Виж пълна версия : MAX PAYNE
Bognostroclum
27.07.01 г., 18:38
ЕЕЕЕЕЕ BlaDeR невероятно бърз си ама нали сте си комшиичета. Кажи си мнението защото в неделя и аз ще я взимам от него :) :) :)
fantasticMAX
27.07.01 г., 20:10
Айде на CS-a ... ще става голяма масака...
Какво значи невероятно бърз бе :) Пешо ми се обажда в 10:00 сутринта, казва ми, че я е взел, и ще стане за утре - при което в 22:30 същия ден му се тръсвам у тях да си я взема, защото успях да го изврънкам :)
Играта е супер - цинизъм, злоба, черен хумор, екшън на макс., графика, сюжет (разказва се под формата на комикс). Нещо уникално е - и засега БЕЗ никакви видими бъгове. Страхотно е.
Например като вземеш снайпера, и стреляш с него - получаваш забавена камера с гледна точка зад летящия куршум - това си е приятна гледка. При натискане на пауза камерата започва да се върти около героя - много подходящо да го огледаш добре в някое особено интересно положение.
И човек успява да се вживее в играта (е, поне аз успявам). В момента съм на Part II, Chapter 2 или 3, не съм сигурен. Не знам и колко е дълга играта. Part I отнема около 5-6 часа игра, моето предположение е, че са три части - т.е. може би 20ч. игрално време (с оглед на повишаващата се трудност). Абе страхотно е.
Мисля да драсна едно ревю за нея - вие какво ще кажете (адресирано е към братята) ?
gtzvetkov
28.07.01 г., 01:16
Blader дай една бройка и за мен. Плащам веднага :):):)
RazorJack
28.07.01 г., 02:09
Абееее, аз тази игрица я нямам още, ама така съм и се наточил че... пък и като четох писанията на Блейдър направо лигите ми потекоха - тва шъ е мноо яка игра - викам си - тряа да я имам на всяка цена:-) Само да я гепна и .... хехе, ай стига че жегата си казва думата и кой знае кво мога да напиша:-)
Po dobyr action nqma i ne moje da ima :)....wse edno u4astwash wyw film na John Woo. Koito oshte ne is q e nameril da wzima pari4ki i da ti4a do Slaweikow ili do nai blizkiq game dealer :). Nai me kefi momenta s kurshuma izstrelqn sys sniper ... ehhhh prosledqwash poleta i wigdash kak wraga ti se smykwa na zemqta oblen w kryw ... kwo mu trqbwa powe4e na 4owek.
Bognostroclum
29.07.01 г., 00:26
Ехеее значи веднага я взимам и започвам с нея :) :) :)
Трябва да се похваля - играта се предаде под моите титанични усилия преди има-няма половин час. Страхотна е. Мога да кажа нещо - ако се замислиш, докато играеш, ама така - да оставиш мишката, да си подпреш брадичката с ръка, и да мислиш - и ще си кажеш: "Абе игричката е малко еднообразна..." - и ще си прав. Но иначе започнеш ли да играеш - гарантирам ви, че можеш да си я превъртиш на един дъх (за около 10-12 часа, ако ти е за първи път, иначе може би 8-9). Играта има 3+1 трудности - т.е. първите три са основни, а четвъртата... ами тя не знам къде се класира като трудност, но имаш ограничение от време за всяко ниво. По принцип може да се започне само на първата, след превъртането се отварят втората и четвъртата (тази с времето), третата се отваря след минаване на втората.
Играта е страхотна - може да ставам банален вече, но ще го кажа пак. Малко има разминавка между образът на г-н Пейн в комикса, и в играта - в комикса той се усмихва доста често (макар тази усмивка да е по-скоро цинична), докато в играта е постоянно намръщен. Е, ама това по-скоро е въпрос на графично оформление, де.
До ден-два би трябвало да съм драснал едно ревю за нея за GameGalactic - така че проверете там за макс. подробности.
fantasticMAX
29.07.01 г., 21:15
Айде хора, който все още не видял,
вече ревюто на BlaDeR е на сайта...
приятно четене ....:)
Bognostroclum
29.07.01 г., 22:57
Похвали за BlaDeR, ревюто е супер. То който си го бива си го бива :) :) :)
Сериозно ли говорите ?!? Хм, на мен това все пак ми е първият опит за нещо подобно, отделих му около два часа днес сутринта, и не съм сигурен, че се получи кой знае колко добре, но не се сетих за повече.
Много се радвам, ако наистина ви е харесало :)
Bognostroclum
30.07.01 г., 21:20
BlaDeR никакви притеснения не трябва да имаш ревюто си е супер и то доста добре е написано, надявам се и другите да оценят труда ти :)
Bognostroclum (07-30-2001 20:20):
BlaDeR никакви притеснения не трябва да имаш ревюто си е супер и то доста добре е написано, надявам се и другите да оценят труда ти :)
А дано :) щом казваш - значи е добро. Само картинки се дразня, че не сложих (не успях да се преборя с HypersnapDX), но и тези не са лоши.
Между другото сега си джиткам на втора трудност, и да ви кажа - голяма разлика няма. Куршумите ти взимат повече кръв, но пак не е особено трудно. Мисля да я превъртя втори (а защо не и трети) път :)
Bognostroclum
30.07.01 г., 23:25
Всички игри които ми харесат ги превъртам поне по 20-30 пъти, като втория път винаги ползвам чиит кодове, така поне на мене ми харесва. Даже в момента играя Unreal и тръпката си е същата като първия път :) :) :)
Играта бе надвита втори път днес сутринта :)
Само че трети път няма да я играя - на трета трудност вече има ограничение на броя сейвове на всяко ниво - а това вече не е за мен. Признавам си, изтърках клавишите F5 и F9 преди :)
Иначе за играта вече се народиха сума ти MOD-ове - нови скинове, нов мерник (стария беше гаден, нали така), избор на ниво, и какво ли не.
Ако някой го интересува - http://www.paynereactor.com - нещата са много малки (<200к), така че - сваляйте наред.
Blader , Браво за ревюто , наистина е доста добро , но играта нещо не ми хареса , освен тия ефекти тип "Матрицата" няма нищо запомнящо се , пък и е доста трудно игра от тоя тип да впечатли върл фен на стратегиите като мен
ruNNer (08-03-2001 21:04):
Blader , Браво за ревюто , наистина е доста добро , но играта нещо не ми хареса , освен тия ефекти тип "Матрицата" няма нищо запомнящо се , пък и е доста трудно игра от тоя тип да впечатли върл фен на стратегиите като мен
Абе според мен има доста новаторски моменти... играта е много кадърно направена, освен това. Ама щом си фен на стратегиите - наистина ще е трудно :)
Аз си признавам - по принцип любимият жанр са ми 3D екшъните (макар и не точно от този тип - предпочитам тактически FPS), така че се влюбих в играта от пръв поглед :)
G-Point
04.08.01 г., 13:28
Играта може ли да се играе от първо лице, т.е. като в куейк примерно, щото това трето лице хич не ми е удобно
G-Point (08-04-2001 12:28):
Играта може ли да се играе от първо лице, т.е. като в куейк примерно, щото това трето лице хич не ми е удобно
Не може. Представи си само как правиш кълбо назад в първо лице, и ще се откажеш от идеята.
Хм, имаше една игра - Dave Mirra's Freestyle BMX. Там като я превъртиш за n-ти път ти даваше да играеш с камера от първо лице - след два-три скока, и получаваш морска болест. Тук щеше да е същото.
Bognostroclum
05.08.01 г., 02:22
Напълно съм съгласен с BlaDeR, когато има да се правят разни пируети третото лице си е незаменимо :) :) :)
fantasticMAX
06.08.01 г., 01:41
Я и аз да кажа нещо хехехех
та значи играта си е много добра. За съжаление обаче играта бързо става много еднообразна. Повечето пъти се намирате в някакъв коридор и трябва да застреляте някого.
Но иначе ефектите и другите там измислици са отлични. Също така много ми хареса и как беше направено преследването по покривите... отдавана чаках такова нещо. :) Ихааа
gtzvetkov
06.08.01 г., 17:05
Поради факта, че вие казвате само хубави неща за МАХ, аз ще кажа нещо което ме подразни.
Това със съня никак не ми допадна и ми развали цялостното впечатление от играта. На края на Part I боса можеше малко по-издръжлив да го направят (нали е окултист :):):) ).
Иначе играта си е много яка, аз предпочитам игри от този тип където количеството на мунициите не е правопропорционално на гадовете. :):):)
Bognostroclum
06.08.01 г., 17:41
И аз най-накрая да я почна тази прословута игра и на мен лично много ми харесва, вярно че има някакво еднообразие но това хич не тежи на лошата страна на везните :) :) :)
fantasticMAX
10.08.01 г., 03:46
Каквото и да си говорим - лично аз я изиграх на един дъх.., :)
На фона на лятното бездействие от страна на производотелите на игри Max-им ми дойде екстра ;)
gtzvetkov
10.08.01 г., 23:33
Две мнения по тоя въпрос няма. От много време насам нямаше такъв изключителен 3D Action. :):):)
Psychopompos
13.08.01 г., 15:58
Абе хора, я кажете как се измъква от оная сграда с бомбата в третата част, май, че беше третата глава.
Psychopompos (08-13-2001 14:58):
Абе хора, я кажете как се измъква от оная сграда с бомбата в третата част, май, че беше третата глава.
Ъъъъъ... нещо не се сещам за кое говориш. Да не би да е ресторанта ? Само че той е втора част, четвърта глава, май.
fantasticMAX
14.08.01 г., 00:06
Psychopompos - предполагам че си се затруднил както каза BlaDeR в ресторанта - само дето аз не си спомням коя част е :) :).
Когато стигнеш в кухнята ще падне от взрива един шкаф пред теб - от там се меташ на него и продължаваш напред, само че внимавай на следващия завой нещо се взривяваше... ;) ...
Psychopompos
14.08.01 г., 13:00
Точно на третата част беше онова дето освобождаваш един учен, след това четеш в един компютър разни гадости за Project Valhala и след това всичко гръмва, ама така или иначе това го минах. Сега запецнах на предпоследната глава, където те стреля един хеликоптер в асансоьра. Аре мерси за помощта.
Psychopompos
14.08.01 г., 15:29
Ей спокойно аз вече я минах играта. Много е готина, а и си има система: възниква някъв проблем, които не мога да реша, пиша за него във форума и веднага след това си пускам играта и минивам проблематичното място. Направо убийствено.
The_UFO
15.08.01 г., 00:20
Играта не бих я играл втори път...
Все едно да гледам един филм 2 пъти...
HL да , това не!
Хм, аз си я изиграх втори път, и щях и трети да я играя, само че там вече имаше ограничение на сейвовете (или на времето, ако я играеш на четвърта трудност), и не ми се занимаваше.
The_UFO
15.08.01 г., 00:56
BlaDeR (08-14-2001 23:35):
Хм, аз си я изиграх втори път, и щях и трети да я играя, само че там вече имаше ограничение на сейвовете (или на времето, ако я играеш на четвърта трудност), и не ми се занимаваше.
И таз игра ще си замине като прелетна причка, ако не побързат да и направят мултиплеър докато не излезе Halo...
The_UFO (08-14-2001 23:56):
И таз игра ще си замине като прелетна причка, ако не побързат да и направят мултиплеър докато не излезе Halo...
Глупости... няма да коментирам "прелетна причка" - със същия успех можеше и да изпуснеш проблематичната буква :)
Halo я излезе, я не - аз докато не я видя, вече не вярвам. Мултито на Halo теоритично е много близко до това на Tribes 1 и 2 - ама би ли ми казал, къде по глубовете се играят тези игри, например ?
MAX е една от малкото игри излизали напоследък, които успяват да ме задържат пред РС-то. Превъртях я, много ми хареса, но не бих се пробвал втори път. Просто всичко е по сценарий и 80% от стойността на играта се губи ако почнеш да я играеш втори път. Все една да превъртиш някой куест 2 пъти!
Bognostroclum
16.08.01 г., 00:26
Аз лично я издумках и втори път и пак ми хареса :) :) :)
Да кажа и аз няколко думи за играта. Играя я само от два дни и мога да кажа, че графиката за мен е пълно РАЗОЧАРОВАНИЕ!!!
Прехваления енджийн въобще не ми хареса. Героите са доста ръбати и замазани. Да не говорим, че със система T-bird 1400@GFMX400 230/230@128RAM ВЪОБЩЕ не върви ПЛАВНО (дори при 800х600х16!!!!!!!!!). Май трябва 512 RAM и GF3 ULTRA!!!???
Графиката на SSam е мноооооооооого по-изпипана и готина и е с класи над тази на Max Payne! Да не казвам, че SSam 1024x768x16 върви абсолютно ПЛАВНО. А пък UT просто пее!!!
Искам да бъда разбран правилно. Не търся конфликти и пререкания. Просто изказвам личното си мнение :-)
Страшно си падам по 3D Actions, но дори само едно-единствено насичане на картината ме изкарва извън нерви. За мен добрия 3D Action трябва да има красива и бърза графика. Историята не е толкова важна - в крайна сметка всичко се свежда до едно и също - вървиш, трепеш гадовете и вдигаш яко адреналина :-))))))
И когато графиката е на ниво, удоволствието от играта е 100%!!!
Да ме прощавате, ама преди години на 486/133 играех Terminator-Future Shock и отговорно заявявам, че графиката беше като тази на Max Payne! Може и да съм краен, но съм страшно разочарован.
Очаквах наистина много много повече!!! :-(
P.S. Пак казвам - мението си е мое лично и не искам да изпадаме в пререкания.
gtzvetkov
23.08.01 г., 01:34
Тука не си прав, не можеш да сравняваш Терминатора с Макс Пейн, това е нелепо.
fantasticMAX
23.08.01 г., 01:43
arena аз не съм с толкова мощна конфигурация, честно да си кажа и при мен си сечеше здраво :). За да се играе яко я пуснах на 640 всичко на low детайли. Голям проблем се оказаха откритите пространства, самият енджин мога да каже че не се справя много добре с тях. Виж примерно на UT- товари ама с малко по-мощна конфигурация и на голями терени се играе супер. За да бъда обективен обаче си направих сейвове на различни места в играта, след което всичко на макс за да видя за какво става дума :)
Графиката си е много добра, но предполагам насичането се получава от ефектите, тоест когато има някаква сценка записана или нещо подобно - например с вратата която се взривява в метрото. Играта не знам защо, но постоянно при мен стръжеше по диска (със 192MB RAM)! Все пак повече рам помага ;) - arena пробвай със още една 128-ца ще бъде много по-добре. :)
И за финал - Max Payne си е манияяяяяя ;)
gtzvetkov (08-23-2001 00:34):
Тука не си прав, не можеш да сравняваш Терминатора с Макс Пейн, това е нелепо.
Нелепо ли???
Я погледни листата на растенията в някоя от стаите!!!!!!!!!!
Срамота! На това ли му викат поддръжка на T&L???
Чисто 2D - абе същото като в Terminator!
Я виж някои от колите - ТРАГЕДИЯ!
Виж телата и главите на героите - дялкани с теслата и размазани целите!
Говорим за игра, излязла 2001г.!!!
Извинявай, ама не съм си сложил туй чудовище в къщи (1400Mhz и не знам си още какво!) да играя 2D ACTION, че и да ми насича на всичко отгоре!!!
P.S. Играта като сюжет и замисъл вярно е мания, ама графиката е ТРАГЕДИЯ :-(
P.P.S. За fantasticMAX - мойте уважения, но какво толкова ти хареса в графиката - реализма на небето или водата. Погледни ги (водата и небето) в SSam и виж за какво говоря въобще.
Момчета извинявайте, но съм бесен! Как не се намери един да каже истината за тази игра - всички я превъзнасят, ама май няма за какво! Добре, че не си я купих (дори и 10лв не давам за нея!)
fantasticMAX
23.08.01 г., 18:05
arena - za listata sam 100% saglasen s teb. Primerno edna dosta po stara igra, kato System Shock 2 - tezi nesta biaha izpipani mnogo po dobre. Za nebeto - e da towa ne e UT.
Kolkoto do grafikata kat cialo - to Q3 e mnogo po krasiva ama i pari da mi davat pak niama da ia igraia :) :) :)
gtzvetkov
23.08.01 г., 18:52
Ами нелепо, защото Терминатора не използва 3D ускорение, а Макс Пейн да. Така че няма база за сравнение. Никой не те кара да я играеш. Като те кефи С. Сам играй си него.
gtzvetkov (08-23-2001 17:52):
Ами нелепо, защото Терминатора не използва 3D ускорение, а Макс Пейн да. Така че няма база за сравнение. Никой не те кара да я играеш. Като те кефи С. Сам играй си него.
Хе-хе...
Ако на това му викаш 3D, сигурно би кръстил UT - 4D :D
gtzvetkov
24.08.01 г., 14:20
По тази логика Doom има най-зашеметяващата графика излизала някога.
gtzvetkov
24.08.01 г., 14:20
По тази логика Doom има най-зашеметяващата графика излизала някога.
Bognostroclum
26.08.01 г., 02:22
Играта ми харесва въпреки небляскавата си графика. И CS не блести с графика пък навсякъде само нея играят ???
И ви моля да не пускате един пост по два пъти
gtzvetkov
26.08.01 г., 17:40
Bognostroclum (08-26-2001 01:29):
И ви моля да не пускате един пост по два пъти
Sorry Bognostroclum, но натиснах по навик стар 2 пъти "Post"
fantasticMAX
26.08.01 г., 23:19
Вие сега изкарахте, че играта има най-гадна графика от всички останали :)
Вярно че има някой не толкова доизпипани неща, ама все пак...
Rear Admiral Floyd
29.08.01 г., 19:05
Графиката може и да не може да се мери със Serious Sam, но Max Payne притежава нещо което липсва на много други - АТ-МО-СФЕ-РА !
И то не каква да е, а перфектно изпитана. Именно атмосферата може да те залепи пред монитора. Вярно, че в Serious Sam си глътнах езика в стаята с басейнчето хвърлящо отблясъци по стените, ама друго не ми и остана. А Max Payne си я играя от две седмици, бавничко, за да удължа удоволствието.
П.С. Някой беше казал че MP е правена с чувство на уважение към геймъра. 100% съм съгласен.
Vatman®
30.08.01 г., 14:02
[quote]BlaDeR (08-04-2001 14:21):
[quote]G-Point (08-04-2001 12:28):
Играта може ли да се играе от първо лице,
гут моонинг, дюдс,
играта може да се играе от 1-во лице, обаче с мод от www.maxpaynecenter.com
обаче май се губят много от ефектите. Днес смятам да я почна и ще си кача и мода за фърст пърсън...
Take care
Така е, наистина може, но ако говорим за MOD-ове, аз лично препоръчвам "Real Payne v2" - играта става МАЛКО по-реална. По-интересно е, макар и по-трудно. Но си заслужава да се пробва.
Ей, Vatman, какви са тия опити за "quote" :) ?
Vatman®
31.08.01 г., 10:48
Ей, Vatman, какви са тия опити за "quote" :) ?
Ами не знам що така се получи, явно нещо съм изтрил не каквото трябва. BTW Blader, имам усещането, че си нещо като модератор тука. Аз досега бях в дир.бг, обаче там нещо форума не ми хареса щото пишат само за Диабло и Кантара. Тук е несравнимо по-добре :-). Обаче: има ли начин да се представят постовете с линии (връзки / threaded) че ми е малко трудно да ги проследявам...?
Vatman (08-31-2001 09:48):
Ами не знам що така се получи, явно нещо съм изтрил не каквото трябва. BTW Blader, имам усещането, че си нещо като модератор тука. Аз досега бях в дир.бг, обаче там нещо форума не ми хареса щото пишат само за Диабло и Кантара. Тук е несравнимо по-добре :-). Обаче: има ли начин да се представят постовете с линии (връзки / threaded) че ми е малко трудно да ги проследявам...?
Ами... по ред на номерата: първо, пак си озянил квота (в смисъл изтрил си кого цитираш), ама нищо. Второ - не знам защо само ти имаш това усещане (всъщност идеята е интересна :)) за модератора, ама не е така :)
Трето - май няма начин за такова представяне на постовете, но пък честно да ти кажа, не знам на някой да му липсва. Всъщност на мен понякога ми е по-неудобно да се "разхождам" по този начин (чрез трийдове) из топиците.
e-book-e
27.12.02 г., 12:10
Здравейте на всички!
Изчетох доста от постовете, но имам следния проблем, който не мога да преодолея:
Не знам какво трябва да направя в ГЛАВА 8 - част 3-та - момента с излитането на хеликоптера! Имам 1 минута време, но не знам какво трябва да се направи за да премина на следващото ниво - хеликоптера каца, убивам трите агента и започва да ми тече 1 минута, после хеликоптера излита и ме убива най-невъзмутимо! :( Какво да направя ???
Dark Skywalker
27.12.02 г., 13:03
Гръмваш винтовете, с които са закотвени обтяжките на стоманената мачта. Какво става по-нататък няма да ти кажа, за да не ти разваля кефа :)
Dark Skywalker™
e-book-e
27.12.02 г., 13:17
Благодаря за отговора - но точно това правя - само че гръмвам само двете обтяжки от моята страна, защото от другата не мога да премина - вратата към хеликоптера не се поддава по никакъв начин :( Стрелям със снайпера в основата на обтяжките (двете от моята страна) - до които имам видимост...? а после ???
Dark Skywalker
27.12.02 г., 13:55
После шибваш една ракета по самата мачта и гледаш сеир.
Dark™
e-book-e
27.12.02 г., 14:02
Страхотно! За това не се бях сетил! Благодаря ти! Опитвал съм само да гръмна обтяжките, после съм опитвал и само да стрелям по самата мачта, но без да гръмвам обтяжките, но за двете неща едновременно не се бях сетил :) Много ти благодаря още веднъж - защото играта страшно ми хареса, а с този момент вече се мъча трети ден :( и знам наизуст кога каца хеликоптера :) :) :)
Авторски права на vBulletin