PDA

Виж пълна версия : Проблем с лаптоп и детектването на харда му...

Pa3KaTaH
06.03.05 г., 21:13
Скапа се един лаптоп elitegroup a530.
Проблема е следния:
понякога не детектва харда, т.е. винаги, като го изкарам и го вкарам чата пата го намира, започва да зарежда хп, точно преди да тръгне хпто рестартира и не намира харда...

Дайте идей какво да правя?

пс
1вия път като го отворих около харда имаше малко конденз... :(

Stefo
07.03.05 г., 00:58
Скапа се един лаптоп elitegroup a530.
Проблема е следния:
понякога не детектва харда, ...(

Не знам как се оправя проблема, но един Travelstar започна не винаги да се детектва ... и с времето все по-често ... докато накрая тотално спря и БИОС-а вече тотално не го вижда ...
Пробвах с кабел-преходник към стандартен IDE интерфейс на десктоп машина, но ефекта е същия ...
Лаптопа - Dell Inspiron 2500 ...
От започването на проблемите с неразпознаването ... до пълното скапване - 2-3 седмици ...

Купих нов Фуджитсу 40GB/4200 .... /150-160 лв/ ... и се надявам да надживее лаптопа ...

ПП/
Ако ми попадне работеща версия на РС-3000, може да се опитам да видя дали не са се омазали данните в паметта и служебните сектори ... Макар че не храня особенни надежди ...
Ако все пак някой има читав PC3K, да свирка на РМ ...
А ако има и файловете - цена няма да има ...
TravelStar / IBM
Model: IC25N010ATDA04-0

Pa3KaTaH
07.03.05 г., 01:31
след 5 часа `борба` (разбирай детектване, слагане и махане на харда), го засича винаги... поне за сега де :)

Stefo
07.03.05 г., 02:40
... го засича винаги... поне за сега де :)
Дано да ти е бил кабелен/контактен проблема ...
С тоя късмет защо не пусна ТОТО ... ;)

Pa3KaTaH
07.03.05 г., 12:09
Stefo, ще пусна този път :D

Иначе между другото впечатленията от лаптопа са ми добри, не е мой и не съм го ползвал много, но ми се струва се държи адекватно за марката си. А и за парите си ;)