PDA

Виж пълна версия : Sapphire X700 Pro Toxic

Bloody
07.03.05 г., 22:35
Коментари и мнения в тази тема, ревюто ще намерите тук (http://hardwarebg.com/reviews.php?read=32)

BlooDFan
08.03.05 г., 01:02
разликата в цената между про и про токсик голяма ли е
и също да питам пробвахте ли да я клокнете

Mr.Book
08.03.05 г., 01:33
Щеше да е интересно да я изправите срещу 6600ГТ, жалко че не е имало достатъчно време и на клок да я пробвате. Иначе ми изглежда леко по-добра от 9800XT.

Unamed
08.03.05 г., 02:07
кои или ко я фирма е внесла картите в бг , че днеска ще ходяда си вземам една такава ако им е по изгодна цената защо да се набутвам

Bloody
08.03.05 г., 11:43
Картата може да се намери при дистрибуторите на фирма Solytrade (http://solytrade.solytron.bg/), цената е някъде от порядъка на 220$ без ДДС.

Unamed
08.03.05 г., 16:49
мерси много :)

ClockerMan
08.03.05 г., 18:14
всъщност очаквах като че ли повече за карта от подобен тип ,но малко съм разочарован, а както каза и Bloody, малко неон,малко охлаждане и повече пари за същата карта, нищо ново.

Gentu
19.03.05 г., 03:27
Не мога да гадая как са направени точно тестовете в това ревю но
доста са озадачителни получените резултати и по специално сравнението с двете карти на nVidia!!!
Мога да кажа че до сега са излезли доста ревюта за тази карта
но подобни резултати трудно могат да се открият (поне аз на можах).
Един от примерите за добро ревю е този:
http://www.overclockers.ru/lab/18178.shtml
-резултатите от тестовете и изводите при него са доста по различни.
За това ще си позволя да помоля автора на ревюто ако желае да
направи коментар!

Bloody
19.03.05 г., 23:58
Нещо немога да разбера какво им е странно на резултатите?
А линка който си дал е за обикновенната версия на картата, а не за Toxic и там са тествали на P4 платформа, а не на A64...

bat_zerga
20.03.05 г., 00:28
според това, което си писал цитирам "Относно стандартните работни честоти на видеокартата, ами те са си съвсем нормалните за Pro серията - 425 мегахерца за ядрото и 860 за паметта. Направо срамота, че картата не е фабрично овърклокната с това охлаждане... ;)" нещо ми се вижда, че в случая няма значение дали е TOXIC или ултра-мега-ATOMIC edition при това положение :o - след като картите са с еднакъв обем памет и са работели на еднакви честоти разлики не требе да има. И ми е особенно смешно как с моята древна машина правя на мрак01 повече точки и от трите включени карти - особенно как с жалкия ми 9700про мачкам "нещастното" 6800 направо е голема смехория - може да ме цензурирате, но според мене в това "ревю" или сте се попрестарали с 'рекламата' или слонски недоглеждания сте допускали /да не сте забравили при теста на ГФ картите АА,АФ включен нещо :conf: знам ли ви/

Gentu
20.03.05 г., 01:04
Нещо немога да разбера какво им е странно на резултатите?
А линка който си дал е за обикновенната версия на картата, а не за Toxic и там са тествали на P4 платформа, а не на A64...

Ами щом не можеш да разбереш какво им е странното на тия резултати
явно май няма смисъл за обяснения?

-е те тоя резултат май само в това ревю е такъв!
А за ревюто дат съм го дал това че не е Toxic е без особана значка!
Тук при вас май нещо методиката куца доста яко , кат гледам и
другото ревю за 6600 - и там май сте уникални в резултатите!

GrigorBG
20.03.05 г., 01:06
Мрак01 не трябва да ти е критерии - особено при новите карти. Новите са най-силни при директХ 9, където има новите визулни екстри.

Токсик едишъна е с тихо, по-добро охлаждане, което предразполага към клок - няма други особени разлики.

Този тип карти са гъдел и гъзария - те са малко по-скъпи от стандартините си аналози и това е нормално - проблема не е в тяхната цена, а в това че ние нямаме пари :-(

Bloody
20.03.05 г., 14:02
bat_zerga, ами на добре клокната машина, с добре клокнато видео е нормално...

Gentu, ще кажа отново, че тези тестове са правени на nForce4 SLI конфигурация, за разлика от повечето други където са тествали на 915/925 -базирани P4 системи. За резултата на FarCry, ами и аз останах леко изненадан от него и направих няколко повторения на демото за всеки случай... А и възможните фактори, които могат да повлиаят на резултатите са доста.

Това, че резултатите при нас се различават значително от тези на повечето други сайтове задължително ли трябва да означава, че ние не правим нещо както трябва? Ами ако е точно обратното :p