PDA

Виж пълна версия : Добра гадост...

WARRIOR
17.02.05 г., 08:57
Сменям кутия , захранване и хард диск-от 20 гб на 40 гб , и компютъра започва да дава доста по-високи температури, при съвсем равни условия. Идея нямам каква може да е причината.Някаква идея?

The Penalty
17.02.05 г., 09:39
- по-кофти вентилация в новата кутия
- разместване на радиатора от процесора при смяната и съответно по-лош контакт.

Cenzor
17.02.05 г., 09:59
По-греещо захранване.

WARRIOR
17.02.05 г., 11:36
- по-кофти вентилация в новата кутия
- разместване на радиатора от процесора при смяната и съответно по-лош контакт.
Ако това е програма- CPU Cool ,значи съм с нея и ми прави впечатление високата температура на Темп3-40 градуса, при положение че преди рядко стигаше 27 градуса.Не знам дали е от значение че съм без звукова карта и с дънки...И преди и сега съм с водно, няма вентилация на чипсета,а той си е горещ доста сега.

The Penalty
17.02.05 г., 13:58
Би ли го написал това последното по-разбираемо, че не разбрах какво искаш да кажеш?! :conf:

mitku
17.02.05 г., 14:26
Мда... не се сФаща точно за коя температура говориш... но явно е системната, след като преди е била 27C, а ся е 40C... от което следва, че си на варианта "лоша вентилация в кутията"... т.е. явно "новата кутия" е прекалено тесна и/или прекалено "затворена" и не влиза достатъчно свеж въздух от вън... а явно и кабелите ти са "наринати" зле в новата кутия. Т.е. трябва да:
1) подредиш добре кабелите в кутията и да ги вържеш да не пречат на въздуха;
2) добавиш някой вентиКлатор на подходящо място за да вкарва свеж въздух от вън;
3) да смениш кутията пак, ако е прекалено "дървена".

WARRIOR
17.02.05 г., 16:02
Би ли го написал това последното по-разбираемо, че не разбрах какво искаш да кажеш?! :conf:

Мисълта ми беше, че и преди не съм имал някакво охлаждане на чипсета, ако процесора се охлаждаше от вентилатор,той все пак обдухва и чипсета, докато водния блок охлажда само процесора.