Виж пълна версия : Впечатления от ISP в Центъра
mishleto
28.02.05 г., 17:10
От две-три седмици интернет връзката ми прогресивно се влошава, та започнах да се оглеждам за нов доставчик в случай, че реша да сменя сегашния(което ще се случи, ако проблемите му продължават).
Става въпрос за Център, в района на пл. Света Неделя. Сега връзката ми е 10КВ/60КВ. Та търся нещо в същия или по-висок диапазон за около 30 лв./мес.
Интересуват ме лични впечатления по възможност. А иначе аз съм се ориентирал за момента към SofiaOnline (http://www.sofiaonline.net) или SofiaSat (http://www.sofiasat.com) , но разбира се съм отворен към всичко останало. :D
Благодаря предварително.
www.demonnet.org
имат покритие до съдебната палата
но може да попиташ
System Error
01.03.05 г., 11:40
Не знам какво имаш в предвид с това "влошава"...Не знам колко разбираш от мрежи и дали доставчика ти е имал време да ти обясни,но за влошаването на интернета може да не е виновен той.В момента всеки,който има FREE сървър иска пари за достъп до него въпреки,че съдържанието му е НЕлегално,но какво да се прави...Ако доставчика ти е към евро.нет може би изпитва проблеми с бубу.то и т.н...През Лирекс пък дата.бг е умряла работа...
Друг въпрос е дали ако теглиш от fenbg.com е проблема.А там всички много добре знаем какъв е проблема...Както дата.бг така и rack 6 & rack 8 имат своят максимум така,че е възможно и да не можеш да теглиш с някаква скорост различна от 32-64 К от rack6 примерно.
И да знаеш,че заради "влошена" връзка не е много хубаво да си сменяш доставчика,току виж си попаднал на още по-влошена връзка...Първо попитай доставчика къде е проблема и после действай.
mishleto
01.03.05 г., 11:46
Под влошава нямам предвид от каде и с колко мога или не мога да тегля. На моменти трябва да чакам 5 мин. да ми се отвори една страница, не желая да плащам само, за да ми върви ICQто и нищо друго.
System Error
01.03.05 г., 13:10
Някой път като се влоши връзката направи това:
Start>>>Run.. напиши cmd и стартирай промта.После напиши ping последван от ип-то на рутера на доставчка и накрая сложи -l 1024 -t
Ето пример:
ping 192.168.0.1 -l 1024 -t
и дай резултата тука...
Така можеш да разбереш дали проблема е по трасето...
А кой ти е доставчика?
so.dislocated
01.03.05 г., 18:36
Някой път като се влоши връзката направи това:
Start>>>Run.. напиши cmd и стартирай промта.После напиши ping последван от ип-то на рутера на доставчка и накрая сложи -l 1024 -t
Ето пример:
ping 192.168.0.1 -l 1024 -t
и дай резултата тука...
Така можеш да разбереш дали проблема е по трасето...
А кой ти е доставчика?
+ свали от некое фрий winmtr.exe ,пингни www.dir.bg и пльосни резултата тука,още по-полезно ще е !
WhiteNoise
01.03.05 г., 20:50
+ свали от некое фрий winmtr.exe ,пингни www.dir.bg и пльосни резултата тука,още по-полезно ще е !
Варианта run-->cmd
tracert dir.bg
tracert mobile.de
е за предпочитане. Става за 10-20сек без теглене на My Traceroute (за win)
mishleto
03.03.05 г., 17:24
Съжалявам за закъснението, но нямах възможност по-рано. Доставчикът ми е Ultima-bg, ползвам ги от почти 2 години, ако не и повече и никога не съм имал проблеми до сега. Странното е, че преди малко ми се наложи да ползвам нета, докато бях в SafeMode и ми се стори усезаемо по-добра връзката, може ли да има някакво значение това?
WhiteNoise
07.03.05 г., 04:37
Съжалявам за закъснението, но нямах възможност по-рано. Доставчикът ми е Ultima-bg, ползвам ги от почти 2 години, ако не и повече и никога не съм имал проблеми до сега. Странното е, че преди малко ми се наложи да ползвам нета, докато бях в SafeMode и ми се стори усезаемо по-добра връзката, може ли да има някакво значение това?
Не виждам някакъв проблем от доставчика ти. В SAFE MODE обикновенно не се зареждат доста от SPY и ADD (malware и т.н. простотии). Опитай с една преинсталация на WIN. Ако не ти се занимава просто го почисти. Все по често ползвам Trend Micro PC-cillin, но може да ползваш и Ad-Aware, XoftSpy и т.н.
Друг вариант е www.pandasoftware.com/activescan .
System Error
07.03.05 г., 14:05
Май си лепнал Сасер...ако не се лъжа той флуудеше...както каза WhiteNoise най-вероятно имаш Ad или Spyware...Най-добре преинсталирай,сложи СП 1 и Agnitum Outpost Firewall. :)
Авторски права на vBulletin