Виж пълна версия : МОД-Гавра на ЦПУ ХР
Raveraa
17.02.05 г., 14:33
незнам дали точно в тази тема му е мастото но просто не намерих по-добро :)
та ето малко гавра със ЦПУ Дуронче :) държа да отбележа че още си бачка :)
ПС: може да послужи за отключване на мостчета при АМД ХР ЦПУс :)
ако някои иска Hi-Res jpgs да даде майл :)
Постваите коментари :)
Raveraa
19.02.05 г., 03:05
аиде едно упче и някои да пише все пак дали се е наел да си отклучва мостчета на новата опаковка на АМД ХР :)
ASUSfen
19.02.05 г., 04:07
аз съм отключвал на дурон 800,дурон 1000, тъндърбърд 1400 и паломино 2000+ , ама не и на тия :)
OCFreeze
19.02.05 г., 16:06
аиде едно упче и някои да пише все пак дали се е наел да си отклучва мостчета на новата опаковка на АМД ХР :)
Батка с какво си го търкал и защо L9 ,или пък си искал L2 за кеша ,но няма значение. ;)
Яко е ,ама хората не ти разбират май снимките. Ако съдя по отражението на
3-та и 4-та снимка , много ясно се виждат пътечките и прерязаните им мостчета. Аз съм с отключен множител, но има хора притежатели на CPU's с новата опаковка ,на който ми се ще да "станат" отключени. Дали след като си ги "тръкнал" толкова може да ги минеш с молив ,както твърдяха за "Mobile mod-a" едни хора. Само ,че L3 ми е по-интересно как е гледката ??? ;)
e ако беше сложил малко проводяща паста в тия ямички щеше да стане същия номер и нямаше нужда да търкаш и разваляш цпу-то
OCFreeze
19.02.05 г., 16:28
e ако беше сложил малко проводяща паста в тия ямички щеше да стане същия номер и нямаше нужда да търкаш и разваляш цпу-то
Кофти БГ черта ,тц ,тц ,тЦЦ. Дайте нищо да не правим тогава ,а??? Какво му е развалил ня цпу-то ,устойчивостта му на вода/влажност или пр. ??? Или и преди това пак можеше да свърши при ... все едно.
В кои ямички - уточнявай. В тези дето свършва CPU-то поради наличието на медни жички в "тях" /ямите/ и с проводяща паста става весело :cussing: :brick: или некви други??? :cool:
ASUSfen
19.02.05 г., 16:41
ако напълниш прорезите с паста верно ще стане много весело :)
щото долу има мед и ще стане късичко :badevil:
ами явно толкова и разбирате младежи това беше при старото пакетиране при новите няма нищо и си се отключват без проблеми
и мобилни съм модвал така и напрежение и л2 кеш също. става за 5 мин и бачка без проблем за това първо четете малко повечко и после пишете кое е ВЕСЕЛО и кое НЕ.
а за българската черта явно имаш проблеми с България така ли ;) :D
OCFreeze
20.02.05 г., 00:11
ами явно толкова и разбирате младежи това беше при старото пакетиране при новите няма нищо и си се отключват без проблеми
и мобилни съм модвал така и напрежение и л2 кеш също. става за 5 мин и бачка без проблем за това първо четете малко повечко и после пишете кое е ВЕСЕЛО и кое НЕ.
а за българската черта явно имаш проблеми с България така ли ;) :D
Кое по-точно става Mobile или Unlocked ,че има хора дето ще кажат пък за твойта паста, що не го направиш и с молив - Mobile. Ако си най-големия "ключар" дай снимки ,за да се убедим ,че модовете са :
1. Станали !!!
2. Били в/у CPU-та с новото пакетиране.
3. Били в/у какви по PR професори /напр. 2200+.../
Щото не искам/е доста хора да си изгорят професорите само от "приказки" без доводи. ;)
Проблеми с БГ ,кой няма ?!? :rolleyes:
EDIT:Ще се радвам да си прав.Ама недей да си съчиняваш, че таз медна пластина в "ямичката" така ще окъси с едно от двете пинчета /независимо кое/ ,че ще има да духаш после "там" :)
значи сериозно вече
както виждате вече съм с амд64 и няма как да ви пусна картинки.
иначе аз съм започнал с отключването на първия ми дурон 700мхз там ставаше само с моливче но в моя случаи го направих с паста това сполетя и един друг дурон на мой колега. след това амд решиха да си правят лазерни ямички та да ни затруднят максимално верно беше трудно но не невъзможно тогава отключих първия си атхлонХР 1600+ паломино ядро там наистина слагах лепило да запълня отворите после лепих тиксо и с проводяща паста правих пътечки доста време ми отне да се усъвършенствам но се справих от играчката с това паломино разбрах че митовете за късото което може да стане са малко преувеличени и че единствения проблем които се получава е всъщност дане се отключи процесора ли да се отключи но аястично с някои множители да работи с други не. както и да е общо четири паломинота съм отключвал и досега все си бачкат.
после си купих атлонХР 1800+ но беше DUTC и не се клокваше чак толкова много та него моднах до мобилен и си сменях множителя през виндоуса щото бях със сис чипсет при него успях и да модна захранващото напрежение като при него използвах същата методика както при паломиното. после си купих прословутия DLTC 1800+ kato тои беше с новото пакртиране това което е на снимката или казано друго яче дето му се виждат пистите и е малко "прозрачен" той си беше отключен но веднъж четох на едно място че ги отключвали тях направо като капнат проводяща паста в лазерните отвори не повярвах но после и в този форум видях едно момче пак русенче беше което беше правило този номер и нямаше никакви проблеми та и аз се хванах и за 5 мин имах вече мобилен процесор и можех да си сменям, множителя от виндоуса без проблем.
после си купих дфи инфинити. тя пък имаше проблеми с процесори с волтаж 1.5 за това моднах волтажа пак за 5 мин до 1.65в без никакви проблеми дори cpuz го разпознаваше като 1.65в процесор. от тук нататък съм моднал на едно приятелче софиянче едно "дуронче" до атлонче като му отключихме кеша пак с проводяща паста за 5 мин. после моднах един супер заключен атлон от новите до мобилен за да може поне от виндоуса даму се смяня множителя пак без проблеми стана отново за 5 мин :D модвах ме му и волтажи и каквото се сетите друго но верно неможах ме да го отключим но един друг се отключи без проблем та да не пиша още че стана много дълъг поста
та извода е смело напред не се притесняваите няма да ви гръмне процесора а напротив става мног бързо и лесно
и дори да имате супер заключени атлони пак можете да си сменяте множителя под виндоус стига да имате сис или виа чипсети правил съм го работи :) :D :)
ми това е ако не ми вярвате то си е ваш избора всеки си решава
chris73
20.02.05 г., 04:18
И каква е тази проводяща паста и от къде може да се купи?
ASUSfen
20.02.05 г., 06:48
а ако имаме НФ2 чипсети ?
а торобред знаеш ли как става мобилен или да се отключва по друг начин, че аз само за паломино и бартон намерих :(
за това (http://store2.data.bg/asusfen/DSC00262.JPG) става въпрос
OCFreeze
20.02.05 г., 11:37
значи сериозно вече
както виждате вече съм с амд64 и няма как да ви пусна картинки.
иначе аз съм започнал с отключването на първия ми дурон 700мхз там ставаше само с моливче но в моя случаи го направих с паста това сполетя и един друг дурон на мой колега. след това амд решиха да си правят лазерни ямички та да ни затруднят максимално верно беше трудно но не невъзможно тогава отключих първия си атхлонХР 1600+ паломино ядро там наистина слагах лепило да запълня отворите после лепих тиксо и с проводяща паста правих пътечки доста време ми отне да се усъвършенствам но се справих от играчката с това паломино разбрах че митовете за късото което може да стане са малко преувеличени и че единствения проблем които се получава е всъщност дане се отключи процесора ли да се отключи но аястично с някои множители да работи с други не. както и да е общо четири паломинота съм отключвал и досега все си бачкат.
после си купих атлонХР 1800+ но беше DUTC и не се клокваше чак толкова много та него моднах до мобилен и си сменях множителя през виндоуса щото бях със сис чипсет при него успях и да модна захранващото напрежение като при него използвах същата методика както при паломиното. после си купих прословутия DLTC 1800+ kato тои беше с новото пакртиране това което е на снимката или казано друго яче дето му се виждат пистите и е малко "прозрачен" той си беше отключен но веднъж четох на едно място че ги отключвали тях направо като капнат проводяща паста в лазерните отвори не повярвах но после и в този форум видях едно момче пак русенче беше което беше правило този номер и нямаше никакви проблеми та и аз се хванах и за 5 мин имах вече мобилен процесор и можех да си сменям, множителя от виндоуса без проблем.
после си купих дфи инфинити. тя пък имаше проблеми с процесори с волтаж 1.5 за това моднах волтажа пак за 5 мин до 1.65в без никакви проблеми дори cpuz го разпознаваше като 1.65в процесор. от тук нататък съм моднал на едно приятелче софиянче едно "дуронче" до атлонче като му отключихме кеша пак с проводяща паста за 5 мин. после моднах един супер заключен атлон от новите до мобилен за да може поне от виндоуса даму се смяня множителя пак без проблеми стана отново за 5 мин :D модвах ме му и волтажи и каквото се сетите друго но верно неможах ме да го отключим но един друг се отключи без проблем та да не пиша още че стана много дълъг поста
та извода е смело напред не се притесняваите няма да ви гръмне процесора а напротив става мног бързо и лесно
и дори да имате супер заключени атлони пак можете да си сменяте множителя под виндоус стига да имате сис или виа чипсети правил съм го работи :) :D :)
ми това е ако не ми вярвате то си е ваш избора всеки си решава
Айде със здраве . Щото не видях снимки ,линкове и.... Това с Mobile става даже и с молив !!!!!!!!!! WIN_XP и Veseliq ;)
А пък с NF2 дъна съм правил Mobile Palomino ,опаааааа - ту има CPU, ту няма . На 5 пъти пали веднъж ,ако си късметлия и работи не повече от 2 мин. И защо си хаби времето да ни пишеш ?Големия отключвач ,та именно хора с NF2 им трябват отключени CPU-тa ------>за BIG FSb !!!! DLT3C и DUT3C се пише.
Браво ве !!! Сигурен съм ,че не се отключват новите опаковки ,а се модват само до мобилни, което не върши работа на доста хора с NF2 .
Аз бих казал да си продължим темата за мнооо яко изтърканото покрититие на тва CPU и пак ще попитам с какво го прави ? :)
P.S.:A пък за Lio.Ето линк към тема където го има и с молив и има мои снимки на мод (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=49372) и един опит за "баш" отключване ,с интервенция в/у L3 на XP2200+ 0401 със скъп сребрист лак !!! Правен от мен и Zumbaiu - НЕ СТАВА на Новите Професори !!! :p :D
офтопик
а ако имаме НФ2 чипсети ?
а торобред знаеш ли как става мобилен или да се отключва по друг начин, че аз само за паломино и бартон намерих :(
за това (http://store2.data.bg/asusfen/DSC00262.JPG) става въпрос
отиваш на тази http://www.ocinside.de/index_e.html и там до линка по надолу на които пише New interactive T-Bred and Barton painting guide with FSB mod ! и там вече всичко си правиш каквото искаш не гледаи толкова раззположението а номерата L5 L3 и т.н. като вместо да правиш мостчета просто запълни ямките с проводяща паста която се купува от магазина скъпа е но си имаш за дълго време а и не си нарушаваш гаранцията на процесора ако ти е боксов. ако нещо си оплескал с ацетон всичко се измива идеално. за запълване използваи острието на игла или кърфица ли други подръчни материали.
и приключвам офтопика в тази тема да ме прости създателя и :p
ASUSfen
20.02.05 г., 19:24
за сега от торобреда напражих семпрон :)
да жидим кжо 6те излезне после ...
Raveraa
20.02.05 г., 22:35
:) та "МОД-а" е пражен със скърка 1200 , хубаво е да с епрликлю4и със скурка 2000 :) , та тзялото тожа беше по4ната по погрешка :) мислих 4е дурон4ето е RIP :)
ли4но аз мисля 4е така много по-добре пражи контакт въпросния ел-проводящ лак.
ΒΤW моля който е от София и има желанието да ми помогне и услужи с ел.-проводящ лак/мастило :) за довършване на мода :)
Raveraa
21.02.05 г., 20:30
моля който е от София и има желанието да ми помогне и услужи с ел.-проводящ лак/мастило за довършване на мода :) :D
Telepatok
25.02.05 г., 23:48
А семпроните могат ли да се модват или да се отключват някакси?
Авторски права на vBulletin