Виж пълна версия : кабелен интернет в Пловдив
Айде една молба към всички майни-кажете ми в Пловдив има ли друг доставчик на кабелен Интернет освен Евроком.Ако са само те-лошо-много пари искат, бе, пък и модемите им на едни цени.:bua: Аааааа ни ми съ мисли ко шъ стаа след Ноа гудинъ, гат ми направът тилифонъ цифруф.Мъка,мъкааа, мъка!:( :( :( :argh: :argh: :argh: :mad: :mad:
Айде пишете ако знаете нещо по въпроса.
Кажи къде живееш, ако си в центъра де, иначе не мога да ти помогна.
ами и аз съм от Пловдив и се интересувам от алтернатива на dial-up-а.
До понеделник пазара съм,което се пада до центъра :)
SS_SGP:кажи според теб какви възможности има за кабелен нет до/около центъра.
Аз съм ул."Богомил" 19, там до "Душо Хаджидеков" училището. Някакви варианти има ли, щото питах тук таме, ама до сега няма никакви изгледи освен по тъпата скъпа кабелна!
Originally posted by SS_SGP
Кажи къде живееш, ако си в центъра де, иначе не мога да ти помогна.
До хотел Лайпциг.Можеш ли да помогнеш и с какво?
Става дума за района около училище "Алеко Константинов" до около "Скайлер" - първото е до пожарната, второто до Главната - "Дет Маг". За "Лайпциг" ще питам, но ми кажи точен адрес.
Понеделник пазара е доста далечко. Кабела не тръгва от "Евроком" и връзката е доста добра - на човек се падат по 15к, но е равномерен достъпа - демек почти постоянно държи 15к. 50лв. за включване + 30лв. месечен абонамент.
Някой да не си е опънал сателитка насред пъпа на Пловдив, та има за много хора, и то по 15К (кажи подробности за вида достъп-неограничен, на трафик, часови пояси).Връзката с лан-ка ли е, или с модем.Иначе звучи добре.
И аз живея до Понеделник пазара ( е не много близко), ако някой знае нещо да казва. Не ми се вярва много скоро да променят таксуването на аналоговите телефони. Поне това е инфо-то което достига до мен от хора,работещи в пощата.
Ами до колкото знам langame предлагат интернет чрез радио модем.Но условието е да има група от минимум 10 човека,за да се захванат с такъв род дейности.Цената на месец е около 36 лева.Ограничение за даунлоад до колкото знам има,но колко е-това не мога да кажа.Има и друга алтернатива,но тя е толкова скъпа,че няма смисъл да се говори за нея.
А за на "Цифрови системи" предложението може ли някой да каже нещо?Някой да ги е пробвал? Рабрах, че искат четирима човека в някъкъв малък радиус, но можели да се съгласят и на трима! Нека някой,който знае по точно за какво става дума да каже.
Dreamer
29.11.02 г., 04:16
Мислите ли, че цената на радио модем ще е под 200 лева?
Съжалявам, но Лайпциг е далече. Ако стигне дотам мрежата сте ти се обадия.
Съжалявам, но Лайпциг е далече. Ако стигне дотам мрежата ще ти се обадия. В момента е до Търговската гимназия.
Ами при варианта,който споменах за langame е модема да се ползва временно.След отказа да се ползва тази услуга повече модема се връща обратно.
Иначе другата възможност е да се закупи такъв модем,но както Дриймър отбеляза цената е доста солена.
Към Дриймър->този надпис "this site (where u read this)" май се отнася за написания над него сайт :)lol
Dreamer
29.11.02 г., 17:40
Както и да се гледа в началото се дават пари, но въпроса е доста по-различен:
Дали радио модема може да осигури достатъчно стабилна връзка? Не става дума за качествата на самия хардуер... защото това не зависи само от него, а от местоположение, ISP и т.н.
Аз мога да ви дам впечатления за Evrocom.NET (клиент съм им над година)... ако някой се интересува пт нещо да пита.
Originally posted by SS_SGP
Съжалявам, но Лайпциг е далече. Ако стигне дотам мрежата ще ти се обадия. В момента е до Търговската гимназия.
Вече стигна ли мрежата до Лайпциг:D
ако мисля да се включа.
имам и едни въпрос някой знае ли що за животно е програмата на ЕВРОКОМ-достъпна+ - пише 32к даунлоад/ъплоад споделен трафик и има някакъв локален трафик-това до техен сървър някакъв ли е (предполагам с доста warez) или между компютрите в мрежата на евроком.накакво мнение да дадете дали и струва, щото това споделено хич добре не ми звучи.
Crazy_hatteR®
18.08.03 г., 13:03
Тарифата Достъпна+ ти дава връзка към техния сървър около 25-30К download , а навън около 4К. При нас около Събота пазара се появи едно момченце дето пускаше LAN , ама драгия Смехурко искаше 150 лева за инсталация и по 35 лева на месец та ми стана много весело . Знам за такива LANки в тракия и около центъра -Руски и 6-ти септември и около Антим I , но към Лайпциг не съм чул .
Търся кабелен модем на пловдивския Евроком (втора ръка ) .
ПС. Недостатък на LANките е че загърми ли , им дърпат щепсела , че много гърмели свичовете. Демек , ако има буря забравете за NET. Кабелите им вървят по покривите и не ти гарантират че от някоя светкавица няма да ти се изпърже "компота" , а с радио модем доколкото съм чул от познати не си е работа , ту го има , ту го няма . Всички са незаконни , то затуи в ефира на пловдив какво ли не се хваща .
nomatter
18.08.03 г., 14:50
Ай ташак радиотата да са ненадежни. Цял Шумен е в радиота и никои не се оплаква. Майните, ако трудно се справят с материята е друго. Успех.
Crazy_hatteR®:
Знаеш ли дали наистина тези безжични мрежи са незаконни или само предполагагаш? Защото БТК няма да остави ненаказано,ако някои се меси в техните работи.Те за това и еврокома започнаха да махат въздушните кабели,защото малко незаконно идват ( аз така знам ).
А тази тарифа,която казваш ( 150 първоначална такса + 35 на месец ) знаеш ли какви скорости дава ? Или поне за какво се отнася ? 130кб локал + 8кб бг&worldwide + 100mbit LAN.Не казвам,че кой знае какво нещо,но според много юзери е по-добро от 8кб all за 35 на месец :p
nomatter-може да се каже,че има известни проблеми с безжичната техника,но може да се каже,че е наред :D От мойте впечатления е 50:50
nomatter
18.08.03 г., 21:36
За месец и половина имах само за няколко минути проблем, защото някой доста "кадърно" беше направил щепсела за захранването на wireless-a и се беше разкачило и трбяаше да се ораправи. Друг проблем не съм имал.
Crazy_hatteR®
19.08.03 г., 10:54
Quadro тия 100Mbit незнам , това което ми предложиха на мен бе 100К в LANа и 8К навън . А мен ме води и една мисъл , ще ги дам тези 150 лева , а ако го подгонят този за нещо и му разбичкат LANчето какво ще остане за мен ??!! Въздух . И после трябва на някои друг да ги давам отново . Не може да ми се гарантира че мрежата му е законна и няма да има проблеми. А в Пловдив няма нито една мрежа на радио модеми която да е законна ( сигура ) . nomatter ефира на Шумен е като девственица пред пловдивския . Колко радиостанции и радио таксита имате там ??!! Според мен за сега най-добрата алтернатива си остава Еврокома , кожодери са , монополисти са , но май започнаха да се осъзнават . nomatter не бъркаи warelez lan-ки с радио модеми , нещо си в грешка .
nomatter
19.08.03 г., 11:11
3-4 провайдера с радио модеми, 4-5 радио таксита, две ефирни телевизии, достатъчно радиа... девственост...
Crazy_hatteR® - не си се интересувал достатъчно.
До колкото знам не са онези лан-ки,които евроком юзерите си организират.Ако искаш повече инфо - питай.
100mbit в LAN.130к към локален сървър.
http://www.laninternet.net/
После иди на "фирми и карти"
Забележи колко отбелязани доставчика има в Пловдив.Забележи,че се отбелязват и кабелните доставчици.
Не че този сайт е критерии,но все пак.
Crazy_hatteR®
20.08.03 г., 10:11
Quadro аз ли съм кьоръв или на този сайт излиза : ПЛОВДИВ за момента няма
Авторски права на vBulletin