PDA

Виж пълна версия : Неясен (технически?) проблем (SE Z600)

massacre
07.03.05 г., 12:45
От няколко дни насам, апаратът ми прави странни номера - изключва се сам в неопределени моменти. Като параноик, бях сложил заключване и на SIM и на апарат, но след всяко "рестартиране" ми искаше phone lock pin, и понеже ми писна - реших да го махна. Оставих само SIM lock, но интересното е, че (явно) не изгасва, защото не ми иска да въвеждам PIN. Случайно разбрах, че вероятно е свързано със SIM картата, защото го оставих отворен и го наблюдавах. По едно време, видях "интрото", след това "Insert SIM card".

Малко неясно обясних, но не съм много наясно.

Изпускал съм апарата, но отдавна и не съм имал такива проблеми допреди няколко дни.
Firmware-а е стар, доколкото знам, но едиствените проблеми са редки "забивания", с което се справям и не ме дразни.

Рестартирането се появи преди 3-4 дни, без да има каквато и да било видима причина - най-обикновена еклсплоатация на телефончето. Батерията е закрепена стабилно, според мен, картата "не играе". Случва се да се рестартира 5 пъти за 10 минути, както и 3 пъти за цял ден.

Ако някой се сеща, от какво може да е причинен този дразнещ проблем и има решение за него, ще съм благодарен, ако го сподели.

Веско
07.03.05 г., 14:34
Пробвай да възстановиш заводските настройки от менюто на телефона,но преди това хубаво изчисти контактните пластини на батерията и СИМ-картата а и тях самите и подръж телефона с извадена батерия за 10-ина минути.

The_powerhead
07.03.05 г., 14:49
Според мен проблема е софтуерен. Инсталирал ли си скоро някакви Java /Mophun/ приложения, след което да са започнали проблемите? Ако да, пробвай да ги изтриеш.

massacre
07.03.05 г., 16:54
Глупавото е, че не виждам, от какво би могло да се получи така. Не съм правил абсолютно никакви промени, включително в настройките.

Ще опитам с master reset, но искам да попитам, всички настройки за mms, sms и т.н. - отиват ли на кино? Не съм опитвал и не съм запознат, пък си е играчка да настройвам всичко наново. Но ще опитам, само да знам, какво ще се случи. :)

Не съм инсталирал абсолютно нищо.

Сега като се замисля, единственото "мащабно" нещо, което направих е, да изтрия абсолютно всички натрупани SMS'. Това включва SIM archive + phone memory. Не виждам връзката, но това е наистина единственото нещо, което е променено.

The_powerhead
07.03.05 г., 17:11
При СЕ не съм 100% сигурен, но настройките би трябвало да се запазват. Заминават си настройките за мелодия, сила на звука, етц. Заминават си и всякакви свалени данни в паметта на телефона /Java, pictures, melodies../.

Ilian359
07.03.05 г., 17:49
При SonyEricsson имаш и двете - в Menu -> Settings -> Master Reset има:
1. Reset settings;
2. Reset all.
В първия случай се изтриват само настроиките за звънене, персонализация, набиране на текст и т.н. Във втория изтрива паметта на апарата, включително и телефонния указател. И двете са защитени с код, който фабрично е 0000.

massacre
07.03.05 г., 18:02
Да разбирам, че е добре да си направя един backup с FMA, а после да опитам с master reset. Дано да се получи! Ще се доверя на публиката! :D

Така и така ще се връщам в "първи клас" - къде и срещу колко пари мога да сменя версията на firmware-а? Четох някакви неща, как да си го направя сам, но ми се струва, че "просто така" няма да стане, а нямам нито "инструменти", нито знания, пък за желание да потроша тотално всичко - да не говорим! :)

Дара
07.03.05 г., 18:09
Стефчо, защо не опитеш като начало да възстановиш фабричните настройки на телефончето?

asenpp
07.03.05 г., 18:41
имал съм изключително досаден проблем със ериксон т39
контактните пластинки за сим картата не са запоени за платката, а при вкарване на сим карта се притискат към нейните контакти и към тези на платката , което с течение на времето води точно до такива симптоми.
та поразгледай цокъла и евентуално понатегни контактите

massacre
08.03.05 г., 14:29
Шшшшшт. тихо! От снощи не се е рестартирал! :D
На този етап минах само с вадене на батерията за известно време. Да се надявам, че няма да се налагат повече упражнения. Благодаря много на всички, взели отношение по темата! ;)

Sashooo
16.03.05 г., 09:51
Преди имах z600 и ми правеше следния номер като съм включвал Bluetooth-a (аз по дефолт го държа изключен) и някой звънне - телефона се рестартира сам и гадното беше, че не записваше номера на този който ти е звънял. ОБАЧЕ като ползваш Bluetooth-a и после го спреш и рестартираш телефона - всичко си беше наред. Не го правеше това всеки път де, но доста често - стар му беше софтуера.

Cenzor
16.03.05 г., 10:23
:D Е, от къде ти е телефона. Ако е от някой читав магазин- отиваш и ги караш да ти го оправят.
Защото на мен това ми прилича на многобройните оплаквания на мои познати пазаруващи от Гараж Инкорпорейтид, Клек Шоп , Мазето на чичи Ли и прочие измислени места , за това че телефона им се рестартира. Ами като се има предвид, че на доста места телефоните се разкодират хардуерно, с рязане и поене, а дори и само софт да му сменят- не го правят читаво.

Имах Ериксон Т39 с подобен проблем, рестартираше се, после по-често и един прекрасен ден - 6-7 месеца по-късно просто не се включи.
Това ми беше последния телефон за купен на старо(преди това е взиман пак от подобно измислено място).

Sashooo
16.03.05 г., 10:29
Абе моя беше от Мтел купен, добре че се разделих бързо с него ;)