Виж пълна версия : Sapphire Radeon X850XT
Коментари и въпроси в тази тема, а ревюто ще намерите тук. (http://hardwarebg.com/reviews.php?read=29)
Абе добра е картата, но като я сравнявам с почти 200$ по-евтината X800XL нещата стават доста интересни. Просто тези 200 гущера се меко казано Фърлени на вятъра дори и за човек с големи претенци от към добра производителност.
Bloody, пробвал ли си я картата от към клок как се представя? :)
socrat_bg
22.02.05 г., 16:17
а я кажи каква беше конфигурацията ( процесор и др..) защото аз смятам че резултатите може да са доста по високии..само за пример ,,аз с Х800 про ВИВО @ флашната в Х800 ХТ ПЕ на 2к5 правя 6720 т и мисля че може още..и я кажи от коя фирма я взе .
Е разбира се, че може. Той като гледам не я е клоквал.
BeaZTiE
22.02.05 г., 18:12
Блъди, дай някой ревю на карта, която могат да си позволят поне 30-40-50% от читателите на форума..
Гледам Х800 /чист/ там пише (http://www.sapphiretech.com/vga/x800.asp) доколкото разбрах е с Р430...
тук е на цена от 215 евро - тази Х850ХЛ струва 2 пъти повече.. и ревюто ти е предназначено за много ограничен брой "фенове".. дори и за мен тази Х850ХЛ е скъпа... за да я купя трябва да чисти, да мие, да пере, готви и глади.. да прави.... и други неща ;-) :D :D :D
XM6002B
22.02.05 г., 19:16
Имам само един въпрос - защо няма тестове и на по-големи разделителни способности - поне 1280, а защо не и на 1600???
ПП ... ако нямате монитор - дайте ми я за ден-два да си поиграя с нея :D :D :D
>
От мен накратко:
Б@хти ДЗВЕРА, ама и б@ахти ПАРИТЕ!!!!!! :D :D :D
Аз така като гледам това ревю може доста да се допълва занапред, като се вкарат и други подобни карти, други резолюции и тн. Че така ми изглежда доста постно.
за да я купя трябва да чисти, да мие, да пере, готви и глади.. да прави.... и други неща ;-) :D :D :D
Какви други неща имаш предвид? :naughty:
pepeman
22.02.05 г., 20:04
Картата е пълен изверг-направо кърти.Щом издухва SLI-абе пари да ми се намираха сега...
определено трябва да се направят тестовете при високи резолюции и с включен АА и АФ, защото там и е силата на тази а и на другите карти ,а и при тях са по достоверни резултатите от към видео карта а не да зависят от процесора.
аз с ти4200 съм правил почти 16000 точки на 3дмарк2001
звяр е
страх ме е да си помисля пък r520 какво ще представлява-цялата тази чудовищна мощ спъната от разработчиците
GrigorBG
24.02.05 г., 02:26
Ще се направяят и тези тестове, но .... замисли се:
1. Колко то нас играят над 1024х768 ?
2. Колко биха дали пари за СЛИ ако то дава предимство само в високите резолюции ?
3. Янко - определено не са хвърлени на вятъра. Разлика има, не е малка. Дали си струва - всеки си преценява.
Чакам Солитрейд да доставят пак от Х850ХT и X800XL и ще ги сравним подробно!
XM6002B
24.02.05 г., 09:28
Гриша, по твойта логика (1) излиза, че няма нужда и да се прави ревю на тази карта - колко хора ще си я купят??
>
GrigorBG
24.02.05 г., 11:02
Мнее...
Да, може малко крайно да съм се изказал, но....
По-скоро е мой навик. Новите и по-тежки игри пак си ги пускам на 1024, но с АА и АФ ( колкото идеяни :-) ) - предпочитам го пред по-високата резолюция.
Мисля че са доста хората с 17" лцд-та вече и за тях май повечето ги интересува как върви играта на 1280х1024. 1600х1200 май не се ползва много. но за 1280х1024 мисля че на много хора ще им е интересна производителността.
Tomahawk
24.02.05 г., 13:32
Абе в това ревю нещо...И аз не знам.
Доста близо е Х850ХТ до чистата 6800 бе мамака му ( не говоря за мракове ) а какво остава за 6800У...Нещо очаквах по-добри резултати...Сигурно в 1280х1024 си проличава разликата де но все пак...
XM6002B
25.02.05 г., 00:28
При тежките режими ще има доста по-сериозна разлика - бъди сигурен в това!!
>
Абе в това ревю нещо...И аз не знам.
Доста близо е Х850ХТ до чистата 6800 бе мамака му ( не говоря за мракове ) а какво остава за 6800У...Нещо очаквах по-добри резултати...Сигурно в 1280х1024 си проличава разликата де но все пак...
Къде си тръгнал да сравняваш 6800 "чисто" с Х850ХТ. Няма логика просто.
Къде си тръгнал да сравняваш 6800 "чисто" с Х850ХТ. Няма логика просто.
Оффф
Слаба ти е архитектурката :hahaha: :la: :rolf: :worry: :dapriest:
ох сори ама много смешно ми стана на мойта простотия.
Veseliq
25.02.05 г., 10:56
Бе нещо не ми харесва тоя 3D Mark 2001SE ! В смисъл аз на 400/900 с 16 пайпа ги правя тия заветни 21 000 и е мога да си обясня как 2х6800 (24 пайпа) не могат да ги стигнат и то с А64, а аз съм с К7 и по-малко памет !?!
Иначе не е лошо, чакам да видя обявената по едно време 6850U от nVidia (дано я пуснат скоро)
ПС: Май гроздето пак ми е кисело.
GrigorBG
27.02.05 г., 00:38
Това просто може да ти покаже колко е "ефективно" СЛИ-то в момента :-)
Явно 2х12 не е същото както 1х16.
Гроздето винаги е кисело :-)
XM6002B
05.03.05 г., 23:28
Бе нещо не ми харесва тоя 3D Mark 2001SE ! В смисъл аз на 400/900 с 16 пайпа ги правя тия заветни 21 000 и е мога да си обясня как 2х6800 (24 пайпа) не могат да ги стигнат и то с А64, а аз съм с К7 и по-малко памет !?!
Иначе не е лошо, чакам да видя обявената по едно време 6850U от nVidia (дано я пуснат скоро)
ПС: Май гроздето пак ми е кисело.
2001 просто НЕ ПОДДЪРЖА SLI - резултатът с една карта щеше да е същия!!
>
craghack
06.03.05 г., 14:22
Гледах ревюто, почесвах се доста и реших, че ако събера някога 550 долара определено ще си ги запазя за следващото поколение видеокарти. Мисля си, че с новите игри, които ще се появят след година, година и половина тези просто няма да се справят достатъчно добре. Не ми се ще да правя 30 кадъра на всичко МАХ на Far Cry 2 например. Определено ще мъча FX-а още половин година, а после-е-е-е-е :D :D :D
GrigorBG
06.03.05 г., 20:27
По тази логика винаги ще си чакаш... и никога няма да можеш да се насладиш на играта - а дефакто тези карти са за това - КЕФ!
Ако изкарваш пари Куадро няма да ти е проблем да си вземеш, ако не изкарваш достатъчно - ще прочетеш статията на Киро как да си го моднеш.
Ако чакаш - вечно ще си чакаш :-)
craghack
08.03.05 г., 16:39
Явно не съм се изразил добре. Върл противник съм на чакането. Моята идея е, че трябва да вземеш нещо, което можеш да използваш на 100% днес. FX-овете са в тази ситуация. Игрите, които използват истинските възможности на 6800 са малко. А за новите заглавия тя по всички личи ще е слаба. Затова, за да играя новите игри - 2006 и нататък, с кеф ще трябва да си взема от новите добичета с по 24/12 вертекси-мертекси :D. Засега застаряващите FX държат фронта.
Мога да кажа само едно нещо за това ревю - СМЕХ , голям смех и последното нещо , което искам е да почне някой да се засяга от думите ми или да си мисли , че тука се опитвам да бойкотирам темата . Просто очаквам да се публикуват по-сериозни ревюта на Hardwarebg.com , дори и никой да не ви плаща , дори и да знам , че сте заети хора и т.н. Моята логика е , че ако нещо не се направи добре е по-добре да не се прави , а тука да ми се отбива номера с тестване на X850XT на марк 2001 , команче и Спек-а и на 3000+ е просто смешно ! Това е като да сравняваш 9800XT и 5950Ultra с AXP 1700+ на марк 2000 и Quake3 :p ! Пък да сте чували , че nvidia имат 75.90 драйвер ? Току виж като сте го сложили и 2х6800 са изпреварили X850XT на марк 2001 :p . Пък последното нещо , което ще направя като си взема X850XT е да играя в 1024х768 , то с тая карта в тази разделителна способност повече процесора си играе отколкото картата :D . Приемете това като градивна критика . Едва ли има по-просто нещо от да се пусне АА , АФ и да се клокне тоя процесор ПОНЕ до 2400Мхз , тоест нивата на 3800+ .
morph, без да се обиждаме можем да ти отговорим и защо ревюто е толкова "непълно" и се надяваме и ти да не се обидиш от отговора... ;)
Основният проблем беше липсата на време, но не от това че сме били заети с друга работа, а просто защото разполагахме само с един ден за да тестваме X850XT, както и X700 Pro Toxic (за която също има ревю на сайта). Който е недоволен нека се обърне към официалните вносители, които както обикновенно знаете внасят само по няколко бройки от най-мощните видеокарти и те се продават за отрицателно време.
Естествено за въпросния ден трябваше да се извъртят и тестове на няколко други видеокарти, за да има база за сравнение. Освен получавтоматичната част от просто да пуснеш няколко теста и да изчакаш резулатата, след което да го запишеш, е необходимо човек да поработи малко с всяка една карта за да си състави общо впечатление (тук влизат неща като да си поиграеш с драйверите и настройките, да пуснеш и други игри и приложения за който не се дават резултати и т.н.).
Относно коментара на тестовитте приложения... ами може би трябва да тестваме само с марк05 и Doom3, HL2...? Нали идеята на един тест е да покаже коя карта е по-добрата попинцип и при кои приложения кой модел/марка има предимство. Какво като X850XT е "най-бързата" видеокарта в момента, това означава ли че не трябва да я тестваме в стари приложения, дори и в тях тя да се представя ужасяващо зле например? Мисля че не е необходимо да компнтираме броя на пикселните и вертексни конвейри и тяхната зависимост от приложенията.
Не разбирам какво против 3000+ имаш, може би е твърде бавен процесор, който ограничава тотално потенциала на X850XT и тя неможе да "блесне" в пълната си сила? Еми за съжаление 4000+ и FX процесори у нас няма (и дори да имаше те нямаше да са особено масово достояние), затова пък 3000+ е най-масово разпространения. Незнам къде и колко и какво си чел относно ограничаването на видеоипроизводителността от процесора, но явно ти липсва достатъчно практическа подготовка. Да вярно, е че comanche-то не се влияе особено от използваната видеокарта, но въпреки това се влияе колкото и минимално да е... и да не си мислиш, че само старите игри като Comanche4 и Quake3 са силно зависими от процесора? Всъщност дори новите EE LGA-та на 1066 FSB със синхронна ДДР2-533 памет пак не са достатъчни да разкрият пълния потенциал на мощните видеокарти, просто защото ограниченията не идват само от мощността на процесора...
Относно 75.90 драйверите... ами може би просто по време на тестовете въпрсната бета все още не беше изтекла в Интернет и нямаше откъде да я вземем... не мислиш ли че това е достатъчно основателна причина? Или може би трябваше да тестваме дори със 76.10 и Cat5.3 които са достъпни от няколко дни само...
Относно отнасянето от страна на SLI-то с новите драйвери... ами не не биха го отнесли, в новите драйвери от nVidia са наблегнали основно на профилите за приложенията, отколкото на някакви преработки и оптимизации на SLI контролиращия софтуер. Така че определено не биха го отнесли, самото подобрение в производителността е незначително спрямо първите няколко бети от 71-ва серия.
Относно резолюцията мисля че съм писал доста и преди по въпроса... но явно повечето хора се смятат за еталон в дадена категория, това че ти примерно ако би си взел такава видеокарта не би играл на 1024х768, не означава в никакъв случай че всички останали биха постъпили като теб. И че всеки които евентуално би си купил подобна карта ще тръгне да я овърклоква и нея и процесора си и т.н., всъщност доста голяма част то хората с финансовите възможности да си позволяват компоненти от високия клас си копуват най-бързите видеокарти, рпоцесори и т.н. просто защото искат да имат най-бързото, без да клокват (без значение каква е причината за това).
Хаха , абе човек как може да се обидя от поста ти ! Че ти направо ме развесели :D !
~~~~
Незнам къде и колко и какво си чел относно ограничаването на видеоипроизводителността от процесора, но явно ти липсва достатъчно практическа подготовка.
~~~~
Да ,много забавно :D! Май трябва пак да наблегна ,че не съм опитал да обидя никой , а съм го написал горния пост като ГРАДИВНА КРИТИКА , за да не изпадаме пак до същите ситуации :) .
~~~~
Не разбирам какво против 3000+ имаш, може би е твърде бавен процесор, който ограничава тотално потенциала на X850XT и тя неможе да "блесне" в пълната си сила?
~~~~
Еми написал съм го това . Казва му се овърклокинг . Елементарно е и можеш да получиш доста близка производителност до 4000+ . Да дойда да ти клокна системата ?
~~~~
Всъщност дори новите EE LGA-та на 1066 FSB със синхронна ДДР2-533 памет пак не са достатъчни да разкрият пълния потенциал на мощните видеокарти, просто защото ограниченията не идват само от мощността на процесора...
~~~~
Говорим за система процесор / памет / дъно / ясно е , че крайната производителност е функция на много неща и като една видео карта ти изкара 2 пъти по-висок резултат е повече от 2 пъти по-бърза . Ами след като ти е ясно , че EE-тата на LGA не могат да разкрият потенциала на видео картите от този клас не виждам логиката точно 3000+ да ги разкрие :) .
~~~~
Относно 75.90 драйверите... ами може би просто по време на тестовете въпрсната бета все още не беше изтекла в Интернет и нямаше откъде да я вземем... не мислиш ли че това е достатъчно основателна причина? Или може би трябваше да тестваме дори със 76.10 и Cat5.3 които са достъпни от няколко дни само...
~~~~
Между 66.93 и 75.90 има други драйвери , бас държа , че знаеш поне 1-2 от тях , които са били излезли по време на написването на ревюто, но да ти кажа драйвера не е най-големия проблем . И като говорих , че 75.90 ще ти качи бройките на марк 2001 не говорих за SLI-то . То да пуснеш SLI на марк 2001 си е чист мазохизъм , но айде да говорим сега за това ревю . Мисълта ми е , че поне при моето слабичко 6600 този драйвер ми вдигна 20 фрейма на Nature спрямо 71.24 и 71.80 . Абе въобще кой ли го е грижа за марк 2001 .
Едва ли ще ше да ви отнеме повече време вместо mark 2001 да пуснеш марк 2003 , който все пак има наченки на DX9 и Aquamark 3 и например един Half life 2 , пък колко нови игри има дето просто плачат да се завъртят на X850XT . Сега си говорим тука празни приказки и незнам как се опитваш да ме убедиш , че това нещо може да се нарече "ревю" . Че аз като си сменям драйверите пускам повече тестове от тези на "ревю"-то . И да ти кажа , май не аз ще съм един от малкото, който с X850XT играят в повече от 1024х768 с АА и АФ , ами ти ще си единствения , който с X850XT играе в 1024х768 без АА и АФ :) .
хехе и аз почвам да се смея ;)
Аз играя на 2048х1536 без AA/AF :pпри все ще нямам X850XT, но това не означава, че трябва всички тестове да се правят на тази резолюция, тъй като тя в случая е много рядко използвана (заради ограниченията на повечето монитори) и то основно не за игри, а за професионални цели.
Мдам, ще те поканя вкъщи да доидеш да ми клокнеш системата, че аз си нямам идея как става това... абе май покрай много клок на доста от хората във форума са им се изкривили представите и приемат себе си за еталон за даден аспект. Значи един тест/преглед на продукт не може да се нарече такъв ако въпросния продукт не се клокне или не се пусне на клокната система, така ли?
Мисля, че достатъчно ясно съм обяснил причините, защо ревюто е такова каквото е...
Мисля, че който има пари за такава карта, има пари и за монитор, и за процесор, и за памет, и т.н.
Съгласен съм, че който си купи карта от този калибър определено не го интересуват резолюции под 1280 и мисля, че с карти от висок клас не трябва да се правят тестове под 1280.
Нямали сте време - тогава не правете тестове в 1024, а само в 1280 и 1600 със АА и AF.
Това, че 3000+ е най-масовия процесор в БГ нали не значи, че и х850 е най-масовата карта? В този смисъл просто машината на която сте тествали е небалансирана. И за да се избегне възпиращото действие на процесора, тествате в тежки за картата режими. Ма това сигурно го знаете :))
Нищо, дано за R520 и за в бъдеще имате повече време за тестване.
Бтв, идеята за линкове към ревюта на главната е много добра :)
BobaFett
14.03.05 г., 17:26
Bloody от петък до вторник (един месец преди да излезе ревюто)
не е 1 ден. Бройките не бяха никак единични а редовен внос .....
на мен можеш да вярваш ;)
mad_presley
23.03.05 г., 01:15
Гледам тук сте си си заформили леко спорче :D :D :D .За да успокоя духовете, до събота-неделя (надявам се), ще ви кажа как e X850XT на всички резолюции, с АА, без АА.....Чакам я до петък да е при мен и започвам тестовете.
GeniusLoci
23.03.05 г., 19:18
Мисля, че който има пари за такава карта, има пари и за монитор, и за процесор, и за памет, и т.н.I]Не си съвсем прав - аз например сменям видеокартите (поне преди, сега слабо ме интересуват), но не и системата, камо ли пък монитора.
Интересно, аз пък откога чакам такъв спор и да го пропусна.
Положението евтин процесор+скъпо видео е далреч по приемливо за хората, които искат да играят игри. Най-малкото повечето от тях се интересуват от АА/AF, за окито процесора няма значение. Аз например бих играл на нещо от сорта 1280х960+екстри, но на два монитора (то зависи и кой какво играе, на мен два монитора с различни изображения ще са ми идеални ама..
Овърклока съвсем не е толкова разпространено средство да си поускориш системата, най-малкото ми е писнало да слушам или за невероятни постижения (т.е. лъжи), или за нелепи глупости, които са се случили вследтвие опити за овърклок.
Тестовете на картата:
Блъди, хората имат известно право. Аз отдавна буча, че мрак 01, команчито и Q3 са тестове, които още преди година-две трябваше да са потеглили към кошчето. При наличие на 05, FarCry/DoomIII/HL2/Vampire, с които предполагам всеки разполага (ъ-ъ..бе може би не всеки, аз ги изтрих :D), е лесно да се направи съпоставка. 1024 е разпространена разделителна, но с карта от ранга на тази под 1280 вярно не трябва да се слиза. Това с разделителните е повтаряно много пъти, за много нови карти и никогане е било вярно, това пък се отнася за всички други тук. Едва сега 1280х1024 стана разпространена, както някой спомена - заради LCD-тата. Иначе на 1600+ никой не играе, не ми ги разправяйте тия.
BTW - никакво значение няма процесора, стига тестовете да са измислени добре. Не виждам какъв е проблема да пуснете DoomIII (не че е еквивалент на добре пипната игра, мисля че съм го показвал) на 3000+ и на 3200/3400+ и да се убедите, че разликите са пропорционални и независими от разделителната способност. Т.е. увеличаването й не смалява процентната разлика в резултатите.
Истината е, че тия карти иозбщо няма смисъл да се тестват със стари приложения. А новите пък обикновено имат ограничения - я драйвери, я процесор, я памет...
Дори и с посоченият набор от тестови инструменти може да се направи
добро ревю , стига да се спазва определена методология и тестовата конфигурация да отговаря на определени изисквания!
Методика тестирования современных видеокарт.
http://www.guide3d.ru/articles/twt/
"ATI Radeon X850XT Platinum Edition: еще не забытое старое..."
http://www.guide3d.ru/articles/radeon-x850/
Оправданията за недостиг на време - без коментар!
Но трябва да се знае , че тез ревюта тук повечето от юзерите ги
четат и приемат като Библия и всякакви неточности недостоверни
резултати и изводи са недопустими!
Всичко друго извън тоз контекст може да се приеме и като манипулация та дори и не умишлена!
BTW - никакво значение няма процесора, стига тестовете да са измислени добре.
Истината е, че тия карти иозбщо няма смисъл да се тестват със стари приложения. А новите пък обикновено имат ограничения - я драйвери, я процесор, я памет...
:D Малко си противоречиш .
Положението евтин процесор+скъпо видео е далреч по приемливо за хората, които искат да играят игри.
Знаеш ,че не си прав :( всеки гледа системата му да няма слабо място.
Ако бях с 3000+ гих се изсилил да дам 150$ повече за видео (разликата м/у 6800 и 6800гт) отколкото за по-бърз процесор.
Дори и да има хора които спестяват от процесор 40$ (разликата м/у 3000+ и 3200+) не виждам кой от тях ще даде 670$ за ASUS EAX850/2DHTV/256M PCI-E . :bow:
Малкото време не е обяснение защо не сте клокнали проца на 2400 реални.
...не виждам кой от тях ще даде 670$ за ASUS EAX850/2DHTV/256M PCI-E . :bow:
И има и по-евтини варианти. ;)
GeniusLoci
24.03.05 г., 19:32
:D Малко си противоречиш .
Знаеш ,че не си прав :( всеки гледа системата му да няма слабо място.
Ако бях с 3000+ гих се изсилил да дам 150$ повече за видео (разликата м/у 6800 и 6800гт) отколкото за по-бърз процесор.
Дори и да има хора които спестяват от процесор 40$ (разликата м/у 3000+ и 3200+) не виждам кой от тях ще даде 670$ за ASUS EAX850/2DHTV/256M PCI-E . :bow:
Малкото време не е обяснение защо не сте клокнали проца на 2400 реални.А-а, мен не ме питай изобщо "защо" - не съм бил там. Не, не си противореча, мисля че първата част от цитата (след запетайката) си я привел правилно, ама не си я прочел. Общо взето и с 3000+ не е проблем да я изтестваш и да се видят къде са й силните места. А това коя карта колко я ограничава CPU-то - честно казано картите винаги са гладни за още процесорна мощ. И при никое поколение паралелно не е съществувал "достатъчно" мощен. Както и сега де. Да, безспорно някое от новите приложения може да върви по-зле и веднага да се измисли оправдание - процесора. Ми не е проблем в същото време да махнеш квото от него тормози процесора и да си тестваш.
Ама какво говорим - DoomIII, HL2, мрака или FarCry да не иб процесора да ги спъва? Да, добре, и един мармот.. Не ми давайте да гледам тестове, където по-високата скорост на процесора вдига "драстично" резултатите. Ако караме в тоя дух ще ни трябват 10 гиги за "обективен" тест :rolleyes:
Е та що да не спестят тия 40$, след като разликата е само в надписа... Виж, видеото не мога да си го направя от всякаква карта, докато процесора - ми 3000+ става на доста повече с клок. Ама това си е моята философия, познавам хора, на които не им се овърклоква изобщо. Но пък нямат проблем да дават толкова за видео.
mad_presley
31.03.05 г., 01:14
Обещах ви да ви дам едно имровизирано ревю на Saphire RadeonX850XT, ето го и него:
Машината ми:
MB-GB-K8NF9/S939/NF4/PCI-E/GLAN
CPU-AMD Athlon64 3200+
VGA-SAPPHIRE X850XT PCI-E/256/VIVO
RAM-HP-1GB
PSU-Fortron-400w
Sound Card-Creative SB 5.1 Live
Speakers-Creative 5.1
CPU Cooler-Thermalright XP-120 + 120mm color fan
HDD-Hitachi-160GB 8MB
Значи първо да ви кажа за охлаждането.Турбина е, както сте видели от снимките тук там и е self speed adjusted, колкото по голяма t, толкова по високи обороти.Може естествено и ръчно да се нагласи.Общо взето ако не се клоква е доста безшумна, обаче пусне ли се на 100% става като иеромелка, направо не се трае от шум.
Много странно ми стана, когато започнах да клоквам.GPU-то не вдига повече от 560 и с 10MHz да вдигна и започват артефакти.Паметта обаче си се клоква добре според мен-1246, пропуснах да кажа, че по дифолт е 520/1080.Естествено вентилатора беше на 100%, но температурата не се вдигна повече от 48*C.
Няма да ви казвам за 3DMark-ове на 1024/768 защото можете да ги видите в ревюто на ХБГ.
Teстове на резолюция 1600/1200, oc 560/1246:
3DMark2001SE-19264
3DMark03-8556
3DMark05-4397
Тестове на 1600/1200, oc560/1246 D3D AA:6 AF:16, OGL AA:6 AF:16.Абе всички настройки от ATI TryTools на мах.
3DMark2001SE-6261
3DMark03-3196
3DMark05-2996
Поиграх си и на NFSU-2 на максимум детайли (на драйверите и на играта), 1600/1200.Засякох най ниските fps-22, максимума е 44fps.Средно играта върви с около 33fps.
Mислех да ви дам малко screen shoot-ове, обаче всеки един е 6-7MB и сега не ми се търси място къде да ги кача :o .
Лично мое мнение е, че тази карта си заслужава всеки цент.
Някой ако иска още подробности, да каже тук и ще направя каквото мога.По принцип съм доста зает в последно време така, че за мод скоро няма да имам възможност да опитам.
Ами, това е.Не съм професионалист, но мисля, че отговорих на повечето от въпросите ;)
lkstamenov
17.05.05 г., 20:01
Картата ускорява ли рендерирането с 3Д Студио Макс ?
Не, защото то не зависи от видеокартата въобще...
socrat_bg
18.05.05 г., 13:03
помъчи я малко тая Х 850 , не може да не се клоква повече ,,а и резултатите от марковете ми изглеждат слабички,
аз с моята Х800 флашната на Х800 ХТ ПЕ ,правия по добри резултати
2к5 - 6720 т
спокоино си работи 600/600-и това без да правя волт модове, я и сложи друго охлаждане и пробаи нагоре, че се интерерсувам .защото мисля да взема и аз Х850--просто ще сменям пратформата PCI -X
mad_presley
18.05.05 г., 14:06
Мъчил съм я, но не може повече.Не е и от охлаждането.С оригиналното охлаждане, фана на мах температурата и е 62*.Дори и да смъкна още Т се съмнявам да се клокне повече.Резултатите от марковете ти се виждат слаби, защото това са тестове преди да клокна проца.Иначе силата на тази карта явно не е в марковете, а в качеството на графиката.Пробвай твоята Х800ХТ на маркове с всички АА и AF и абсолютно всичко на мах от драйвера да видим разликата, че и на мен ще ми е интересно.
Иначе, ето резултати след като клокнах проца до 2400MHz, но не съм тествал още с AA и AF:
2001-28456
03-14037
05-6434
Fall-From-Grace
18.05.05 г., 17:54
А някой пробвал ли е SLI с такива? ;)
lkstamenov
18.05.05 г., 18:15
Не, защото то не зависи от видеокартата въобще...
Аз питам заради тестовете с 3д Студио МАкс. Ако картата не помага тогава защо са правени тестовете ?
А някой пробвал ли е SLI с такива? ;)
Тя не е съвместима със SLI.Картата е АТИ не НВидиа !
Тестовете с MAX-а не са за рендиране, а за самия процес "на моделиране", тоест скорост на изобразяване на обекти във viewport-ите на макса... съвместима е само с AMR (Алтернативата на SLI-то от страна на ATI, която ще бъде преставена официално съвсем скоро).
помъчи я малко тая Х 850 , не може да не се клоква повече ,,а и резултатите от марковете ми изглеждат слабички,
аз с моята Х800 флашната на Х800 ХТ ПЕ ,правия по добри резултати
2к5 - 6720 т
спокоино си работи 600/600-и това без да правя волт модове, я и сложи друго охлаждане и пробаи нагоре, че се интерерсувам .защото мисля да взема и аз Х850--просто ще сменям пратформата PCI -X
Ами да ти кажа и аз съм с х850хт на 2.61гх рам на 288 1т 2.5-3-3-8-8 с картата на 550/620 правя
2001се 28.5
2003 14.1
2005 6.6
проблизително ги давам ,та исках да ти кажа да отчетеш и факта ,че интел колкото и да не е геймърски на 4.25 с ТЦЦД си влияе яко на резултата ,а и ти я хладиш твоята с вода също не маловажен факт.Иначе р480 си е добро ядро, аз съм доволен от нея, въпреки не особенните възможности за клок,е пак има ,не е като PE ,дето клоква 10-15мхз на въздух само.
Относно резултатите за НФСУ2 ,не знам в дриверите(последните кат или омега) ли е причината ,на макс детайли на места видимо засича ,като дам на апликацион контролед ,съвсем малко остават проблемите ,само на писти с мъгли и пушъци и колите когато са пред мен ,явно играта не е добре сметната със сигурност има места под 22фпс за който по горе четох.Малко са но ги има може би за части от секундата до 5-10 падат.
mad_presley
19.05.05 г., 00:53
Относно резултатите за НФСУ2 ,не знам в дриверите(последните кат или омега) ли е причината ,на макс детайли на места видимо засича ,като дам на апликацион контролед ,съвсем малко остават проблемите ,само на писти с мъгли и пушъци и колите когато са пред мен ,явно играта не е добре сметната със сигурност има места под 22фпс за който по горе четох.Малко са но ги има може би за части от секундата до 5-10 падат.
Ако си с Омега драйвери, най вероятно е от тях.Другата причина е един патч за играта без който наистина насича на някои места, особено на дрифтинга.След като си я пачна няма никави проблеми и играта си върви перфектно, както казах, минимума е 22фпс.Ако искаш дай си майла да ти пратя пача и пробвай с него.
MaD_MaxXx
22.05.05 г., 19:35
бати и звера :D
Четенето на този форум си е един вид мазохизъм.Да дадеш толкова пари за ткаква карта,не мога да разбера някой хора.Ако ви се играят игри,по-добре си вземете PS-3 като излезе.Поне игрите там са яки.
Четенето на този форум си е един вид мазохизъм.Да дадеш толкова пари за ткаква карта,не мога да разбера някой хора.Ако ви се играят игри,по-добре си вземете PS-3 като излезе.Поне игрите там са яки.
Aми то по тая логика дай да чакаме 1год без да играем за пс3 или за друго то винаги ще има по-добро и по-ново,а който разполага с парите и възможността за най-добро не виждам какъв е проблема:)Примера ти ми звучи като нещо от сорта"Да дадеш толкова пари за феррари,ако ти се кара бързо я си вземи един мотор 250сс"
Авторски права на vBulletin