Виж пълна версия : Любима игра, Фирма производител и т.н.
gtzvetkov
26.07.01 г., 00:45
Така и така нещо напоследък няма много активност, та реших да сложа тоя топик.
Guardian
26.07.01 г., 00:49
HEROES OF MIGHT AND MAGIC III
Да живее UFO. Това е бащата и майката на всички стратегии от този род.
А освен това на 386-цата играх една Ultima Underworld , която и досега смятам че беше изправарила времето си с няколко години. Играта беше много добре направена и си спомням че я джитках няколко седмици , без да упея да я превъртя. Много ме е яд че я играх на чернобял монитор , но така и не успях да я подкарам на 486 и по-нагоре.
А пък за производител , едва лиможе да има любим. Всеки е пускал буклуци. Може би Blizzard и 3DO
Bombera
26.07.01 г., 11:43
X-COM forever. Chudq se zasto ne exploatirat oste tazi prekrasna ideia. Mai Mythos games praweha nesto nowo po vyprosa, ama mnoo bavno
Не знам какво готвят ама се съмнявам че след последните издания на X-COM като Enforcer , ще има много хора които биха се заинтригували от новата игра. Все пка не са чак толкова много хората които си спомнят първите шедьоври
gtzvetkov
26.07.01 г., 15:13
Ufo беше основоположник на един нов за времето си жанр.
Turn-Base-Squad-Strategy-RPG :):):). Aбе аз съм един доста голям фен на точно този вид игри. А както гледам има и доста други. Което си е един много радостен факт. :):):)
ELECTRONIC ARTS и SIERRA са фирмите и това си е !!!
Значи... много ще се затрудня да отговоря еднозначно. На първо място - id Software с Doom. LucasArts с двата куеста Indiana Jones (3 и 4 :)), и с безумните игри X-Wing и TIE Fighter. Също и Day Of The Tentacle - признавам го за един от най-добрите куестове завинаги, заедно с Monkey Island 1 и 2. Тук е мястото да кажа, че куестове не играя много, и не съм добър - но тези за абсолютно велики. Не помня коя фирма беше направила двата куеста DiscWorld - също е номер едно.
Microprose със F19 Stealth Fighter, и по-късно F117 Stealth Fighter. Electronic Arts със Chuck Yeager's Air Combat и LHX Attack Chopper. Също и NFS сериите.
Blizzard, разбира се, със Warcraft 1 и 2, Diablo 1 и 2. Westwood - с ПО-ДОБРИТЕ стратегии Dune 2, C&C, RA... (без Tiberian Sun, това е боза за мене).
Ами май е това. Само да не забравя Broderbund с Prince Of Persia 1 и 2.
3D:Doom2, Q3, CS(za multiplayer), Thief(za single)
Strategy:StarCraft(BroodWar)
RPG:ne igraja
Simulatori:F117, NFS-3,4
Quest:ne igraja
Manager:USM,WFM(football)
Sport:SensibleSoccer
Classic:Scorch
fantasticMAX
26.07.01 г., 21:56
Вие го обърнахте на ретро, хе хе хе
Значи за ретро признавам Gods
За Single player - System Shock 2, Deus Ex
за Multiplayer -UT и CS
за стратегия - AOE
спорт - NFS 4,5
като една от най-хубавите игри признавам Jedi Night 2, и продължението Mysteries of the Sith.
Превъртял съм ги поне по 100 пъти.
ей ruNNer знам я тази Ultima - stegian abyss (май така се пишеше), само колко часове съм откарал на нея :), даже скоро я бях дръпнал от един сайт.
Bognostroclum
26.07.01 г., 23:07
Значи моите симпатии са следните:
-за ретро - Grand Prix 1
-за single player - Deus Ex, Unreal, Jedi Knight 1,2 Mysteries of the Sith
-за multiplayer - UT rules
-за стратегия - АОЕ
За производител: като цяло най-много игри харесвам на "Lucas Arts"
fantasticMAX (07-26-2001 20:56):
ей ruNNer знам я тази Ultima - stegian abyss (май така се пишеше), само колко часове съм откарал на нея :), даже скоро я бях дръпнал от един сайт.
Я кажи на каква системка я игра , защото ако е същата , при мен след като смених 386-цата на 486ДХ5 и на К6-2 даваше divide overflow. На Т-бърд-а още не съм я пробвал ама няма как имам я само на големи дискети , пък флопито се спомина горкото
RazorJack
27.07.01 г., 01:59
Ами.... да видим сега.....любими стратегии - Warlords Battlecry и StarCraft.
Екшъни - Half Life и Deus Ex.
RPG - Hellfire.
Куест - може би Larry 7.
Рейсър - Carmageddon-ите.
Пък симулации не играя и там не мога да изкажа експертното си мнение :-) А любима фирма - Blizzard или Ritual .Те това е.
Е, да, аз говорих за вечно любими игри. Иначе мога да кажа - аз по принцип играя 3D екшъни. В този смисъл най-добрите игри за мен (без класиките) са Half-Life, Deus Ex, и Undying. Чакам DNF - вероятно и него ще го впиша в най-доброто, или поне така се надявам.
Преди има-няма три часа се сдобих с Max Payne. На този етап просто не не мога да опиша колко ме впечатли играта, утре на трезво (или отрезвено :)) след малко сън ще споделя впечатления. Засега мога да кажа само, че е жестока, графиката е убийствена, екшъна, историята, изискванията са СЪВСЕМ поносими - при мен на Duron650, 128MB RAM, GF2MX - всичко на default честота, т.е. без o/c, играта върви без НИКАКВО насичане в 1024x768, 32-битов цвят, 32-битови текстури, всички детайли на максимум. Впечатлен съм.
Играта директно включва в себе си средства за разработчици - редактор за нива, за ефекта, плъгини за 3D Studio MAX, въобще всичко необходимо за направата на MOD, примерно.
За геймплея ще говоря утре, сега съм още прекалено развълнуван :)
MAX PAYNE .... prosto nqma drug takyw action..... kyde drugade sys edin skok mojesh da opukash 2 protiwnika s headshot :).
ami da gi stepenuwam
MAX PAYNE
System Shock 2
Half Life
Quake
American McGee's Alice
....
strategii ne igraq :)
drugata mi strast sa emulatorite za NeoGeo i PlayStation
MetalSlug1,2,X za NeoGeo
Tekken3 za PS
ami towa sa moite liubimci za momenta :)
mitkohr
27.07.01 г., 14:50
Ami absoliutno sam saglsen che trqbwa da se stepenuwat po janrowe.
3D: Half-Life + produljeniq .. :)), Undying, Doom 2, Duke Nukem 3D
RPG: Fallout 1,2(nai dobrite RPG-ta suzdawani nqkoga ... :))
Fallout Tactics -wupreki che ne e tochno RPG .. :)), e estestweno i seriqta M&M i Diablo 1,2 ama ne me kefqt tolkowa. Nqmam wreme oshte da pochna Arcanum no kato gledam shte e ot niwoto na Fallout.
Strategy: StarCraft, WarCraft(purwiq wupreki wsichkite si nedostatuci go prewurtqh za razlika ot 2 .. :)), Dune 2.
Liubima firma Blizzard( prawqt strahotni igri) .
Nikolov
27.07.01 г., 23:41
Значи моята любима игра е (то не е само една де:-)) Need for Speed (цялята поредица). И както може вече сте разбрали фирмата е Electronic Arts
gtzvetkov
28.07.01 г., 01:09
Какво ще кажете за MicroProse и поредицата Civilization ?
какво може да се каже , първата беше доста добра , втората средна работа и така си продължи прогресията. Според мен , не успяха да развиват играта с достатъчно бързи темпове и си останаха на първоначалното ниво , а пък колкото и да е добра една идея , тя се изтърква като направиш 2-3 продължения на играта
- най-ретро: Digger
- ретро: Recoil
- сега: чакам Recoil 2.
P.S. Който чете само ревютата се заблуждава. Всеки познат, който я играл - само суперлативи. Е, зависи от познатите:-).
The_UFO
13.08.01 г., 23:56
Ето и моите любими игри:
Half-Life RULZ Forever!!! - най невероятният и вълнуващ екшън който съм играл някога. Оригиналът имаше такава история, че при 10 максимални точки, ще му пиша 11. Opposing Force - много добро продължение, също толкова добро, като HL, 3 пъти по-късо, но пак има интрига когато надничата по ъглите:) Blue Shift - размивка на мозъци...:( CS и Team Fortres, много добри екшъни! Max Payne e също добра игра, но мисля че HL има по-добър сюжет. Quake 3 - да живее пуцалката!!!
Racing: Grand Prix 2, Formula 1 Racing Championship, NFS сериите, NetworkQ Rali, Colin McRae Raly, Indy Car Racing
Quests: Monkey Island сериите, Broken Sword 2 - Rulez, Alone in the Dark
Sport: Fifa '94 - '2001, Championship Manager 2000-2001
Arcade: Moto Racer2, Virtual Cop2 и Arcade Amerika:)!!! - много зарибителна игрица
Strategy: Heroes of Might and Magic сериите!!! Commandos: Behind enemy lines , Commandos: Behind the Call of Duty, Worms 2, Red Alert серите
RPG: NOX, Diablo 1 (2 sux:))
Others: Grand Theft Auto, GTA: London 1969, GTA 2 - The BEST!
Любима фирма:...трудно, може би Sierra, Edios Interactive, Activision, Valve, GearBox Software, Spell Bound, Blizzard, RockStar...само EA Sports SUXZ
P.S.: Ако има навити, можам да направим един Moon Patrool на стария Правец 8M:)!!!
P.S.: Ако има навити, можам да направим един Moon Patrool на стария Правец 8M:)!!!
Moze. GOLD RUSH- The best. Neptun i Lode runner sasto.
The_UFO
14.08.01 г., 00:07
:) става
AgentOrange
14.08.01 г., 05:41
3д пуцалки - Max Payne, Undying, Blood1, Doom
Куестове - Monkey Island, Larry
Стратегии - не играя
Racing - Carmageddon, Driver
RPG - не играя много, но все пак - Fallout
Sport - не играя
Симулатори - Jane's World War 2 Fighters
Други - WORMS!!!!
Абе, на първо място е Fallout (предимно 2). Такава мания по някоя игра никога не съм имал.
Ще използвам случая да предизвикам всеки желаещ на една партия Worms, коя и да е серия. Ш'ви сксм! :)
The_UFO
14.08.01 г., 20:15
Ще използвам случая да предизвикам всеки желаещ на една партия Worms, коя и да е серия. Ш'ви сксм! :)
Хе-хе:)
ОК, за Worms съм навит.
Ако искаш някой пък като се засечем по ICQ-то да се разберем кога, а? То май има игра директно IP to IP!...
Я и аз да си кажа какво ме е вълнувало в миналото и какво си пускам сега от време на време, горе-долу в хронологичен ред от 386 насам:
Accolade GranPrix F1
Accolade Motoracer
Prince of Persia
F29
DOOM
DOOM 2
Dark Forces
Prince of Persia 2
Duke Nukem 3D
MS Flight Simulator (много версии)
Incredible Machine
SimCity
Blood
Blood 2
MS Monster Truck Madness 2
Turok
Rogue Squadron
Quake
Quake 2
Quake 3
System Shock
System Shock 2
Unreal
Unreal Tournament
Half-Life
Need For Speed 3
Viper Racing
Colin Mc.Reа Rally
Re-Volt
MS Age of Empires
MS Age of Empires 2
Recoil
StarWars Racer
Delta Force 1
Delta Force 3
Serious Sam
В общи линии това са заглавията, които по някакво стечение на обстоятелствата са попаднали при мен и са ми привлекли за по-дълго вниманието. Убеден съм, че пропускам някоя страхотна игрицa, но за нея - следващия път! :-D
The_UFO
15.08.01 г., 00:05
Някой играл ли е на Gangsters?
Така и неможах да схвана кои са моите и за какво се борят...:(
The_UFO (08-14-2001 23:05):
За две кюфтета и едно кебапче! ;) ;) ;)
The_UFO
15.08.01 г., 23:10
Creep (08-15-2001 10:26):
Ако има и бира, още ей сега я инсталирам:):):)
The_UFO (08-15-2001 22:10):
Creep (08-15-2001 10:26):
Ако има и бира, още ей сега я инсталирам:):):)
За бира незнам, но контрабанден алокохол със сигурност...
;) ;) ;)
gtzvetkov
16.08.01 г., 01:32
Creep не ти ли писна ???
The_UFO
17.08.01 г., 01:57
Има ли навитаци за GTA London 1969?
amphenol
17.08.01 г., 03:25
A niakoi ot was igral li e Quarantine? :)
Towa za men beshe nai-welikata igra!
Ne spomenawate nishto i za Wolfenstein.
Golden Axe syshto mnogo me kefi, samo che pc-versiata sux. A s Mortal Kombat 1 si biah schupil prekrasnata compaq klawiatura ;)
A na Duke Nukem 3D / Doom2 nemam rawen prosto :P
Ot strategiite - Warcraft 2 forever!
fantasticMAX
19.08.01 г., 01:10
Да наиситна май забравихме да отдадем дължимото на Wolfenstein-a. а по принцип съм голям фен на подобни игри :) - същото мога да кажа и за Mortir... ;)
Най най е Fallout I , Fallout II
GeniusLoci
19.02.03 г., 00:30
1.DeusEx
2.Planscape Torment
3.X-Tension
4.BaldursGate2/BG2ToB
5.Diablo2+Exp
6.Arcanum*
7.IcewindDale1,2
8.JK2
и въпреки че я изиграх с кеф - на последно място (на гъза на географията) слагам Max Payne..
Престанете да слагате DeusEx в екшъните и 3D шутърите...тая игра е всичко друго, но не и пуцалка... :(
*странна работа е тая игрица....
FIREMAX
19.02.03 г., 01:05
Unreal
FORSAKEN
QUAKE II
Medal of Honor:AA
Unreal Tournament/2003
Half-Life
AVP 1/2 :PH
GTA 1/2/3
MK/PSX/DC (МК DA)PS2
GT/PSX
ResidentEvil/PSX
Turok/N64/
GoldenEye/N64
NFS 2 SE/3
MaxPayne
Heroes 4
StarCraft:BW*
*..то е ясно :bow: *
Satanail
19.02.03 г., 09:08
Не съм чел кой какво харесва(като се прибера в къщи ще го направя) - ето ги и моите любими игрички:
NFS1SE - най-добрия симулатор
X-beyond the frontier - най накрая я намерих преди 3 дена и мноого ме кефи
Jagged Aliance 1,2,UB
ТОСА2
Roller coaster Tycoon
GP1,2
Една игра на Microprose със самолети, ама и забравих името
Su 27
MASTER of ORION 1,2,3:D
Imperium Galactica 2 (някой да има линк към 3-ката ако е излязла??)
СМ1,2,3(последната като отида да я запиша ще разбера за какво става въпрос, но тази за ПС2 имаше много яка графика)
NFS 5
GTA 1
Death Rally
Big Red Racing
и още доста, за които не се сещам в момента!
EDIT: за ONI щях да забравя еййй!
EDIT2: и за 1nsane тоже!
Loshia_NIKJAM
19.02.03 г., 12:50
Keen comander-май 4 ми беше любимия
Gods, Diger-чето.
Диабло-Хелфайър, Диабло 2
Rage of Mage
Имаше една с едни влакове-строиш линиите после влакове купуваш, товалиш еволюция, абе голям гъдел - името съм и забравил. Харесвам и други икономически стратегии.
Тези новите нещо не ме кефят. Мже аз да съм остарял или игрете са тъпи или знам ли какво, но от Хелфайр насам няма игра която да ме е подлудявала така. Сънувал съм си как си развивам героя и в съня обмислях тактики абе направо играта беше реалноста а академията няква утопия.
gtzvetkov
19.02.03 г., 13:29
Тая тема никой не я беше отварял повече от 1,5 години. Хехе, радващо е това, че някой се е сетил пак за нея. Продължавайте в същият дух! :D
The Penalty
19.02.03 г., 15:35
Originally posted by ruNNer
Я кажи на каква системка я игра , защото ако е същата , при мен след като смених 386-цата на 486ДХ5 и на К6-2 даваше divide overflow. На Т-бърд-а още не съм я пробвал ама няма как имам я само на големи дискети , пък флопито се спомина горкото
Originally posted by fantasticMAX
Ей пичове,
ама защо не питате направо точния човек? :smack: :naughty: :ghi:
http://apenalty.hit.bg/
'ного ше се радвам ако има други болни на темата... :-)
======================================== ======
Ретро:
за Oric Atmos: Рицарска Мисия (това ако някой ми го намери пак ще си фрасна задника в тавана), Mr. Wimpy, Xenon 1, Frelon... има още много
за Apple 2: Ultima, Castle Wolfenstein, Lode Runner, Connan (Това се бях научил да го превъртам с една ръка за 10 минути)...
за PC: Ultima, Legend of Kyrandia, Почти всички куестове на Лукас и Сиера, Doom, Wolfenstein 3D
Съвременни:
Сингъл: Ultima (май се повтарям :ghi: ), Deus Ex, Morrowind, Baldur's Gate, Icewind Dale...
Мулти: Няма такова животно - за мен гейменето е като онанизма - трябва да си сам :D :D :D
EDIT: Цветков, нищо, че е стара темата..много си е яка. Аз наскоро мислех да пусна една такава ама щом си има... :-)))))))
V I P E R
19.02.03 г., 15:57
Quake всички версии.
Unreal :).
Е една класика Duke Nukem :)
Master of Magic
Master of Orion
UFO 1&2
DeusEx
StarCraft
Diablo1&2
TES:DaggerFall
FallOut 1&2
C&C 1,C&C:Red Alert1&2
P.S. замалко да пропусна:
Half-Life
Jagged Alliance
(Вероятно съм изпуснал поне още 2-3...) :D
Не непременно в този ред, но това определено са железни класики, които си заслужават всяка минута преакрана с тях.
jiroscop
19.02.03 г., 19:25
Crystal Dinamics c Legacy Of Kain серията. Брутални игри с брутална история, брутален геймплей, брутални персонажи, брутална графика, брутален звук... аве кво да ви разправям, трябва да го преживеете ;)
www.legacyofkain.com
Shagrath
19.02.03 г., 19:45
Aliens vs. Predator 1
Aliens vs. Predator 2
Colin Mc Rae 2
Diablo 1
Diablo 2
Monster Truck Maddness 2
Quake 1
SimCity (цялата поредица)
Star Wars : Dark Firces
Star Wars : Jedi Knight 1
Star Wars : Jedi Knight 2
Star Wars : Star Wars Racer (и някои други космически симулатори по Star Wars)
Star Wars : Shadows Of The Empire
TOCA Touring Car Champinship 2
Turok 1,2
Viper Racing
и тези които се очакват:
извън всякви класации - Aliens vs. Predator 3 (вероятно DOOM3 engine ... ще трябва да си купувам нещо за нервите)
1. STALKER
2. DOOM3
3. DUKE NUKEM FOREVER (кога ли ще излезне най-накрая)
4. Star Wars Racer 2
5. Star Wars : Knights of the Old Republic
6. Quake 4 (интересно ми е да го видя само)
7. Turok 3
8. Indiana Jones and the Emperor's Tomb (тва може и да го има вече)
това са игрите успяли да приковат вниманието ми за повече от няколко часа ...
P.S. Valeri гледам , че някои от симулаторите ни харесват и на двамата ... кога ще направим една две игри:)
Shagrath
19.02.03 г., 20:47
FIREMAX ... кат гледам тва Turok/N64/
GoldenEye/N64
... да не би да имаш N64 ... там изиграх първата си любима игра ... Star Wars Shadows Of The Empire ... и само заради нея си търся отнякуде да си купя евтино N64 ... разбира се и игрите които ти казваш са велики ... ако имаш идея откъде мога да си зема евтино N64 (може и втора ръка свиркай)
GeniusLoci
19.02.03 г., 21:39
Originally posted by Satanail
Не съм чел кой какво харесва(като се прибера в къщи ще го направя) - ето ги и моите любими игрички:
NFS1SE - най-добрия симулатор
X-beyond the frontier - най накрая я намерих преди 3 дена и мноого ме кефи
...
X-Tension имаш ли я?
Мнооого е яка...малко повече е пуцалка де, но е върха..заради нея си купих SidewinderII..
Originally posted by jiroscop
Crystal Dinamics c Legacy Of Kain серията. Брутални игри с брутална история, брутален геймплей, брутални персонажи, брутална графика, брутален звук... аве кво да ви разправям, трябва да го преживеете ;)
www.legacyofkain.com
Мдааа..но пък ми писнаха в даден момент...
брутална музика и озвучение като цяло...яко
jiroscop
19.02.03 г., 23:42
Originally posted by GeniusLoci
Мдааа..но пък ми писнаха в даден момент...
брутална музика и озвучение като цяло...яко
Силата на е серията е в историята, която няма как да ти писне. Четирите игри са свързани, но не последователно, а с омешани времеви периоди и постепенно общия пъзел се сглобява. Като добавим и пътуванията във времето, самобитната вампирска митологика, времеви интервали от десетки хиляди години, култовите персонажи Кейн, Разиел, Ворадор, Янос и другите. Като цяло е най-хитроумно измислената поредица. Blood Omen:Legacy of Kain е 2D изометрично РПГ, SoulReaver-ите са Action/Adventure, a BloodOmen2-за него съм си казал кво мисля тук (http://www.geocities.com/ogm_bg/review_bloodomen2.html) - невиждан брутализъм :p
Imperium Galactica 2 (някой да има линк към 3-ката ако е излязла??)
Тази игра не съм я мяркал по фрее-тата,дали може да си я copy от теб.Разбира се срещу :beer:
Satanail
20.02.03 г., 19:05
Originally posted by bil
Тази игра не съм я мяркал по фрее-тата,дали може да си я copy от теб.Разбира се срещу :beer:
Ето ти малко материал, та да оплакнеш окото!!!!!http://www.ig3.de/english/index0.htm
Ако имаш идване до Варна, нема проблеми, иначе ако някой ми обясни подробно как се ъплоадва, ще я кача на някой от фрее-тата!
Shagrath
20.02.03 г., 19:26
уаааааааааа тва Imperium Galactica 3 и аз го ща :D :D :bow:
Heroes of Might and Magic(2-4)
Warcraft(2-3)
FIREMAX
20.02.03 г., 19:43
Originally posted by Shagrath
FIREMAX ... кат гледам тва Turok/N64/
GoldenEye/N64
... да не би да имаш N64 ... там изиграх първата си любима игра ... Star Wars Shadows Of The Empire ... и само заради нея си търся отнякуде да си купя евтино N64 ... разбира се и игрите които ти казваш са велики ... ако имаш идея откъде мога да си зема евтино N64 (може и втора ръка свиркай)
Виш пратил съм ти Private Message :comp:
Satanail
20.02.03 г., 21:59
Originally posted by Shagrath
уаааааааааа тва Imperium Galactica 3 и аз го ща :D :D :bow:
Ами нали видя - първата половина на 2003-та! - още вода има да се излее!
за мен най яката игра си е Transport Tycoon !!!! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
GeniusLoci
25.02.03 г., 10:14
Originally posted by The Penalty
Съвременни:
Сингъл: Ultima (май се повтарям :ghi: ), Deus Ex, Morrowind, Baldur's Gate, Icewind Dale...
Мулти: Няма такова животно - за мен гейменето е като онанизма - трябва да си сам :D :D :D
:bow::D
Силата на е серията е в историята, която няма как да ти писне. Четирите игри са свързани, но не последователно, а с омешани времеви периоди и постепенно общия пъзел се сглобява. Като добавим и пътуванията във времето, самобитната вампирска митологика, времеви интервали от десетки хиляди години, култовите персонажи Кейн, Разиел, Ворадор, Янос и другите. Като цяло е най-хитроумно измислената поредица. Blood Omen:Legacy of Kain е 2D изометрично РПГ, SoulReaver-ите са Action/Adventure, a BloodOmen2-за него съм си казал кво мисля тук (http://www.geocities.com/ogm_bg/review_bloodomen2.html) - невиждан брутализъм :p
EIDOS са култови!
И заради още купчина игри..после да ми приказват за Blizzard..хъхъхъ:D
Originally posted by BuK0
за мен най яката игра си е Transport Tycoon !!!! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:beer: :beer: :beer:
ей... тази бях забравил да я спомена, но си заслужава 100%! Жалко че никой не направи 2-ра версия на същата (не ми споменавайте за RailRoad Tycoon - няма нищо общо)...
Tarambuka3500
26.02.03 г., 17:33
Аз съм фен на Лукас.
=> Фирмата е LUCASARTS® (http://www.lucasarts.com)
Игрите са много - Monkey Island 2, Day of the Tentacle, Indiana Jones & the Fate of Atlantis, Tie-Fighter, Shadows of the Empire.
Друга игричка заради която съм седял ден и нощ пред PCto беше X-Com: Terror from the deep (Не чe зaрад УФО-1 не съм седял, ама второто беше убиец).
Мда, щях да пропусна и SOD-a :) (Wolfenstein 3D: Spear of destiny). Той е култов. Както и Descent...
Aко пък се върна в дните когато ходих в [Службата На Майка Ми], където имаха едно ИЗОТче, и където се запалих на тема компютри ("a long time ago, in a galaxy far, far away") няма как да не спомена GPCGA и Digger (http://www.digger.org), Goody-то и Living-а...
MAD MAX
03.03.03 г., 18:53
Хмммм....кьде ли са феновете на Championsip manager????
Тва е ИГРАТА пичове и разбира се racing игри:D
Satanail
03.03.03 г., 20:25
Originally posted by MAD MAX
Хмммм....кьде ли са феновете на Championsip manager????
Тва е ИГРАТА пичове и разбира се racing игри:D
Първия мениджър който знам е Sensible Word of Soccer - мноо яка, също така и USM98 - също много яка - другите мениджъри са направо бози! Имаше и Ф1 Манагер - тъпо, въпреки че идеята е доста добра - изпълнението обаче куцаше.
Първия мениджър който знам е Sensible Word of Soccer - мноо яка, също така и USM98 - също много яка - другите мениджъри са направо бози! Имаше и Ф1 Манагер - тъпо, въпреки че идеята е доста добра - изпълнението обаче куцаше.
да sensible world of soccer беше велика игра, още повече че игарча не беше само мениджър , а и играч ;), абе яко .
Другите не сам играл :(
Чудех се никой ли не е джиткал Heretic ?Видях Блоод 1 ама херетик не , а ми беше любима!
Освен това diablo 1.2 exp. и Heroes :)
warcraft1 имаше навремето Лотус ??Не я ли помните ????
Фирми - 3до и Близзард
Satanail
05.03.03 г., 15:59
Re Oposum: Хехе, Лотус, хехе....;)
Portnoy
06.03.03 г., 22:05
Lotus беше супер!
Моята най-любима игра е... Little Lig Adventure!
Просто такова чувствто, каквото съм изпитвал, докато съм я играл, не сам изпитвал с никоя друга игра. Може би единствено с LBA 2 :)
Има само една истина и това е фирмата Black Isle, подразделение на Interplay. От BI са се пръкнали най-добрите игри създавани някога - това са Fallout 1&2. Незнам колко от вас са изиграли игрите (особено 2ката), всъщност видях че 1-2 човека са я споменали, но историята, сюжетът, атмосферата, разнообразието и въобще геймплейът на тези игри остават другите в прахта. Който не ги е играл му препоръчвам незабавно да го направи. Тези игри са задължителни за всеки геймър. За тези, които не са чували, Фалоут като жанр е hardcore RPG (Post Nuclear Role Playing Game)
От Black Isle също са разработили супер хитовите Baldur's Gate 1&2, Planescape Torment, Icewind Dale 1&2...
Starcraft
Heroes of Might and Magic
[BG]SitiZen
07.03.03 г., 20:45
Quake 1,2,3 from ID
RCW from ID
UT2k3 from EPIC
I sega v momenta igraia Unreal 2 The Awakening i mnogo mi haresva.
Grafikite sa neveroiatni @ 1024x768 s 6xAA i 16xAF napravo vsichko e kato istinsko.
www.legacyofkain.com
Прочетох си мислите тук.... И да продължа за любимите фирми ( до бронз )
1.Blizzard
2.Crystal Dinamics
3.ID Software
плюс новата любов - Bethesda Softworks
за игрите - писах ги в някоя тема
kambata
14.04.03 г., 15:17
Как може всеки втори отговор за стратегии да не е Star Craft Brood war???,за РПГ-Диабло и Heroes III???а за симулация-НФС-5???Голяма чуденка!!!:D
GeniusLoci
14.04.03 г., 21:13
Ми и аз се чудя.. Starcraft бива, ма мене стратегиите не ми харесват. Единствено Emperor:Battle for Dune, и то заради историята и графиката...
Обаче DiabloII - ами и аз го изиграх с неописуемо удоволствие, филмчетата трябва да ги дават за пример на поколенията.. обаче Divine Divinity направо разби Blizzard- невероятна игра, в пъти по-интересна от Диаблото ако си о изиграл веднъж (най-малкото геймплея е повече и куестовете са добри. Най-тъпо ми е, че всъщност Диабло е екшън-РПГ (hack&slash), дори не е чисто RPG...в него няма и една хилядна от настроението и тежестта на Planscape:Torment например (е, те са си различни жанрове..Blizzard RPG vs RPG :lol: :lol: :lol: )
dimuska
15.04.03 г., 10:13
Ще започна с Transport Tycoon, оттам Red Alert, не знам защо сте я пропуснали, но тази игра ми е оставила много безсънни нощи. Diablo-изиграх я на руски език и много се накефих и за десерт една много велика поредица Heroes of Might and Magic. С нетърпение чакам да излезе петата серия. Вече пуснаха картинки и само толкова. Някой да знае нещо повече по въпроса?
А пък за фирмите те игрите си показват, нали?
Tancred
15.04.03 г., 22:47
Morrowind
Bethezda Softworks:D
kambata
06.05.03 г., 13:26
От куде да си я намеря на руски и то това пач ли е какво е??
Star Craft
Diablo I и II както и exp-овете им
Comandos 1 и 2
Colin McRee 1 и 2
HoMM 3 (всичките MOD-ове )
NFS 4,5,6
има и други ама да не се оливам
Blizzard
Pyro Studios
kambata, всяка игра си има руска или някаква др версия просто трябва да я изкопаеш или от пл. Славейков или от Internet или от кадето можеш
Originally posted by BlaDeR
Значи... много ще се затрудня да отговоря еднозначно. На първо място - id Software с Doom. LucasArts с двата куеста Indiana Jones (3 и 4 :)), ...
Може ли да поясниш кои точно са Indiana Jones 3 i 4?
Аз също съм голям фен на тези игри, ама съм играл само три версии:
Първата - за Атлантида (IJ and the fate of Atlantis мисля)
Втората - за адската машина (IJ and the Infernal Mashine)
Третата (още я играя) - за императорската гробница (IJ and the Emperor's Tomb)
Просто се притеснявам да не съм изпуснал нещо.
П.С. Иначе обичам Diablo II, Colin McRae Rally 2 и много други.
Ех имаше навремето една игричка на Interplay, май се казваше Vikings и беше уникална зарибявка, първия си диоптър спечелих благодарение на тази геймка. Ако не се лъжа пак Interplay бяха направили една игрица, в която управляваше едно човече (трябваше да му търсиш работа, да му купуваш храна, дрехи и ако остахеше без дрехи те уволвяваха от работа :-))), но не и помня името. Doom и Lotus също съм ги житкал доста. За RPG мога да кажа, че Arcanum е ненадмината, но пък тя не е правена по AD&D ;) От AD&D определено PlanescapeTorment. MaxPayne доста ме кефи. Half-Life и трите части са невероятни. Myst 1, 2 и 3... Обожавам ги.
Originally posted by delian
Може ли да поясниш кои точно са Indiana Jones 3 i 4?
Аз също съм голям фен на тези игри, ама съм играл само три версии:
Първата - за Атлантида (IJ and the fate of Atlantis мисля)
Втората - за адската машина (IJ and the Infernal Mashine)
Третата (още я играя) - за императорската гробница (IJ and the Emperor's Tomb)
Просто се притеснявам да не съм изпуснал нещо.
П.С. Иначе обичам Diablo II, Colin McRae Rally 2 и много други.
Леле, караш ме да коментирам нещо, което съм казал преди 2 години... ама нищо :)
Indiana Jones 4 наистина е "... and the fate of Atlantis". 3-ката обаче е "... and the last crusade", т.е. правена е по третия филм и следва сюжета горе-долу плътно. По-стара е от 4-ката, правена е май 1990г., и като цяло е дървеничка. Но като куест кефи (с изключение на едно гадно разтакаване в катакомби).
За "The Infernal Machine" няма какво да говоря, играта е гадна. Подобни са нещата и при "Emperor's Tomb", макар и да е на светлинни години пред другата.
Иначе ми се струва, че си изпуснал и "... and his desktop adventure" (хи-хи-хи), както и екшън версията на "... and the fate of atlantis", която е различна от куеста.
Originally posted by xatri3
Ако не се лъжа пак Interplay бяха направили една игрица, в която управляваше едно човече (трябваше да му търсиш работа, да му купуваш храна, дрехи и ако остахеше без дрехи те уволвяваха от работа :-))), но не и помня името.
xatri3, въпросната игра се казваше "Jones in the fast lane", и май беше на Sierra.
Chertoianov
08.07.03 г., 11:37
Thief ! Wsi`kite wersii! Ot Looking Glass! No te se spominaha. Bog da gi prosti! Tretata wersiq na igrata se razrabotwa ot nqkoj drug. Takowa naprevenie i strah ne sym izpitwal i w istinskiq viwot. Da ne goworim za nqkoq druga komp\tyrna igra.
Ina`e dokato `akam trojkata si dvytkam na HOMM 3, AOE2 TC... A ot po-retro igrite l\bimi sa mi Blood 2 i osobenno mnogo pyrwata igra ot poredicata Panzer General. Ne moga da propusna i neweroqtniq s\vet (osobenno na fona na powtarq]ite se gluposti ot poslednite godini) na Star Control 2.
Авторски права на vBulletin