Виж пълна версия : Какво мислите за това ...
По време на работа ми се появява това съобщение :
http://free.techno-link.com/Mod/p1.JPG
Какво означава ?
Аз си имам нещо на ум :idea: , но моля споделете мнение .
:bow:
The Penalty
29.11.02 г., 20:07
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q148863
http://www.rm.com/docs/primary/00/1183.asp
Означава, че в локалната мрежа компютърът с посочения MAC адрес е със същия IP адрес като твоя. Ако не си си менил IP адреса, то тогава някой си го е променил и си е сложил твоя. Защо е станало така е следващият въпрос на който трябва да си отговориш...
Edit: Опа... ти не беше ли с кабелен интернет? Помниш ли какво ти говорих преди време? Май ти си станал жертва... :ghi:
Originally posted by QWERTY
Означава, че в локалната мрежа компютърът с посочения MAC адрес е със същия IP адрес като твоя. Ако не си си менил IP адреса, то тогава някой си го е променил и си е сложил твоя. Защо е станало така е следващият въпрос на който трябва да си отговориш...
Edit: Опа... ти не беше ли с кабелен интернет? Помниш ли какво ти говорих преди време? Май ти си станал жертва... :ghi:
Абсолютно същото си мислих и аз ! :D
Просто е въпрос на време да открия собственика на МАС адреса и да му покажя как точно се прави :ind: . Поне да беше ме изчакал да изляза :ghi:
Абе аз ти казах, че при кабеларките ще е весело... Ако ми изпадне отнекъде един кабелен модем, да видиш ти кво значи тормоз... Такъв BFDoS ще им спретна, че свят ще им се извие...
Грубо , грубо ...
докато не се научим като белите хора и ние да си плащаме това , което получаваме все ще има тарикати за жалост ...
Това е доста грубичко,от ISP-to могат ли да направят нещо
Могат, но явно не знаят какво.:devil:
Ba4o Kiro
01.12.02 г., 16:15
Интересно ми е защо ISP-то не избегне този проблем чрез проверяване на портребителя чрез IP+MAC адрес??!!!!
Така ще е доста по-трудничко за "хакера". Не че няма "ютилки" за смяна на MAC адреси де (поне за LAN карти сис сигурност има, за кабелни модеми сигурно пак е така).
Originally posted by Ba4o Kiro
Интересно ми е защо ISP-то не избегне този проблем чрез проверяване на портребителя чрез IP+MAC адрес??!!!!
Така ще е доста по-трудничко за "хакера". Не че няма "ютилки" за смяна на MAC адреси де (поне за LAN карти сис сигурност има, за кабелни модеми сигурно пак е така).
Aми точно така се проверява !IP+МАС-а на ЛАН адаптера .Дори то по МАС-а назначава автоматично ИП-то DHCP сървъра ... Но проблема си го има ...
на мен ми се види по-добре ако се чеква МАК-а на самия кабелен модем и ИП съответно ... пък и лан мак-а...
Аз съм се отказал да се разправям с моите интернет доставчици . Просто каквото и да им кажя от едното ухо влиза , а от другото излиза . Защитата на мрежята която ползват е частично добра , тоест може да се крадете само с локалните абонати . Както каза QWERTY : "Могат, но явно не знаят какво" , а дори и да им кажеш какво не те слушат . Затова всеки си решава проблемите самичък :D .
Originally posted by Rust
Aми точно така се проверява !IP+МАС-а на ЛАН адаптера .Дори то по МАС-а назначава автоматично ИП-то DHCP сървъра ... Но проблема си го има ...
на мен ми се види по-добре ако се чеква МАК-а на самия кабелен модем и ИП съответно ... пък и лан мак-а...
Вариянтът IP+MAC е най използван и най лесно се разбива ;) :p :D
Originally posted by IPOC
Вариянтът IP+MAC е най използван и най лесно се разбива ;) :p :D
Затова прочети пак ... аз говоря за МАК не на ЛАН картата , а на модема ! той поне не знам как може да се смени (сигурно може , но по-трудно).
G-Point
01.12.02 г., 22:27
IPOC ти на диджиком ли си? Тия оправиха ли си връзката или все още са така зле както и преди 5-6 месеца?
Originally posted by G-Point
IPOC ти на диджиком ли си? Тия оправиха ли си връзката или все още са така зле както и преди 5-6 месеца?
Не съм !
Питай Павлин - той ползва тяхния нет . И колкото пъти отида винаги има нет ;) :D Май са се оправили . Той трябва да черпи :beer: :good: :drunk:
Мисля, че точно тука е мястото и аз да сподаеля болката си. Направо не мога да спя заради това. Продавам интернет по LAN и още на втората седмица се появи подобен проблем. Добре че потребителите ми са малко все още и успях да го реша чрез размахване на ножицата. Плаша се обаче какво ще стане по нататък. :mad:
Дайте съвет как да си предпазя юзърите от кражби на трафик докато е време. Или поне как да залавям крадците.
Originally posted by chiche
Мисля, че точно тука е мястото и аз да сподаеля болката си. Направо не мога да спя заради това. Продавам интернет по LAN и още на втората седмица се появи подобен проблем. Добре че потребителите ми са малко все още и успях да го реша чрез размахване на ножицата. Плаша се обаче какво ще стане по нататък. :mad:
Дайте съвет как да си предпазя юзърите от кражби на трафик докато е време. Или поне как да залавям крадците.
Aми помниш на кой компютър кое ИП даваш и после някой като се оплаче сканираш кой компютър ползва чуждо ИП , хващаш тежък предмет и ...
Само да не почнат да се изхитряват да си сменят и имената на компютрите , че тогава ще е малко по-зор да се разбере ... макар че пак ще стане с малко търпение ... :D
viesman
02.12.02 г., 18:17
кой ти е ISP?
Burgaslan???
bUn@cs?!
Aми помниш на кой компютър кое ИП даваш и после някой като се оплаче сканираш кой компютър ползва чуждо ИП , хващаш тежък предмет и ...
Само да не почнат да се изхитряват да си сменят и имената на компютрите , че тогава ще е малко по-зор да се разбере ... макар че пак ще стане с малко търпение ... :D
Да лесно ще го хвана ако съм в офиса ама като ме няма....
Мислех да направя един фалшив акаунт който ще е най- апетитен за кражби защото на него няма да има пц. Обаче ми трябва програмка която да сканира през определен интервал и да пише репорти.
за имената не се притеснявам особено защото им имам мак адресите. Ако някой си смени мак адреса и той не е акаунтван няма да има достъп. Пробвал съм го. Ако си смени обаче само ИП то и самия той има акаунт придобива интернет моменталически. Това също съм го пробвал. Понеже не съм много на ТИ с линукса ще търся някой да ме светне
chiche - има доста инфо как точно да си изградиш защита точно за крадене на трафик , но в момента не ми се занимава да търся .Надявам се да ползваш ARP Functionality . Нека QWERTY ако знае нещо лесничко да ти го кажя . Аз ще те посъветвам да почетеш из нета . Има много статии които може да ти са полезни . Можеш да почнеш от http://neworder.box.sk/ . Сайта е определено добър , а и има хубав форум .
Originally posted by viesman
кой ти е ISP?
Burgaslan???
bUn@cs?!
bUn@cs - "най големите" в бранша :p . Защо питаш ? Аз се справям и нямам неприятности от лапенца правящи първите си качки :D
Ba4o Kiro
03.12.02 г., 11:26
Най-добрият вариант (за сега). На дадения MAC адрес се "назначава" СТАТИЧЕН IP АДРЕС. Тоест, няма DHCP сървър... Има само СЪРВЪР ;).
Така за да те "крадат" трябва да ти разберат:
- IP адреса (не особено трудно)
- MAC адреса (малко по-трудно от първото)
Да си сменят MAC адреса на LAN-картата със твоя MAC адрес. В последствие да си сложат твоето IP.
В този случай (дублиране на MAC+IP адрес) сървъра на ISP-то трябва да се настрой да ЗАБРАНЯВА достъп от този MAC+IP и да прати съобщение на админа. Който да предприеме съответните мерки...
The Penalty
03.12.02 г., 11:53
Извинявам се за балъшкия въпрос, но толкова ли е трудно да се сложи някаква юзер+пасс оторизация??? Нещо не ми се вярва...
Sashooo
03.12.02 г., 12:33
Най-добрият вариант (за сега). На дадения MAC адрес се "назначава" СТАТИЧЕН IP АДРЕС. Тоест, няма DHCP сървър... Има само СЪРВЪР ;).
Да си сменят MAC адреса на LAN-картата със твоя MAC адрес. В последствие да си сложат твоето IP.
В този случай (дублиране на MAC+IP адрес) сървъра на ISP-то трябва да се настрой да ЗАБРАНЯВА достъп от този MAC+IP и да прати съобщение на админа. Който да предприеме съответните мерки...
Абе никак не е "малко по-трудно" да разбереш на другите в мрежата МАС адресите, за IP пък да не говорим, сменянето на MAC адреса на LAN-картата още по-малко. За целта си сваляш примерно Advanced IP Scanner (FREWARE)ot www.radmin.com и си готов. Админа като забрани MAC+IP адрес какво ще се постигне-нарушителя сканира друг юзер и готово, а и първата жертва нали ще получи ново IP (плаща си човека), а и Админа какво ще предприеме-PLS светни ме по въпроса.
P.S. Аз от няколко дни имам LAN и той е точно такъв-без DHCP(със статични IP-та).
Забравих да кажа че като си смениш и hostname и името на workgroup-a с това на жертвата бая трудно ще се разбере че не е той на пръв поглед.
Oсобено като сте в една мрежа (което е логично щом ползвате нет от един провайдър) вземането на мак е не по-трудно от ИП ... идеята е наистина при дублиране да се праща веднага лог на админа , който да размаха брадвата :ind:
С парола и нейм си е най-добре (пък и пак не пречи да се чекват маковете) ама защо не го правят ... може и да си има причина .
Най-чистия вариант е PPPoE или VPN, обаче при потребителя трябва да има съответния клиентски софтуер, което е неудобно.
Sashooo
03.12.02 г., 12:48
Originally posted by The Penalty
Извинявам се за балъшкия въпрос, но толкова ли е трудно да се сложи някаква юзер+пасс оторизация??? Нещо не ми се вярва...
Може даже със смарт карта, сертификат и прочее ама явно доста ще се оскъпи всичко.
Сигурността на данните е скъпо нещо... Защото като изчезнат става още по-скъпо...
Paladin
03.12.02 г., 12:59
Най-чистия вариант е PPPoE или VPN, обаче при потребителя трябва да има съответния клиентски софтуер, което е неудобно.
XP-то си поддържа PPPoE без допълнителен софтуер, но май само то от Уиндоусите! :)
The Penalty
03.12.02 г., 14:33
Originally posted by Sashooo
Може даже със смарт карта, сертификат и прочее ама явно доста ще се оскъпи всичко.
Въпросът беше реторичен :jump: :smoke:
А има ли начин потребителят да разбере дали някой му ползва линията. Тоест, ако не е на трафик а на неограничен достъп? Малко глупав въпрос предполагам де ама да питам. Може ли и двамата да са на едно IP?
Sashooo
04.12.02 г., 06:19
2 компа с едно и също IP- няма да стане, ще даде конфликт - виж 1-ия пост по темата.
Ba4o Kiro
04.12.02 г., 22:34
Originally posted by Sashooo
Абе никак не е "малко по-трудно" да разбереш на другите в мрежата МАС адресите, за IP пък да не говорим, сменянето на MAC адреса на LAN-картата още по-малко. За целта си сваляш примерно Advanced IP Scanner (FREWARE)ot www.radmin.com и си готов. Админа като забрани MAC+IP адрес какво ще се постигне-нарушителя сканира друг юзер и готово, а и първата жертва нали ще получи ново IP (плаща си човека), а и Админа какво ще предприеме-PLS светни ме по въпроса.
P.S. Аз от няколко дни имам LAN и той е точно такъв-без DHCP(със статични IP-та).
Забравих да кажа че като си смениш и hostname и името на workgroup-a с това на жертвата бая трудно ще се разбере че не е той на пръв поглед.
Кой каза че е невъзможно?! Казах че е малко по-трудно от това да ти гепят само IP-то и да си го сменят. Ако "хакера" е някое пъпчиво "ламе" до там ще му стигне силата (ти пък взе да ги учиш и просвещаваш как да "мърсуват", не те е срам :o :mad: ). Ако ли пък е решил някой разбирач да те "цака"... Ами тогава само господ или VPN те спасява :D. Не че VPN-а е 1000% сигурен но май е най-добре...
За смяната на hostname и workgroup-ата и "прихващането" на пакостника... Ами това е без значение, когато сървъра засече две еднаки IP-та/MAC-адреси без значение от кой workgroup са направо "клъцва" връзката за съответното IP до второ нареждане...
Колкото до проследяването - не е чак толкова трудно да го хванат "хакера", все пак ще е юзър на конкретната мрежа. Отнема доста време и нерви но става. Има си начини за проследяване особено в такъв ограничен кръг потребители (локална мрежа).
Сега се сещам за един начин да не се получават такива ситуации:
"Компота" ти трябва да е включен нон стоп за да не може никой да се "намести" на твоето IP.
Другият вариант - $20 за някакво PC (P100, RAM, FDD, VGA, 2xLAN, CASE+PSU при повече желание може и HDD даже ;) ) което се прави на рутер и работи пак нон стоп...
Други идеи не ми идват в момента.
Ba4o Kiro
04.12.02 г., 22:48
Sashooo
Мммммм тая програмка (на www.radmin.com) е много ценна ;)... 10q very much!!!
Кой каза че е невъзможно?! Казах че е малко по-трудно от това да ти гепят само IP-то и да си го сменят.
nbtstat -a ипадрес/хост
ще ти върне - worgroup, hostname, ip address , mac address
не знам може ли по лесно от това :rolleyes:
Ba4o Kiro
05.12.02 г., 18:44
Originally posted by lini
nbtstat -a ипадрес/хост
ще ти върне - worgroup, hostname, ip address , mac address
не знам може ли по лесно от това :rolleyes:
Като е толкова лесно защо не се хванеш да "хакнеш" на някой акаунта?!!! Айде стига сте приказвали глупости (как да се направи пакост), а дайте съвет как да се предпазиме от такава ситуация?!
И аз знам как да го направя и съм го правил (за идеята), но тъй като не съм на трафик нямаше смисъл, но честно казано не съм привърженик.
Mac адреса може да се разбере , ако сте в една мрежя с компютъра , на който МАС искаш да вземеш и протича пинг по между ви . А ако интернет досавчика записва ИП и МАС тогава може да си "скриеш" компютъра и да не ти разберът МАС адреса , тези които искат да го имат .
Тези скенери са пълна боза . Изпълняват вид повърхностен скан , който може да служи само за ориентазия .
<bul> ami ako dostaw`ika ne move da ti osiguri </bul> PPPoE <bul>ili</bul> IPSec <bul> edwa li ima na`in za 100% predpazwane ot towa</bul>
Sashooo
05.12.02 г., 22:47
Като е толкова лесно защо не се хванеш да "хакнеш" на някой акаунта?!!! Айде стига сте приказвали глупости (как да се направи пакост), а дайте съвет как да се предпазиме от такава ситуация?!
И аз знам как да го направя и съм го правил (за идеята), но тъй като не съм на трафик нямаше смисъл, но честно казано не съм привърженик.
Абе тук не става въпрос да се пакости просто исках да подчертая, при конкретните условия може да се направи, въпреки че в нашата мрежа няма смисъл, защото май всички освен съседа са на най-евтината тарифа-съответно най-малка скорост(а не сме на трафик). Та няма смисъл да ползваш чуждо IP защото скороста няма да ти се увеличи, а съседа често ходи в командировки извън София и ми е разрешил да му ползвам акаунта като го няма. ( а в случая и ISP-то нищо не губи-човека си е платил)
А това дето Ba4o Kiro казва:
Ако "хакера" е някое пъпчиво "ламе" до там ще му стигне силата (ти пък взе да ги учиш и просвещаваш как да "мърсуват", не те е срам :)
Мога да коментирам така:
Аз едва ли мога да науча някой на нещо свързано с LAN (имам достъп до LAN от една седмица само, а преди това до LAN не съм се докосвал)
Обаче мисля че всеки средно тъп user като мене (да не е супер тъп де), като се поразрови всичко сам ще си научи
:cool:
А това за едно евтино PC работещо като рутер, firewall, caching name server и прочее е добра идея.(и да е винаги включено де)
Sashooo
05.12.02 г., 23:34
Sashooo
Мммммм тая програмка (на www.radmin.com) е много ценна ;)... 10q very much!!!
Радвам се, че ти е харесала:cool:
Metanoia
07.12.02 г., 03:52
Да използвам старата тема да видим дали някой не знае повече - един приятел е на кабелен нет и от днес не може да се свързва през telnet. Http работи и ftp май, но IRC например не иска. Не connectva и Java Aplet-и, i MUD или MUSH клиенти, не става и при command prompt да се зададе telnet <server>:port Проклет да съм ако знам какво е това! Някой с информация?!?! :o
Кой е доставчика? Обадихте ли се на "поддръжка"? Така става, защото портовете, на които работят съответните програми са забранени. Това най-вероятно е направено от доставчика (защо->съпорта). Може да са искали да спрат нещо, но не са знаели как и са рязали наред. Ако приятелят ти има някакъв файърлоу, възможно е, сам да си е отрязал портовете - да пробва да го махне (и без това нищо не пази).
Metanoia
07.12.02 г., 11:47
Кой е доставчика? Обадихте ли се на "поддръжка"? Така става, защото портовете, на които работят съответните програми са забранени. Това най-вероятно е направено от доставчика (защо->съпорта). Може да са искали да спрат нещо, но не са знаели как и са рязали наред. Ако приятелят ти има някакъв файърлоу, възможно е, сам да си е отрязал портовете - да пробва да го махне (и без това нищо не пази).
Да, обадихме се на доставчика. И те нищо не знаят по въпроса. Или не им се занимава! :(
Иначе това за забранените от доставчика портове е възможно, но след като казват, че нищо не знаят...
Не го знам какъв firewall ползва, но едва ли толкова не може да се оправи със него - все пак той не е компютърен дебил.
А що се отнася до firewall-ите - помагат срещи разни леймърчета в IRC дето се правят на хакери ... понякога. Така и не разбрах обаче как го правят този номер с Temporary K Line, с който те ban-ва сървъра, но... може да се намери някой да ме светне поне как да се пазя от такова нещо, че в клуба бяха сложили на едното РС на единия сървър (т.е. на всички, ама само това ползваше този сървър).
Ама виж сега, забраната на портовете е или на компютъра на твоя приятел или на рутера на доставчика, друг вариант няма. Освен ако нещо не си разбрал правилно. :ghi:
Това за банването - я го обясни по-надълго, че не можах да да зацепа.:fly:
Metanoia
07.12.02 г., 12:22
Ама виж сега, забраната на портовете е или на компютъра на твоя приятел или на рутера на доставчика, друг вариант няма. Освен ако нещо не си разбрал правилно. :ghi:
Това за банването - я го обясни по-надълго, че не можах да да зацепа.:fly:
Ами малко вероятно е да не съм го разбрал правилно, защото аз му пратих бъдещия си пост, той го редактира и ми го върна... Само го преписах на кирилица.
А тоза за K-Line - ами стоиш си в IRC и изведнъж - disconnect! Опитваш се да се свържеш и изведнъж виждаш нещо от рода на
Unabled to connect to IRC Server
- *** flood (ако не се лъжа) - Temporary K-Line detected
нещо от сорта излизаха съобщенията.
Originally posted by Metanoia
Ами малко вероятно е да не съм го разбрал правилно, защото аз му пратих бъдещия си пост, той го редактира и ми го върна... Само го преписах на кирилица.
А тоза за K-Line - ами стоиш си в IRC и изведнъж - disconnect! Опитваш се да се свържеш и изведнъж виждаш нещо от рода на
Unabled to connect to IRC Server
- *** flood (ако не се лъжа) - Temporary K-Line detected
нещо от сорта излизаха съобщенията.
Не съм срещал подобно съобщение. Ако искаш запиши условията и точните съобщения, ще се опитам да ти помогна.
тоя темп К-лайн се получава защото ИРЦ клиента сам се флудва. Ако има някакъв лаг-метър или друго такова чудо дето праща на сървъра пакети през определен период. Когато интернета се позабави, пакетите се натрупват и сървъра си мисли, че ще флудиш някого. Виж дали няма нещо такова на ирц клиентите включено.
Metanoia
09.12.02 г., 18:54
Originally posted by lini
тоя темп К-лайн се получава защото ИРЦ клиента сам се флудва. Ако има някакъв лаг-метър или друго такова чудо дето праща на сървъра пакети през определен период. Когато интернета се позабави, пакетите се натрупват и сървъра си мисли, че ще флудиш някого. Виж дали няма нещо такова на ирц клиентите включено.
lini,
я издай на mIRC къде в настройките има нещо такова?
ммм съжалявам не мога да помогна :( , мирц не съм отварял от години вече. Просто имах подобен проблем и това беше причината.
Loshia_NIKJAM
11.12.02 г., 01:49
Originally posted by Metanoia
lini,
я издай на mIRC къде в настройките има нещо такова?
Най-добре ако е това проблема една чиста инсталация но мИРК-ата, ама да не сложиш някоя чудесия като Мафия скрепт или нещо подобно. Слагаш най обикновенната оригинална версия.
А то си е цяла наука(аз не я знам) как се променя скрипта на мИРКА има големи глзотиики, но пък си има и цели готови програми.
Metanoia
13.12.02 г., 13:18
Originally posted by Loshia_NIKJAM
Най-добре ако е това проблема една чиста инсталация но мИРК-ата, ама да не сложиш някоя чудесия като Мафия скрепт или нещо подобно. Слагаш най обикновенната оригинална версия.
А то си е цяла наука(аз не я знам) как се променя скрипта на мИРКА има големи глзотиики, но пък си има и цели готови програми.
Скриптове не употребявам, защото им нямам доверие (е, сега един приятел чат-маниак си прави и ако ми хареса може да го сложа). Не е проблема в това! Абсолютно чиста mIRC пак го прави това! Да не говорим, че в клуба е на Linux чиста mIRC и пак става същото.
А към кой сървър се връзваш?
този к-лине се полу4ава то4но от флууууууд но не виждам при4ина да се появява периоди4но. все пак бана е за 60 мин и се полу4ава ако се опита6 да паст-не6 не6то в ирс или пък ако се опитваш да флооди6 някои през един и същи сървър. ина4е на мирк настройките са в оптионс->ирц->флууд trigger flood after 200 bytes би трябвало да свърши работа
Metanoia
15.12.02 г., 10:12
За да бъда по-ясен и конкретен ще кажа, че аз с детски номера в IRC не се занимавам, следователно няма как да е от мое действие. Нито пък ми се е случвало като съм Paste-вал нещо. Просто изведнъж ми даде Disconnect и това е. Сървъра до колкото си спомням беше irc.omega.bg
Това за flood protection го знам и ще видя дали ще стане, но това не ми се случва през 10 дена така че... няма как да проверя. ;)
П.П. Открих начин да си хакваш на воля без да е незаконно. Правиш си Virtual PC с VM Ware или нещо такова се казваше програмата, като при нея между двете връзката се осъществява през локална мрежа. Конфигурираш си и двете машини и пробваш да пробиеш системата за сигурност на другата. :ghi:
Пробвай на някой друг сървър от същата IRC мрежа.
За другото - да не стане като във вица "- Абе верно ли си хакнал некъв сървър за 5 минути!!???! - Да! - И к'во? - Ми кво... оказа се че бил моя."
Metanoia
15.12.02 г., 20:26
Пробвай на някой друг сървър от същата IRC мрежа.
Понякога със смяна на сървъра те връзва, но като бях от къщи се наложи да си сменя доставчика :)
За другото - да не стане като във вица "- Абе верно ли си хакнал некъв сървър за 5 минути!!???! - Да! - И к'во? - Ми кво... оказа се че бил моя."
А за другото - ми то това е идеята. Ако сам мога да си го хакна значи със сигурност ще може и някой друг. В общи линии се уча да бъда и от двете страни едновременно. :p
Въобще не трябва, да се залита в як контрол на адресите... вижте как?!!
chiche, моите саболезнования !
Подобни проблеми някога съм имал и аз, но си ги реших, като си написах малка програмка..
Представи си следното:
Правиш програмка, която се връчва на всеки нов абонат.Тя работи винаги, когато абоната иска да има интернет. Дори абоната да е зад рутер, с каквито и да са настройки, програмката работи, като сървър на машината му и поддържа връзка с теб (ISP). Програмката работи по най-дървения начин - събира списък с серийните номера на хардуера в машината на клиента.
Примерно:
Списъка съдържа номерата на HDD, CPU, и т.н. От меню при теб (твоя интерфейс за управление) може да си избереш, колко от номерата може да се променят преди да бъдеш известен. Така 'крадеца' дори да дублира IP и MAC адресите, не може да знае номерата на хардуерните устройства на потърпевшия.
Ако някой клиент си направи промени по хардуера, ще ти се обади и ти форсирано ще кажеш на сървърчето да пресканира хардуера.
'Врагът' няма шанс. 'Врагът' е изловен ! Следваща стъпка е санкцията... тя може да бъде различни нива на тежест, но любимата ми е:
В крайна сметка намирам на кой порт е закачен 'врагът'. Правя си една приставка ТНТМ за включване към плъг RJ45. Изключвам кабела на 'врагът' от порта му и го включвам в приставката за 220V. Така 'врагът' е изпепелен за известен период :)
Споко , не съм толкова кръвожаден..
Но използването на предложеното софтуерче е добро решение, защото е без значение кой с какъв IP и MAC адрес е ...
Хващай се на работа и стъкми програмката , пък ще видиш резултата !!! Дадох ти само насока... ако човек се развихри, такова чудо може да се напише на тая тема, че става страшно....
Обичам Delphi, дори повече от КАКИТЕ !
(тука излъгах)
/off
извинявай, но как точно изрови тема отпреди 4 (!) години
/off
Авторски права на vBulletin