Виж пълна версия : 5900XT kum Quadro
marchan
27.02.05 г., 22:54
Кат гледам май-всички ги фана Quadro манията та и мене малко.Картата ми е Albatron 5900XT 256bit/128DDR 2,5ns с биос на 5900(чиста)стандартно така си дойде.Някой знаели как се прави модването хардуерно ама и софтуерно щото незнам как се прави с Riva Tunner-а.
А имали смисъл ако не я модвам на Quadro да я модна на 5900 Ultra(както Quadro само че на 5900 Ultra)ако си запазя стандартните честути:390/700.Дали ще има някакъв прираст в производителността????
Ba4o Kiro
27.02.05 г., 23:36
Кат гледам май-всички ги фана Quadro манията та и мене малко.Картата ми е Albatron 5900XT 256bit/128DDR 2,5ns с биос на 5900(чиста)стандартно така си дойде.Някой знаели как се прави модването хардуерно ама и софтуерно щото незнам как се прави с Riva Tunner-а.
А имали смисъл ако не я модвам на Quadro да я модна на 5900 Ultra(както Quadro само че на 5900 Ultra)ако си запазя стандартните честути:390/700.Дали ще има някакъв прираст в производителността????
То това не е точно "мод" - от XT да ти покаже Ultra ли е целта?! Няма смисъл, никакъв присъст в производителността няма да има ако я оставиш на същите честоти. Ако искаш да правиш Quadro FX3000 първо помисли дали ти трябва! Защото ако не ти трябва реално (за работа в CAD/CAM/DCC приложения) тогава също няма смисъл. Повишаване на производителността в D3D с OpenGL игри няма да има, дори напротив. Кадрите ти леко ще спаднат. Иначе има и софтуерен и хардуерен мод. Софтуерният се прави с RivaTuner, хардуерният е доста по-сложен - трябва да се маха капачката на ядрото на видеокартата - не те съветвам да го правиш.
Private
28.02.05 г., 00:02
Ba4o Kiro, като прегледах темата за QuadroFX4000 и прираста от мод-а,
се впечатлих доста и реших да попитам:
Софтуерният се прави с RivaTuner...Има ли съвместимост със най-новите ревизии драйвери?
Накъде по форума четох, че този вариант те привързва към стари драйвери.
... хардуерният е доста по-сложен - трябва да се маха капачката на ядрото на видеокартата - не те съветвам да го правиш.Какъв процент карти оцеляват след интервенцията?
При вас може ли да направите успешно този мод?
Става дума за карта модел Palit GeForceFX 5900XT 128Mb DDR,
която се ползва основно за Acad2k4 2D чертане, по-рядко - ArchiCAD и 3DSMax, игри - никакви.
marchan
28.02.05 г., 00:13
За Quadro-то питах по скоро само за инфо-много рядко ще ми се налага да я ползвам в такива приложения,а за 5950 Ultra си намерих биос със клок ма който мойта издържа и може да го сложа-с клока дигам 400-500 точки на 3Dmark 03 и 200т. при 3dmark 05
GrigorBG
28.02.05 г., 07:54
Private,
Гледам че Киро се бави с отговора,затова аз ще се пробвам (макар и да съм отлявлен АТИ фен ).
1. Да, има проблеми с по-нови версии на драйверите при софт мод-а.
2. За момента 100% и не мислим да падаме под това число :-)
3. Да, може и е правен. За повече подробности - обади се в офиса.
Private
28.02.05 г., 11:05
Благодаря за инфо-то. При първа възможност ще звънна в офиса.
Ba4o Kiro
28.02.05 г., 23:36
Благодаря за инфо-то. При първа възможност ще звънна в офиса.
Модификацията от 5900XT към Quadro FX3000 е комбинирана, софтуерна и хардуерна. За съжаление и е и по-комплицирана от модификациата на 6800 до FX4000. Резистирът който трябва да се презапои се намира под капачката на ядрото и то трябва да се махне (бях го споменал по-рано). Не е невъзможно, но е доста рисковано.
Григор се е объркал. За "процента които оцеляват след интервенция" е имал предвид, че за сега от 6800@FX4000 нямаме нито една "загинала". При 5900XT/Pure/Ultra няма статистика, защото не сме модвали толкова много, че да се налага такава. Пък ги модваме главно софтуерно, защото HW мода е доста рискован.
GrigorBG
01.03.05 г., 00:39
Да, извинявай че те подведох... просто не бях прочел правилно въпроса.
Но.. разбира се, винаги може да се пробва :-)
Авторски права на vBulletin