PDA

Виж пълна версия : магазин за мод части в нета

rastamandito
01.03.05 г., 14:24
има ли такъв които да доставия до българия

Trimata
05.03.05 г., 16:27
ДА,
Можеш да опиташ www.ebay.com. Тами вси4ко, което ти дъша иска, но бая ще се измъ4и6 да пратиш паричките и ако е нещо по-скъпо, може да ти искат парички и подкупните митничари от BG customs !

Fall-From-Grace
05.03.05 г., 19:13
По прицип мисля,че всички сайтове които продават части могат да доставят до България,стига да сте платили с кредитна карта.Или аз греша?

Trimata
05.03.05 г., 19:45
По прицип мисля,че всички сайтове които продават части могат да доставят до България,стига да сте платили с кредитна карта.Или аз греша?
Аз бих казал,че по4ти всички интернет магазини за разлинчни части,които аз сум гледал (предимно фотоапарати и аксесоари за коли), и са "dot com" доставят само в USA. От друга стран в ebay доста от нештата ги пращат worldwide, но в повечето случаи трябва да се плати с paypal/money order,което би могло да ускъпи/усложни нещата.

Valeri
05.03.05 г., 20:01
ДА,
Можеш да опиташ www.ebay.com.

Някой от вас Trimata купувал ли е нещо някога от ebay от BG, че го даваш за пример? Дори да намериш начин да платиш, като купиш нещо за 10$ и те одрусат 35$ shipping cost, ще си помислиш следващия път пак за ebay... :rolleyes:

Adler
08.03.05 г., 02:24
Аз съм пазарувал от еbay. Наистина те одрусват яко - първо за паричния превод по банков път или чрез WU(забога не ги ползвайте щото са супер скъпи! Ползвайте ги само за експецни преводи или за малки суми), после за shipping-а, а и после задължително минаваш митница. Лошото е, че задължително плащаш 20%! Е, има и една добра новина :D не плащаш мито, всички РС части и джаджи от този род са освободени от мито по митническата тарифа :) Но, за да си 100% сигура, че ще получиш нещо читаво, което не е пострадало или се е изгубило по пътя най-добре е да си го застраховаш, което ти е още някакви % отгоре и цената наистина става дебела! Но всеки си решава в крайна сметка! Нещо като не можеш да го намериш никъде другаде осен в ebay и ако имаш финансовата възможност, защо да не си го позволиш.

Valeri
08.03.05 г., 04:47
Нещо като не можеш да го намериш никъде другаде осен в ebay и ако имаш финансовата възможност, защо да не си го позволиш.

Така като гледам, едно 90% от продавачите на ebay работят изключително през системата на PayPal, която пък не работи с български банки. Дори да намериш нещо уникално (което да го няма никъде другаде), вероятността ти да го купиш е малка. Трябва да се уговаряш с продавача за алтернативни методи за плащане, което е сложна задача, невъзможна при ebay Store. Не знам какво и как си купувал от ebay от България. Дай пример за нещо, което все още да ми изглежда изгодно след 10$ такса за банката, 35-65$ shipping (от Америка до България), 20% ДДС + застраховка!? Аз живея почти на границата на САЩ и Канада. Интересните неща в ebay последния ден (и час) достигат такава цена, че дори 15$ shipping ми обезсмислят покупката. Как си правиш ти тези сметки от България не ми е много ясно. Ако ти е чак толкова належащо да купиш нещо, намери някой да ти го прати/донесе, вместо да си обръщаш излишно джоба за идеята да го купиш от ebay.

Adler
09.03.05 г., 15:15
Valeri, аз си купих Прометеята от ebay. Свързах се с продавача и се уточнихме. Преведох му парите по банков път и понеже не можах да си намеря подходяща спедиция използвах куриерските услуги. На фона на цената на Прометеиата едни $10 отгоре за банката са капка в океана. Наистина много е важно какво купуваш. Ако са някакви дреболиики не си струва, щото ще ти излезе кон за кокошка. BTW доставката се определя не само разтоянието, на което да се достави стоката, от типа на доставката, но и от теглото, което се определя от обемното тегло. То се изчислява по някаква си формула, поне така беше при мен. Но за някакви си малки неща сигурно си има друга методика. При мен пратката беше голяма - над 20кг!. Oткакто фалираха nVENTIV е трудно да си купиш Прометеия от другаде, освен от ebay!

oZoNe
09.03.05 г., 15:26
Ако не е тайна - за колко си го взел? Защото доколкото гледам е над 500$... толкова пари за охлаждане ако си дал... ;) за мен се подреждаш на първо мястно в класацията за вманиаченост...

sal
09.03.05 г., 15:35
Аз от ebay.co.uk съм накупил стока за $2000-3000, ама ги плащаше сестра ми от Лондон и ми ги пращаше с автобуса (по принцип нещата дето се доставят само легално са най-далавера по простата причина че има по-малко конкуренция при наддаването) - така има далавера щото минаваш яко нелегано без ДДС само 30 кинта за шофера

Adler
10.03.05 г., 19:15
Ако не е тайна - за колко си го взел? Защото доколкото гледам е над 500$... толкова пари за охлаждане ако си дал... ;) за мен се подреждаш на първо мястно в класацията за вманиаченост...

Ще ти кажа, че отдавна съм в тази класация, още с предишното ми "Хоум Мейд" изобретение (WaterChill), което за жалост вече го няма - разпродадох го на части. Там колко пари хвърлих, леле.... само като си помисля и лошо ми става. А иначе Прометеята заедно с доставката и с разходите по банки, застраховки и т.н. ми излезе категорично над $500!!! :D Тези неща са си много скъпи. А да не ти казвам колко му излезе LS-a на Молов, че лошо ще ти стане, като имаш предвид, че му го достави човек и за доставка не е плащал!