PDA

Виж пълна версия : CPU Modding...

CaverneR
15.02.05 г., 22:03
Не знам какво да кажа... Малко ми е прецакана мрежата и не ми се отваря страницата... На www.metku.net при модовете има един мод за процесор... Шкури се най-горната повърхност с няколко разли4ни шкурки... Появява се меден слой и моддъра му твърди че температурата спада с 2-3 градуса стабилноста се подобрявала и въпбще само хубави неща... Който може да го види и да ми каже какво mисли за него...
Моля също така някой да постне линка до този article...

fellix
15.02.05 г., 22:13
Не се отваря при мен.

btw, предполагам че става въпрос за т.н. CPU lapping:

http://www.oclabs.it/res/articles/6/core.jpg

http://www.oclabs.it/res/articles/6/corelap.jpg

xmms
15.02.05 г., 23:15
Малее и такива работи ли правели вече ?! тц тц тц аз савсем не сам в час :(

OCFreeze
16.02.05 г., 00:21
Малее и такива работи ли правели вече ?! тц тц тц аз савсем не сам в час :(
Warning !!! Don't try it at home :dapriest: :bump:
По принцип съм го срещал при ядрата на VGA -та ,ама все пак трябва малко да се внимава с какво минаваш в/у кристала. А най-яката снимка дето гледах беше как собственика на видеото държеше под ъгъл лепенка на AMD и "тя" се отразяваше в GPU-то почти перфектно ;)

1234
16.02.05 г., 00:36
Туй с пиленето на кристала не е работа за всеки май. То бива да си подобриш охлаждането, ама пък чак толкоз тц, тц... да няма после :brick: и :cussing:

[mAd_cAt]
16.02.05 г., 01:32
Ма аз като го гледам тоя Дюрон отгоре на снимката колко е Ущърбан по ръбовете :D

Win_XP
16.02.05 г., 13:09
']Ма аз като го гледам тоя Дюрон отгоре на снимката колко е Ущърбан по ръбовете :D
Т'ва е от слагането/махането на охлаждането, след като ти се налага да го сваляш по няколко пъти на ден и после още по-често ти писва и един вид както дойде :P и нормално е при не внимание да се откърти част от кристала.

acdc
16.02.05 г., 16:08
Абе не се занимавайте с глупости! За 1-2 градуса (ако изобщо има някакъв положителен ефект) изобщо не си заслужава огромния риск да се сдобиеш със скъп "ключодържател"!

Sugar4o
16.02.05 г., 17:38
така е! виж за махането на капачките на процесорите съм силно ЗА ;)

oZoNe
16.02.05 г., 17:55
за Mendocino проблем няма. :)