Виж пълна версия : Абе как се оправяте със сикюрити напъните на MS?
Тия дни правя едно сайтче, като менюто ми е ДХТМЛ базирано и понеже от около година не използвам IE, а и не се занимавам професионално с уеб дизайн не бях забелязал, че Explorer-a със SP2 на ХР, прави проблеми, мъчейки се да защити бедните потребители. В моя случай тази защита ми блокира цялото меню, с което се занимавам от седмица. Повечето потребители, ще се справят с уорнинга, но ще има и доста хорица, които ще се чудят как по дяволите да навигират из страницата.
Поразгледах някой подобни страници с IE и забелязах, че не на всякъде блокира подобни скриптове. Някакви идеи как да се справя с това?
Private
25.02.05 г., 12:29
Нека се напъват, предприемчиви фирми направиха маса пари от анти-спайуер и анти-вирусни програми. :)
Най-вероятно са завишили рестрикцийте по дефоулт за изпълнение
на скриптове или са забранили "un-signed" такива.
В менюто "Internet Options > Security" би трябвало да е отговора.
singularity
25.02.05 г., 12:31
Това мнение е изтрито от потребителя. За повече информация в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=1146569)
@Private: да, там има решение, но повечето потребители, предполагам са с default-ните настройки и едва ли, като не видят меню на страницата, ще се усетят, че трябва да си променят security настройките. :(
@singularity: ами да, това е крайното решение на проблема. макар, че подобни надписи са знак, че разработчика не е в състояние да се справи с дадения пробелм. Най-дразнещо ми действад надписи от рода "най-добра видимост при 800х600", което ясно говори за нивото на разработчика и неспособноста му да създаде страница, която в 99% от случаите да изглежда добре. но ако не измисля нещо друго, ще трябва да сложа подобен надпис :(
попаднах на страници, които имат подобни ДХТМЛ менюта и при тях нямаше никакъв проблем, но така и не открих нещо в кода, което да 'предотврятява' security warning-a. :rolleyes:
hameleon
27.02.05 г., 04:23
попаднах на страници, които имат подобни ДХТМЛ менюта и при тях нямаше никакъв проблем, но така и не открих нещо в кода, което да 'предотврятява' security warning-a. :rolleyes:
То това го прави само като е на твоя диск страницата.
Качи я някъде и виж дали ще има проблем.
А докато си правиш сайта го отваряй с Opera (примерно) за да не те дразни, ако не искаш да си ръчкаш настройките на IE-то. :D
Pa3KaTaH
27.02.05 г., 16:38
Ако се отваря локално флаш или подобно с IE+sp2 става това блокиране и не се маха докато не цъкнеш 1-2 пъти в жълтото поле горе, но ако е remote няма проблеми. Да не би само локално да си тествал ?
Ако не - покажи малко код да видим точно кое е проблемното ;)
Ако се отваря локално флаш или подобно с IE+sp2 става това блокиране и не се маха докато не цъкнеш 1-2 пъти в жълтото поле горе, но ако е remote няма проблеми. Да не би само локално да си тествал ?
Ако не - покажи малко код да видим точно кое е проблемното ;)
мдам, явно аз съм за :fuck:
проблема наистина е само локален. сори, че ви занимавах без да съм тествал всичко.
а кода, който създава 'проблема' е този:
<script language="JavaScript" vqptag="doc_level_settings" is_vqp_html=1
vqp_datafile0="red.js" vqp_uid0=631910>cdd__codebase =
"";cdd__codebase631910 = "";</script>
<script language="JavaScript" vqptag="datafile" src="red.js"></script><script
vqptag="placement" vqp_menuid="631910"
language="JavaScript">create_menu(631910)</script>
Авторски права на vBulletin