Виж пълна версия : Einstein@Home
edifice
25.02.05 г., 14:00
http://einstein.phys.uwm.edu/
Който иска може да подпомогне развитието на физиката със свовто ПЦ. Този проект цели да докаже, че съществиват гравитационни вълни, който сега са предсказани само теоретично.
това с гравитационните вълни с какво ще помогне на човечеството?
StillOpossum
26.02.05 г., 00:57
С каквото това, че Земята е кръгла и се върти около Слънцето ;).
Преди някалко дена се включих към Einstein@Home. Изисква BOINC 4.19, заема два пъти по-малко рам от SETI и се смята два-пъти по-бавно. Всичко супер, върнах един-два резултата но един ден какво да гледам - процерсорчето е твърде студено и току виж настинало, натоварване 0%. Програмата бълва само съобщения от рода на "Suspending computation and network activiyi - user is active" и нищо не се смята, нито Einstein, нито SETI. Всички юнити са със статус suspended, наложи се да махна Einstein. Някой друг имал ли е подобни проблеми?
woynoff
26.02.05 г., 01:29
някъв бушон пише че е изгорял :D ще го оправят ;)
С каквото това, че Земята е кръгла и се върти около Слънцето ;).
Преди някалко дена се включих към Einstein@Home. Изисква BOINC 4.19, заема два пъти по-малко рам от SETI и се смята два-пъти по-бавно. Всичко супер, върнах един-два резултата но един ден какво да гледам - процерсорчето е твърде студено и току виж настинало, натоварване 0%. Програмата бълва само съобщения от рода на "Suspending computation and network activiyi - user is active" и нищо не се смята, нито Einstein, нито SETI. Всички юнити са със статус suspended, наложи се да махна Einstein. Някой друг имал ли е подобни проблеми?
Ми дай му "Run Always" от File менюто. Освен това в профила си на General Preferences задай "Do work while computer is in use?" - "Yes"
Колкото до ползата от тия проекти - наглед е все тая (кво ни грее, че земята е кръгла, нали? :) ). Ама все си мисля, че стъпка по стъпка ще стигнем звездите или ще открием безсмъртието или някаква друга подобна безумна идея. И никога не знаеш, коя стъпка е решаващата. Мда.
Аз си мисля, че както повечето жени не се интерисуват почти от нищо, още стяхме да сме в каменната ера...дай сега да стоим и да не правим нищо...
StillOpossum
27.02.05 г., 01:05
Освен това в профила си на General Preferences задай "Do work while computer is in use?" - "Yes"
Еи за това нещо колко пъти гледах :brick:... Ама така е, като още не са ми готови новите очила.
Авторски права на vBulletin