PDA

Виж пълна версия : Мнения за дъно сокет 478!

aladin
07.03.05 г., 01:48
Значи трябва ми дъно за Celeron D 2,4GHz!Искам да му сложя един пасивен охладител-Thermaltake, CL-P0019, Безвентилаторно Охлаждане!!! S478/754/940 34.85$.От това следва,че процесора няма да се клоква или ако се клоква ще се сложи един допълнителен вентилатор,който няма да работи постоянно,а ще се вкщчва ръчно ако машината се товари яко или при клок(евентуално).
Та ме интересува някое дъно за този процесор,което да е евтино-задължително под 50$(ако има под 40$ още по-добре),което да е стабилно и евентуално да държи на умерен клок!
Ако има притежатели на такива дъна,моля да споделят впечатления!

Интересува ме и мнението ви за това,което съм намислил!

Благодаря предварително!

Merck
07.03.05 г., 07:54
няма такова дъно,по точно вече няма...поне не свястно такова.
Преди имаше Асрок със СИС655фх чипсет за под50$,но отдавна не съм го срещал в листите,Асбис вече внасят дъната на Асрок,така че най добре звънни там и питай дали го имат,кога ще го имат и от кой техен дилър може да го закупиш.Обаче максималния клок,дето ще докараш е 16% :) с това дъно,каквото и да намериш със сис655фх чипсет ще ти свърши работа по принцип...

aladin
07.03.05 г., 09:45
Въпроса е че искам тишина и затова искам да му сложа пасивен охладител.По-горе съм писал.А с него предполагам,че няма да мога да клоквам.

Merck
07.03.05 г., 15:40
Пасивен си е проблем при Прескот ядрото,дори и без клок,а пък той ЦелД много малко му скача температурата при клок,ако не се бара волтажа,до 3-4гр.Както вече ти казах питай за дъно със Сис655ФХ чипсет,за теб няма значение марката,само да не е Асус че е към 68$.Добре е да знаеш че се продава в 2 разновидности -със L и без след името на южния мост,Л има 2 Сата конектора без райд,а този без Л има и райд възможности за 2-та Сата порта,разликата е не повее от 2-4$ и според мен си струва,но ти си знаеш най добре,а и да не забра виш ФХ-а накрая,пак е мн важен,на Виа не обръщай внимание.Най добре виж в темата за вносителите във форума,оттам на сайтовете им и поне 10-15тел да врътнеш преди да си избереш...