PDA

Виж пълна версия : spell check в Word 2003

savaman
22.02.05 г., 15:59
значи става въпрос за следното, тук на работа са взели един офис 2003 и човека дето работи на него иска да има спелчек на български текст ама не иска да чуе за нищо свързано с флекс.гледах в страницата на Мицрософт ама там има само такива пакето за Холандски, Чешки, и други езици ама за булгериан така и не даде резултат.В опциите на Word-а се поразрових но и там не видях.някой от вас да знае дали изобщо има такова нещо и ако знае от къде да сваля...

lini
22.02.05 г., 16:08
Единия диск от офис пакета се казва Microsoft Proofing Tools 2003. Там се намира и спел чекера на Български.

nick
22.02.05 г., 16:39
Друг вариант е безплатната itaest (http://www.bacl.org/itaestbg.html) на Българската асоциация за компютърна лингвистика.

XaMaB
22.02.05 г., 17:40
още един глас за ItaEst

savaman
22.02.05 г., 17:53
10х на всички за бързите отговори.свалих всичко и ще го оставя човека да си избере.сега оабче ме помолиха да намеря схема на един ДВД плйър ама и това ме затруднява.ако някой знае сайт за такива работи да го обажда плс :D

П.П. Плейърът е Tevion.

Pesho®
22.02.05 г., 17:56
ItaEst е истината.

P.S. Другата истина е OpenOffice 2.0 preview (1.9.x).

Tarambuka3500
24.02.05 г., 00:14
мен пък ме помолиха да конструирам совалка, но нещо ме мързи

;)

Mirchev
24.02.05 г., 00:40
Кирила корект е по-богата програма от ItaEst и като другата е безплатна.

savaman
24.02.05 г., 01:21
мен пък ме помолиха да конструирам совалка, но нещо ме мързи

;)

:screwy: :screwy:

млако си офтопик ама мрси за хлпа все пак ;)

nick
24.02.05 г., 02:23
Кирила корект е по-богата програма от ItaEst и като другата е безплатна.

Аз по принцип съм доста предубеден към продуктите им и след няколко случая ги избягвам (лично мнение, да не завръзваме излишни спорове), ама нещо виждам само тук (http://cyrilla.act-soft.com/download.aspx) да пише безплатна някаква версия за домашни потребители, а човека по-горе е написал "тук на работа", което изключва този цитат от сайта на АКТ Софт " За домашни потребители с некомерсиални цели АКТ Софт предоставя безплатно тази първа версия за изтегляне след регистрация в сайта. Тази версия ще работи с Microsoft Office XP/2003!" .

Може и да бъркам.
Пък и да е безплатна аз лично все пак бих му препоръчал ItaEst! .

Mirchev
24.02.05 г., 08:24
Не знам... аз където и да сложа ItaEst често се случва да имам проблеми с нея. А за Кирила явно не съм догледал, че не е безплатна за офиси...