PDA

Виж пълна версия : Проблем с nforce4 hardware firewall

HexImaL
07.03.05 г., 16:23
Снабдих се преди няколко дена с ASUS A8N-SLI, с nforce4 чипсет, който има вграден хардуерен файеруол. Идеята му е да offload-ва натоварващите мрежови връзки и да пести от така скъпото процесорно време.

Така нареченият "Active Armor" е софтуерът, който трябва да се грижи за хардуерната обработка, като поема всички връзки, но макар и да следвам инструкциите от упътването, се оказва (от лога), че всичко се обработва на софтуерно ниво.

Ако някой има опит и/или може да даде съвет, ще съм много благодарен!

dexxa
07.03.05 г., 21:19
Аз съм с NForce3 чипсет (не мисля, че има разлика във файеруол-а) и при мен е така.
На мнение съм, че това е хардуерен файеруол, който използва процесора за обработка на пакетите (пък и какъв е проблема- щом си с такова дъно значи си с АМД64, а той почти през цялото време цикли на празно)

XaMaB
07.03.05 г., 23:12
Да са намеся и аз без да разбирам:

То и звук имат вграден ама и той минава през цпуто. Та може и да е нормално.

HexImaL
08.03.05 г., 01:53
(пък и какъв е проблема- щом си с такова дъно значи си с АМД64, а той почти през цялото време цикли на празно)

Хахаха :D Това си беше цял комплимент :)

Всъщност хората са вградили хардуерен файеруол, който да не натоварва процесора, това е идеята. Проблема е, че връзките не се обработват на хардуерно, а на софтуерно ниво, въпреки натройките (които уж трябва да са правилни).