PDA

Виж пълна версия : NEC-Mitsubishi MultiSync LCD1970GX

Bloody
28.02.05 г., 18:48
Коментари и мнения в тази тема, ревюто ще намерите тук (http://hardwarebg.com/reviews.php?read=31)

BeaZTiE
28.02.05 г., 23:01
добра статийка.
наскоро гледах точно този монитор у един приятел /т.е. бившия ми преподавател по дизайн/
купи си го преди няколко дни - /уикенда го гледах/ за около 900 лева (452 евро каза, че му е струвал) - цена с 20% ддс /т.е. явно цената в .бг е по-скоро изкуствено издута/ при това беше купуван от магазин, а не от склад на едро или някакви специлани дистрибутори.
Мониторът бива - като за 19" телевизор.. е ужасно бърз.
много е скапан зритлния ъгъл..
дават по спецификации хоризонтален/вертикален 170/155° което принципно ми се вижда неадекватно..
дефакто почти всички екрани от подобен клас са 170/170.. но този при съвсем леко отклонение размазва цветовете.. може да е като д"ефект" от фълтъра..
а да не говоря конкурентите фирми - разни измсилени самсунг.. правят визуален ъгъл 178-180 градуса.. Филипс пускат и те монитори с подоробни ъгли. и просто не мога да си обясня защо нек нещо не им се отдава..
но инче времето за отговор е доста добро.. аз "въртях" на разни прости обекти - с прости текструри.. и само когато ме заболеше ръката да местя мишката нагоре-надолу виждах неприятните остатъци от бавен отговор..
имаше обаче нещо странно в момнитора.. някакво първоначално забавяне.. т.е. може и да не е било в монитора.. но ми се струва, че от там беше.
аз лично не мога да издържам пред ЛЦД монитор дълго.. след 3-4 часа зяпане /бях леко в страни - т.е. погледът ми не беше препендикулярен на екрана/ ме емна ужасно главоболие... може би не е добра идея да се гледа дълго отстрани.. цветовете му.. колкото и да ги мъчихме да ги нагласим - да станат както на стария му монитор на пича /някво 100 годишно Еизо/ мога да кажа.. че никакъв успех не ни огря..
иначе е готин и евтин.. поне тук е евтин.. ама в .бг - ако обявената цена е верна.. става над 600 евро цена с ддс.. леко.. срамота..

Bloody
01.03.05 г., 09:43
Ако може да ми намериш някъде монитор с 8 милисекунди време за отговор и 170 градуса реални зрителни ъгли... няма такава възможност ама никаква, независимо от марката... просто TN технологията все още не позволява големи зрителни ъгли при такова време за отговор.
Иначе монитора не е никак лош, но ако говорим за използване основно за игри, иначе... най-вече огледалния ефект на филтъра е много дразнещ ;)
Цветовете на дефаултни настройки наистина леко мърдат, но след малко играчка може да се докарат много близки до тези на добро CRT... въпреки, че много близките по нюанси цветове се губят дори при малки ъгли (отново заради технологията и начина на изобразяването на "16.2 милиона цвята").

BeaZTiE
01.03.05 г., 22:09
ами ако си говорим честно аз друг 19" монитор с под 10 мс отговор не съм виждал ;-) и не съм чувал да има..
кофтито при всички ЛЦД/ТФТ монитори е, че ако човек стои повече от час-два в страни от монитора.. след това го забива такова главоболие, че не е истина..
т.е. съдя по себе си, но съм чувал и от други подобни твърдения
между другото останах доста очуден, че изобщо е дошъл в .бг този монитор, защото тук на пазара е от 15-ти февруари /ако не се лъжа/ т.е. от около 2 седмици.