Виж пълна версия : защо звука забързва при AVI-ta?!?
защо звука забързва при AVI-ta?!? има инсталирам виндовс медиа плаиер 7.0, но само на АВИ-тата го дава сбясна скорост звука, на ВИН98 е това, МПГ и АСФ си се плеиват добре...аман от кодеции....
офф - айде 300 поста в 3ч посреднощ!!! :)
King Nothing
02.12.02 г., 11:38
Ами по принцип защото на звуковата ти карта и е толко багажа ;) Решение на проблема е нова такава.
Не мисля че е от звуковата карта.90% от познатите ми(включително и аз) ползват вграден саунд и нямат проблеми.
Специялно за филми ползвам Nimo +radlight i dosega sym nqmal problemi.
Аз имам наблюдения за разминаване на звука с картина (основно а стари щайги с BX и Celeron) и след рерипване на Divx-a се оправят нещата. ноо не съм го забелязвал например на мойта машина със същия филм :)
Извинете за безмисления пост. Май с нищо не помогнах :)
А за рерипването, един колега нещо ги рерипваше (така и не съм го питал с кво и как) и той ги оправяше. Сега ще го попитам за инфо.
Пича каза : Не е миксиран качествено. Използвам VirtualDub. Демултиплеквам го и после го мултиплексвам с някакъв delay.
Petar_S
03.12.02 г., 01:30
Originally posted by King Nothing
Ами по принцип защото на звуковата ти карта и е толко багажа ;) Решение на проблема е нова такава.
звуковата карта трябва да поддържа 48 khz sample rate, иначе има проблеми със синхрона
повечето вградени го поддържат и затова няма проблеми, а невградените с тази възможност са доста скъпи - 35$ и нагоре
това трябваше да е отговор на Zygot, но се пообърках
Stonefish
03.12.02 г., 07:42
problema s sample rate se reshava kato si pusnesh win amp i sled tova filma, sled tova si spirash winamp, no filma produljava da si vurvi normalno ;)
Навремето същото се получаваше при мене с една звукова карта Ямаха - голямо дърво! Няма да повярваш, но звукът тръгваше нормално при стартиран Уинамп и натисната пауза по време на плейване на някоя емпетройка - пускаш така авито и воала!:D Не лъжа - така ставаше!
Cephas
PS Ямахата още я пазя в един шкаф, така че ако ти трябва...
Ако е компресирано с над 90% качество във Divx 5.02, при по-слаби машини го прави тоя проблем....
Рекомпресирай го с VirtualDub .
Stonefish
03.12.02 г., 21:49
Originally posted by Cephas
Навремето същото се получаваше при мене с една звукова карта Ямаха - голямо дърво! Няма да повярваш, но звукът тръгваше нормално при стартиран Уинамп и натисната пауза по време на плейване на някоя емпетройка - пускаш така авито и воала!:D Не лъжа - така ставаше!
Cephas
PS Ямахата още я пазя в един шкаф, така че ако ти трябва...
Точно за ямахи говерх и аз :D Дървета са, ама все пак дрънчат и по не схващаш за какво става въпрос ;) Вервам ти!:p
и при мен БЕШЕ така с ямаха-дърта някаква.
след смяната всичко тръгна както трябва.
Originally posted by King Nothing
ами да, такава е, ама не е моя та да я сменям... :(
Ямаха 719 на ИСА слот е на Целерон 500МХз...
няма ли все пак софтуерно решение?!?
Stonefish
05.12.02 г., 20:32
Какво разбираш под софтуерно решение? Номера с уинамп не ти ли върши работа??? Ако искаш само да кликнеш и да тръгне май няма как да стане.
Papesha
07.12.02 г., 02:56
Naistina trjabva da e ot kartata. Na prenosimija mi computer go ima tozi problem, no edva li e swarzan s procesora - 1.7 GHz wse pak!!! A na nastolnija mi 800 MHz Athlon s SB Live! go njama problema. Kodecite sa edni i sashti na dvete mashini.
Tova s WinAmp-a shte go probvam. Dano da stane, che da si gledam filmite na golemija televizor :)))
Originally posted by Stonefish
Какво разбираш под софтуерно решение? Номера с уинамп не ти ли върши работа??? Ако искаш само да кликнеш и да тръгне май няма как да стане.
така де, това че 1 винамп оправя нещата на мен ми говори че проблема е софтуерен а не толкова хардуерен...е питам аз, няма ли некакв кодек дето да прави това дето го прави винампа на пауза и да не ползвам такъв все пак аборигенски начин?!? :)
Има разрешение разбира се. За целта ти е необходима отверка и малко желание... ;)
Отваряш си компа, сваляш Yamaha-та и я пъхаш в някой дълбок трудно достъпен шкаф. На нейно място слагаш един новичък ESS (за около $15-на). Така разреших и аз такъв проблем. При това ESS-то беше 4-канала.
Като любител на Creative, немога да не ти предложа и нещо тяхно: CREATIVE 128 PnP PCI на цена $14.40 без ДДС - SBS (http://sbs.bg/bg/modules.php).
Надявам се да избереш правилното решение на проблема... :p
Stonefish
08.12.02 г., 21:39
Ами, инсталирал съм един камион кодеци и понякога като не иска и не иска. След като инсталираш нещо от рода на фуул мега пак и не ти тръгне като хората... май нямаш много избор. ;) Originally posted by alexz
така де, това че 1 винамп оправя нещата на мен ми говори че проблема е софтуерен а не толкова хардуерен...е питам аз, няма ли некакв кодек дето да прави това дето го прави винампа на пауза и да не ползвам такъв все пак аборигенски начин?!? :)
ясно ми е хардуерното решение...сега остава да го обясня на детето дето не разбра как ту работи ту не работи и да го накарам да извади цели 5-10$ за какво?!? :(
Imah takava soundkarta. Imah sushtiq problem s vsichki zvukove nad 44100Hz t.e. na 48000Hz se zabarzvashe zvuka. Nai 4esto na ASF mi go praveshe a suotvetno i na divx i mp3 na 48000Hz. Kato smenih dunoto smenih i sounda i si4ko varvi. Tarsih software za reshavaneto na problema no ne namerih. Edinstveno uspqvah da puskam zvuka normalno sled okolo 20-ina restart-a na PC-to. I da ti kaja che problema e hardwaren a ne softwaren kakto kaza po-gore...a puk ti tarsish software-no razreshenie za hardware-niq problem.
Имах същия проблем като твоя но като си нагласих кодеците както трябва всичко си трагна а и от видео картата зависи защото един пат бях на True Colors и пак същата работа беше станала та така. Махни всички кодеци и си Install Nimo Codec и би трябвало да нямаш проблеми.
ами на собствена глава се убедих, с Ямахата забързва звука - ИСА карта, с един Креатиф ексоникс не забарзва но е ПСАИ... та не знам още кое е истината... тези дни ще пробвам и с Нимо-то...дано това да помага на тези с ИСА карти...:)
Originally posted by alexz
... тези дни ще пробвам и с Нимо-то...дано това да помага на тези с ИСА карти...:)
Няма да помогне, то не е панацея.
Проблема е в Ямахата - но само в тази на ISA слот - 715, 718, 719. Няма оправия освен смяна - при мен номера с WinAmp-a не става. Иначе 715 и 719 съвсем не са лоши карти. Вземи си Ямаха 724, ама внимавай да не е от премаркираните C-Media - познава се по квадратния чип с гравирано XG (на оригиналната) - на C-Mediata чипа е правоъгълен с нарисувано с боя XG. Много добра карта е - разбира се за парите си :) Също за малко пари много добра е и Creative PCI 128 (CT 4810) - вече ти я препоръчаха по-горе. Много важно е да не се инсталират "един камион" кодеци и да се ползва плеър, който малко товари системата - аз лично съм подкарвал .avi на Pentium 233 MMX с 64 RAM i Yamaha 724 - инсталирах DivX 3.11 Alpha, след него Nimo-то, НО НЕ с инсталация по дефолт !!! и Radlight 3.03. Другия плеър, който ползвам е BSPlayer, но той иска повече ресурси от PC-то. На споменатия Pentium 233 съм гледал например Шрек и Вертикална граница (с AC3 звук) - е бая си поиграх и с настройките докато ги подкарам без да насича. На Celeron 400 със 128 RAM и Creative CT 4810 не е имало филм, който да не ми тръгне, така че много се учудвам на някой с Duron/Athlon, Celeron II/Pentium III, Sound Blaster Live и 256 RAM например който се оплаква, че филмите му не вървят като хората. И да махате всякакви Windows Media Player-и!
Успех.
Авторски права на vBulletin