Виж пълна версия : how high
vkilmar
22.02.05 г., 14:09
Здравейте
аз съм участник в една малка уаерлес мрежичка. Имаме локален сървер на вин 2003 който рутира интернета и 4 компа в цялата мрежа. Разстоянията м/у комповете са 3-4 км. Скоростта която достигаме в локала е 800-1000К. Някой може ли да каже как може да увеличим скоростта с или без бустер
Здравейте
аз съм участник в една малка уаерлес мрежичка. Имаме локален сървер на вин 2003 който рутира интернета и 4 компа в цялата мрежа. Разстоянията м/у комповете са 3-4 км. Скоростта която достигаме в локала е 800-1000К. Някой може ли да каже как може да увеличим скоростта с или без бустер
Всяко удоволствие се заплаща. Инвестираш повече пари и ето, или преминаваш на 54Мб или на 5Гхз :))))
На 3-4 км. 10 Мбита е добро постижение. Как и докъде ги мерите тези скорости - до АП-то или ??? Повече може да стигнете с 802.11г(на теория) или малко повече, ако инвестирате в 802.11а. Друг начин не виждам за момента.(чакайте WiMax)
vkilmar
22.02.05 г., 22:34
На 3-4 км. 10 Мбита е добро постижение. Как и докъде ги мерите тези скорости - до АП-то или ??? Повече може да стигнете с 802.11г(на теория) или малко повече, ако инвестирате в 802.11а. Друг начин не виждам за момента.(чакайте WiMax)
меренето е просто...пускаме да се тегли нещо от другия комп през фтпто и то си казва... има много хора които не вярват...дори и тези от които купихме антените /нарочно не им казвам името/ но имам няколко шота...както и да е сега съм поръчал от щатите 4 бустера...ще пиша кат дойдат :D
сега съм поръчал от щатите 4 бустера...ще пиша кат дойдат :D
И какъв ще е ефекта ако пак си на 802.11б просто ще скапеш радиото и ефира. Вместо да си играш на шикалки си сложи 802.11а
Чук и Гек ЕОД
23.02.05 г., 12:18
извинявам се за оффтипика,но: под бустер ват усилвател ли имаш впредвид ? щото както каза defekt,той усилва сигнала НО и шумовете с него...най-много да заглушиш на някой wirless-a...
System Error
23.02.05 г., 12:39
най-много да заглушиш на някой wirless-a...
Е и? :p :D
Тези 800-1000кБ/с с какви у-ва сте ги постигнали ?
vkilmar
24.02.05 г., 11:14
боостерите които съм поръчал са 1W. смятам че с тяхна помощ ще усилим скоростта и сигнала доста. нищо не ми пречи да пробвам.... цялата ни мрежа е с еднакъв хардуер. АП са на d-link AP200+ а антените са Калифорния 24Дб. Тавана който сме достигали е 1.09К. Мисля че това не е края на възможностити на уаерлеса. Ще се пробаме и ще се чуе :rolleyes:
Сигнала ще си вдигнете доста, но ще си вдигнете и шума. Усилвателя не усилва само твоя сигнал, усилва всичко в честотния диапазон 2.4ГХз. И не играе особена роля при скоростите. Не вярвам да изкарате повече от 100КБ/с отгоре.
Авторски права на vBulletin