Виж пълна версия : Za internet?????
Gilmore
08.12.02 г., 03:41
Naskoro otkriha edna zali4ka do nas i iskam da se warja kam nwia.Imam dwe PC-ta,koito sam gi warzal w mreja.Waprosat mi e ako sloja o6te edna lan-ka na edno oy PC-tata 6te stane li rabotata i 6te moga li da 6erwam neta za drugoto bez da razbirat ot zalata?????
Ще стане, но и аз ще ти напомня, че не е редно да го правиш.
Препоръчително е, да пишеш на кирилица. Ако нямаш кирилизатор на компютъра, можеш да ползваш този на форума.
iakomir
09.12.02 г., 00:27
Има един софтуер Winroute, той ще ти свърши работа.
QWERTY, защо според теб да е нередно да го прави ?
Нередно щеше да е според мен да пусне и на съседа отгоре и да си делят парите. :D :D :D
Редно е да каже на клуба, че интернета ще се ползва от два компютъра.
Snickers
13.12.02 г., 13:31
Тези от клуба не вярвам да са толкова боси че да не се светнат. Все пак зависи и на каква цена ще се споразумееш с тях.А пък и ако си с UTP кабел ще трябва да си вземеш два броя карти освен ако нямаш Hub в стаята
Ilian359
13.12.02 г., 14:20
Какъвто и кабел да си, ще ти трябват 2 карти на едното РС, за да не те хванат.
Не е редно да се прави? Тези от клуба ще те хванат?...
Странно защо ли? :idea:
Интернет като услуга се различава коренно от кабелна телевизия. При нея се плаща за включен телевизор. Колкото повече включваш - толкова повече трябва (но не задължително ;) ) да плащаш. Интернет ми е известно да се плаща по два начина:
1. преплатен трафик
2. ограничена или неограничена скорост (без значение трафика)
И в двата случая дали ще се използва 1 или n броя PC не е от значение за доставчикът ти. Ако ти пуска 64k просто двете PC-та ще си го делят. А иначе целият трафик е са само към едно. Колкото повече PC толкова по-малко за едно. Как да стане това - сещам се за два начина:
1. WinRoute
2. Linux
Първият не е свързан с допълнително разходи, които при вторият са:
1. още един комп
2. хъб (препоръчително)
3. повече кабели и Lan-ки
Все пак вторият начин е за предпочитане от гледна точка на сигурността. Ако е конфигуриран добре Linux-а е "железен" firewall...
:comp: Enjoy...
Originally posted by cy5
Не е редно да се прави? Тези от клуба ще те хванат?...
Странно защо ли? :idea:
Защото това* не е наета линия при която е предвидено да бъде натоварвана 100%, а "домашен интернет". Първото струва около пет пъти повече от второто при еднаква скорост. Сериозните интернет доставчици изрично пишат в правилата за ползване на домашен неограничен интернет, че той може да се ползва само от един компютър и не повече от определено време на ден. Не приемай думата неограничен буквално.
От къде мислиш, че идва разликата в цените?
* говоря по принцип.
ако си плащаш на трафик предполагам че никой няма да ти се разсърди да си пуснеш колкото си искаш пц та. Но е редно да кажеш на клубчето..... НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ОБАЧЕ ЕДНО НЕЩО, ОТ КЪДЕ ТАЯ МАНИЯ ДА СЕ МАМИ ИСП -ТО. Аз продавам интернет от 2 месеца по ЛАН. За по малко от 2 месеца станахме 20 човека. Има такива, които не ползват интернета ми а са само в мрежата. Игрите филмите и музиката са доволно количество, и растът с всеки нов юзър количествено и качествено:D Ако някой ме мами ще търпя загуби и няма да мога да развивам и поддържам мрежата..... и кой ще загуби от всичко това? според мен всички Юзъри.
Ти сериозно ли мислиш, че абонатите ще разсъждават по този начин?
То ако беше така, нямаше да има нито контрольори по градския транспорт, нито катаджии, нито данъчни и т.н.
Originally posted by etg
Ти сериозно ли мислиш, че абонатите ще разсъждават по този начин?
То ако беше така, нямаше да има нито контрольори по градския транспорт, нито катаджии, нито данъчни и т.н.
Абоната разсъждава така: 880 кбпс за 15-20 лв неограничено.
За три дни връзката беше точно такава за 7 човека. Познай дали стигна. :comp: Имам скрееншот тука нейде ще го намеря и ще го пратя.
За разлика от споменатите от тебе субекти аз не карам никого на сила да ми става клиент. За сега е доброволно.:D
Моля те да се за мислиш над въпроса, като измрат малките ИСП та като мене сещаш ли се кой ще дойде?... :D... мда дано да се сещаш.
Originally posted by QWERTY
Защото това* не е наета линия при която е предвидено да бъде натоварвана 100%, а "домашен интернет". Първото струва около пет пъти повече от второто при еднаква скорост. Сериозните интернет доставчици изрично пишат в правилата за ползване на домашен неограничен интернет, че той може да се ползва само от един компютър и не повече от определено време на ден. Не приемай думата неограничен буквално.
От къде мислиш, че идва разликата в цените?
* говоря по принцип.
ШЕГОВИТО ?:-)
При интернета на трафик се ограничаваш сам докато при неограничения си ..... как да кажа.... ограничен.
Или пък имам познати дето са ги "Ограничили" за постоянно
Originally posted by chiche
Абоната разсъждава така: 880 кбпс за 15-20 лв неограничено.
За три дни връзката беше точно такава за 7 човека. Познай дали стигна. :comp: Имам скрееншот тука нейде ще го намеря и ще го пратя.
Извинявай, но не разбирам какво искаш да кажеш.
Originally posted by chiche
За разлика от споменатите от тебе субекти аз не карам никого на сила да ми става клиент. За сега е доброволно.:D
Пак ми е мътно - контрольорите ли карат пътниците да се возят с градския транспорт?
Просто хората сме такива, винаги ще има някой, който да се опитва повече или по-малко да живее на гърба на другите, и бъди сигурен, че няма да можеш да го убедиш да се промени с приказки за общото благо.
Разсъжденията върху същността на човека (в прекия случай същността на IT потребителя) са доста интересно нещо, затова се е появила и философията. ;) Но незабравяйте, живеем в BG, където всеки така да се каже използва предоставените му възможнисти максимално. Никой не обича да дава пари на празно и ако ги даде за нещо, разбира се че тпябва да го използва подобаващо. Не напразно е казано, че един средно-статистически потребител на сателитен интернет (примерно) прави 2GB трафик на месец докато един средно-статистически БГ потребител прави 40GB и нагоре.
Върху това не трябва да се разсъждава или да се правят опити да се ограничава. Това е положението, и поради управата и поради неравнопоставеността и поради много др. причини. Затова когато някой каже неограничен достъп това значи - "Сега ще го видя тоя достъп колко е ограничен!" Българите са борбен и съзтезателен народ - всеки се мъчи да постигне или по-голям трафик или по-голяма скорост и после да си ги мери останалите.
Въпросът обаче е може ли двама човека да плащат един достъп. Според мен щом са на трафик би трябвало ISP-то да не прави проблем. Дали 1комп ще изцърца 1GB или два по 500MB не би трябвало да има значение. Това е моето мнение. Малко дълго стана. :D
Този въпрос ме вълнува защото и аз имам една подобна идея със съседа. Но какво ще става ще видим. Ще плямпам с ISP-то пък ако не иска ще мина в нелегалност. :p
Flash Ако ми беше клиент т.е. живееше в младост 1 щеше да платиш 40лв. инсталационна такса което включва лан картата и кабела да дойде до тебе.Ако имаш карта стават 30. но за един кабел. После си плащаш на трафик.:D Ако искаш сложи си рутер, хъб, 10-15 компютъра, набутай се и за кабели...(с клещи ще ти услужа не купувай)............... Не е ли по лесно просто да си платиш и втори кабел до второто пс. Така и двата ще са ти в мрежа ако искаш и двата ще имат интернет. С Уинруут става също ма има ли смисъл да си тормозиш машината излишно.???? Иначе ми харесва как разсъждаваш.
В нашата мрежа интернет предлагаме двама, и ще се обединим с още една където пак май се предлага интернет. Какво по хубаво от това за потребителите да имат право на избор. За контрольори и данъчни не ми се говори тука щото темата е за интернет.
ЕТГ това което исках да кажа е че правото на избор пречи на монополизма. А монополизма е като БТК, ВиК..... кой ги долюбва?
Авторски права на vBulletin