PDA

Виж пълна версия : Съвет за цифров фотоапарат

Страници : [1] 2 3 4

get
14.02.05 г., 10:48
Искам да си купя някакъв хубав цифров фотоапарат.
Не разбирам много много и за това ако може малко да ме светнете.
Цена около 300лв. Засега се харесах два модела, двата по 140Е
HP R507 (http://stemo.bg/M_Price_List.nsf/ba4f9840cd42e660c2256f320042f672/2c4cb0ff9422aac8c2256ee70021f969!OpenDoc ument)
HP M407 (http://stemo.bg/M_Price_List.nsf/ba4f9840cd42e660c2256f320042f672/1adcc64ab7bb5164c2256f0e002f5db8!OpenDoc ument)

И двата са по 4М. Търся такова нещо. Също гледам, че скоростта на затвора е от 2 до 1/2000сек, което мисля че ще хване резките движения. Нали така? Памет по-нататък ще си купувам още, тъй като на всички е малка. 3x optical 6x digital zoom. М407 има по-голям дисплей -4.6 cm LCD size (130 338 dots).
А за тези българските какво ви е мнението? Също така ми казаха, че от техническа гледна точка не били първа хубост. Нещо не им било наред в цветовете или нещо от сорта. Не разбрах много. Иначе гледам,че имат мп3, радио и т.н. :))
Благодаря

myrchak
14.02.05 г., 18:46
Абе приятел !нали знаеш убавото струва ПАРИ- за тези пари !
А иначе SONY V1 +200.лв
Успех

GTA
14.02.05 г., 20:10
Аз имам HP735 и за тези пари съм доста доволен. Недостатък са нощните снимки, но от такъв фотоапарат едва ли се очакват да са добри.
Макро-то му е ок можеш да видиш малко правени с него - www.dignity.hit.bg
тук има и две клипчета освен снимките - www.snowy-varna.hit.bg (тук снимките са правени на auto и са малко тъмни, но не ми се занимаваше с photoshop....)
Срещал съм го все още по разни ценови листи...

Иначе SONY V1 е супер....

Backbone
14.02.05 г., 20:22
Абе приятел !нали знаеш убавото струва ПАРИ- за тези пари !
А иначе SONY V1 +200.лв
Успех
От къде може да се купи на такава цена

zlozi
15.02.05 г., 10:17
HP R507 на хартия изглежда добре, някой знае ли колко му кара батерията?

get
15.02.05 г., 10:20
За хиляда лева ще си взема чудесен Олимпус, Пентакс, а на старо сигурно и Никон. Ще тествам HP-то. Предполагам ще даде очаквания резултат.
Благодаря.

RaHzElChO
15.02.05 г., 12:29
Предлагам ти за още 50 лв да си вземеш Canon A400.

kurnik
15.02.05 г., 12:36

Прав е повервай!

dragon3
15.02.05 г., 16:38
гледай да е с CCD сензор, не вземай с CMOS

Synthy_xxx
16.02.05 г., 18:23
ged, поразгледай и какво предлагат самсунг. Аз колкото и да ги плюя, трябва да призная че в ниският клас фотоапарати са се справили учудващо добре, доста по-добре от никон да речем. Можеш да разгледаш модела Samsung Digicam 370, или ако не държиш на оптичен 301 е страхотен апарат, снима учудващо добре. само че кофтито е че исо-то е само до 200, и не е много добре за подвижни вечерни снимки, обаче пък няма и шум, вервай :)

mitku
16.02.05 г., 19:33
За около 300лв. най-доброто е Canon A60.

zlozi
16.02.05 г., 22:39
Добре де, HP R507 толкова много ли е зле? Гледах разни ревюта и снимки правени с него изглеждаха ми добре (не че разбирам много от фотоапарати)

Zygot
16.02.05 г., 23:16
За около 300лв. най-доброто е Canon A60.

Имаше тема за Санон А300 (400лв.) които по снимките които бяха показани май е по-добър от моя А70.

AMD loving man
16.02.05 г., 23:29
Аз имам Canon A60 (то ще излезе че си хваля моето ама....) и съм много доволен. Нямам проблем при снимки правени на абсолютно тъмно с движещи се хора (танцуващи).Иначе има и много настройки което е доста добре защото винаги ще дойде момент когато ще ти се приизка да експериментираш с нощни снимки или някакви други ефекти. Като недостатък мога да изтъкна нискота резолюция на клипчетата но все пак това е фотоапарат.
Бих те посътвал да си вземеш апарат с повече оптичен зуум а да не гониш мегапиксели защото истината е в зуума :). Друг съвет е ако сега нямаш пари по-добре посъбери и си вземи някой апарат от по-висок клас ( с повече оптичен зуум) за да не сажаляваш после.
Гледам в Метро ( не че от там бих си взел такова нещо но там съм виждал) има някакви олимпус и коника-минолта за по 450-500 лева 5-6 оптичен зумм и доста ме блазнят но нямам представа как се справят на снимки.

myrchak
17.02.05 г., 00:08
[QUOTE=AMD loving man]Аз имам Canon A60 (то ще излезе че си хваля моето ама....) и съм много доволен. Нямам проблем при снимки правени на абсолютно тъмно с движещи се хора (танцуващи).Иначе има и много настройки което е доста добре защото винаги ще дойде момент когато ще ти се приизка да експериментираш с нощни снимки или някакви други ефекти. Като недостатък мога да изтъкна нискота резолюция на клипчетата но все пак това е фотоапарат.
А бе доколтото съм чел по разните фото форуми наши и чужди високия
оптичен зум не е в унисон с качеството !!!!!!!!!!!!!!!!!!

myrchak
17.02.05 г., 00:27
и нещо друго вземай което не дава аберации-не дисперсира светлината
защото фото шопа това не го оправя затова ти препоръчвам SONY
с оптика КАРЛ ЦАИС - капише! послушай ме!

RaHzElChO
17.02.05 г., 01:42
и нещо друго вземай което не дава аберации-не дисперсира светлината
защото фото шопа това не го оправя затова ти препоръчвам SONY
с оптика КАРЛ ЦАИС - капише! послушай ме!
Абе не виждаш ли,че има ограничение в парите,ако му дадеш остатъка ще вземе Сони.

myrchak
17.02.05 г., 10:20
Абе не виждаш ли,че има ограничение в парите,ако му дадеш остатъка ще вземе Сони.
SORRY! а после ? взема някой БОКЛУК и си чука орехи ако не е пласмасов!!!!!!!!!!!!
Аз съм до дотук ! но вземай скъпо за да излезе евтино !

УСПЕХ

velo
17.02.05 г., 10:45
Виж и това:
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/cx7430.html
Сигурно има и по- добри цени, но вариантът, за който се сещам в момента е:
http://www.comtradebg.com/pl.html - 350лв.
Canon все още държат доста високи цени спрямо тези на запад :(.

get
17.02.05 г., 11:07
Добре а нещо за HP като фото техника? Кажете някоя добра дума и за него или поне впечатления. Да не би само цената да му е добрия показател :)
Все пак тези модели, които гледам са по 4М x3 оптичен и x6 дигитален зум.
Все пак мисля, че той ще ми свърши работа. В техномаркет го имат, но там му е доста висока цената. stemo.bg поне оттам мога без ддс да го взема.
А този Кодак CX7430 също не е лош 200$ цена...

mitku
17.02.05 г., 11:31
На HP, хубавото им е, че притежават Pentax и в по-добрите си модели ползват някой технологии от Pentax (например лещите на някой HP-та от по-високите модели са Pentax, но не на тез', които си описал)... на добра цена са... за съжаление с туй свършват хубавите неща. Е, 'се пак са по-добри от апаратчетата на Дейзи, но... абе има и по-лоши от HP :p
Тоз' Кодак наистина не е лош и за тез' пари си заслужава.

Julian
17.02.05 г., 11:49
Обективите на всички HP-та са PENTAX. Аз има повече от две години HP 720 и съм много доволен. Имал съм вземане даване и с други фотоапрати. разбира се като говорим за евтин фотоапрат неможе да няма недостатъци, но те и по скъпите има но по малко. Канон по традиция са си прехвалени. Аз лично не бих си купил фотоапрат са по малко от 3х зуум. Все пак това си е стандарт при любителските фотоапрати. То е хубава да е и по голям, но големия зуум не е за всеки. И в крайан сметал качеството на снимката много си зависи от задпапаратното устройство. Какъвто и фотоапарат да имаш след определен брой снимки като му свикнеш и знаешкакви са му недостатъците ще знаеш как да ги избягваш.

mitku
17.02.05 г., 12:16
Обективите на всички HP-та са PENTAX...
Разбира се не мога да съм абсолютно сигурен, но на обективите от HP апаратчетата, които са Pentax си пише "Pentax lens", а останалите лоу-енд "сапунерки" не са на Pentax. Но дори и да са - туй не е някаква особена "характеристика", която да ги прави добри или равни с апаратчетата на Pentax... то и Шкода и Ауди са собственост на една фирма (VW), но има "маааааалко" разлика между Audi S8 и Шкода Фаворит например :p.

zlozi
17.02.05 г., 12:32
специално на HP R507 си пише "Pentax lens", междудругото снимал ли си с R507 или виждал ли си какви снимки прави, че правиш такива изводи? Не се заяждам, а питам само, защото смятам да си купя R507 :conf:

antropos
17.02.05 г., 12:58
HP - просто без коментар ГОЛА ВОДА!!!
Ако ще взимаш нещо подобре събери малко пари за Канон или евентуално самсунг.
Иначе можеш сам да провериш какво е мнението на доста хора занимаващи се с фотография за HP-to.
www.photo-forum.net/
Все пак зависи и от това за какво смяташ да го ползваш!
Виж този сайт който ти дадох там има и секция БАЗАР можеш да вземеш и нещо на старо, макар че за 300лв не виждам какво ще е то.

Win_XP
17.02.05 г., 18:11
И аз препоръчвам Canon A400, много добро апаратче. Ако не гледай поне към тази марка да се насочиш или както казаха по-горе някое Samsung-че.

Simbon4o
17.02.05 г., 22:19
много съм съгласен :)

Cenarius
18.02.05 г., 00:34
аз ще предложа това и ще гледам филм, дано да си харесаш нещо и си го купиш на добра цена, не правя реклама, просто ми се виждат добри цените :) http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=288244&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F4%EE%F2%EE%E0%EF%E0%F0%E0%F2 %E8&start=0

съвет от мен, не си давай всичките пари за апарата защото, задължително ще дадеш 4х(3-4лева акомулаторни батерии)+15-20(лева зарядно) + карта(евентуално), ако си мислиш че ще снимаш на 4Мрх си в голяма грешка, точно 3 снимки и паметта ти е пълна, т.е. докато не си купиш карта ще снимаш само на 640х480 :) УСПЕХ !

Win_XP
18.02.05 г., 14:37
аз ще предложа това и ще гледам филм, дано да си харесаш нещо и си го купиш на добра цена, не правя реклама, просто ми се виждат добри цените :) http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=288244&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F4%EE%F2%EE%E0%EF%E0%F0%E0%F2 %E8&start=0

съвет от мен, не си давай всичките пари за апарата защото, задължително ще дадеш 4х(3-4лева акомулаторни батерии)+15-20(лева зарядно) + карта(евентуално), ако си мислиш че ще снимаш на 4Мрх си в голяма грешка, точно 3 снимки и паметта ти е пълна, т.е. докато не си купиш карта ще снимаш само на 640х480 :) УСПЕХ !

Що бе аз съм със 16 мб и си правя 50+ снимки на 1024х768 на Fine качество (има и super fine) а на normal правя към 75 снимки :)

ReVo
18.02.05 г., 16:35
Аз имам Sony P92 и Olympus C8080, разликата между тях е от небето до земята, както и в цените. Сонито е за "вади и щракни", а Оли е за сериозност и пози. Пипал съм и HP 735, но нещо "зърнести" му стоят снимките. Аз не бих си взел такова.
По-добрият избор е на Canon.

Pesho13
18.02.05 г., 17:28
ReVo, хайде не сравнявай фотоапарат за 1000$ и такъв за 250$. И аз имам СОНИ Р-92 и за тези пари поне аз не знам нещо по-добро, пък си и върви със зарядно и батерии. Ако имах толкова пари и аз бих си купил този Олимпус.

Vitkur
18.02.05 г., 18:31
Искам да си купя някакъв хубав цифров фотоапарат.
Не разбирам много много и за това ако може малко да ме светнете.
Цена около 300лв. Засега се харесах два модела, двата по 140Е
HP R507 (http://stemo.bg/M_Price_List.nsf/ba4f9840cd42e660c2256f320042f672/2c4cb0ff9422aac8c2256ee70021f969!OpenDoc ument)
HP M407 (http://stemo.bg/M_Price_List.nsf/ba4f9840cd42e660c2256f320042f672/1adcc64ab7bb5164c2256f0e002f5db8!OpenDoc ument)

И двата са по 4М. Търся такова нещо. Също гледам, че скоростта на затвора е от 2 до 1/2000сек, което мисля че ще хване резките движения. Нали така? Памет по-нататък ще си купувам още, тъй като на всички е малка. 3x optical 6x digital zoom. М407 има по-голям дисплей -4.6 cm LCD size (130 338 dots).
А за тези българските какво ви е мнението? Също така ми казаха, че от техническа гледна точка не били първа хубост. Нещо не им било наред в цветовете или нещо от сорта. Не разбрах много. Иначе гледам,че имат мп3, радио и т.н. :))
БлагодаряВземай НР507 в момента има УБИЙСТВЕНА цена в www.stemo.bg - 320лв. с ДДС!!!!
Фото апарата е убиец. С доста държлива LiIon батерия, яки снимки прави. Тая събота и неделя си играх с един. Аз имам НР 735 и съм доволен от него (вече над 4000снимки без повреда :)), но R507 определно прави по-яки снимки (фокусира по бързо, обработва изображенията бързо, LCD-то се опреснява по бързо, тежи само 150гр...........)
Единственото оплакване е че е твърде малък и ми се губи в ръцете, т.е. ако имаш кебапчета вместо пръсти - търси си друг апарат.

Vitkur
18.02.05 г., 18:37
HP R507 на хартия изглежда добре, някой знае ли колко му кара батерията?от опит. около 100снимки с пуснат LCD и половината със светкавица. не очаквах толкова много от хилавата батерийка, но явно са му оправили консумацията... за мен това е добре.

myrchak
18.02.05 г., 21:43
Аз имам Sony P92 и Olympus C8080, разликата между тях е от небето до земята, както и в цените. Сонито е за "вади и щракни", а Оли е за сериозност и пози. Пипал съм и HP 735, но нещо "зърнести" му стоят снимките. Аз не бих си взел такова.
По-добрият избор е на Canon.

не мой да виниш Р92 явно не си НА ясно с много РаБОТИ

GRUEL
18.02.05 г., 23:08
А как стои въпроса с олимпус С-370 зуум, или не става?

myrchak
20.02.05 г., 03:04
А как стои въпроса с олимпус С-370 зуум, или не става?
зависи за какво

GRUEL
20.02.05 г., 09:38
В смисъл дали си струва парите или има и по-добри апарати на горе долу същата цена?Търся си апарат около 300-350 лв и се чудя кво да си зема.

Simbon4o
20.02.05 г., 12:31
събери още малко за Olympus C-725UZ или C-765UZ или ако макрото не ти е страст - C-60 който прави много големи и качествени 6Mpix снимки, недостатъка на тези апарати е че са с най-скъпите след на сони картите xD карти. C-725UZ е 3 мегапиксела и има 8Х зуум, който добре се справя, от по-старо поколение е, което значи че има по-голяма като " матрица - по-качествени спрямо съвременна 3,2Мп матрица снимки. Има много сайтове където да се чете по въпроса (всъщност са само 3 сайтовете - www.steves-digicams.com, www.dpreview.com и моя любим с най-добре направени ревюта: www.imaging-resource.com). Това до тук бяха апарати с 2 години гаранция за закупуване от България. Ако имаш възможност, за пазаруване от чужбина - Много добре, от там canon. В бг каноните са с изкуствено завишени цени и не си заслужават! Ако повече от 350лв нямаш - виж колко струва Canon A400 и взимай смело, за апарат който е за насочваш и снимаш е най-доброто за парите си!

Danny³
21.02.05 г., 03:01
и аз така мисля , брато цъка по цял ден с едно такова и прави читави снимки за идиотка
а това сони V1 за 500 лева ако намерите ми даите и на мен , тъй като под 850 никъде не съм го мяркал ,
да не го бъркате с W1 ? предполагам.
има огромна разлика между тях , едното е сапун а другото е наградено за апарат на годината при непрофесионални апарати с несменяеми обективи за 2004

гледам доста се изписало за HP и пентакс , значи за HP единствения апарат който става за нещо е 945 но от близо година насам се предлага с някакъв noname обектив и вече всички го избягват , съответно или трябва да търсите остаряла складова наличност или въобще да избягвате HP , за справка преди да "развалят" 945 беше с оптика fujinon и се справяше отлично. толкова за HP.
Аз съм твърдо против закпуването на цифров фотоапарат идиотка но когато човек има желание и няма пари в излишък все се стига до някакво компромисно решение. Съвета ми е това решение да е канон. Сони просто ги няма при цифровите фотоапарати , единствено V1 V3 стават за нещо но за парите им има по-добри апарати, съответно сони за мен не фигурират при тази техника , ното при бюджетния клас нито при професионалните апарати , там пък са на светлинни години назад , особенно след излизането на MarkII чипа на канон и след смазващия S3Pro на fuji. Аз съм малко по запален на тази тема и мен лично апарат под 1000 лева неможа да задоволи нуждите ми , странното е че съм запален и пак ползвам това което за по заможните си е чиста идиотка.

Апаратите за мен са
fuji S5100/5500 като минимум
canon G6 като максимум на непрофесионалния клас
и EOS серията на канон , може и компромис с някой SLR на fuji.

брат ми като човек който не знае какво е пиксел си взе а400 канон , и съм приятно изненадан , къде щракнеш се на фокус , малко му бяга баланса на бялото при изкувствена светлина но това не е тежка болка (за брат ми) , а е малко бавничък , но няма какво да искаш за тези пари.
аа , и доста слаба светкавица има , + обектива му е малко широкоъгълен + геометрията му куца малко, функцията червени очи сработва от 3 снимки веднъж , + няма почти никакви ръчни настройки.

НО , като щракнеш портретче с малко късмет изглежда добре дори на 15 по 20.

get
21.02.05 г., 11:03
Уау !
3-4 дена ме нямаше и какво да видя :)
Най-напред благодаря на всички за мненията !

Относно апарата...

Първо тези апарати, които ми ги препоръчвате за по 400 и повече лв хубави са, но... :)) Нито ще дам толкова пари, нито ще правя и професионални снимки. Имам си един професионален (или полупрофесионален) Зорки7К :D
Той прави чудесни снимки, към него има и флашметър, тежи почти кг....

Значи този Канон а400, едно че е 350лв, 3М е само... според мен HP е далеч по-добре от него. В два магазина влезнах нямаха HP апарати.
Също искам да видя и Самсунг как са. Просто от любопитство ;) толкова дръпнаха с мобилните телефони...
Мисля че в крайна сметка ще бъде едно то Hp-тата. А доколкото разбрах в кутията май има и зареждачка за батериите.
Ще ви кажа впечатленията си от HP.
btw някой на старо не продава ли м407 :rolleyes:

kurnik
21.02.05 г., 11:29
Значи този Канон а400, едно че е 350лв, 3М е само... според мен HP е далеч по-добре от него.

Хехе далеч по-добре! Това наистина е смешно! Нещата не винаги са такива каквито изглеждат. Това че CANON A400 е само 3M не означава че всички апарати дето са 4 и 5М(включително и някой от тези HP-та)
са по добри от него! Това че е 4М означава само че прави по голяма като размер снимка. Но за какво ти е снимка с такива размери? Да няма да я разпечатваш на А3? Имай предвид че колкото по голяма е една снимка толкова повече се личат и недостатъците и а те често зависят не само от апарата а и от този който снима!
А това че има зарядно и батерии е чисто и просто маркетингов трик. За по-малко пари получаваш повече неща щото самия фотоапарат реално не струва. На HP нито оптиката им е оптика нито матрицата нито софтуера и хардауера който обработват самите изображения в апарата. Ако ще си вземаш принтер купи си HP a не CANON. Но ако ще си вземаш фотоапарат - определено CANON! Ако пък искаш да се набуташ и да съжаляваш после - твоя си работа

RaHzElChO
21.02.05 г., 11:32
Уау !

Значи този Канон а400, едно че е 350лв, 3М е само... според мен HP е далеч по-добре от него. В два магазина влезнах нямаха HP апарати.
Също искам да видя и Самсунг как са. Просто от любопитство ;) толкова дръпнаха с мобилните телефони...
Мисля че в крайна сметка ще бъде едно то Hp-тата. А доколкото разбрах в кутията май има и зареждачка за батериите.
Ще ви кажа впечатленията си от HP.
btw някой на старо не продава ли м407 :rolleyes:
Ау далеч си от истината,5MP Samsung снима 3 пъти по-кофти от Канон А400,това колко MP точно няма значение в този случай.HP не ми го сравнявай с Canon,защото аз имам такъв и преди да го взема съм чел и пречитал какво ли не и тествах няколко апарата.

Win_XP
21.02.05 г., 20:22
Както каза RaHzElChO, А400 снима много по-добре от Samsung с повече Мп. Един приятел скоро си взе Sasmung (не помня модела) 4 Мп. и мога да кажа че моето Canon-че снима бая по-яко от него. :cool:

Julian
21.02.05 г., 22:29
HP - просто без коментар ГОЛА ВОДА!!!
Ако ще взимаш нещо подобре събери малко пари за Канон или евентуално самсунг.
Иначе можеш сам да провериш какво е мнението на доста хора занимаващи се с фотография за HP-to.
www.photo-forum.net/
Все пак зависи и от това за какво смяташ да го ползваш!
Виж този сайт който ти дадох там има и секция БАЗАР можеш да вземеш и нещо на старо, макар че за 300лв не виждам какво ще е то.
Ти хувабо даваш пример с фото форум но там има един доцент Петър Абаджиев, който снима и със HP и много ги хвали. По специално HP 945.

digital
21.02.05 г., 22:45
945 е готин.... но не бих купил него за парите, за които се прадава.

Danny³
22.02.05 г., 01:48
945 е готин.... но не бих купил него за парите, за които се прадава.
определено не него , след като вече не се продава с оптика fujinon

DEATH
22.02.05 г., 02:12
На Петър Абаджиев ако му платиш ще изкара и фотоклипа по-добър от digital EOS.Като гледам всеки си хвали каквото има,но колкото и да се умува истината е една - при фототехниката доминира Canon.

get
22.02.05 г., 10:43
Photo-forum.. :))
За щастие горе-доле познавам един достатъчно добър фотограф - Енчо Найденов. Първоначално знам, че който и от тези да взема за любителксите снимки ще ми е шукар! Като се замислих по ще ми е хубаво да снима добре на тъмно т.е. светкавицата да му е добра, и по възможност да маха червените очички. Ако апарат за 300лв показва червени очички ще е голям смях.
И другото което... това че Канона е 3.2М (effective),2.2x optical zoom/3.2x digital zoom... тук HP не е ли по-добро. И дефакто за какво служи точно този зум? Фокус в/у обектите ли?

И последно дали мога да намера на Олимпус или Пентакс на тези пари?
Или само на старо?

Synthy_xxx
22.02.05 г., 10:45
недей така смело да се изказваш, молим та

едит: това е за изказването на DEATH

kurnik
22.02.05 г., 11:29
Като се замислих по ще ми е хубаво да снима добре на тъмно т.е. светкавицата да му е добра, и по възможност да маха червените очички. Ако апарат за 300лв показва червени очички ще е голям смях.
И другото което... това че Канона е 3.2М (effective),2.2x optical zoom/3.2x digital zoom... тук HP не е ли по-добро. И дефакто за какво служи точно този зум? Фокус в/у обектите ли?

И последно дали мога да намера на Олимпус или Пентакс на тези пари?
Или само на старо?

Светкавицата колкото и да е добра хваща най-много до 3-4 метра. Ако снимаш със светкавица и ако е по-тъмно наистина винаги ще имаш червени очи с каквото и да снимаш т.е. отърването от червените очи е трудно. Като гледам характеристиките на HP M407 ами той няма лампа за подпомагане на фокуса в по-тъмна среда. Това означава да забравиш за нощни снимки. Светлочувствителността му по ISO започва от 100, което означава да забравиш и за снимки в много слънчево време. Има и много по-малко ръчни настройки. Вярно е, че има 3Х optical и 6X digital zoom, но е с HP оптика която може и да е пластмасова. На скапаната оптика колкото и ZOOM да и сложат тя пак ще маже.
За тези пари освен CANON A400 сносен избор са и OLYMPUS C310ZOOM и PANASONIC LUMIX LC50. И двата биват, но снимат клип без звук!
И накрая с две думи: пред твоята дилема бях изправен и аз и още много други хора в този форум. И аз се прехласвах по HP M407 но отвсякъде четях: CANON, CANON и пак CANON. И аз се чудех кво толкова му намират, но като го взех разбрах защо толкова го хвалят!
Ако свикнеш с всичките му настройки прави наистина перфектни снимки който спокойно може да се сравняват с доста по скъпи апарати. Клиповете му макар и само с 15fps също са доста добри. С акумулаторни батерии спокойно можеш да изкараш повече от 150 снимки. И струва само 360 лв.

digital
22.02.05 г., 15:58
Оптичния zoom е движение на лещите... при увеличаване на zoom-а се стеснява ъгъла и образа се приближава. Единствено оптичния zoom е важен. Цифровия е без значение, тъй като той влошава значително качеството на снимката.

zlozi
22.02.05 г., 16:27
тоя цифров зум не ми е ясно защо изобщо го слагат... има photoshop за тая работа

Simbon4o
22.02.05 г., 16:58
тоя цифров зум не ми е ясно защо изобщо го слагат... има photoshop за тая работа

photoshop е по-добър за цифров зуум определено!

digital
22.02.05 г., 18:55
Може в спецификациите да има: 3xOptical + 1xPhotoshop :D
Абсолютно безсмислена функция за мен...

get
23.02.05 г., 10:50
kurnik: Ти в момента със същият А400 ли си?
Да ти кажа като разгледах Olympus C310... шукар от всякъде :)
Скорост на затвора 2– 1/2000 sec (любимата ми опция :D )
ИСО 50-320 - това в този случай е по-лошо от М407 нали така?
А този OLYMPUS C-370? Технически май са едни и същи.. ИСО-то му е по-слабо 64-250 или е обратното? Другото май е същото...

Да ти кажа... след многото мнения тук или ще бъде Олимпус нещо от тези, или този Канон А400. Само хубави думи за Канона . Кажете някое минусче за него :) Скорост на затова - 1/1500 second - ще мога ли с Канона да хващам по-раздвижени обекти нормално?

digital
23.02.05 г., 11:21
C310 прави филмчета без звук, което ги обезсмисля за мен. C370 прави добри снимки, но не ми харесва че е с xD Picture Card. SD и MMC са доста по универсални и евтини. Минус на Canon-а е, че филмчетата му са ограничени откъм време (640 - 30sec, 320 - 3min).

Private
23.02.05 г., 12:25
Canon разработват и произвеждат под своята марка:

> скенери
> копирни машини
> факсове
> фотоапарати - лентови и цифрови
> видео камери
> обективи
> LCD прожектори
> лазерни принтери (почти всички лазерни принтери, вкл. HP, са със engine, разработен от Canon)

Общото между всичките неща е наличието на оптика и необходимостта
да се познава добре работата със светлина. Освен това са покрити
всички класове: любителски, среден, висок. Пример: разработва се
45 точков авто-фокус за Digital EOS 1D, преработва се на 9 точков за A95,
и накрая на 3 точков за А200. По този начин в най-ниския и евтин клас
постепенно се внедряват технологии от най-високия такъв. Нещо
като Xeon, Pentium IV Extreme Edition, Pentium IV, Celeron... :)

Нищо чудно, че всеки е чувал за Canon и Intel.
Лидер със собствени разработки не се става за година-две, а за доста повече.

dido_kz
24.02.05 г., 15:25
ПИ4 аз ти препора4вам да си вземе6 не6то на SAMSUNG.Добрее да има малко оптика ,а и парите ще ти стигнат даже да си вземеш и малко SD(128MB)
На мен ми харесва за6тото се активира много бързо, а времето от снимка до снимка е много <<малко. Относно пикселите не ти трябват пове4е от 4 даже саи много за любител фотогреф(предполагам)

kurnik
24.02.05 г., 16:09
kurnik: Ти в момента със същият А400 ли си?
Да ти кажа като разгледах Olympus C310... шукар от всякъде :)
Скорост на затвора 2– 1/2000 sec (любимата ми опция :D )
ИСО 50-320 - това в този случай е по-лошо от М407 нали така?
А този OLYMPUS C-370? Технически май са едни и същи.. ИСО-то му е по-слабо 64-250 или е обратното? Другото май е същото...

Да ти кажа... след многото мнения тук или ще бъде Олимпус нещо от тези, или този Канон А400. Само хубави думи за Канона . Кажете някое минусче за него :) Скорост на затова - 1/1500 second - ще мога ли с Канона да хващам по-раздвижени обекти нормално?

Аз в момента съм с А400. Бях се спрял точно на същите модели както и ти - OLYMPUS C310, HP M407 и още 2-3. От всякъде слушах за този А400, но не ми харесваше на вид(поне това което виждаш от сайтовете). Но като отидох в Технополис и като ги видях наредени се оказа, че на вид е доста хубав и стилен. Имам го вече от около 20 дена и мога да кажа:
Недостатъци:
-само 2,2 оптично приближение
-макс. време на затвора - 1 сек
-слаба светкавица
-малък размер на самата матрица
-не може да му се настройват ръчно скороста на затвора, фокуса и блендата
Предимства:
-хубава изцяло стъклена оптика от CANON
-възможност за много ръчни настройки(баланс на бялото, чувствителност по ISO и доста още)
-снима много добре вечер на стайно осветление без светкавица
-добри нощни снимки като се има предвид че нощните снимки ги водят като слабата му страна
-хубави снимки на дневна светлина
-много специални режими на снимане - плажни снимки, нощни сцени, сняг, разстения и др.
-наличие на лампа подпомагаща фокусирането в тъмна среда(при повечето от моделите от този ценови клас отсъства)
-хубав 1,5" LCD дисплей с 115000 пиксела. вижда се супер!
-оптичното приближение макар и само 2,2Х работи иделано и изобщо не маже
-супер макто снимки!
-клиповете макар и кратки са доста добри. и като звук и като картина особено денем
-широк избор на разделителни способности и компресия - 4 резолюции по 3 вида компресия всяка
-снимките стават малки като файлове и добри като качество(сравнявал съм една и съща снимка направена с този и HP 635. И двете на 1600Х1200, един и същи обект, с А400 - 400К, с HP 635 - 900К. Като качество на снимката - определено А400!)
-не е много гладен откъм батерии
Мога да продължавам още и още! С две думи: супер апарат за класа си, снима в почти всякакви условия, снимките стават супер и спокойно мога да ги сравнявам с тези на доста по скъпите модели. Софтуера му е много хубав, има TV out, подробна инструкция от 140 страници изцяло на BG. Абе изобщо научиш ли се да снимаш с него ще си супер доволен! Мисля че и раздвижени обекти можеш да хващаш стига да си на светло

get
28.02.05 г., 17:25
kurnik:
За плюсовете ... от твоето ревю съм направо впечатлен. Явно минавам по същият път по който и ти. Наистина много + чета, но това което по ме тревожи са минусите.

Например 2.2 оптичния зум... аз и не разбирам много, но как точно ще дефектира върху снимките?
-не може да му се настройват ръчно скороста на затвора, фокуса и блендата
Например ако махаш бързо с ръка (или някоя мацка си вее за***ка много бързо) това движение ще го улови ли?

А на другите апарати (м407,Олимпуса) може ли ръчно да се настройват тези неща?

RaHzElChO
28.02.05 г., 17:55
Не това има предвид,но ако ти се движиш или обекта се движи с бъра скорост ще се получи замазване като на NFSU :D с и няма да се види ясно заснетия обект.Това се изразява най-видимо при нощни смимки,става ето така (http://store3.data.bg/abitcho/Canon%20A400%20Pics/Reza4ki%20-%20Iz%20ulicite%20na%20Sofiq.........../IMG_0027.jpg)
Някои от снимките в началото на тази папка са правени при ISO 400 и за това има толкова шум в тях,защото са на тъмно и не използвам светкавица,вече овладях как да ги правя по-добре.
Ето и пресни снимки,които съм дал и в темата за А400vsA75:
http://store3.data.bg/abitcho/Canon%20A400%20Pics/Reza4ki%20-%20Iz%20ulicite%20na%20Sofiq.........../IMG_0078.jpg
http://store3.data.bg/abitcho/Canon%20A400%20Pics/Reza4ki%20-%20Iz%20ulicite%20na%20Sofiq.........../IMG_0079.jpg
http://store3.data.bg/abitcho/Canon%20A400%20Pics/Reza4ki%20-%20Iz%20ulicite%20na%20Sofiq.........../IMG_0080.jpg

kurnik
28.02.05 г., 18:04
2,2Х Zoom-a означава че може да приближава обектите до приблизително 2 пъти. Използва се ако снимаш далечни обекти които искаш да изглеждат по близо. Затова че в случая не е толкова важно дали ще е 2 или 3 пъти приближението. Интересно е ако има приближение 4, 5 и нагоре пъти но такива апарати са много скъпи а за да снимаш с такова приближение ти трябва и статив. За това, че Zoom-a не бива да те притеснява. Аз лично го използвам при 1/5 от снимките които правя. За много бързо движещи се обекти не става нито OLYMPUS C370 нито HP M407, R507, Р607 и всички от този клас струващи до 700 лв като мога и да греша в цифрата. Виж да снимаш мацките по улиците не е проблем само че не очаквай резултата винаги да е добър(това обаче го има при всички апарати). А по въпроса за ръчните настройки които казах тях определено ги има при по скъпите апарати дето са по над 450 лв и съответно ги няма в тези към които се беше насочил. Изобщо това за ръчните настройки го споменах щото само това отличава A400 от по-скъпите. Качеството на снимките в нормални условия е същото. А и ръчните настройки са за професионалисти каквито ние не сме. Затова че вземай А400 и не се чуди! Мен колкото повече снимки правя толкова повече ме кефи а като чета по форумите така е с всички които го имат!

digital
28.02.05 г., 18:27
Виж да снимаш мацките по улиците не е проблем само че не очаквай резултата винаги да е добър
В смисъл, че не винаги ще ти пуснат :D

GRUEL
28.02.05 г., 19:55
А при А510 как стоят нещата, по книжка ми хареса и се отиентирах към него, ще посъбера още малко парички, щото мислех за А400 или С-370, ама тоя ме грабна като му видях спецификациите.Малко по-скъпичак е но мисля че си струва, вие какво ще кажете???

emzo
28.02.05 г., 21:10
Утре ще го видя А510 как е.

GRUEL
28.02.05 г., 23:08
пиши как е....
:)))

barnie
01.03.05 г., 13:35
Продавам (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=525603) Canon Ixus V2 и цената (заедно с 128MB карта) е близка до 300 лв.

RazorJack
01.03.05 г., 13:47
Абе хора, някой има ли идея откъде мога да си купя Никон Куулпикс 2200 ?? Щото съм си го харесал от доста време и тъкмо се наканих да го взема и се оказа че са го спрели от производство и не може да се намери никъде а аз чак ся се сетих да го взимам да са иба у гъза ...

Мдааа ... явно ще се ориентиран към Olympus C370.

Simbon4o
02.03.05 г., 14:01
Абе хора, някой има ли идея откъде мога да си купя Никон Куулпикс 2200 ?? Щото съм си го харесал от доста време и тъкмо се наканих да го взема и се оказа че са го спрели от производство и не може да се намери никъде а аз чак ся се сетих да го взимам да са иба у гъза ...

Мдааа ... явно ще се ориентиран към Olympus C370.

нидей! Потърси 4100/4200 никон(има във варна поне знам), или на канон А400 и нагоре :).

RazorJack
02.03.05 г., 14:16
Е няма начин да ме убедиш че тоя Канон А400 е по-добър от Олимпуса :) Канон да си произвеждат факсовете и принтерите ... :p

А за тея Никони дето предложи ... хехе естествено че са по добрия вариант ама и ценичката им е двойно по-висока :)

RaHzElChO
02.03.05 г., 14:30
Е няма начин да ме убедиш че тоя Канон А400 е по-добър от Олимпуса :) Канон да си произвеждат факсовете и принтерите ... :p

А за тея Никони дето предложи ... хехе естествено че са по добрия вариант ама и ценичката им е двойно по-висока :)
Е тук не си прав,Канон са водеща марка както при принтери,скенери и факс машини така и при апаратите,има доста добри модели и много хора са притежатели на Канон,това,че в България се продават на завишени цени е друг въпрос,но апраттите са много добри,става въпрос при аматьорските и полупрофесионалните апарати.

emzo
02.03.05 г., 23:57
Сори, че не можах по-рано, но нямах време.
Ето 2-3 бързи снимки с А510
http://emzo.my.contact.bg/510/Picture%20044.jpg
http://emzo.my.contact.bg/510/058.jpg
http://emzo.my.contact.bg/510/059.jpg

Zygot
03.03.05 г., 01:04

RazorJack - ако искаш мога да ти пратя снимки от Никон куулпикс 3200.

Сравнение с моя Санон А70 прави доста повече брак. За качеството ти ще си прецениш

RazorJack
03.03.05 г., 01:16
Абе всеки си е фен на нещо и понякога преценява субективно. Аз вече съм си решил :) Няма да е нито Никон нито Канон а съм се спрял на Олимпус :)
Бтв какво имаш предвид под "брак"?

Zygot
03.03.05 г., 01:20
Абе всеки си е фен на нещо и понякога преценява субективно. Аз вече съм си решил :) Няма да е нито Никон нито Канон а съм се спрял на Олимпус :)
Бтв какво имаш предвид под "брак"?

Ами не фокусира добре движещи се обекти, трябва много да си стабилен при снимане(да не трепериш ) , не му се вкючва понякога светкачицата и др.

Иначе гледай модела да снима клипове поне 640х480@30фпс че става лудница :) .

едит: влез тук (http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM)

RazorJack
04.03.05 г., 14:42
Такааам доста ревюта изчетох и сега ще сентизирам накратко Канон A400 vs Олимпус C370.

Предимства на А400:

1. може да снима клип в 640х480 със звук (ц370 може в 320х240 без звук)

2. има ръчна настройка на бялото.
Демек и при двата апарата автоматичната настройка на бялото не е много добра и като се снима на силна изкуствена светлина снимките изглеждав жълтеникави. При А400 това може да се коригира ръчно в менюто на апарата преди снимка, докато при Ц370 не може и там трябва да щракнете не Auto Levels във photoshop :) Все тая според мен.

3. 16 мб вградена памет (срещу 12 за ц370). Освен това допълнителните карти с памет са по-евтини.

Предимства на Ц370:

1. Прави доста по-добри нощни снимки. А400 не улавя достатъчно светлина и нощните му снимки са доста по-тъмни.

2. Снима по-бързо и не замазва толкова яко движещите се обекти.

3. Може да снима от по-близо. В супер макро режим може да снима от 2 см :)

Еми ... май че все още клоня към Олимпуса :) И субективно снимките правени с него като че ли ми харесват повече.

Zygot
04.03.05 г., 14:57
Такааам доста ревюта изчетох и сега ще сентизирам накратко Канон A400 vs Олимпус C370.

Предимства на А400:

1. може да снима клип в 640х480 със звук (ц370 може в 320х240 без звук)

Имай предвид че това е много голяма екстра ! Аз например с моя съм направил равно количество клипове и снимки.
Поиграй си с някое фото което прави клипове и сам ще се убедиш.

+ А400 е че прави клипове 640х480@30fps което е много важно.

kurnik
04.03.05 г., 16:05
+ А400 е че прави клипове 640х480@30fps което е много важно.

Чак пък 30fps не бих казал. 10fps е точната цифра. Иначе клиповете са сравнително добри и не са в гадната MPEG-1 компресия. А това че OLYMPUS C370 прави клиповете без звук е сериозен недостатък. Иначе и PANASONIC LC50 е много хубав, но пак клиповете са му без звук. Затова, че А400 е THE BEST в класа до 400 лв!!!

RaHzElChO
04.03.05 г., 16:07
Даже Канон-а е 360лв и за останалите 40лв си взимате зарядно+2 батерии 1800mAh+калъфче !

digital
04.03.05 г., 18:11
Не хваля Canon-а и не оплювам Olympus-а, по липсата на звук за мен напълно обезсмисля филмчетата.

RazorJack
04.03.05 г., 18:40
Е да. Ама както казах всеки си преценява за него. Аз лично хич не съм фен на много-във-едно продуктите. И едва ли някога ще тръгна да снимам клип с това, при положение че си имам камера за целта :) Трябва ми фотоапарат дето да може да снима добре и без излишни екстри. Пък и Олимпуса е малко по-евтин и ще иам и пари за бира хехехехе :)

digital
04.03.05 г., 20:58
Аз лично хич не съм фен на много-във-едно продуктите.
Хех... превръщаш предимството на канона, в едва ли не недостатък... недeй :)
Олимпуса е по евтин, но xD картата е по скъпа от MMC или SD. Нещата се уравновесяват.

kurnik
04.03.05 г., 22:52
Аз лично хич не съм фен на много-във-едно продуктите. И едва ли някога ще тръгна да снимам клип с това, при положение че си имам камера за целта :)
Е това, че А400 снима видеоклипа със звук не означава, че е от продуктите тип "много в едно" дето си имат и радио, и MP3 плеър и какви ли не глупости. Все си мисля, че като е клип е редно да има и звук. А това за видеокамерата звучи наистина добре, но ако имам пари за видеокамера определено ще имам пари за фотоапарат поне от средния клас. А400 определено не е за професионалисти, но както пишеше в ревюто на Стиви "този апарат е чудесен избор за всеки, който навлиза в света на цифровата фотография и иска много добро качество на снимките за малко пари". Мисля, че е много точно казано!

emzo
04.03.05 г., 23:50
Eto още два shots и от мен:
http://emzo.my.contact.bg/510/Picture%20169.jpg
http://emzo.my.contact.bg/510/Picture%20137.jpg

ClockerMan
16.03.05 г., 04:56
вижте тука в Кантек (http://cantek.icb.bg/products.php?CatID=216) имат нови цени и все пак между А510 и А520 кой ли е по-добрият и каква е разликата?

Synthy_xxx
16.03.05 г., 14:00
разликата са мегапикселите, 520 е 4, а 510 3, оптиката е еднаква, също така 510 може да прави 2.3к/сек, а 520 1.9к/сек (по книжка), но това едва ли е някаква съществена разлика. ако нямаш нужда от 4МР, съвсем спокойно си вземи 510, няма да сгрешиш. всичко друго им е еднакво (поне в книжката така пише).

RaHzElChO
16.03.05 г., 14:33
Не знам обаче снимките на emzo са трагични,искам да разбера на какви настройки са правени.

Synthy_xxx
16.03.05 г., 14:35
прав си, снимките нищо не струват. само да си взема кабела и ще ти пусна снимки от А520 да видиш как снима.

bobytt
16.03.05 г., 14:58
Аз пък бих ти препоръчал да не отхърляш варианта за OLYMPUS особенно , ако имаш въчможност да вземеш продукт от C-7** серията...
Имал съм почти всичките камери и съм работил със С-5050 , просто качеството на снимките е НАД всякакъв коментар. Кажи ако искаш някакви да видиш ще кача някъде из моя сайт и там ще имаш възможност да ги разлгедаш, това че даден фотоапарат нямал възможност за записване на звук ми звучи несериозно .... ако искам да правя филмчета ще си зема CAMCODER както и съм направил..... Да кажем на 500 снимки я направиш един филм я не.... гледай главната идея на покупката... За мен , ОLYMPUS е безспорен N1 но за други не е, както за тях CANON бил номер едно , а аз не мисля така , миналата седмица имах възможност да с играя с един Canon Digital Rebel XT (http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=ModelDetailAct&fcategoryid=139&modelid=11154)
и трябва да ти кажа че далеч отстъпва по удобство , бързина и качество на снимките в CUSTOM сетинг от моя фотапарат OLYMPUS EVOLT E-300 8MP (http://www.olympusamerica.com/cpg_section/cpg_product_blue.asp?l=1&p=&bc=&product=1140)

Идвата апарата имат сходни характерстики , но моя приятел , който между другото за разлика от мен е професионален фотграф за един веб сайт за партита в Маями , вече прави опити да се отърве от него и да вземе като моя EVOLT с Zuiko Digital 40-150mm

Така че не бързай с Canoncheto дай някой по-голям майл да ти пратя снимка две....

Ето ти две правни с C740
CLICK (http://bobytt.com/P8050526.jpg)
CLICK (http://bobytt.com/P8050537.JPG)
CLick (http://bobytt.com/P2160008.JPG)
Click (http://bobytt.com/P2160023.JPG)

Synthy_xxx
16.03.05 г., 15:06
Незнам за друг, но аз искам да видя снимки с твоят апарат, реални снимки, не от ревютата :) Мерси казвам предварително на човека от Маями ;)

само питане:
<офтопик>
тоя ребел ХТ не се ли води клас любителски - наследника на digital rebel (канонци така си му викат)??? конкурента на никон Д70 (тук от никон казват че е любителски)
</офтопик>

bobytt
16.03.05 г., 15:19
@Synthy_xxx Evolta го имам само от седмица :) днеска утре ще ходя на лов :) ще кача някои снимки ,

Synthy_xxx
16.03.05 г., 15:26
Благодарим за снимките от олимпуса (ц740), ма аз не бих го препоръчал този апарат на никой (гледам снимките, не му знам възможностите на хартия)

bobytt
16.03.05 г., 15:30
Хе хе то не е задължително :) който му харесва канончето да си го зима...
Лично аз смятам че е по-добър избор С-7** серията от тези на олимпус освен ребъла но това е лично мое мнение и не ангажирам никой с него :)

RazorJack
16.03.05 г., 18:54
И аз предпочетох да взема Олимпус и съм доволен от избора. Я гледайте какви макро снимки прави бе, от около 2-3 см съм снимал, къде сте ми тръгнали с тоя Канон хехехехе.

http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/img/vmgc9550_3.jpg

Ето и една директно от апарата без да съм я намалял допълнително.

http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/tmp/P1010001.JPG

ClockerMan
16.03.05 г., 21:08
И аз предпочетох да взема Олимпус и съм доволен от избора. Я гледайте какви макро снимки прави бе, от около 2-3 см съм снимал, къде сте ми тръгнали с тоя Канон хехехехе.

http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/img/vmgc9550_3.jpg

Ето и една директно от апарата без да съм я намалял допълнително.

http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/tmp/P1010001.JPG
Последно с кой Олимпус си?

digital
16.03.05 г., 21:46
RazorJack, най напред честито за фотоапарата. Да си го ползваш със здраве.
Mървата ти снимка не е изобщо добра да ти кажа :( Втората е добра, но не превъзхожда с нищо A400. Не се заяждам разбирасе, просто отбелязвам :)

RazorJack
16.03.05 г., 22:38
Ей ама неверници :)

А какво ще кажеш за тази снимка, освен че е малко жълта заради 40-ватовата лампа, с която си осветявам стаята (ми така де повече не ми трябвa обикновено) а и още не съм си намерил син филтър за коригиране на светлината :-P

http://hardwarefreakz.kicks-ass.net/tmp/P3160002.JPG

Направи такава с Канон-а да ги сравним искаш ли? :)

За C370 Z става дума.

hbk
16.03.05 г., 22:52
Za]o li nqmah nikakwi symneniq otnosno "predmetite", deto si gi snimal w makro revim :D :D :D :D

~estito, Rejzyr, da si go polzwa[ s zdrawe.

Az wse pak ne bih si wzel aparat s x-D karta w Bg

RazorJack
16.03.05 г., 23:01
Мерси :) Хехехех еми кво да се прави - мания :D

GRUEL
16.03.05 г., 23:07
След цялото чудене дали А400. оли С-370 или НР-то и аз най-накрая се реших, А80 и съм супер доволен..