PDA

Виж пълна версия : Проблем с изключването на компютъра под ХР

lubb
29.11.02 г., 01:11
Значи с уиндоус ХР сървис пак 1 съм.Прочетох в този форум, че като е включен ACPI нещо не е много хубаво за NТ-базираните системи.И така преинсталирах уиндоус с изключен от биоса ACPI, сега вече в дивайс мениджъра си излиза нормал писи-спокоен съм (макар и да не знам за какво се изключва аспи-то-ако някой ми обясни ще съм благодарен).Обаче при изключване на компютъра уидоус си показва екрана ит'с нау сейф то търн .... , аз натискам пауър бутона на кутията и не ще да се издключи пущината.Под уин 98 не е така-също съм махнал аспи-то, но при натискане на бутона токът изгасва.Можля Ви да ме светнете дали проблема е до настройки или пък ми е от захранването-коуджен 250 вата, защото ми омръзна да вадя кабела на захранването при всяко спиране на компа.
Благодаря предварително.

пост скрипктум: проблема го има, независимо дали в биоса съм включил или не аспи-то.

King Nothing
29.11.02 г., 01:42
Задържаш бутона 4 секунди ;)

lubb
29.11.02 г., 01:53
Originally posted by King Nothing
Задържаш бутона 4 секунди ;)

Баф маа му! Къв бил чалъмът, майна !:D
Мерси много King Nothing!
Трябва да те черпя.
Ако ми обясниш накратко и защо аспи се изключва наистина ще си Крал!
:good:

Георги
29.11.02 г., 13:18
Би ли ми казал кой е този хубавец дето е написал, че e добре да се изключва ACPI?!?!?!?!?

Neotrace
29.11.02 г., 13:51
Originally posted by Creep
Би ли ми казал кой е този хубавец дето е написал, че e добре да се изключва ACPI?!?!?!?!?

ХАХАХА....и аз искам да знам:)

King Nothing
29.11.02 г., 17:33
Всъщност на по-гърбавите дъна наистина ACPI-то създава проблеми. Явно човека го е изключил профилактично :)

Rust
29.11.02 г., 23:42
И кои са тея дъна дето правят мизерии ? Аз кухи дъна , хубави дъна квито и да са все съм нямал проблеми с ACPI (Advanced Configuration And Power Interface) ... не съм и чувал дори за това ,че е по-добре без него ... все пак не живеем отдавна във времето на AT захранванията/дъната ...
Това ,че не се гаси компа след натискане на копчето по принцип можеш да провериш в биос-а що е така ... на някои дъна си има какво да става при натискане ... по default се гаси след 4 сек задържане , може и веднага да се направи (не съм пробвал де , само съм го виждал като опция)...

King Nothing
30.11.02 г., 00:35
Originally posted by Rust
И кои са тея дъна дето правят мизерии ? Аз кухи дъна , хубави дъна квито и да са все съм нямал проблеми с ACPI (Advanced Configuration And Power Interface) ... не съм и чувал дори за това ,че е по-добре без него ... все пак не живеем отдавна във времето на AT захранванията/дъната ...
Това ,че не се гаси компа след натискане на копчето по принцип можеш да провериш в биос-а що е така ... на някои дъна си има какво да става при натискане ... по default се гаси след 4 сек задържане , може и веднага да се направи (не съм пробвал де , само съм го виждал като опция)...
Ъъ.. тоя пост трябваше ли да носи някаква мисъл със себе си!?
Както и да е, явно не си попадал на някои от първите дъна да кажем с KT133 и с колко дъна си работил!? Питам не за друго, ами щото го даваш много компетентно.
А да - някъде в горната част на тоя сайт има бутон [search] - все някога трябва да разбереш какво става като кликнеш на него ;)
Айде със здраже и успех с дъната :p

(тука някой модератор трябва да постне нещо след мене :rolleyes:)

lubb
30.11.02 г., 01:12
Както и да е, явно не си попадал на някои от първите дъна да кажем с KT133 и с колко дъна си работил!? Питам не за друго, ами щото го даваш много компетентно.
А да - някъде в горната част на тоя сайт има бутон [search] - все някога трябва да разбереш какво става като кликнеш на него ;)

Ами наистина превантивно съм го махнал аспи-то.Точно бутона сърч дава резултати, от които 99% тредовете са за оплакване от аспи.Май само Тони е писал за него, ама тва за друго става въпрос.Ако съм запазил страничката, на която го пишеше ще постна името на човека.

lubb
30.11.02 г., 01:30

Ето го.Прилагам атачмънт за потвърждение.

Rust
02.12.02 г., 00:47

Ами бройката на дъната, с които съм работил отдавна съм я изгубил . Относно КТ133 ... ми исвен че съм работил съм и имал такова (ASUS A7V).... макар не след дълго да го смених с КТ133А ...
опитах се да помогна , а ти щом нямаш какво да кажеш по темата по-добре не се заяждай , единственото което можеш да постигнеш (положително) е да натрупаш един пост повече , като гледам това ти е била целта , щото нищо не си казал ...

alexz
02.12.02 г., 03:57
оффтопик... :)
и аз така, стремя се към 300 поста... :) това маи ми е 299?!? аха!

та по темата, на мене защо не ми прави никакви проблеми с АСПИ-то?!? а?!? :)

King Nothing
02.12.02 г., 11:33
Ами то ако на всеки му работеше всичко както трябва тоя форум щеше ли да е на тема компютри?! Много сте интересни?! Помислете върху това! Аз също мога да кажа "ACPI-то ми работи без грешка!", но дали с това ще помогна на някой, а !?

fon_tomov
04.12.02 г., 17:21
Ako iskash da ti se gasi PC-to sled kato si izbral SHUT DOWN idi vav Control Panel vav POWER OPTIONS sekciata i si VKLIUCHI opciata APM (Advanced Power Menagement)!
Taka ste postignesh zelania rezultat.

Portnoy
12.12.02 г., 13:55
Значи аз я постнах тази тема - "Windows XP ненормални неща" и мога да кажа, че проблемът нямаше нищо обшо с ACPI и в момента XP-то ми пак е с ACPI. Процесорът ми все още работи с 10% по-бавно, но си нямам и идея къде е прич
ината. Като цяло премахването на ACPI води до повече негативни, отколкото позитивни последици (дори за мен да се изключвам компа от копчето е супер досадно).