PDA

Виж пълна версия : Пак за българския хардуер PhotoClip

Valeri
07.12.02 г., 04:56
Преди време бяхме писали доста по темата, но беше отдавна:
http://hardwarebg.headoff.com/forums/showthread.php?s=&threadid=2144&highlight=PhotoClip

Конкретният въпрос този път е за PhotoClip 60ХХ серията. Последният firmware е версия 2.43 и ми прави някакви въртели тук. При трансфери по USB апаратчето забива много често, почти на всеки по-голям трансфер, примерно 50-100 снимки или 40-50MB MP3-ки. Смених firmware с предпоследния 2.40 и сега ще видя какво е положението. Мъчих го доста с разкарване на битове насам-натам по кабела и за сега (~10 min) не е забил. Голям успех... Ако някой собственик на PhotoClip 60ХХ (и не само) има някакви подобни наблюдения моля да ги сподели. Моят е модел 6016 + 64МВ CompactFlash карта.

И една директна препоръка към хората с някакви намерения към този апарат (колкото и да ми е неприятно да го кажа) - не купувайте PhotoClip! Мога да напиша една страница дефекти на това чудо на техниката. Не знам другите модели доколко се отличават, но 60ХХ серията е нещо уникално и с характер. По ядене на батерии пък е направо шампион, Daisy откровено послъгват на страницата си.

:drink:
(чаша студена вода)

Asusux
07.12.02 г., 14:44
Забива и още как!!!!
Веднъж така ми заби че трябваше да го нося в сервиза.
Имам чувството че е направен като за деца без особени претенции...но няма какво да се лъжем той ИЗОБЩО НЕ Е ЕВТИН. Радвам се че се отървах от него (точно същия модел).
Факта че на ляво и надясно хората отчаяно се мъчат да сторят същото говори достатъчно.
Може би нямаше да съм толкова критичен ако не бях видял и екземпляр от серия 7000. Жалка работа, толкова неграмотно направен с отвратителен software. Хората така и не успяват да подкарат WEB камерата и Daisy не правят нищо по въпроса.
Човек или не трябва да разбира нищо или да е страшно заблуден да даде $200+ за такава еднодневка (аз съм бил заблуден но това беше преди да се знае какво всъщност представлява).
Има толкова много качествени апарати на тази цена!!

Valeri
07.12.02 г., 19:44
Да се надявам, че до такова забиване няма да се стига, че сервиза ми е на 8.000km някъде. За сметка на това имам кошче на 1m от мен...

А с тези батерии ме побърка направо! Скъпи алкални батерии, които въртят 20h CD-Player, българското чудо на техниката ги изяжда за около 1h. Снимки със светкавица могат да се направят не повече от 60-70. Сега съм с Ni-MH 1800mAh акумулатори, които спасяват отчасти положението. Нося си две батерии в чантата обаче, че обича да скапва тези в него точно когато не трябва. Абе... горчив вкус оставя тази машинария! В началото си мислех "добри възможности за цената", обаче сега си мисля "има ли едно нещо в него, което да работи коректно"... Май ще ползвам кошчето скоро...

:bua:

P.S. Между другото всички продукти на http://www.worldisdigital.com изглеждат на живо като правени от любител играчки, не е само PhotoClip-а. Като го купувах ги разглеждах един по един. В миналата дълга тема се опитвах да защитавам PhotoClip, но е било грешка.

Vatman®
07.12.02 г., 19:57
Абсопютно вярно е това за 6ххх модела. По-старата серия 5ххх (0.3 МР) беше по-добра, и по- специално диктофона и живота на батериите, не е за вярване, но на стария ми модел още карам с оригиналните батерии вече година и половина (е, вярно, че не го ползвам много често). Между другото същата фирма Дейзи прави фотоапарати под лиценза и с търговската марка на Grundig и така ги продава в Западна Европа, така, че препоръката да не се купуват такива мадели важи и за Grundig... :mad:

V I P E R
07.12.02 г., 20:10
Въпроса ми не е свързан с тази тема, но може да се вмести за да не отварям нова. Искам да си взема след нова година едно малко цифрово фотоапаратче до 100$, но не съм се интересувал много от тези продукти. Та въпроса ми е ако може някой да ми препоръча нещо до 100$. Аз гледах Mustek Gsmart MINI 3. Според вас това добро ли е. Ако някой има такова нека ми прати няколко снимки да видя как снима. На мен не ми трябва нещо супер качествено и професионално, просто искам да си щракам от време на време.

Valeri
07.12.02 г., 20:11
Чипът във PhotoClip не е на Daisy, това ясно, но идеята да се ползва толкова енергоемък чип в 60ХХ нещо не е много добра. Като play-ва MP3 направо се загрява апарата! 50XX серията беше по-добра в обработка на звук, 60ХХ е по-добра в обработка на видео. Изпълнението на корпуса няма да коментирам. Може да питам само дали има някой, на чиито PhotoClip капачето за батериите да се затваря без поне 1mm ръб от долната страна? :D

Доколкото разбрах, фирмата производител на чипа го е спряла от производство и съответно поддръжката му е отрязана. Затова май няма надежда този апарат да заработи както трябва в бъдеще. Който има възможност, просто да го разкарва докато е време. Daisy не можаха да докарат обещаното обединяване на вътрешната и външната памет, че какво остава за повече. Като гледам за 60ХХ са махнали от сайта си всякакви версии на firmware. Аз имам всичките 4 излезли до сега, ако някой иска да експериментира ще му ги пратя. Версия 2.40 за сега като че ли работи най-добре.

VIPER: Питай Vatman® дали няма някакво предложение за теб! :D

Vatman®
07.12.02 г., 20:29
Originally posted by Valeri

VIPER: Питай Vatman® дали няма някакво предложение за теб! :D

Значи веднага му давам моя Photoclip 6032 за 75 EUR (150 лв), но стария не си го давам, щото го ползвам за диктофон и за пренасяне на данни в джоба.

VIPER: Моя съвет е да не взимаш нищо такова. Минах по тоя път и в момента имам два Фотоклипа и една тайванска сапунерка A-Tek, в резултат на което се вманиачих на тема цифрова фотография и сега се готвя да си взема апарат за 2700 лв без ДДС, без майтап... ще се разочароваш от евтините модели. Ето ти най-сериозния сайт за ревюта на цифрови фотоапарати (има и цени в САЩ, но все пак са ориентир): www.dpreview.com (http://www.dpreview.com)

PS: Валерий, провери си пощата... нали си поддържаш адреса в engineer.bg

Asusux
08.12.02 г., 03:47
Да се надявам, че до такова забиване няма да се стига, че сервиза ми е на 8.000km някъде. За сметка на това имам кошче на 1m от мен...

Кошче??? За какво ти е кошче като можеш да го забиеш в стената и да гледаш как се пръска на малки парченца...после пак ще ти трябва кошче но аз бих го тъпкал докато стане на сол.
Ех толкова изпуснати мигове и толкова изхабени нерви :mad:
Зарежи го и си купи нещо свястно от Канада там поне цените са ниски.
Canon Powershot S230 е на върха сред компактните апарати.
S45 - по-голям но с повече възможности.
Sony F-717 - ето на това съм се спрял аз.

V I P E R
08.12.02 г., 03:49
Originally posted by Vatman®
Значи веднага му давам моя Photoclip 6032 за 75 EUR (150 лв), но стария не си го давам, щото го ползвам за диктофон и за пренасяне на данни в джоба.

VIPER: Моя съвет е да не взимаш нищо такова. Минах по тоя път и в момента имам два Фотоклипа и една тайванска сапунерка A-Tek, в резултат на което се вманиачих на тема цифрова фотография и сега се готвя да си взема апарат за 2700 лв без ДДС, без майтап... ще се разочароваш от евтините модели. Ето ти най-сериозния сайт за ревюта на цифрови фотоапарати (има и цени в САЩ, но все пак са ориентир): www.dpreview.com (http://www.dpreview.com)

PS: Валерий, провери си пощата... нали си поддържаш адреса в engineer.bg
Ама моя въпрос беше за Мустек Г Смарт Мини 3. А колкото до Дейзи-то - не благодаря :) след тези изказвания :). Ами аз като нямам парички така ще е. А пък и не съм чак такъв перфекционист - искам просто да снима и това е. Не ми трябва върхово качество. Искам да си снимам кутията примерно и такива работи дето не изискват супер качество. А този Мустек е с 2.1Mpix чип който с помоща на софтуер ставал 3.1 :conf: .

Asusux
08.12.02 г., 03:56
.... в резултат на което се вманиачих на тема цифрова фотография и сега се готвя да си взема апарат за 2700 лв без ДДС

Бреиии и на какво сме се спрели....да не е някой Nikon случайно :D
Аз реших да изчакам да видя какво ще излезе с Foveon и дали ще се промени нещо на пазара но май хората не са толкова очаровани пък и то се знае цените падат след като го купиш.
Така че май трябва да действам преди да ми е минал мерака :rolleyes:

Valeri
08.12.02 г., 04:06
Originally posted by Asusux
Зарежи го и си купи нещо свястно от Канада там поне цените са ниски.
Canon Powershot S230 е на върха сред компактните апарати.
S45 - по-голям но с повече възможности.
Sony F-717 - ето на това съм се спрял аз.

Аз нямам някакви професионални изисквания към апарата, но има доста неща в него, които ме дразнят откровено. Всъщност всяка една от функциите му има някакъв дефект някъде. Ползвам го за любителски снимки, правя разни филмчета в 320х240 16fps с него (стават, макар с дефекти тук-там в звука), слушам си разни записи по английски на него, ползвам го за пренасяне на файлове... такива неща. Двамата с Vatman® май сте си харесали един и същи апарат, ако говорим за Sony DCS-F717 5Mpixel. Той сигурно е много добър, но не става да си го нося в джоба май, пък и цената от около 1100USD* (с данъците) е висока за идеята. Иначе го има тук на ~2km от мен в един от магазините на веригата за техника FutureShop. Има и по-скъпи...

* - мой колега си купи за същите пари относително запазена кола от 1993 година, която на скоро пристигнал човек тук върши по-добра работа от фотоапарат... :)

Asusux
08.12.02 г., 08:58
Аз нямам някакви професионални изисквания към апарата, но има доста неща в него, които ме дразнят откровено.
Ами то и аз нямам, точно за това не съм се насочил към професионален модел. Онова дребното обаче ти убива всякакво желание да снимаш.
До скоро исках нещо здраво и малко и S230 това джобмо бижу ми пасваше идеално но след като почнах да чета ревюта и за по-скъпите модели си казах - като ще е да е! Може и да не е в джоб а в раница :D
особено пък като гледам подобни красоти..
http://www.pbase.com/image/7194783/original
http://www.pbase.com/image/7381677/original
http://www.pbase.com/image/7397593/original

Двамата с Vatman® май сте си харесали един и същи апарат, ако говорим за Sony DCS-F717 5Mpixel. Той сигурно е много добър, но не става да си го нося в джоба май, пък и цената от около 1100USD* (с данъците) е висока за идеята. Иначе го има тук на ~2km от мен в един от магазините на веригата за техника FutureShop. Има и по-скъпи...[/B]
Да точно за него говоря :)
Не знам Vatman-a откъде я измисли тая страховита цена 1350$ без ДДС при положение, че в БГ вече цените на апаратите се изравниха с тези в US (е не съвсем) а там F717 струва около 900$
Определено обаче не е за джоб!

* - мой колега си купи за същите пари относително запазена кола от 1993 година, която на скоро пристигнал човек тук върши по-добра работа от фотоапарат... :)

Тук нямам какво да допълня. Когато някой ми каже за тези пари можеш да си купиш кола гузно премълчавам...така ще направя и сега :)

Julian
08.12.02 г., 10:44
Хора. Не е нужно да давате хиляди долари за цифров фотоапарта. Вземете си HP Photosmart 720. Невероятен фотоапарат е. Птави много качествени снимки при всякакви условия на цена само 632лв с новогодишното намаление и ДДС.

Alex
08.12.02 г., 10:55
Originally posted by V I P E R
Ама моя въпрос беше за Мустек Г Смарт Мини 3. А колкото до Дейзи-то - не благодаря :) след тези изказвания :). Ами аз като нямам парички така ще е. А пък и не съм чак такъв перфекционист - искам просто да снима и това е. Не ми трябва върхово качество. Искам да си снимам кутията примерно и такива работи дето не изискват супер качество. А този Мустек е с 2.1Mpix чип който с помоща на софтуер ставал 3.1 :conf: .

Mustek GSmart Mini 3 не ти го препоръчвам. Pizza_again имаше такъв и беше upload-нал снимки преди около месец, но на мен никак не ми харесаха. Няма светкавица. От интерполацията до 3.1MPx няма особена полза. Снимките стават по-големи, но качеството им се влошава много. Аз имах Mini 1 и го подарих 10 дена след като го купих. Батерията и на двата е една и съща (Li-ion 160mAh) и е вградена. Свършва за нула време, а може да се зарежда само през компютъра. За $100 не се сещам за хубав фотоапарат. Приличните фотоапарати в USA започват от около $200. Освен сензора, за да се получават хубави снимки, много важна е и оптиката. 2MPx и отлична оптика е напълно достатъчно за перфектни снимки, ако ще се гледат на монитора и няма да се принтират на голям формат. Важно е също така да работи с нормални батерии, за да можеш да ги сменяш по всяко време. Аз съм супер доволен от моите 2 фотоапарата - Fujifilm 2800Z и Olympus C-730 Ultra Zoom.

divaka
08.12.02 г., 11:35
Originally posted by V I P E R
Въпроса ми не е свързан с тази тема, но може да се вмести за да не отварям нова. Искам да си взема след нова година едно малко цифрово фотоапаратче до 100$, но не съм се интересувал много от тези продукти. Та въпроса ми е ако може някой да ми препоръча нещо до 100$. Аз гледах Mustek Gsmart MINI 3. Според вас това добро ли е. Ако някой има такова нека ми прати няколко снимки да видя как снима. На мен не ми трябва нещо супер качествено и професионално, просто искам да си щракам от време на време.

За що годе приличен апарат ти трябват около 200$ и то ако ти го внесе някой отвън
http://www.bestbuy.com/
http://www.dcresource.com/reviews/cameraList.php
http://www.nightowlcamera.com/
http://shop.store.yahoo.com/bigondigi/digitalcameras.html

аз съм си харесал това:
http://shop.store.yahoo.com/bigondigi/fujfin26.html

Pizza_again
08.12.02 г., 14:10
Viper, Alex donqkyde e praw, za bateriqta greshi mnogo, lipsata na swetkawica i udylvawa adski mnogo viwota. Stand-by stoi powe4e ot sedmica :). Mnogo dobre trqbwa da se podbira oswetlenieto. Ot 3.1 MPIX naistina nqma smisyl, gadni sa i sa nenuvno golemi snimkite kofti e 4e ima samo 3 fiksirani rezoliucii, i broq na snimkite e fixiran 20-30-180 gadno e kogato si izshtrakash 30-te 1600x1200 da razberesh 4e zaemat samo 9.8MB ot 16MB pamet, az bi naprawil rezoliuciite 640x480 (VGA), 1024x768 (XGA) i poslednata 1600x1200 wsi4kite sa w ramkite na fizi4eskata razdelitelna sposobnost na aparata. Ako ima korigirasht fimware na tezi kofti momenti shte byde super

V I P E R
08.12.02 г., 18:35
Originally posted by Pizza_again
Viper, Alex donqkyde e praw, za bateriqta greshi mnogo, lipsata na swetkawica i udylvawa adski mnogo viwota. Stand-by stoi powe4e ot sedmica :). Mnogo dobre trqbwa da se podbira oswetlenieto. Ot 3.1 MPIX naistina nqma smisyl, gadni sa i sa nenuvno golemi snimkite kofti e 4e ima samo 3 fiksirani rezoliucii, i broq na snimkite e fixiran 20-30-180 gadno e kogato si izshtrakash 30-te 1600x1200 da razberesh 4e zaemat samo 9.8MB ot 16MB pamet, az bi naprawil rezoliuciite 640x480 (VGA), 1024x768 (XGA) i poslednata 1600x1200 wsi4kite sa w ramkite na fizi4eskata razdelitelna sposobnost na aparata. Ako ima korigirasht fimware na tezi kofti momenti shte byde super
Добре за мустек разбрах, според мен малките му недостатъци могат да се пренебрегнат, все пак е 100$ :). А това че няма светкавица е малко гадно ама какво да се прави. Ами препоръчайте тогава някой за 150-160 $ дето да е малко по-добър. Пак казвам, че няма да го ползвам за нищо професионално и няма да изкарвам снимките на широкоформата хартия. Най-много да ги принтирам на А4 ама и това е много защото като се сетя цената на мастилата :(. Искам просто да си щракам ей така за кеф - като искам да покажа нещо от компа примерно да си го щракна. Сега правя снимки с обикновен апарат с лента после ги вадя във фото и след това ги сканирам. Вярно стават иделани ама много време отнема а и пари.
Pizza - имаш ли снимки правени с Мустека - ако имаш прати ми няколко на мейла да видя за какво става въпрос.

GeniusLoci
08.12.02 г., 19:59
Новиа PhotoClip е слънце... Ще го взема след седмица и ще пиша за него...

Ilian359
08.12.02 г., 23:42
Здравейте, всички!
От доста време чета този форум, най-сетне намерих време и аз да се регистрирам, защото считам, че по тази тема мога да ви бъда полезен.
И така - до преди няколко месеца работих в Дейзи и се занимавах и с PhotoClip. Дотогава не се бях занимавал с цифрова фотография. Най-важното нещо, което научих и което убягва на повечето от вас е основният параметър - ТИП НА СЕНЗОРА. Има два вида - CMOS и CCD. Няма да задълбавам в принципа на работа, само ще направя сравнение:
CMOS - евтин, лоша светлочувствителност, лесен за реализация;
CCD - скъп, изисква механични елементи, перфектна картина и висока светлочувствителност.
Всички евтини апаратчета (под$200) са с CMOS сензори. Това налага перфектност в светкавицата (ако я има). Това пък води до по-голяма консумация и т.н. и т.н. ЗАПОМНЕТЕ - цифров фотоапарат без светкавица е едно ГОЛЯМО НИЩО.
А сега накратко за сериите на PhotoClip:
5000 - CMOS, VGA (640x480=0.3 MPix) - перфектна машинка. Всяка от функциите й работи както се очаква, че и по-добре. Изцяло софтуерно управление. Не искам да изреждам суперлативи, защото са много, а и си ги заслужава. Но основното предимство е ниската цена в момента - около 200 лева.
6000, 6100 - CMOS, 1.3 MPix - ИЗДЪНКА. Базиран на COACH - Camera On A CHip на Zoran. Проблемът е изцяло в коуча - не подлежи на никаква оптимизация, бавен, бъгав, лаком на ток. Не можете да си представите, обаче колко много фотоапарати се произвеждат с него и вие им се блазните, защото са известна марка. GRUNDIG е блед пример.
7000, 7100 - същото като предните, но с цветен дисплей. Пак боклук.
6200, 7200, 7500 - Zoran е заменен с Texas Instruments - значително по-стабилна работа, но отново хардуерът ограничава възможностите.
DM 2100A - това е нещо различно. 2.1 MPix, CCD сензор. По-евтин апарат със CCD не съм срещал. А качествата на технологията не могат да се оспорват. Единствено проблем може да дойде от механичната част, но предполагам, че Дейзи са се пострали, а в крайна сметка - дават гаранция. Чух за този апарат наистина добри отзиви, от хора, които не си пестят критиките по продукцията (става въпрос за вътрешни хора).
Ами това е засега, дано да сте имали нерви да го прочетете, защото обяснява много неща - преди всичко контраста между позитивните и негативните изказвания.

Valeri
09.12.02 г., 02:36
Originally posted by Ilian359
И така - до преди няколко месеца работих в Дейзи и се занимавах и с PhotoClip. Дотогава не се бях занимавал с цифрова фотография.

[шега]
Еее, това трябваше да го кажеш преди да купя апарата бе братче! Имаше ли някой в Daisy, който поне малко да се беше занимавал с цифрова фотография? :D
[/шега]

60XX може да е издънка, но поне софтуера да пооправят Daisy няма да е лошо. Също няма да е лошо да не се опитват да заблуждават клиентите си с неща, които просто апарата не ги може или никога няма да ги може, примерно 200 снимки със светкавица с едни батерии и обединяване на вътрешната памет с външната. Първото го пише на страницата и просто не е вярно, за второто ме излъга служителката в офиса на Daisy. Буквално купувах апарата и утре се очакваше да излезе софтуер с обединяване на паметта... още се чака! Не знам кои и колко апарати ползват същия чип, но не съм срещал чести оплаквания, че апарата блокира и трябва да му се вадят батериите, че да продължи пак. Специално търсих такава информация по аналогия с проблемите с PhotoClip. За Professional Quality Digital Voice Recorder нямам думи, всеки един моно касетофон от 70-те години е пъти по-добър... Най-лесно е да се каже "Zoran са виновни за всичко" и да забравим, но аз не съм убеден в това. Да не говорим, че още помня некоректния начин, по който ми беше продадена noname CompactFlash картата от Daisy! Без фактура е на "промоция", с данъчна фактура обаче не може да се ползва "промоцията"! Освен това и без гаранция... тези карти крадени ли бяха или какво?

Най-добре заобикаляйте тези играчки с ниско качество. Че са евтини е вярно, но това е единственото "предимство". На външен вид дори не се доближават до по-известните марки, за вътре вече коментирахме. Споменах ли за дрънкащите бутони, острите ръбове на пластмасата с "мустаци" от обработката, разминаващите се ръбове на "бронзовата" и синята пластмаса и падащите от пипване с нокът надписи отстрани? Това освен кривия капак на батериите, който за икономия дори не е боядисан отвътре (капакът на картата също)... а, да - пазете PhotoClip в калъфчето (ако още не се е скъсало като моето на 2-рата седмица), че боята върху него е като от флакон за 3 лв.

P.S. Това за перфектността на светкавицата беше някаква шега явно, особено във варианта на PhotoClip.

Pizza_again
09.12.02 г., 02:55
Valeri kavi im go ti glas naroden (glas bovi) :)

Ilian359
09.12.02 г., 03:12
Повярвай, малко са хората, които знаят за недостатъците и проблемите на PhotoClip по-добре от мен. А що се отнася до външния вид - не искам да го коментираме. Или за това как си бил обслужен в магазина - ех, манталитет! Това с Flash картите ме изненада, но да не забравяме, че Дейзи е започнала като компютърна фирма :) ! А за светкавицата си ме разбрал погрешно - тя е далеч от перфектна. Обединяване на паметите е невъзможно - ти можеш ли да добавиш капацитета на флопито си към този на харда? Според мен 6ххх беше изхвърляне и по отношение на "възможностите", и по отношение на цената. Но това, което не мога да приема е да се защитава Zoran. Като израелска фирма, те показаха всички еврейски гнусотии по отношение поддръжката на изделието си. Затова и серията беше спряна. Имаше идеи срещу минимално доплащане да се подменят продадените бройки, но за да го направи това една фирма, трябва да държи на името и репутацията си. А в България такава фирма НЯМА. В крайна сметка според мен (а и според самите тях) закупилите PhC 6xxx са ощетени. И макар че в много отношения защитавам Дейзи, защото повечето от продуктите й са на световно ниво и качеството и оригиналността им не могат да бъдат отречени, не забравяйте, че съм напуснал тази фирма, защото съм имал някакви причини.

Valeri
09.12.02 г., 03:24
И макар че в много отношения защитавам Дейзи, защото повечето от продуктите й са на световно ниво и качеството и оригиналността им не могат да бъдат отречени, не забравяйте, че съм напуснал тази фирма, защото съм имал някакви причини.

За оригиналност на продуктите може би си прав, но не мога да приема мнението ти за качеството. Аз това последното не го виждам, особено по отношение на външен вид. Има още доста какво да се желае. За напускането на фирмата сигурно си прав, защото си четвъртия човек, който ми казва "преди време работех в Daisy" в рамките на 1 година. Единият от тези 4-има живее на две преки от мен...

Ilian359
09.12.02 г., 03:41
:) Направо да си отворим нов форум - "Бившите в Дейзи". PhotoClip определено не е показател за качеството на изделията на Дейзи. Според мен едно от най-добрите им постижения е диспечерската система на 2121 - контролният център, GPS терминалите, таксиметровите апарати - всичко е тяхно и наистина досега не съм срещал таксиджия, който да се оплаче. От потребителската електроника внимание си заслужава Diva - MP3 плейърът. Макар че и от него има партиди с брутален външен вид, той наистина не се дъни. А това дето го пише за камерата, която може да му се сложи - аз няколко месеца се опитвах да я пусна, но така и не успях. Явно тя е спряла развитието си на етап "лоша идея".

Valeri
09.12.02 г., 03:59
Ааа, може! Аз говорех само за продуктите от http://www.worldisdigital.com , които имах възможност да разгледам (подробно :) ) в офиса на Daisy, чакайки служителката да си свърши телефонния разговор и да ми обърне някакво внимание. За другите продукти нямам никаква представа. Мога само да предполагам за тях, като предположенията ми ще са ръководени от впечатленията ми дотук.... Нещо не ми се вярва да има "връх на сладоледа" в една фирма. Маниерът на правене на нещата се запазва, според мен. Отношението към клиентите също.

Pizza_again
09.12.02 г., 09:50
Syshtoto move i da se kave za wnositelite na Mustek, samo 4e s polovitelen znak. Horata (VALI) sa izkliu4itelno liubezni i korektni, az bqh goworil 1 den predi da wnesat 1wata partida mini 3 i mi bqha kazali 90$ kato cena. Kato otidoh da go kupuwam cena po cenowa lista beshe 99$, no wypreki wsi4ko mi go prodadoha za 90$. Po telefona se dyrvaha syshto mnogo dobre, za razlika ot 90% ot firmite s koito sym goworil. Naprawili sa i bylgarska wersiq na stranicata na Mustek. Wsi4ki ako bqha kato tqh viwota shteshe da e po-lesen.

Vatman®
09.12.02 г., 12:51

Да точно за него говоря :)
Не знам Vatman-a откъде я измисли тая страховита цена 1350$ без ДДС при положение, че в БГ вече цените на апаратите се изравниха с тези в US (е не съвсем) а там F717 струва около 900$
Определено обаче не е за джоб!

Тук нямам какво да допълня. Когато някой ми каже за тези пари можеш да си купиш кола гузно премълчавам...така ще направя и сега :)

Цената на Sony DSC F717 e 2700 лв. с ДДС в Германос, човека се обърка и ми каза, че е без ДДС, но проверих и се оказа че това е крайната цена, т.е. около 1350 щ. д. Не знам съде си гледал по-евтино и ако споделиш ще ти бъда благодарен. Да не си гледал за по-стария мидел (F707) ? В 911.бг го има за 2511.00 лв. Разбира се, може да се купи и онлайн от Европа по-евтино, но какво става с гаранционната поддръжка? Предпочитам да дам повече и да си спестя появата на бели косми по главата впоследствие. Иначе този апарат си струва, оптика Carl Zeiss, макро режим 2 см (дори и професионалните модели не могат да достигнат този показател), перфектно качество на снимките, и е highly recommended според dpreview.com, където са най-проферионалните ревюто на цифрови камери. BTW линковете ти нещо при мен не работят...

V I P E R
09.12.02 г., 14:10
Някой все пак няма ли да ми препоръча нещо!!! DM 2100A добър ли е и каква му е цената?

Julian
09.12.02 г., 14:17
Ilian359, не е вярно че Фотоклип е най евтиня фотоапарат със CCD матрица. С такава са Mustek MDC 3000 и 3500, всички модели на HP от модела 320 нагоре. Цените HP са по ниски от тези на фотоклип. А освен това са с оптика на PENTAX. Модела 620 даже е със 3х оптично увеличение. Единствените плюсове на фотоклип са малките размери и това че е има MP3 плеър. Но в крайна сметка ние си купуваме фотоапарат а не walkman.

Ilian359
09.12.02 г., 15:03
За уокмена съм съгласен. Не съм се интересувал от тези модели, за които казваш, но предполагам, че при тях паметта е малка. Цената на PhotoClip винаги се е вдигала, заради големия обем памет.

V I P E R
09.12.02 г., 15:42
Ами аз намерих един хубав модел на добра цена - hp photosmart 320 170$. С 8МБ памет е, но една Secure Digital карта 64МБ е 36$ което ще излезе някъде 210$. Някой да има впечатления за този модел?
Ето и линк да го видите 1 (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/un/WF05/15179-64213-64342-12117-75943.html)

Asusux
09.12.02 г., 16:13
Цената на Sony DSC F717 e 2700 лв. с ДДС в Германос, човека се обърка и ми каза, че е без ДДС, но проверих и се оказа че това е крайната цена, т.е. около 1350 щ. д. Не знам съде си гледал по-евтино и ако споделиш ще ти бъда благодарен. Да не си гледал за по-стария мидел (F707) ? В 911.бг го има за 2511.00 лв. Разбира се, може да се купи и онлайн от Европа по-евтино, но какво става с гаранционната поддръжка? Предпочитам да дам повече и да си спестя появата на бели косми по главата впоследствие. Иначе този апарат си струва, оптика Carl Zeiss, макро режим 2 см (дори и професионалните модели не могат да достигнат този показател), перфектно качество на снимките, и е highly recommended според dpreview.com, където са най-проферионалните ревюто на цифрови камери. BTW линковете ти нещо при мен не работят...

В Германос го имат в наличност???
1100$ без ДДС звучи по-добре макар че 100$ отгоре си е пак множко...но ти не вярвам да го купиш от Германос.
Не мога да се сетя къде бях видял цена около 1000$...май беше в клуб Фотография в дира и дали не ставаше въпрос за Техномаркет, които подбиват доста цените. Трябва да се види и колко струва в Sony центъра в ЦУМ.
Абе и 1100$ не е зле като се замислиш. До скоро за такива скъпи модели слагаха надценки от по 400-500$ и никой не даваше надежди че нещата ще се променят.
Сега отново проверих цените в Ppricegrabber (http://www.pricegrabber.com/)
и се движат между 800-1000$ като в по-реномираните е 1000$
Линковете които съм ти дал се отварят без проблем при мен. Пробвай пак, всички снимки там са супер може би най-добрите които съм виждал правени с този апарат особено ако ги гледаш в размер - Original и аз даже съм ги сложил в Webshots да ми се въртят :D

Valeri
09.12.02 г., 19:50
Сега отново проверих цените в Ppricegrabber (http://www.pricegrabber.com/)
и се движат между 800-1000$ като в по-реномираните е 1000$

В Канада в една от най-големите вериги за техника този апарат струва също около 950$ преди данъците. В някой по-неизвестен магазин сигурно ще може да се намери и по-евтино. Предимството на FutureShop (веригата) е в това, че ако не ти хареса, до 30 дни можеш да го върнеш без никакви въпроси от тяхна страна, също така гаранционното обслужване е много добро, както и има възможност да се купи с 5 години гаранция (срещу доплащане, разбира се), осигурена от самата верига магазини. Цените в САЩ са подобни и пак зависят от типа на магазина и опциите, които предлага. Имайте предвид, че почти всички on-line магазини обявяват цени без данъците (зависят от конкретния щат, примерно в Квебек са 15%), shipping-а на нещо такова скъпо също ще е скъп, освен всичко в BG сигурно ще ви искат и мито да плащате + ДДС... освен още, че гаранцията ви остава в страната на покупката. Много усложнения стават. Най-добре си го купете от BG от свестен магазин, дори да е малко по-скъп.

Valeri
09.12.02 г., 23:53
За забиването на PhotoClip 6000: Намерих един начин, при който... по-малко забива! Той за сега е firmware 2.40 и късичко кабелче за USB-то. Навих кабела вместо да е опънат, може да е неудобно, но като че ли почна да забива по-малко. Някъде 300MB прехвърлих за експеримента и заби само веднъж. Преди на моменти не можех да си сваля снимките нормално без да псувам. Уж нямам някаква особена близост до източници на смушения, но явно апаратчето не харесва и дълъг кабел, освен всичко друго. За сравнение USB кабела на принтера ми е 2 пъти по дълъг и няма проблем.

Asusux
10.12.02 г., 02:39
В Канада в една от най-големите вериги за техника този апарат струва също около 950$ преди данъците. В някой по-неизвестен магазин сигурно ще може да се намери и по-евтино. Предимството на FutureShop (веригата) е в това, че ако не ти хареса, до 30 дни можеш да го върнеш без никакви въпроси от тяхна страна, също така гаранционното обслужване е много добро, както и има възможност да се купи с 5 години гаранция (срещу доплащане, разбира се), осигурена от самата верига магазини. Цените в САЩ са подобни и пак зависят от типа на магазина и опциите, които предлага. Имайте предвид, че почти всички on-line магазини обявяват цени без данъците (зависят от конкретния щат, примерно в Квебек са 15%), shipping-а на нещо такова скъпо също ще е скъп, освен всичко в BG сигурно ще ви искат и мито да плащате + ДДС... освен още, че гаранцията ви остава в страната на покупката. Много усложнения стават. Най-добре си го купете от BG от свестен магазин, дори да е малко по-скъп.

И там ли се плащат данъци :)
Не аз нямам намерение да го купувам от USA, разликата е малка пък и рисковете са големи. Най-лошото е че този апарат си върви с един проблем по dafault и трябва да се праща в сервиз да го оправят.
А това че позволяват да върнеш покупката след като си я ползвал 30 дни не ми харесва много. Знам че е обичайна практика там но като си помисля, че може да купя нещо като ново а то е ползвано цял месец....нещо не ми харесва.

Valeri
10.12.02 г., 03:53
А това че позволяват да върнеш покупката след като си я ползвал 30 дни не ми харесва много. Знам че е обичайна практика там но като си помисля, че може да купя нещо като ново а то е ползвано цял месец....нещо не ми харесва.

От известна верига не можеш да купиш нещо, което е било ползвано вече, на цената на ново. Всичко върнато се предлага под формата на "отворена кутия" и е на по-ниска цена. За такава техника не знам колко е нормално да е отстъпката, но за една прахосмукачка (примерно, че такива съм виждал) е около 20%. При това получаваш стоката идеално почистена, опакована и с вид на нова, само с условие "отворена кутия". Гаранцията е същата като на нова стока и тече от момента на твоята покупка. Специално FutureShop не вярвам да лъжат, някое по-малко магазинче може. Също така бройката от витрината е на по-ниска цена, защото "не е нова" (разопакована е и е стояла един или няколко месеца там), примерно един телевизор за 350$ от витрината може да се купи на 275$. Трябва да е последна бройка, естествено, иначе нямаш основания да искаш точно тази.

Asusux
10.12.02 г., 05:38
Това може да се случи само в реномираните магазини но online...не съм виждал такова нещо досега (а на мен само това ми е в главата защото до друго достъп нямам :) ). По интернет всичко се продава като ново и по форумите съм виждал десетки мнения как получават видимо ползвани стоки.
Не мисля че искам в България да стане така, тук и сега се гаврят като ти продават second hand за ново а ако всеки може да си върне ползваната стока ще стане кошмар.

Valeri
10.12.02 г., 07:56
По интернет всичко се продава като ново и по форумите съм виждал десетки мнения как получават видимо ползвани стоки.

Не е толкова странно. Мошениците по света не са малко. Аз лично не бих си купил нещо толкова скъпо on-line. Като ще давам толкова пари искам да го пипна и разгледам на спокойствие, а не да взимам решение само четейки ревюто на някого. Ако пък гледаш най-ниската възможна цена on-line нищо чудно да се натъкнеш на мошеници от първи път. Честно казано не знам какво става, ако си в BG и не получиш стоката или установиш, че ти липсват 2000$ от кредитната карта вместо 1000$. За покупка от Америка през американски магазин ми е ясно горе-долу, но за покупка от BG през чужбина не знам. Май се пие студена вода във втория случай.

Stan
10.12.02 г., 11:55
Валерий... друг свят е това, аз също не вярвах чаааак така да глезят клиентите на Запад, но когато влязох за пръв път в един голям Dixon's в Лондон, първо се опулих от разнообразието (и цените де :D ) а след това се опулих като разбрах гаранционната и маркетинговата им политика спрямо клиентите - подобна на тази, за която ти говориш... Сега вече и тук има разнообразие, всъщност има всичко, макар някои неща да стават с поръчка, но в отношението към клиента и търговското достойнство сме мнооооооого далече още...

Примерът с фирма Дигитален свят - ами че това е скандално, тази фирма е за съд! Значи какви са тез скапаняци, дето не само не ОБЯВЯВАТ ПУБЛИЧНО, че имат технологични дефекти в серията Photo Clip 6xxxx да речем и го ИЗТЕГЛЯТ от пазара със СЪОТВЕТНОТО ИЗКУПУВАНЕ/ЗАМЯНА на вече продадените, ами дори продължават да РЕКЛАМИРАТ апарата, пишат за негови функции, които не работят и на 50% от приетото за нормално, лъжат НАЙ-НАГЛО!

Да ме прощават "прохождащите" фирми, "събуждащата се икономика", "българско родно производство" и т.н., но аз твърдо държа на един свой принцип - бягай далече, ама много далече от българска и руска техника, НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ - ЕЛЕКТРОНИКА! И още един принцип - бягай далече, ама тоя път наистина далече от всичко гръцко!

Asusux
10.12.02 г., 13:15
Не е толкова странно. Мошениците по света не са малко. Аз лично не бих си купил нещо толкова скъпо on-line. Като ще давам толкова пари искам да го пипна и разгледам на спокойствие, а не да взимам решение само четейки ревюто на някого. Ако пък гледаш най-ниската възможна цена on-line нищо чудно да се натъкнеш на мошеници от първи път. Честно казано не знам какво става, ако си в BG и не получиш стоката или установиш, че ти липсват 2000$ от кредитната карта вместо 1000$. За покупка от Америка през американски магазин ми е ясно горе-долу, но за покупка от BG през чужбина не знам. Май се пие студена вода във втория случай.

Определено най-ниската цена я прескачам...не че съм тръгнал да купувам като луд, обикновено търся подходящи места за познати които живеят в САЩ. А тези ниски цени винаги си крият рисковете като - ползвани стоки, липсващи компоненти (най-често), скъпа доставка или доставки след месец съпровождано с безброй лъжи.
Това как става в България не ми се е налагало да разбирам а и честно казано не искам:) Знам само че официално е възможно и при разговор с картов център за един потенциален проблем ми казаха "няма проблем ще атакуваме транзакцията". Те българските карти не са кредитни (90%) и най-много да се опариш с наличната сума..малко хора пък държат големи суми вътре.

Колкото до Daisy вече много ми приличат на уредите Елит. Айде те вторите даже и в България не се събират но си играят с хората като ги пишат български и наивните вярват на това. Продаваш и после бягаш от всякаква отговорност. Ако тези Елит се и изнасят в чужбина представям си какво име са ни направили.

Ilian359
10.12.02 г., 16:25
Забравих да дам един съвет, макар че най-вероятно вече си го направил. Ако дъното ти е VIA, задължително инсталирай USB filter 1.10. Значително редуцира гафовете с всякакви устройства през USB-то.

Vatman®
10.12.02 г., 16:58
Забравих да дам един съвет, макар че най-вероятно вече си го направил. Ако дъното ти е VIA, задължително инсталирай USB filter 1.10. Значително редуцира гафовете с всякакви устройства през USB-то.

Хехехе! Ти верно си нов, ама Валерий да притежава дъно с VIA може да се случи само в някой театър на абсурда или ако му платят много за тестер...

Valeri
11.12.02 г., 00:52

Не е VIA и няма да бъде, освен ако не плащат много, както каза Vatman®. Пускам апаратчето на Intel desktop, Intel laptop и SIS laptop, като на всичките се държи по един и същи начин. Откакто навих кабела забива по-малко, факт. Значи нещо апаратчето не е устойчиво на смущения, които другите устройства преживяват без забележки. Проблем е също, че забива от време на време както си работи, примерно при смяна на режимите от Picture към Movie или Voice Record. Вече съм му свикнал... Всъщност пуснах тази тема не толкова да се оплаквам, колкото да разбера дали само при мене е така или цялата серия има такива дефекти. С този PhotoClip съм направил >1GB филмчета + около 1GB снимки, така че ми върши работа за моите цели. Щракам по 2-3 пъти, че да се получи една добра снимка и успявам. Трябва опит при каква светлина какви настройки да се правят. Само така гледаш и щракаш на Auto не става в общия случай. Знаеме си номерата вече, това е. :)

GrigorBG
11.12.02 г., 11:02
Абе май само твойто е бъгаво... не съм чел цялата тема и не съм запознат с всички оплаквания, но с Киро имаем едно таквова и докато беше в мен не е правило никакви мизерии. С оригиналния софтуер си е и не яде като звяр батерийте, не забива докато е на компютъра... просто е 1.3 мегапиксела и снима зле... ама аз от 1.3 не си правя мерачи за по-добри снимки.
С нетърпение чакам новия 2 ИСТИНСКИ мегапиксела модел - GeniusLoci го е пипал и каза че е много напред спрямо стария и спрямо някой западни апарати от същия клас.

Vatman®
11.12.02 г., 11:33
Originally posted by GrigorBG
Абе май само твойто е бъгаво... не съм чел цялата тема и не съм запознат с всички оплаквания, но с Киро имаем едно таквова и докато беше в мен не е правило никакви мизерии. С оригиналния софтуер си е и не яде като звяр батерийте, не забива докато е на компютъра... просто е 1.3 мегапиксела и снима зле... ама аз от 1.3 не си правя мерачи за по-добри снимки.
С нетърпение чакам новия 2 ИСТИНСКИ мегапиксела модел - GeniusLoci го е пипал и каза че е много напред спрямо стария и спрямо някой западни апарати от същия клас.

Не е само неговото бъгаво. И моя има почти същите недостатъци. Явно е до партида. А относно "снимането" след доста ровене из сайтове за ревюта и форуми за цифрова фотография, а и малко от личен опит съм се убедил, че оптиката има първостепенно значение за качеството, а след това броя на пикселите, така, че чак чудеса от новия модел не бива да се очакват. След време по мое мнение определящо за цената ще е оптиката, защото цените на CCD матриците постоянно падат, докато за добрата оптика са постоянни, но да видим, може пък да излезе успешен, но аз със сигурност няма да си го купя...

Ilian359
11.12.02 г., 11:54
Извинявам се за VIA-та :) ! Просто се чувствах длъжен да го пусна, за да го има предвид всеки. И не е до партида, а е до модел. Просто си забива. И без да му правите нищо. Ей така, както си стои. Една от причините за лапането на батерии е, че му беше махнат power down, защото в него забиваше още по-често! Супер, а?

Vatman®
11.12.02 г., 12:23
Извинявам се за VIA-та :) ! Просто се чувствах длъжен да го пусна, за да го има предвид всеки. И не е до партида, а е до модел. Просто си забива. И без да му правите нищо. Ей така, както си стои. Една от причините за лапането на батерии е, че му беше махнат power down, защото в него забиваше още по-често! Супер, а?

Няма нужда да се извиняваш. Този форум го четат много хора, така, че поста ти може да е полезен на някой с VIA все пак. То да си с VIA не е обидно (...много) :)