мога да ги накарам все пак

Радвам се че си успял да го оправиш това обаче при мене това дето го е казал Lini нестава.Може би на 2003 въобще неможе да се пусне тоя сървис незнам,но няма значение така и така не го ползвам :).

sal
11.03.05 г., 17:12
Радвам се че си успял да го оправиш това обаче при мене това дето го е казал Lini нестава.Може би на 2003 въобще неможе да се пусне тоя сървис незнам,но няма значение така и така не го ползвам :).

какъв error ти дава като не успее да се стартира сървиса?

alexz
14.03.05 г., 07:25
с други думи "run > cmd > net start messenger"
C:\Documents and Settings\User>net start messenger
System error 1058 has occurred.

The service cannot be started, either because it is disabled or because it has n
o enabled devices associated with it.

на мен това ми дава, ами сега... :(

ама като го пуснах ръчно и си тръгна... пак задклавиатурното устройство е било :)

The_Game
14.03.05 г., 16:44
какъв error ти дава като не успее да се стартира сървиса?

Еми дава ми този error долу в screenshot-a ;).