Виж пълна версия : Как да "моднем" GeForce 6800 (6800LE/6800/6800GT/6800Ultra) до Quadro FX4000
Ba4o Kiro
25.02.05 г., 16:42
Тук можете да задавате въпроси относно статията за "мода" :).
Самата статия можете да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews.php?read=30&page=1).
БРАВО, много добра, изчерпателно и нагледно написана статия :)
BeaZTiE
26.02.05 г., 01:59
Другарю, Венев... Искам да изкажа благодарността си за положения труд от Ваша страна и да отбележа, че за пореден път преизпълнихте плана. Ние, българите сме нация техническа - и Вие, дургарю, за пореден път доказахте това твърдение!
За щастие отдавна не живеем в онзи строй, поради тази причина ще го кажа по нашенски... Браво, пич.. Направо заслужаваш да те завлача до най-близката кръчма и да те чрпя - докато кажеш - "немоем повече".. Железен си!!! (нали си харудераджия) Просто евалата...
Само не каза... Според старата максима "науката иска жертви" - какви жертви даде?
Още един път.. голямо БРАВО! Супер си!
Страхотна работа.
Що не я публикуваш и на английски сигурно ще има добър отзвук.
Иначе един сраничен въпрос забеляза ли някаква ралика в производителността м/у хардуерно модната и софтуерно модната карта,
по принцип не би трябвало да има ама все пак да попитам :)
Ba4o Kiro
26.02.05 г., 23:02
Според старата максима "науката иска жертви" - какви жертви даде?
Жертви от страна на противника (GeForce 6800LE/Pure/GT/Ultra) няма :). От моя страна - три четири безсънни нощи, една опаковка визин, 5-6 бутилки "Кока Кола", 1/2l кафе и около 100 м/3 издишани колофонови изпарения ;).
@ lio - разлика почти няма (по-скоро е в границата на статистическата грешка).
the_real_maniac
27.02.05 г., 00:42
Наистина ми се иска да не ме разбереш/разберете погрешно !
Значи това си е откритие на Ba4o Kiro ?
Не е превод ,няма копиране от други сайтове или "лаборатории" ?
BeaZTiE
27.02.05 г., 01:00
Значи това си е откритие на Ba4o Kiro ?
Не е превод ,няма копиране от други сайтове или "лаборатории" ?
ами аз мога да гарантирам.. че това е първото ПУБЛИКУВАНО такова откритие..
има вероятност и други хора да са го открили.. ама в науката и изкуството.. както и на всякъде дръгаде откритието пренадлежи на този, който първи го е публикувал.....
а и не се съмнявам изобщо, че Киро ще хукне да "преписва"
markotot
27.02.05 г., 01:05
Бравоо... страхотна статияааа! :D :D :D Моята карта е Asus v9999 6800gt 128Mb AGP! Дали ша мога да я направя по тоя начин Ултра!? И ако може да ми пообясните тия работи с биоса, че не ми е много ясно точно как става това флашване, а и от къде да взема биос за Ултра? :o :(
ами аз мога да гарантирам.. че това е първото ПУБЛИКУВАНО такова откритие..
Е тук малко прекали :)
B4K си го е написал, че този мод е публикуван на http://www.newbietech.net, но той е написал своя версия на статията напълно разбираема на български език :)
marchan
27.02.05 г., 15:36
А имали смисъл да сменя биос на 5900 с такъв на 5900/5950 Ultra.По точно да се модне картата до 5950 Ultra -какви предимства ще даде и ще имали подобрения в производителността ако си запазя старите честути на GPU/DDR
BeaZTiE
27.02.05 г., 16:37
Е тук малко прекали :)
не съм прекалил..
гледал съм купчина документални филми за научни открития..
да речем телефона не е измислен от Алексадър Белл.. но той първи е публикувал откритието.. електрическата крушка не е измислена от Едиссон.. А от негов студент. А Едиссон пбуликува откритието.. и т.н. примерите са хиляди.. но откритието се води на този, който първи го публикува.. независимо дали е имал пряка връзка с истинския разработчик на проекта или не.. /т.е. независимо дали е "плагиатсвал" или не/
не знам дали знаете, но много малко хора по света са чували, че Джон Атанасов е направил първия компютър.. Всъщност не се сещам кой екип се водиха изобретателите на първата електронно изчислителна машина /компютър/ но не е нашия земляк Джон Винсент.. Естествено в проекта на разработчиците се споменава името му и се казва, че са взели идеи от неговия проект... Другото интересно нещо е, че нациска Германия изработва първия компютър в серийно произвдоство.. така известната машина Енигма.. за която са правени прекалено много документални и "холивудски" филми ;-)
Ba4o Kiro
27.02.05 г., 23:16
За да няма объркване - модификацията от GeForce 6800 GT/Ultra към Quadro FX4000 беше известна от два-три месеца преди тази статия.
След като прочетох статията на колегите от www.newbietech.net модифицирах моята и още няколко 6800GT.
От друга страна, модификацията от GeForce 6800LE/Pure към Quadro FX4000 е лично наше, българско дело на HardwareBG и е може би първият такъв мод в света. Или поне аз не съм видял и/или чел за друг такъв мод. Лично според мен модификацията от 6800LE/Pure към Quadro FX4000 e по-интересен и рентабилен в наши условия (стига да намериш бройка с отключени конвейри и вертексни процесори), заради разликата в цените на видеоконтролерите в БГ (6800GT~$450 vs. 6800~$300 vs. 6800LE~$250 vs. FX4000~$2000 ;)).
markotot
28.02.05 г., 09:30
Въпросче към БачоКиро:
Тъкмо исках да си направа моята Ултра... и не можах! Тя е Asus v9999 6800GT 128 AGP, но е някаква Асуска изработка и разположението на резисторите въобще не е същото! Дали сте пробвали Асус за модване и кои са резисторите за преместване, а той е само един, според статията, но къде е? Иначе си е с 16 към 6 тръби! :(
Ba4o Kiro
28.02.05 г., 12:14
Въпросче към БачоКиро:
Тъкмо исках да си направа моята Ултра... и не можах! Тя е Asus v9999 6800GT 128 AGP, но е някаква Асуска изработка и разположението на резисторите въобще не е същото! Дали сте пробвали Асус за модване и кои са резисторите за преместване, а той е само един, според статията, но къде е? Иначе си е с 16 към 6 тръби! :(
Предполагам, че твоят ASUS 9999TD 6800GT 128MB GDDR e с платка на 6800LE/Pure. Не си чел достатъчно внимателно статията :). Там има описание за модификацията и на двата вида платки.
Все пак ако можеш, дай една снимка (front+back) точно на твоята карта за да ти кажа 1001% сигурно дали и как става. Взъщност, пробвал ли си само с префлашване на BIOS-а?! ;)
Понякога и само така става :).
markotot
28.02.05 г., 19:37
Предполагам, че твоят ASUS 9999TD 6800GT 128MB GDDR e с платка на 6800LE/Pure. Не си чел достатъчно внимателно статията . Там има описание за модификацията и на двата вида платки.
Сега погледнах - вярно е на платка за 6800Le, но тези резисторчета са ми запоени, като на 6800Ултра! :D Като отворих Ривата ми изписа:
$0000000000 Description : ASUS V9999GT V62.11
$0000000001 Vendor ID : 10de (NVIDIA)
$0000000002 Device ID : 0045
$0000000003 Location : bus 1, device 0, function 0
$0000000004 Bus type : AGP revision 3.0
$0000000005 AGP status : enabled
$0000000006 AGP rate : 4x 8x supported, 8x selected
$0000000007 AGP SBA : hardwired, enabled
$0000000008 AGP FW : supported, enabled
$0000000009 Base address 0 : de000000 (memory range)
$000000000a Base address 1 : d0000000 (memory range)
$000000000b Base address 2 : dd000000 (memory range)
$000000000c Base address 3 : none
$000000000d Base address 4 : none
$000000000e Base address 5 : none
$ffffffffff ---------------------------------------------------
$ffffffffff NVIDIA specific display adapter information
$ffffffffff ---------------------------------------------------
$0100000000 Graphics core : NV40 revision A1 (16x1,6vp)
$0100000001 Hardwired ID : 0041 (ROM strapped to 0045)
$0100000002 Memory bus : 256-bit
$0100000003 Memory type : DDR (RAM configuration 06)
$0100000004 Memory amount : 131072KB
$0100000005 Core clock : 351.000MHz
$0100000006 Memory clock : 351.000MHz (702.000MHz effective)
$0100000007 Reference clock : 27.000MHz
$010000000b HW masked units : none
Почти нищо не отбрах, но ще стане ли само с префлашване? :o
Ba4o Kiro
28.02.05 г., 21:53
Сега погледнах - вярно е на платка за 6800Le, но тези резисторчета са ми запоени, като на 6800Ултра!...
...Почти нищо не отбрах, но ще стане ли само с префлашване? :o
Би трябвало да стане и само с префлашване, но вземи под внимание работните честоти на ядрото и на паметта при 6800U и при твоят 6800GT! Предполагам, че картата ще издържи 400MHz за графичният процесор, но паметта ти посмъртно няма да изкара 1100MHz! Тествай картата до къде стрига при оувърклок, след това промени съответните честоти до стойности при които картата ти работи без проблеми и чак след това префлашвай BIOS-а. Всъщност - защо не дадеш на някой който е по-навътре в нещата да го направи вместо теб?! Както съм написал в статията - не е добре да се учиш "върху" $350 си платка. Ако беше $30 - да ги прежалиш, но $350... Ти си знаеш де :).
Успех в начинанието - ако нещо се обърка ще помагаме...
Backbone
28.02.05 г., 22:41
А ще има ли смисъл в това начинание ?
markotot
28.02.05 г., 23:13
Би трябвало да стане и само с префлашване, но вземи под внимание работните честоти на ядрото и на паметта при 6800U и при твоят 6800GT! Предполагам, че картата ще издържи 400MHz за графичният процесор, но паметта ти посмъртно няма да изкара 1100MHz! Тествай картата до къде стрига при оувърклок, след това промени съответните честоти до стойности при които картата ти работи без проблеми и чак след това префлашвай BIOS-а.
Пробвах я набързо и държи добре до 400/800, но като дигнах паметта до 850 вече имаше артефакти! Доста е бавничка /2,8ns - доколкото четох някъде/! А и наистина се замислям дали има смисъл. Сега на 3д марк03 изкарвам 9344 точки на дефолт 350/700 със 71.24 и не знам дали ще може кой знае колко повече, като я правя ултра! А ми трябва най-вече за игра, не за точки!
Ba4o Kiro
01.03.05 г., 00:09
Смисъла е близък до нулата, при положение, че можеш да промениш напрежението и честотата на ядрото, честотата на паметта, че дори и таймингите при повече желание. Единственият смисъл е, да се погъделичкаш, че картата ти се разпознава като 6800U в Windows ;). Смисъл има ако ще правиш Quadro, иначе - само спорт и фенщина...
...не знам дали ще може кой знае колко повече, като я правя ултра! А ми трябва най-вече за игра, не за точки!
Много повече няма да получиш. Има вариант да изстискаш някой и друг мегахерц поради по-високо напрежение на ядрото и различни тайминги на паметта. Но има вариант и да получиш обратен ефект (артефакти поради по-агресивни тайминги на паметта). Но все пак не пречи да се пробва, ако знаеш как да се оправиш ако сгрешиш нещо! Ако ли не - клоквай с RivaTuner и не се занимавай с глупости.
markotot
01.03.05 г., 09:37
Много повече няма да получиш. Има вариант да изстискаш някой и друг мегахерц поради по-високо напрежение на ядрото и различни тайминги на паметта. Но има вариант и да получиш обратен ефект (артефакти поради по-агресивни тайминги на паметта). Но все пак не пречи да се пробва, ако знаеш как да се оправиш ако сгрешиш нещо! Ако ли не - клоквай с RivaTuner и не се занимавай с глупости.
Определено така ще направя! Благодаря за съветите БачоКиро! :) Игрите ми вървят чудесно и няма въобще нужда от клок! Пробвах я само веднъж на 400/800 и извади 10230 точки на 3д марк03! Повече не ми и трябват. Определено само щях да се погъделичкам, че имам Ултра, но не си заслужава риска! :p Още повече, че и не отбирам много много от биоси и флашове, а картата още е в гаранция, като изтече ша си права експерименти т. е. догодина! :) ;)
BeaZTiE
01.03.05 г., 22:11
това ме изкефи..
ами ако няма - защо някой ще го прави.. и изощо защо автора ще си изгуби толкоз безсънни нощи?..
смисъла е да получим продукт на 1/3 от цента му... все едно да питаш дали има смсъл да се овръклоква.. или дали има смисъл да си мием краката и зъбите :D :D :D :D
Backbone
01.03.05 г., 22:52
това ме изкефи..
ами ако няма - защо някой ще го прави.. и изощо защо автора ще си изгуби толкоз безсънни нощи?..
смисъла е да получим продукт на 1/3 от цента му... все едно да питаш дали има смсъл да се овръклоква.. или дали има смисъл да си мием краката и зъбите :D :D :D :D
Това ставаше въпрос да се направи Асус 6800ГТ да го разпознава като Ултра :)
Ba4o Kiro
01.03.05 г., 22:54
това ме изкефи..
Според мен backdoor питаше дали има смисъл в това да "накараш" 6800 с 16х1/6vp да се разпознава като 6800 Ultra. Не е имал предвид дали има смисъл от модификацията на 6800 към FX4000.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
Ако модифицирате BIOS-ите за Quadro с NiBitor 2.0 има шанс да не се получи целият мод! Изглежда новият NiBitor "бърка" на различни места в BIOS-а без да индикира това и в последствие като влезете в Windows излиза съобщение, че не сте закачили допълнителното захранване! Затова ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ - модифицирайте BIOS-ите с някоя от старите версии на програмата, да речем NiBitor 1.8/1.9 (версия 1.9b също е под въпрос!).
Би трябвало да стане и само с префлашване, но вземи под внимание работните честоти на ядрото и на паметта при 6800U и при твоят 6800GT!
Принципно няма абсолютно никакво значение дали резисторния сет за ID-о е за Ultra или GT за да работят с BIOS-е на двете карти, и да си ги изписва такива с какъвто биос са флашнати. Сигурно би имало значение (както е примерно при Quadro), ако да речем при Ultra се отключват разни нови функции и се използват специфични драйвъри (такива нема) на които им е необходимо ID-o. Значи като си флашнеш GT с биос на Ultra си я разпознава като такава, както и обратното, независимо от резисторния сет.
svetlyo
02.03.05 г., 19:58
вие забравихте че биоса на картата сетва и паметта на картата :)
На първо време всички ползват DDR3 samsung и биосите са еднакви - но после шанса да плачеш е много голям :)
Ba4o Kiro
03.03.05 г., 15:49
вие забравихте че биоса на картата сетва и паметта на картата :)
На първо време всички ползват DDR3 samsung и биосите са еднакви - но после шанса да плачеш е много голям :)
Честно казано, след стотици опити, мога съвсем отговорно да заявя - Няма голямо значение дали ползваш BIOS от GT/Ultra и го префлашваш на LE/Pure стига да си настроил честотата на паметта както трябва ;). Точно в конктерният случай най-важна е честотата, а не типа и таймингите на паметта. Ако BIOS-а на Ultra-та го настроиш да е на 700-800MHz за памета, то 99,99% гаранция ти давам, че няма да има проблеми след префлашване да работи на 6800LE/Pure :). GDDR3 не е кардинално различна от GDDR2 или GDDR, просто технологичният процес е подобрен за да се достигне по-висока тактова честота. Също така и таймингите на GDDR3 са по-леки, за да "държи" на по-високата честота ;).
Така че, няма проблем да се ползва BIOS за GDDR3 карта "върху" GDDR карта, стига честотите на BIOS-а да са съобразени с възможностите на GDDR паметта.
ETO Q ORIGINALNATA STATIQ NA ANGLIISKI ;) ;) ;)
http://www.newbietech.net/eng/qtoq/nvidia/6800/6800mod.php
hehe
Ba4o Kiro
08.03.05 г., 18:46
ETO Q ORIGINALNATA STATIQ NA ANGLIISKI ;) ;) ;)
http://www.newbietech.net/eng/qtoq/nvidia/6800/6800mod.php
hehe
Както съм писал и в самата статия, а и в последствие в тази тема тук - колегите от www.newbietech.net публикуваха първи модификацията от GeForce 6800GT/Ultra към Quadro FX4000.
Наша е модификацията от GeForce 6800LE/Pure към Quadro FX4000 ;). Хе хе :D.
P.S. Пиши на кирилица ;).
Както съм писал и в самата статия, а и в последствие в тази тема тук - колегите от www.newbietech.net публикуваха първи модификацията от GeForce 6800GT/Ultra към Quadro FX4000.
Наша е модификацията от GeForce 6800LE/Pure към Quadro FX4000 ;). Хе хе :D.
Spor nqma :) radvam se :) nadqvam se da produljavate v sushtiq duh.Saita vi nabira vse poveche populqrnost :) uspeh :)
Ba4o Kiro
08.03.05 г., 18:59
Благодарим за пожеланията, но отново ще те помоля да пишеш на кирилица, защото това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО правило във форума. Ако не го спазваш рискуваш модераторите да ти изтрият мнения или направо да ти бъде забранен достъпа ;).
Без лоши чувства и успех :).
Благодарим за пожеланията, но отново ще те помоля да пишеш на кирилица, защото това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО правило във форума. Ако не го спазваш рискуваш модераторите да ти изтрият мнения или направо да ти бъде забранен достъпа ;).
Без лоши чувства и успех :).
ОК няма проблем не знаех :)
Здравейте Поздравления нямам думи :)
Искам да ми кажете, мога ли с около 250$ да си купя карта от посочените като в тези пари да влезнат парите и за самото модване от специалистите. Най вече ми трябва за CAD\Solidworks.
Или аз ще си купя карта колко ще струва мод-а до Qadro евентуално
Благодаря
Бачо... ЕВАЛА ПРИЯТЕЛЮ! :bow:
Никак не ми трябва професионална карта, ама направо се запалих да си взема една 6800 и да си поръчам да ми я моднеш, че думата "поялник" ми е мнооого мътна... :head: :D
Ba4o Kiro
22.03.05 г., 23:13
Здравейте Поздравления нямам думи :)
Искам да ми кажете, мога ли с около 250$ да си купя карта от посочените като в тези пари да влезнат парите и за самото модване от специалистите. Най вече ми трябва за CAD\Solidworks.
Или аз ще си купя карта колко ще струва мод-а до Qadro евентуално
Благодаря
За $250 можеш да си купиш 6800LE. Ако си късметлия 16-та конвейра и 6-те вертексни процесора ще са здрави. Тогава няма проблем да я моднем на Quadro. Проблема е, че доста рядко се намират такива LE-та (в момента нямаме).
За купуването и модването - обади се в офиса, ще ти обясним какви са плюсовете и минусите и ще ти предложим цена на която можеш да си вземеш GeForce 6800/6800GT@Quadro FX4000 от нас.
За $250 можеш да си купиш 6800LE. Ако си късметлия 16-та конвейра и 6-те вертексни процесора ще са здрави. Тогава няма проблем да я моднем на Quadro. Проблема е, че доста рядко се намират такива LE-та (в момента нямаме).
За купуването и модването - обади се в офиса, ще ти обясним какви са плюсовете и минусите и ще ти предложим цена на която можеш да си вземеш GeForce 6800/6800GT@Quadro FX4000 от нас.
Благодаря ще се обадя.
The_Gamepz
27.02.06 г., 23:18
за смисъла да моднеш 6800 до Ultra е че ще можеш до метнеш някой ,не разбиращ ,че му продаваш 6800ultra ама за целта трябва да намери някой дето не разбира много много
Бачо Киро :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: бравос
Бачо, некъде не се ли навърта сравнителен тест между 6800 non Quadro и Quadro в приложението Solid Works?
Мен най-живо това ме интересува.
Правим тука със съквартиранта сравнения, как се влияе Solid Works от кеша на процесора и тактовата честота, но за сега сме направили само едно леко тестче.
Оказва се че Opteron 144 пуснат на ~2,4Ghz се справя с около 30-40% от Sempron 2400+@2,2Ghz, което погледнато откъм цена никак не ме устройва.
Ако изявявате интерес можем да направим разни такива бенчове ама трябва време!
Я завърти някой и друг SPECviewperf® 8.1, та да видим някакви резултати. На мен лично ще ми е много интересно.
Или някой от тези (http://www.spec.org/benchmarks.html#gpc) тестове, ама трябва да имаш инсталиран и съответния софтуер.
Ba4o Kiro
02.03.06 г., 19:03
Пичове, от много време не ми се намира под ръка 6800GT AGP@Quadro FX4000. В момента нямам и 6800GT PCI-E в наличност, че да я модна и да ви дам резултати от "преди" и "след". За да не бъда голословен тези дни ще се пробвам да намеря такава карта (малко са "кът" вече), ще я модна и ще постна резултати от SPEC-овете (6.2.1, 7.1, 8.1). Разлика има, например в Unigraphics с ползване на прозрачност, двустранно осветяване и Antialiased Wireframe разликата е над три, дори четири пъти повече FPS при Quadro конфигурация. При Solidworks-а не помня колко точно беше разликата.
iliya_k
03.03.06 г., 01:15
Ето резултати с картата от подписа. За съжаление нямам точни данни за честотите на ядрото и паметта. Стандартно Ба4о Киро е настроил картата на 400/1100, като максимума, който съм достигал е 435/1240.
-----------------------
При Solidworks-а не помня колко точно беше разликата.
Това значи ли че е имало осезаема разлика?
Я споделяй бързо :crazy:
RazorJack
02.04.06 г., 21:02
Абе я кажете тва оказва ли влияние за Raytracing-а на 3d max? Щото нещо не забелязвам разлика в скоростта на самото рендване ... Иначе наистина суупер много по-комфортно се работи в реално време със модната карта и обектите много красиво се виждат като приближа viewport-а ...
Ba4o Kiro
03.04.06 г., 02:29
Абе я кажете тва оказва ли влияние за Raytracing-а на 3d max? Щото нещо не забелязвам разлика в скоростта на самото рендване ... Иначе наистина суупер много по-комфортно се работи в реално време със модната карта и обектите много красиво се виждат като приближа viewport-а ...
Видеокартата няма отношение към постпроцесинга-рендерирането, тя помага само при моделиране, при рендериране ти трябва здрав процесор(процесори) и много RAM. За какво ползваш Raytracing? Ако е за сенки, по добре ползвай Shadow Map с по-висока резолюция вместо Raytrace. Видимият резултат е по-реалистичен и естествен, а времето за рендване е значително по-малко. Като се ползват Raytraced Shadows изображението става все едно е "снимано" на луната, сенките са прекалено рязки и неестествени.
RazorJack
03.04.06 г., 11:58
А, аз не го "ползвам" ами просто понеже е натоварващо го използвах като сравнение преди и след да модна картата :D Незнаех че картата не помага за самото рендване ... ми много тъпо така ...
Иначе наистина при самото моделиране много помага. С обикновена карта текстурите при моделиране са с много ниска резолюция и като трябва да правя фини детайли в зависимост от текстурата се налагаше нещо такова - премествам един вертекс малко и айде рендер да видя къде съм го сложил :D А сега всичко си се вижда в реално време все едно е рендвано хехе cool :D
Здравейте,
Благодарение на Бачо Киро и хардуербг и аз се сдобих с видеокарта Asus Geforce 6800 GT @Quadro FX 3450 SDI. Доволен съм от видеокартата, направо е несравнима със старата и благодарение на Бачо Киро, мога да се "докосна" до такъв хардуер. Обаче, при мен не се включва риълвюто на Солида. Не става и не става. Иначе съм избрал Солидуъркс при настройките. Моля помагайте, сигурно аз не правя нещо като хората...
Системата ми е следната:Blue Storm 500. Gigabyte K8NF-9, Athlon 64 3200+, Asus GeForce 6800GT@Quadro FX 3450 SDI, 1024 MB DDR V-Data, 160GB Seagate Barracuda 7200rpm 8mb, DVD Ram LG.
Ba4o Kiro
05.04.06 г., 12:51
...при мен не се включва риълвюто на Солида. Не става и не става. Иначе съм избрал Солидуъркс при настройките. Моля помагайте, сигурно аз не правя нещо като хората...
С коя версия на драйверите си? Как точно се пуска Realview във Solidworks? Не съм работил особено много на програмата и ми е малко неясна, затова ще съм благодарен ако ми кажеш за да го тествам при мен...
Чукундур
05.04.06 г., 13:25
Честно казано, след стотици опити, мога съвсем отговорно да заявя - Няма голямо значение дали ползваш BIOS от GT/Ultra и го префлашваш на LE/Pure стига да си настроил честотата на паметта както трябва ;). Точно в конктерният случай най-важна е честотата, а не типа и таймингите на паметта. Ако BIOS-а на Ultra-та го настроиш да е на 700-800MHz за памета, то 99,99% гаранция ти давам, че няма да има проблеми след префлашване да работи на 6800LE/Pure :). GDDR3 не е кардинално различна от GDDR2 или GDDR, просто технологичният процес е подобрен за да се достигне по-висока тактова честота. Също така и таймингите на GDDR3 са по-леки, за да "държи" на по-високата честота ;).
Така че, няма проблем да се ползва BIOS за GDDR3 карта "върху" GDDR карта, стига честотите на BIOS-а да са съобразени с възможностите на GDDR паметта.
Проблема е, че като се сложи биос от карта с GDDR3 на карта с GDDR1, клока на паметта страшно намалява, или поне при мен беше така.
С коя версия на драйверите си? Как точно се пуска Realview във Solidworks? Не съм работил особено много на програмата и ми е малко неясна, затова ще съм благодарен ако ми кажеш за да го тествам при мен...
Ами в момента съм с версия 83.62 certified. Пробвах и с по стари драйвери и не пак не се получи. Иначе с картата работя много по добре и по - бързо и съм много доволен. Ами realview -то, това е едно квадратно бутонче, което представлиава една златна сфера със сянка. До сега винаги ми е било неактивно, по разбираеми причини. Но винаги си съществува на лентата най - отгоре в дясно. С негова помощ би трябво изображението да придобие по реален изглед, да се виждат текстурите на материалите все едно че изображението е рендвано. Как работи не мога да кажа, никога не съм го виждал. Когато отворя файл и при мен присветква за момент и угасва. Задавам материал и текстури на детайла, но уви, не светва. Стои си неактивно. А до колкото знам би трябвало да се активира. Може би аз не правя нещо като хората и за това питам. Може и солида да е бъгав нещо, на версия 2005 има 5 сървиспака, а на 2006 вече са излязли 3. За съжаление когато изгубих информацията от моя компютър, загубих и сървиспаците и не съм ги пробвал, а сега съм със SP.0 и на двете версии. Питам в тази тема, защото прочетох, че има и други потребители с моднати карти, които използват Солида, ако знаят нещо. Би трябвало да работи, защото иконката на риълвюто присветва за момент, а до сега никога не го е правила. Та значи има нещо което незнам и за това питам. Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия пост.
Та днес потествах картата и ще постна резултати. За теста използвах SPECViewperf 8.1 и 3D Mark 06. Та с различните драйвери, ми даде и различни резултати. С драйвери 84.22 и избор nvidia Quadro FX 3400 ми даде следните резултати на SPECViewperf 8.1:Run All Summary
---------- SUM_RESULTS\3DSMAX\SUMMARY.TXT
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 36.57
---------- SUM_RESULTS\CATIA\SUMMARY.TXT
catia-01 Weighted Geometric Mean = 29.23
---------- SUM_RESULTS\ENSIGHT\SUMMARY.TXT
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 26.16
---------- SUM_RESULTS\LIGHT\SUMMARY.TXT
light-07 Weighted Geometric Mean = 23.20
---------- SUM_RESULTS\MAYA\SUMMARY.TXT
maya-01 Weighted Geometric Mean = 53.62
---------- SUM_RESULTS\PROE\SUMMARY.TXT
proe-03 Weighted Geometric Mean = 41.99
---------- SUM_RESULTS\SW\SUMMARY.TXT
sw-01 Weighted Geometric Mean = 26.06
---------- SUM_RESULTS\UGS\SUMMARY.TXT
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 29.85
Резултатите са повече от впечатляващи и се изкефих страшно много.
Дойде ред и да тествам с 3D Mark 06:
2181 3D Marks (1024х768), като на Firefly Forest успя да направи само 5 фейма :(.
Реших да инсталирам същите драйвери на ново, като този път избрах nvidia 6800 GPU Series. Резултатите в SPECViewperf 8.1 бяха спаднали драстично, повече от 60 процента, но пък в 3D Mark 2006 успя да направи 2997 3D Marks в резолюция 1024х768. Този път при Firefly Forest, всичко беше наред. Предполагам че тези резултати са нормални, но нека специалистите да кажат.
Все още не съм успял да включа Real View-то на Solid Works-a. Може би е въпрос на драйвери. Решил съм да опитам отново с онези стари драйвери сертифицирани от SolidWorks. Ако и с тях не стане, ще инсталирам и Solid 2004, може пък при него да тръгне, не знам. Пак повтарям, много съм доволен от видеокартата, по - хубава не съм и помирисвал даже (направо летя с нея), обаче ако успея да пусна и Real View-то, ще бъде направо супер и ако някой може да помогне, ще бъда много благодарен.
По въпроса за Realview -то какво открих:When you apply a material to a part, use RealView Graphics to display the model with realistic-looking materials. RealView Graphics is available with supported graphics cards only.
А за suported grafics cards за SP0 следното:
Nvidia®
3Dlabs®
ATI
Quadro® FX 2000
Wildcat® VP 560
Fire GL™ X1
Quadro FX 1000
Wildcat VP 760
Fire GL X2
Quadro4 980 XGL
Wildcat VP 870
Fire GL X2 256T
Quadro4 900 XGL
Wildcat VP 970
Fire GL T2 128
Quadro4 780 XGL
Wildcat VP 880 Pro
Fire GL T2 64
Quadro4 750 XGL
Wildcat VP 990 Pro
Fire GL T2 64s
Quadro4 700 XGL
Mobility Fire GL T2
Quadro4 980 Go GL
Quadro FX Go700 (for Dell™ Precision™ M60 Mobile Workstation only)
Quadro FX Go1000
Quadro FX 500
Quadro FX 700
Quadro FX 1100
Quadro FX 3000
Та моята карта не е в списъка и за това не се е включвало. Ще трябва да потърся сървиспаците, искам или не. Щото иначе няма да стане. :)
Днес отварям кутията на компютъра съвсем случайно и какво да видя е станало с Асуската карта? Ами единия радиатор на паметите се е ОТЛЕПИЛ и е паднал на пода на кутията. Точно така ОТЛЕПИЛ. Бил е ЗАЛЕПЕН с тънка прозрачна ДВОЙНОЗАЛЕПВАЩА ЛЕПЕНКА. Точно така - с ДВОЙНОЗАЛЕПВАЩА ЛЕПЕНКА. Тук определено останах неприятно изненадан от тайвандците. При положение че на платката си има отвори за закрепване с винтчета, тайванците са го залепили с лепенка ужас. След залепването му обратно на мястото му, защото радиаторчето е по - малко и не може да се хване посмъртно с винтчетата, пускам пак 3D Mark 06 и какво да видя, с оригиналните Quadro драйвери, представянето на картата на Firefly Forest e на отлично ниво. Отварям аз кутията и пипам въпросния радиатор и радиатора - топъл. Това решение с тия лепенки хич не ми допада, имах и подобно мнение към Асус, обаче сега, съвсем ми паднаха в очите. Ужас! Сега ще трябва да рърся решение, защото не мога да разитам че радиатора няма да се отлепи отново.
Ba4o Kiro
07.04.06 г., 01:48
Старите GeForce 6800GT "Classic" си бяха със стандартният/референтен охладител на NVIDIA, с heatpipe. Новите ASUS-и са с това "подобие" на охлаждане върху паметите. След излизането на новите серии на GeForce, оа ASUS направиха собствена версия на PCB-то, смениха VRM-а и охлаждането. Въобще, направиха каквото можаха за да отрежат производствените разходи на MAX. За съжаление това е единственият 6800GT който може да се намери на пазара в момента... Колкото до охлаждането на паметта, и с него и без него е почти същата работа. За резултата на 3DMark - резултатите са такива, защото при Quadro-то всичко е дадено на MAX Quality по подразбиране. Все паки резултата на Firefly Forest би трябвало да е по-добър... Нещо са се омазали дрйверите според мен.
Колкото до охлаждането на паметта, и с него и без него е почти същата работа. За резултата на 3DMark - резултатите са такива, защото при Quadro-то всичко е дадено на MAX Quality по подразбиране. Все паки резултата на Firefly Forest би трябвало да е по-добър... Нещо са се омазали дрйверите според мен.
Не, не са. без да пипам драйверите само като върнах радиатора на мястото му и нещата се оправиха. И сега изкарах 2809 3D Marks. CPU score 839. Подобрение има и в теста за 3D приложенията:Run All Summary
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 39.48
catia-01 Weighted Geometric Mean = 30.72
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 31.06
light-07 Weighted Geometric Mean = 23.16
maya-01 Weighted Geometric Mean = 59.37
proe-03 Weighted Geometric Mean = 56.54
sw-01 Weighted Geometric Mean = 28.90
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 36.74
(А когато радиатора беше паднал, даже ми гръмваше на Fireflyforest и ми изписваше недостиг на видео памет). Това означава, че когато се нагреят въпросните памети без радиатора и не работят въобще. Сега когато залепих радиатора на паметите и проблеми никакви. Не можем ли да им сложим меден радиатор на мястото на алуминиевия и не да го лепим с лепенка, а да го закрепим с винтчета и термо паста. Би било чудесно тогава.
Довечера, ще взема сървиспаците за Солида, да видим дали ще подкарам бъгавото риъл вю. Говорих с хора с истински Quadro карти и те имат много проблеми с него. Явно не работи винаги, какъвто е и случая с Nvidia Pure Video. По някакъв начин, драйверите на Солида карат видеокартата да "рендва" в реално време, на мястото на процесора. И ако Солида е нещо бъгав (а той е доста бъгав) или пък има несъответсвие нещо с драйверите на видеокартата и не тръгва пустото му риълвю. Та стискайте палци довечера при мен да тръгне с пустите сървиспаци.
dalike3D
11.04.06 г., 21:55
Ето резултати от Specviewperf 8.1 от едно истинско куадро 3400 с честоти по подразбиране 350/900 Мхц / и цялата конфигурация няма никакъв клок/:
Run All Summary
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 38.31
catia-01 Weighted Geometric Mean = 32.03
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 30.16
light-07 Weighted Geometric Mean = 25.63
maya-01 Weighted Geometric Mean = 63.19
proe-03 Weighted Geometric Mean = 54.79
sw-01 Weighted Geometric Mean = 27.64
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 33.83
Използвани са forceware 84,26 драйвери. Може би с едно по-добро охлаждане на картата с arctic cooler silencer примерно, може да се вдигнат честотите до 450/1000, но не смятам да пипам нищо :) и така си е добре! А случайно някой да е пускал SPECapcSM for 3ds max™ 7 ??? с моднато или истинско куадро? Благодаря ви и специално на Ba4o Kiro за интерсната статия и отркития за софткуадро-тата!!
Ba4o Kiro
11.04.06 г., 23:47
По-рано в темата някой искаше сравнение между модната и немодната карта.
Ето резултати от следната конфигурация:
- AMD Opteron 165 @ 2,4GHz (300MHz FSBx3HTTx8 CPU)
- EPoX 9NPA+ Ultra
- 2x 1GB Corsair Value DDR400 (200MHz 1T)
- 500W Fortron Blue Storm
- 40GB Samsung SATA
- Windows XP PRO SP2 32 bit
- Froceware 84.21
- V-Sync (Aplication Controlled)
- 21" CRT IIyama@1600x1200@85Hz
Видеокартата е MSI NX6800GT 256MB GDDR3 PCI-E която в последствие моднах на Quadro FX3400.
Резултатите са подредени както следва:
Отгоре - MSI NX6800GT @ 6800GT (350MHz/1000MHz)
Отдолу - MSI NX6800GT @ Quadro FX3400 (350MHz/1000MHz)
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 19.79
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 41.50
catia-01 Weighted Geometric Mean = 12.85
catia-01 Weighted Geometric Mean = 32.65
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 12.91
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 27.80
light-07 Weighted Geometric Mean = 11.76
light-07 Weighted Geometric Mean = 27.92
maya-01 Weighted Geometric Mean = 22.76
maya-01 Weighted Geometric Mean = 59.21
proe-03 Weighted Geometric Mean = 3.835
proe-03 Weighted Geometric Mean = 43.24
sw-01 Weighted Geometric Mean = 14.83
sw-01 Weighted Geometric Mean = 28.35
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 4.657
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 30.60
Драйверите и операционната система не са оптимизирани по никакъв начин.
Лично според мен, за предпочитане е V-Sync да е вклкючен по време на работа, заради това и не го изключих докато тествах. Не исках да видя максималните, а реалните резултати, заради това реших да тествам картата в максимално близки до релниите условия. Въпреки това, разликата е повече от очевидна! Със смяна на драйверите и подутване на настройките в някои случаи положението става малко по-розово за 6800, но в общи линии разликата е драматична...
Благодаря, бачо Киро!
Сега остава да събера пари за ново дъно, процесор и модващо се видео и почвам да мачкам Solid Works !
10xxl! :bow: :bow:
Ba4o Kiro
12.04.06 г., 02:46
Благодаря, бачо Киро!
Сега остава да събера пари за ново дъно, процесор и модващо се видео и почвам да мачкам Solid Works !
10xxl! :bow: :bow:
E, не е задължително да сменяваш всичко. Все още може да се намери (малко трудно, но...) и 6800GT за AGP, а от тях излизат слънчеви Quadro FX4000 ;)...
Backbone
13.04.06 г., 00:06
А да има някакъв шанс 6800GS да се модне до Quadro ?
Ba4o Kiro
13.04.06 г., 12:43
А да има някакъв шанс 6800GS да се модне до Quadro ?
За момента не съм успял да я модна. Ако се модва, трябва да се модне до Quadro FX3450 (евентуално).
А моята вградена 6100 може ли да се клокне/модне по някакъв начин?
/извинете за глупавия въпрос/
Tommy_Vercetty
17.04.06 г., 12:58
Да се клокне може, но с тази карта висока производителност няма да постигнеш. Можеш да я моднеш до 7900 GTX :D .
Ba4o Kiro
17.04.06 г., 13:56
А моята вградена 6100 може ли да се клокне/модне по някакъв начин?
/извинете за глупавия въпрос/
Няма на какво да се модне, за клокване - може, но няма особено голям смисъл. Ако искаш по-висока производителност (чувствително по-висока) по-добре инвестирай във външна PCI-E видеокарта.
SPECViewperf 9.0
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 9.200
catia-02 Weighted Geometric Mean = 11.95
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 7.777
light-08 Weighted Geometric Mean = 10.77
maya-02 Weighted Geometric Mean = 22.93
proe-04 Weighted Geometric Mean = 9.661
sw-01 Weighted Geometric Mean = 18.39
---------- SUM_RESULTS\UGNX\SUMMARY.TXT
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 8.219
---------- SUM_RESULTS\TCVIS\SUMMARY.TXT
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 5.414
config:
MSI NX6800GT-TD256@quadro fx4000(1000/400) B4K 61.76_WINXP2K_INTERNATIONAL_WHQL
AMD939(3000+@2260MHz) 2.75v
2x512 Kingston
Memory Size 1024 MBytes
Memory Frequency 205.3 MHz (CPU/11)
CAS# 3.0
RAS# to CAS# 4
RAS# Precharge 4
Cycle Time (tRAS) 9
Bank Cycle Time (tRC) 10
DRAM Idle Timer 16
Command Rate 2T
2x80GB SATA\8MB RAID
1x200GB ATA\8MB
EPOX 9NDA3j
SIRTEK HPC 420W dual 12V
Нормално ли е да има такава разлика мезду SPECViewperf 8.0-1 и 9.0
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 21.53
catia-02 Weighted Geometric Mean = 24.65
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 14.07
light-08 Weighted Geometric Mean = 21.36
maya-02 Weighted Geometric Mean = 19.57
proe-04 Weighted Geometric Mean = 17.90
sw-01 Weighted Geometric Mean = 26.42
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 8.825
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 5.271
А това с ----84.26 (WHQL Certified)
Аз след много мъки и четене тука там най - накрая
с Rivatuner успях да модна уж. моята карта asus9999LE/128mb/350mhz core /700mhz ram аз я дигнах на 400/800 до Quadro FX4000
това с ----84.26 (WHQL Certified)
Asus K8n/athlon64 2800+ 754/1gb ram пуснал съм го на шина 235mhz
CPU e 2115mhz
HDD 300GB Seagate SATAII 16mb
ето резултатите
SPEC Viewperf 8.1
Run All Summary
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 37.46
catia-01 Weighted Geometric Mean = 28.36
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 23.27
light-07 Weighted Geometric Mean = 24.22
maya-01 Weighted Geometric Mean = 56.21
proe-03 Weighted Geometric Mean = 41.70
sw-01 Weighted Geometric Mean = 26.47
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 31.03
И въпросът ми е дали може да се истиска повече ако е hardware мода ?
Ba4o Kiro
08.06.06 г., 04:37
...въпросът ми е дали може да се истиска повече ако е hardware мода ?
От хардуерният мод няма да изстоскаш повече точки, но предимството е, че няма да ти се наложи да модваш-кракваш бъдещите драйвери на NVIDIA за да пуснеш SoftQuadro мода...
Колкото до разликата в резултатите между SPECViewperf 8,1 и 9 - трябва да тествам за да кажа дали са нормални резултатите. Не съм сравнявал карта преди и след мода със SPECViewperf 9-ка...
Аз в момента го точа. Когато го изтегля, веднага ще пусна резултати със SPECViewperf 9. :)
Та значи най - накрая успях да го изтегля и при мен резултатите са с огромна разлика в някои от тестовете. Най
- общо, положението е следното:
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 20.09
catia-02 Weighted Geometric Mean = 25.61
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 15.92
light-08 Weighted Geometric Mean = 22.63
maya-02 Weighted Geometric Mean = 72.16
proe-04 Weighted Geometric Mean = 23.41
sw-01 Weighted Geometric Mean = 28.53
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 8.600
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 4.973
Веднага се забелязва сериозен спад в почти всички приложения, ръст в пройзводителноста на Маята и почти непроменени резултати в Солидуъркса. Всеки може сам да си направи сравненията и съответните изводи.
Не съм голям разбирач но смених платформата и взех 6600gt pci-e
software моднах до quadro карта се модна без проблем
тази вечер ще пускам тестове но това което ми трябва отключиха се специалните функции на дриверите и realview в solidwork работи без проблем.
което е доста добре
след като пусна тестовете ще постна резултатите
Не съм голям разбирач но смених платформата и взех 6600gt pci-e
software моднах до quadro карта се модна без проблем
тази вечер ще пускам тестове но това което ми трябва отключиха се специалните функции на дриверите и realview в solidwork работи без проблем.
което е доста добре
след като пусна тестовете ще постна резултатите
Да ти кажа, аз имам 6800 GT, модната хардуерно до Quadro. Обаче, и при мен се отключиха специалните функции на драйверите, но realview- то на Солида при мен не бачка :( Иначе постигам супер резултати на синтетичните тестове, но това което ми трябва не тръгва, realview- то на Солида, не се отключва. които може да помага.
Май никой не иска да помогне да си включа Риълвюто. :(
Ba4o Kiro
11.07.06 г., 20:28
Май никой не иска да помогне да си включа Риълвюто. :(
Нямам такава VGA карта при мен за да пробвам как ще се държи Realview-то...
iliya_k
14.07.06 г., 02:57
Да дам и аз резултати със SPECViewperf 9.0 с MSI GeForce 6800GT/Quadro FX3400 400/1100 - Hardware mod - Ба4о Киро
При първия опит 4-5 пъти се включи тротлинга на картата при температури над 100С и резултата беше плачевен. След почистване и смяна на пастата нещата се нормализираха:
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 22.03
catia-02 Weighted Geometric Mean = 27.72
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 16.91
light-08 Weighted Geometric Mean = 22.29
maya-02 Weighted Geometric Mean = 19.81
proe-04 Weighted Geometric Mean = 23.30
sw-01 Weighted Geometric Mean = 27.28
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 8.361
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 4.895
Най-високата температура беше 61С, почти 40С по-ниска от преди почистването ~ 6 месеца. Явно затворените охлаждания се задръстват повече, а почистването означава пълно разглобяване и сглабяване на охладителя. Започвам да мисля за смяна на охлаждането :rolleyes:
П.П. Клокнато ядро - 435/1100
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 22.42
catia-02 Weighted Geometric Mean = 28.16
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 17.38
light-08 Weighted Geometric Mean = 22.32
maya-02 Weighted Geometric Mean = 19.98
proe-04 Weighted Geometric Mean = 24.45
sw-01 Weighted Geometric Mean = 28.37
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 9.055
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 5.113
Момчета не успях да се сдържа да не пиша ;) просто супер съм щастлив
След като 1 седмица си търсех захранващо кабелче да си подкарам картата ( Специални благодарности на миро за което )
после още едина седмица се мотах да чета в нета как става номера
най - накрая утрепах рибата
Системката е старичка но я бива още
AMD64 2800+ сокет 754
Дъно; GA K8NE
RAm 1gb Patriot
HDD: 300 Seagate 300gb sata 16 mb
FireGL-XP32-ISV-DD-CP-8.223.4.1.exe
тези дривери ползвах
Операционна система Windows XP SP2
580mhz ядрото на карта / 590mhz паметта
без никакви оптимизации по дривери или т.н. дефолт както си се качиха драйверите
ейто и резултатите който направо порят мрака даже като гледам бият Quadro FX3400
SPECViewperf 8.1
Run All Summary
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 36.78
catia-01 Weighted Geometric Mean = 29.53
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 36.17
light-07 Weighted Geometric Mean = 29.47
maya-01 Weighted Geometric Mean = 50.46
proe-03 Weighted Geometric Mean = 50.22
sw-01 Weighted Geometric Mean = 30.16
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 39.50
SPECViewperf 9.0
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 20.17
catia-02 Weighted Geometric Mean = 25.52
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 21.19
light-08 Weighted Geometric Mean = 23.84
maya-02 Weighted Geometric Mean = 74.61
proe-04 Weighted Geometric Mean = 19.62
sw-01 Weighted Geometric Mean = 29.51
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 14.88
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 2.454
това е сега лягам като имам време и разбирасе има някой друг
желаещ ще направя user guard step by step как става номера
Ето малко резултати с новите дривери явно са ги оптимизирали малко :) за 3dmax
ATI FireGL Unified Driver Version 8.293 for Windows XP / 2000
SPECViewperf 8.1
Run All Summary
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 43.89
catia-01 Weighted Geometric Mean = 34.67
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 37.66
light-07 Weighted Geometric Mean = 29.55
maya-01 Weighted Geometric Mean = 49.08
proe-03 Weighted Geometric Mean = 52.16
sw-01 Weighted Geometric Mean = 31.41
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 39.33
SPECViewperf 9.0
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 21.79
catia-02 Weighted Geometric Mean = 27.18
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 21.14
light-08 Weighted Geometric Mean = 24.22
maya-02 Weighted Geometric Mean = 73.67
proe-04 Weighted Geometric Mean = 20.77
sw-01 Weighted Geometric Mean = 30.61
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 15.31
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 9.603
това :) от мен
m.i.r.o.
08.10.06 г., 16:52
Не съм много запознат с модинга, та да попитам N6600GT как и до колко може да се модне. И ако може някой да каже къде мога да прочета нещо по въпроса. 10Х!
Не съм много запознат с модинга, та да попитам N6600GT как и до колко може да се модне. И ако може някой да каже къде мога да прочета нещо по въпроса. 10Х!
Не става човече
мъчил съм се с такава карта, подкарвал съм специалните опций на дривери на quadro + realview
но резултатите не мърдат
но
6800GT става и AGP и PCI-e
BLOODY_SCYTHE
27.05.07 г., 01:59
Първо искам да благодаря на екипа ви за невероятната работа! Благодарение на вас сега съм горд собственик на Quadro FX 4000. Видео картата, използвана за мода е Point of View 6800 GT (350/1000MHz, 1.3v). Имам желание да увелича честотите (сега работи на стандартните за Quadro-то честоти 375/1000MHz, 1.3v), но над тях при тестовете се появяват артифакти, макар AtiTool да не ги отчита. Чудех се възможно ли е повишаване на напрежението на ядрото. RivaTuner отчита изход от регулатора на напрежение 1.6v (не трябва ли да отчита 1.3v?), а при опит за повишаване на 1.4v отчита 0.96v, като промяна не забелязвам. Не знам и как би го преживял регулатора на напрежение, така че ако някой е опитвал подобен мод на карта с Quadro FX 4000 BIOS, моля, да сподели. Ако някой се интересува това са старият (http://killerbg.myftp.org/Others/BIOS/Point%20Of%20View%206800%20GT%20(350%201 000%201.3v%2053%25).rar) и новият (http://killerbg.myftp.org/Others/BIOS/nVidia%20Quadro%20FX%204000%20(375%20100 0%201.3v%20100%25).rar) BIOS. Още веднъж благодаря на екипа за старанието и предварително на всички отзовали се!
Ba4o Kiro
27.05.07 г., 13:39
По-добре недей да вдигаш напрежението на ядрото. Макар че платките при 6800 GT и 6800 Ultra/Quadro FX4000 да са почти идентични има разлика в реализациата на захранващият блок на и има опасност волтаж регулатора на GT-то да пробие след известно време работа на 1,4V.
BTW не мога да отворя файла с BIOS-а на Quadro-то. Правил ли си някакви промени по него или е такъв какъвто си го свалил? От къде си го дърпал за да го дръпна от там и да го разгледам.
Междувременно можеш да пробваш BIOS-а който съм сложил в прикчаеният файл. Второто ми PC удома е с GeForce 6800 Ultra @ Quadro FX4000 и ползвам този BIOS.
BLOODY_SCYTHE
27.05.07 г., 15:50
BIOS-ът е от приложените към статията и е модифициран с nVidia BIOS Modifier 3.3 (http://killerbg.myftp.org/Programs/N/nVidia%20BIOS%20Modifier%203.3.exe), след което е архивиран с WinRAR 3.70.8 (http://killerbg.myftp.org/Programs/W/WinRAR/WinRAR%203.70.8.exe).
До 415MHz ядрото се държи стабилно, но на AtiTool се забелязват оцветени очастъци, макар да не изписва съобщение за изменения, затова разчитах на по-високо напрежение, но явно ще се наложи да я оставя така.
Много благодаря за съдействието, Ba4o Kiro!
Ba4o Kiro
28.05.07 г., 13:38
Пробва ли BIOS-а от вчера? Втрви ли?
Ако всичко е OK - пробвай и този който сега ти пращам.
BTW - BIOS-ите които си модвал с nVidia BIOS Modifier-а не се отваряха с нито един друг едитор! Поробвай за в бъдеще NiBiTor (http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,download/filecatid,2085/chk,c719a0dfe8f2701c02eb6146de795f61/). По-мое мнение е по-удобна.
BLOODY_SCYTHE
28.05.07 г., 19:59
Благодаря, че не си ме забравил! BIOS-а, който ми даде работи добре, но пак не стига до 400MHz без никакви проблеми. В момента съм с един чист BIOS от Quadro FX4000 (http://killerbg.myftp.org/Others/BIOS/nVidia%20Quadro%20FX%204000%20%28375%201 000%201.3v%20100%25%29.rar), само че със 100% охлаждане и също съм доволен. Откриването на оптималните честоти се качи до 410/1060, но пак с малки петна в AtiTool. Новия BIOS ще пробвам при първа възможност. А 1.35v дали ще бъде напълно безопасно за захранващия блок? Между другото, при мен с NiBiTor 3.4a, BIOS-ите се отварят нормално...
Ba4o Kiro
28.05.07 г., 20:38
Какво ще рече "пак не стига до 400MHz без никакви проблеми". Артефакти ли изкарва и ако да, къде?
За 1,35V, новият BIOS който съм ти изпратил е точно с такъв волтаж на GPU-то ;). 6800GT-то би трябвало да издържи този волтаж.
Пробвай да свалиш архивите които си сложил по-горе, разархивирай ги и отвори файловете в едитор. При мен не става... Не зная поради каква причина. Само с nVidia BIOS Modifier-а стана, NiBiTor-а ми дава грешка (и удома и в офиса). Както и да е, без значение е. Пробвай новият BIOS и кажи как е.
BLOODY_SCYTHE
29.05.07 г., 15:21
Изкарва оцветени участъци в AtiTool 0.26 в и около куба, но програмата не изписва съобщение за промени в стойностите, което ме учудва (настроена е да отчита минимални артефакти). Това се проявява еднократно в период от няколко (3-5min) и продължава 1-2sec - изкарва 1-2 малки петънца за части от секундата и отново затишие. При стария метод на сканиране този (д)ефект го няма. Днес пуснах отново тестовете със BIOS-а, който използвах до сега, и с новия и до 410MHz нямаше нито видими нито отчетени проблеми. На 1.35v се държа добре. Архивите не бих могъл да сваля - на моето PC са :D, а проблемът с отварянето най-вероятно идва от това, че файловете са с read only атрибути. За BIOS-чето мерси интересна идея е, трябва и аз да си поиграя малко с напреженията да видя дали ще мога да и сваля idle температурата, но и сега съм предоволен от нея. Още веднъж големи благодарности за положения труд като цяло!
Ba4o Kiro
29.05.07 г., 22:33
Въобще не съм видял, че са "read only" :ghi:...
Здравейте, видях че тук сте писали за биос на 6800 на vcore 1,35. С какво е модвано? С NiBiTor-а не ми дава такова. Дава ми само 1,3 и 1,4V.Благодаря.
Ba4o Kiro
04.06.07 г., 19:07
Здравейте, видях че тук сте писали за биос на 6800 на vcore 1,35. С какво е модвано? С NiBiTor-а не ми дава такова. Дава ми само 1,3 и 1,4V.Благодаря.
С NiBiTor-а не става, за да зададеш междинни стойности трябва да "бръкнеш" в BIOS-а с nVidia BIOS Modifier.
iliya_k
05.06.07 г., 22:01
Излезе нова версия и ще дам малко резултати - с MSI GeForce 6800GT&Quadro FX3400 (Бачо Киро) - ядро 400MHz, памет 1100MHz:
SPECViewperf 8.1
Run All Summary
3dsmax-03 Weighted Geometric Mean = 39.79
catia-01 Weighted Geometric Mean = 33.48
ensight-01 Weighted Geometric Mean = 24.07
light-07 Weighted Geometric Mean = 24.73
maya-01 Weighted Geometric Mean = 57.61
proe-03 Weighted Geometric Mean = 42.24
sw-01 Weighted Geometric Mean = 29.65
ugs-04 Weighted Geometric Mean = 32.20
SPECViewperf 9.0.3
Run All Summary
3dsmax-04 Weighted Geometric Mean = 20.52
catia-02 Weighted Geometric Mean = 28.18
ensight-03 Weighted Geometric Mean = 15.84
light-08 Weighted Geometric Mean = 25.10
maya-02 Weighted Geometric Mean = 51.66
proe-04 Weighted Geometric Mean = 22.61
sw-01 Weighted Geometric Mean = 29.79
tcvis-01 Weighted Geometric Mean = 7.168
ugnx-01 Weighted Geometric Mean = 9.009
SPECViewperf 10.0
1280x1024,
3dsmax-04, 20.96,
catia-02, 27.85,
ensight-03, 15.10,
maya-02, 50.47,
proe-04, 22.92,
sw-01, 29.18,
tcvis-01, 7.19,
ugnx-01, 9.02,
Бачо, брат...ся гледам моднатия от тебе BIOS...и се чудя на voltage levels..."number of voltage levels 4" i VID 3 e 1,50V...нещо не мога да загрея. За пръв паът пуснах nvidia bios modifier-а. Ще ми обясниш ли нещо ако ти пратя поднат от мене BIOS за да те питам някои неща?
Ba4o Kiro
08.07.07 г., 14:57
Пускай го да го разгледаме :)...
BTW - с коя програма го отваряш, че виждаш "number of voltage levels 4"? При мен и с NiBiTor и с Nvidia Bios Modifier са си 3?!
P.S. Извинявам се за забавеният отговор, но чак сега видях, че си писал по темата...
Няма проблем за отговора. Дръпнах моднатия от теб BIOS наново, и този път наистина гледам...1,3V и number of voltage levels=3. Може би тогава като го гледах се е бъгнало нещо при мен. Значи принципно се гледа напрежението което е зададено и във performance table-при твоя BIOS e 1,3V, нали така? Бях прочел във форума че не е желателно за се задава 1,4 волта на 6800GT, и пробвах на 1,35. Разлика не усетих нито в потенциал за OC, нито в температури, възможно ли е да съм объркал нещо? Edit-нах само 1,3V към 1,35V...
Ba4o Kiro
12.07.07 г., 10:39
Няма проблем за отговора. Дръпнах моднатия от теб BIOS наново, и този път наистина гледам...1,3V и number of voltage levels=3. Може би тогава като го гледах се е бъгнало нещо при мен. Значи принципно се гледа напрежението което е зададено и във performance table-при твоя BIOS e 1,3V, нали така? Бях прочел във форума че не е желателно за се задава 1,4 волта на 6800GT, и пробвах на 1,35. Разлика не усетих нито в потенциал за OC, нито в температури, възможно ли е да съм объркал нещо? Edit-нах само 1,3V към 1,35V...
Пробвай временно на 1,4V как се държи картата и дали се клоква по-добре (не го препоръчвам за постоянна работа). Ако положението е същото, предполагам, че си стигнал максимума на ядрото. За повече мегахерци ще ти трябва или по-добро охлаждане и/или още повече напрежение, което не е добра идея!
Mr.Book
16.07.07 г., 22:00
Излезе нова версия и ще дам малко резултати - с MSI GeForce 6800GT&Quadro FX3400 (Бачо Киро) - ядро 400MHz, памет 1100MHz:
SPECViewperf 10.0
1280x1024,
ugnx-01, 9.02,
Понеже NX e програмата, с която работя и аз пуснах теста с 1950Про и 1950ХТ. Резултатите са:
Viewperf 10.0 1280x1024
1950 Про - Weighted Geometric Mean = 8.04
1950 ХТ - Weighted Geometric Mean = 9.05
Трябва да направя софтуерния мод на 1950Про скоро време и пак да пусна теста.
boomslang
24.07.07 г., 21:39
здравей не знам дали въпросът ми е за тази тема ако не е го преместете
кажете моля ви има ли начин този джифорс 6600LE PCIe 128мб ддр3 да се модне към нещо по добро че се клоква клоква се ама само 4 паипа :o :(
благодаря предварително
Ba4o Kiro
25.07.07 г., 23:50
здравей не знам дали въпросът ми е за тази тема ако не е го преместете
кажете моля ви има ли начин този джифорс 6600LE PCIe 128мб ддр3 да се модне към нещо по добро че се клоква клоква се ама само 4 паипа :o :(
благодаря предварително
До сега не съм успял да отключа 6600LE по какъвто и да било начин, до колкото съм чел, никой не е успял.
Авторски права на vBulletin