PDA

Виж пълна версия : За Моторола А835

CELERON-new
08.03.05 г., 21:18
Мой приятел си я взе от Италия.Още не я е разкдоирал.Има с нея кабел,но не може да качва игри-няма такава секция в прогрмата на диска,а в менюто на телефона като натиснеш Геймс и излизат някакви приложения на оператора.
Идеи?

И още нещо-аз на моята 6230 и играта Бийч рали 2 и не мога да я намеря никъде в нета,за да яси я качи той и да правил БТ мрежа.

Lyubo_lvl
09.03.05 г., 03:47
Мой приятел си я взе от Италия.Още не я е разкдоирал.Има с нея кабел,но не може да качва игри-няма такава секция в прогрмата на диска,а в менюто на телефона като натиснеш Геймс и излизат някакви приложения на оператора.
Идеи?
Не знам коя програма е на диска, но потърси Motorola Mobile Phone BVRP Tools.

Ilian359
09.03.05 г., 22:18
Знаете, че темата за ракодирането не се толерира...

Lyubo_lvl
09.03.05 г., 22:52
Знаете, че темата за ракодирането не се толерира...
Не става дума за разкодиране, а за качване на приложения в телефона.

Capoeira
10.03.05 г., 02:13
Здрвей. Цялата процедура по качването на игри е мноого сложна. На мен ми отне някъде около 40-60 часа Google, за да направя този телефон ползваем... E, аз нищо не разбирах, когато започнах де.. Сега знам куп ненужна информация :D
Така.
1. Трабва ти някоя програма, с която да отключиш Java App Loader. Това можеш да направиш с
a) Motorola Service Software - цена $800
b) Viktor Gsm - цена $600
c) PST Phone Programmer - нямам представа, дали е платена или не тази програма.
2. Моторола сървайс софтуеър - става елементарно, с цъкането на един бутон. Да, ама не. Защото софтуеъра в диска, дето идва заедно с телефона(Mobile Phone Tools - това е софтуеъра за моторолите по принцип) инсталира драйвери, които емулират А835 като модем. След това, всеки път, когато рестартираш, windows XP - (аз в такъв го правих) ти пищи за още драйвери. Затова, трябва да инсталираш задължително PST Phone Programmer, независимо коя друга програма ще ползваш. И тук има трик. Инсталираш, рестартираш(или в по-добрия случай windows изпищява веднага) и ти му посочваш да си търси драйверите в директорията, където си инсталирал PST(основната директория на програмата). Той намира драйвери, инсталира ги и сега при стартиране на PST в Device Manager можеш да видиш motorola A835 графа, където има няколко неща - data transfer и още 2 мисля че бяха. След като стигнеш до този етап си готов да отключиш Java App Loader-a :D
Може да стане с PST и Service софтуеъра. С PST e доста по-сложно според мен. Затова предполагам, че си си "набавил" Viktor GSM, който ем е по-евтин с $200, ем се намира по-лесно от Motorola Service Software в днешни времена :D
Там из менютата много бързо ще се ориентираш - много е просто В някои от последните листове с команди има "unlock Java App Loader". След като направиш това - нещата вече са лесни.
2. Ъплоудване на игри.
За това ще ти трябва програмата Midway 2.8. Точно тази и никоя друга. Струва ми се, че тя е безплатна.
Първо взимаш телефона и отиваш в Menu->Settings->Java Settings. Там вече се нахожда и Java App Loader-а(май е време да започна да му викам JAl:)) Стартираш го и телефонът ти казва "insert cable now". Включваш го към USB-то. След това стартираш Midway. Ако той не познае автоматично на кой COM порт е телефона, тогава гледаш в Device Manager и му оказваш ръчно(той ти изплюва сетингс ако не го познае при стартиране). Ако го познае - идеално. Указваш коя игра искаш да качиш - тя трябва да е в една директория заедно с .jad файла (ако нямаш .jad а само .jar - не се притеснявай - свали си Jadgen програмката). Сега, най важното. Натискаш бутона да ъплоудне играта и в 1% от случаите то я качва, а телефона те пита дали искаш да я инсталираш, ти казваш да и всичко е ок. В останалите 99% забива на 32 парче(играта се предава на тел-а чрез blocks от инфо) и телефона или се рестартира, или блокира. Защо? Не знам. Знам че ми отне повече от 10 часа четене на форуми, питане и прочие. Накрая открих отговора - трябва да е изключено абсолютно всичко. Всяко приложение. И тези от систрей-а даже. Winamp, Flextype и прочие. На абсолютно гол шел го правиш, като стартираш само Midway. Така става. За всяка игра, която качваш, повтаряш процедурата от активирането на JAL от менюто на телефона нататък.
Е, дано съм ти бил полезен. Пиши какво е станало - ще ми бъде интересно. Ще ти помогна с каквото мога.

П.С. Понеже съм въшлив от пари, един вид греховно богат съм - драсни ми един PM ако нямаш пари на този етап да си купиш service софтуеър - ще ти услужа с моя, колкото да отключим JAL ;)

CELERON-new
10.03.05 г., 22:37
Много ти благодаря.Възхитен съм от изчерпателния отговор.Задължително ще пробвам и ще отразя във форума!

Sashooo
16.03.05 г., 09:29
С p2ktools (безплатна) може с едно кликване да се активира Java App Loader

http://p2ktools.motofan.ru/

Виж тази тема: "Смяна на firmware-а на Motorola E398?" за друг софтуер