PDA

Виж пълна версия : ADSL, ip, domain, web server

asenpp
07.03.05 г., 19:08
незнам точно как да си формулирам въпроса, ама проблема ми е следния:
имам локална мрежа от 4 компютъра свързани със суич, към който е свързан компютър играещ ролята на рутер и уеб сървър, който от своя страна е свързан към адсл модем на бтк със статично ип.
ако отвън напиша www.mydomain.com стигам до страницата, която е на рутера , но ако го направя от вътрешната мрежа стигам до модема
какво трябва да направя (ако изобщо е възможно), така че като на компютър от локалната мрежа напиша www.mydomain.com , да ми се отвори тази страница

Papesha
07.03.05 г., 21:07
Аз съм с абсолютно същата конфигурация (windows 2000 server (web и мейл сървър) + 4 компа) и при мене си работи без да съм настройвал нищо допълнително.

Knopper
07.03.05 г., 22:38
Пробва ли дали се отваря страницата като се опиташ да я достъпиш с IP адреса на външния ти интерфейс, а не с хост името? Ако става, значи е DNS проблем.

RazorJack
08.03.05 г., 02:19
Ами то тва си зависи от софтуера, който ползваш за нат, рутиране и днс. Аз същото съм го направил с kerio winroute и няма проблеми без да се настройва нищо допълнително, ако си с друг софтуер виж му днс настройките. На мен така ми отваря страници от сървъра, дори и като съм измъкнал кабела с интернета :)

qc
08.03.05 г., 20:27
Същото е при мене... но мисля те е от NAT-а на модема и трябва да се пита БТК