Виж пълна версия : За правото на първия в "Далавери"
Rear Admiral Floyd
12.02.05 г., 00:42
Напоследък забелязвам едно нещо в раздел "Продава", напр. тук (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=49880) и тук (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=50164).
В общи линии се повтаря следната ситуация - лицето А продава нещо (обикновено на крайно изгодна цена), лицето B пише в темата "Купувам го !" (съответно праща ПМ, SMS, ICQ съобщение или нотариална покана), но в крайна сметка стоката е продадена на лицето C. В тоя момент лицето В скача и казва - "Е, ама как може така, аз бях пръв, ами правилата на форума ?!?!?". И оттук се почват едни безкрайни спорове, обвинения, оправдания и т.н.
Всичко това щеше да е много хубаво, ако някъде имаше правило, което да казва нещо от рода "Първия предложил В ТЕМАТА исканата цена, получава стоката, иначе еди си какво...". Такова правило обаче няма. Има нещо подобно, но то е само в частта за търгове.
Защо повдигам тази дискусия ? Ами лично на мен (а предполагам, че не съм единствен) не ми е все едно на кого продавам. Някои от причините да игнорирам конкретен кандидат са лични, примерно имам негативно мнение за него, имам съмнения в коректността му и т.н., а други са чисто практични - ако се налага да чакам купувача два дена, или да трябва да се замъкна на другия край на града, естествено, че ще предпочета някой по-точен. С горното не визирам недоволните купувачи от цитираните теми, да не вземат да ми се обидят.
Разбира се, изключвам случая, когато двама души са се уговорили твърдо и някой от тях провали сделката без обективни причини, тогава наистина не е коректно. Но при положение, че едва ли не във всяка втора тема четем :
А: "Купувам !"
Продавач : "Запазено за А"
.......
Продавач : "А се отказа, все още го продавам."
това неписано правило за първия ми се струва все по-безсмислено.
Та така, интересно ми е да чуя и вашите мнения по въпроса.
Ще кажа за около 20-ти път моето мнение, че администратори и модератори на HWBG нямат задължение да контролират коректността на сделките, извършвани в "Далавери". Форумът предоставя място за търговия, като има определени правила за поведение на форума, но какво става (не става) извън форума вече са отношения между купувач и продавач. Ако аз бях модератор в "Далавери", скочилото да коментира коректност лице В ще пише напразно, защото щях да му забърсвам постовете. Извън форума има доста места, където да се съберат "далавераджийте" и да си се клюкат колкото могат. Ако някой се струва на някого некоректен или "далавераджия", да избягва взимане-даване с него. Също така не смятам за уместно да има теми тип "този ме излъга", защото оценката на "излъгването" е 100% субективна, пък и такива теми са генератори на спорове. Никой не им е светил, докато са се "лъгали". Който е бил по-умен или по-хитър, "светнал" е другия и толкова.
:rtfm:
В общи линии Адмирала е прав. В общи линии и Валери е прав. А като се замисля ами да... на кой му пука... само дето аз като видя някаква стока на някаква цена на пазара, в магазин или в оказион, извадя парите и ги подам на продавача той не ми казва "Чакай малко да видим дали няма да го продам до довечера на по-висока цена.", а ми дава стоката на момента. (не става дума за пазарлъци, а за обявената от продавача цена) Само защото е форум тук, ли не могат да важат нормалните отношения? Верно, че няма подобни правила за продажби (не бях забелязал в интерес на истината), а само за търгове, но не е ли все едно? Слагаш някави правила за търга? Защо? След като те не важат при нормална продажба? А и много добре знаете, че в моя случай си беше чиста проба прееб@вка от страна на продавача. В другата тема, която пуснах в този раздел. Видяхте, че дори и 2-3 мин след обявяването на цената продавача не прадава на този който предлага да се финализира сделката. Ако се позагледате щяхте да видите много пукнатини с изказванията на продавача. В началото едни после дуги версии. Не му варвам на нито една дума макар, че звучи откровено. А и си мисля дали не си пие бирата с някой хора, предвид отношението на модератори към темата. За сравнение, ползвателите на форума ме защитиха до един. Отсега нататък ще имам едно на ум за коректността на юзерите и форума като цяло. Още повече, че прецакаха вече един мой познат с една небезизвестна ДДР. Благодаря за вниманието.
The Penalty
12.02.05 г., 11:47
...само дето аз като видя някаква стока на някаква цена на пазара, в магазин или в оказион...
Теорията ти издиша "леко", забравяш, че ХВБГ не е нито едно от изброените от теб :cool:
Ако искаш да плащаш на момента, просто отиваш в "на пазара, в магазин или в оказион" и си в бизнесa.
Така мисля аз :couple:
speddie
12.02.05 г., 12:09
Идеята е друга - да не се работи задкулисно !
Примерно ,има тема за продажба с цена ,хубаво е потребителите да дават офертите си в темата а не на ПМ !
Един пример:
потребителя Иван продава памет за 20лв - Георги се сеща да даде 25лв ,за да е сигурен ,че Иван ще предпочете да продаде стоката на него !
.....Но не пише в темата ,а на ПМ ,защото ако пише в темата може Пешо да го види и да даде 30лв :)
Какво е решението според мен :
Продавача би могъл да ъпдейтва темата си - пример ...
имам ПМ от Юзера Х с цена Y,така ще е ясно на всички докъде е стигнала цената на дадена стока !
Но след като не е търг - такива наддавания не са редни при фиксирана продажба ! Тогава неписаното правило за първия дал исканата цена е в действие!
Относно линка който адмирала е дал - със този Скате който с който 2 седмици се чакахме за уж сигурна сделка и накрая НИЩО ! -Еми не е коректно според мен !!!
Какато и да е - според мен и темата на адмирала е безсмислена и няма да доведе до нищо - просто поредното чешане на езици !
Все пак, да не забравяме и правото на продавача да си продаде стоката на когото прецени... :)
Сега, ако тръгнем в тази насока, ще станат твърде много сблъсаци на "правна" основа - на кого да се угоди по-скоро? Не може всичко да се окове в рамки и правила - винаги се намира начин да ги заобиколиш, и пак някой недоволен после. Просто от един момент, всичко опира и до неписаната обща култура (форумна, ако щете).
Covington
12.02.05 г., 13:00
Изказвам се последно по темата, защото "кандидат купувача" няма право да пренася спора и тук. Дали вярваш или не на казаното от мен си е право на личен избор, но да изказваш публично мнение, че лъжа вече нарушава други правила. Купувача, който е сравнително известен посетител на форума, в случая с онази сделка просто прояви съобразителност и се обади по телефона, което отне 2 мин за финализирането и. Иначе по темата - наистина не може да се окове всичко в правила и е трудно да се контролира (относително добре) положението в такъв раздел. Ако искаме пълен контрол трябва да направим фондова борса, а не форум. До сега не съм ползвал раздел далавери и като четох за споровете около коректността на продажбите не бях се замислял, че може да има освен обидени от качеството на компонентите от дадена сделка и такива, които са обидени от липсата на сделка. Защото едно е купувача просто да оттегли стоката и да излъже желаещия, съвсем друго е да я продаде на клиент по желание, при условие че не я е обещал твърдо. Та трудно би се въвело и правило за първия, а ако това се пробва нещата ще се продават само на ЛС и при лоши сделки съвсем няма да има доказателства за вина. Другият вариант е всичко на търг, ама е трудно изпълнимо, да не кажа невъзможно.
speddie
12.02.05 г., 15:53
Значи - ако се търсят конкретни предложения за да няма недоволни предлагам:
Да се въведе ново правило:
Продавача да поства всички предложения получени на лична в темата ,както и телефонните обаждания ,ако има такива !
Един пример отново:
Пусната е тема за продажба на видео карта....
Има заявка за исканата цена в темата !
Но,продавача същевременно е получил по-изгодни оферти на лична и по телефона!
В случая просто влиза и пише в темата си:
-Имам оферта за еди колко си лева, от еди кой си потребител на лична ...или по телефона!
Така движението на стоката ще е ясно ,ще се отсеят тарикатите и няма да има недоволни !!!
Разбира си че всеки иска да вземе най-добрата цена за стоката си, но има неписани правила и морал с който е редно да се съобразим !
А ако всичко е ясно ...и задкулисните оферти се появят и в темата, ще се осветли ситуацията и място за недоволство няма да има....
Поне така смятам аз !
Също така като не ми хареса достигнатата цена за това което продавам ще пиша: имам оферта по телефона за +5 лв отгоре.
Ако никой не наддаде: тоя дето ми звъня излезе несериозен. този дал предната сума иска ли да вземе стоката?
Аз не мога да разбера какъв е тоя зор да има правила, с които да се насилва продавача да продава стоката си на точно определен човек. Стоката си е моя, ще я продам на който си поискам, когато си поискам и за колкото си поискам!
Пример: Пуснал съм обява, обявил съм цена, пръв по темата ми пише някакъв напълно неизвестен за мен член на форума, за който не ми е известно дали е коректен. В този момент, някой от хората, с които си пиеме бирата е прочел обявата и ме намира на ICQ, казва ми 'това, което продаваш ми трябва, утре ще мина да си го взема'. Познайте на кой ще предпочета да го продам.
Друг пример: Пуснал съм обява, обявил съм цена, пръв по темата ми пише някакъв напълно неизвестен за мен член на форума, за който не ми е известно дали е коректен. Втори по темата се изказва член на форума, който не познавам също, но имам добри впечатления за него от изявите му във форума...
Примери много, идеята е че всеки би трябвало да има правото да продава стоката си на който му е най-удобно. Дори понякога ми се е случвало да предпочета по-ниско предложение за цена, но отправено от 'проверен човек'...
Въобще репутацията във едно общество, каквото е и нашия форум е решаваща винаги, така че... умната! ;)
Да се въведе ново правило:
Продавача да поства всички предложения получени на лична в темата ,както и телефонните обаждания ,ако има такива !
Ама разбира се!
Да се въведе и правило продавачът да поства и кога ходи до тоалетната и не може да следи темата, че да не го помисли някой за некоректен, като не отговаря. Който не спазва това правило - изтрива му се темата. :claps:
Май пак започнаха да се оплакват хората, които са слаби търговци или по някаква друга причина са загубили сделка. Всеки иска нови правила, които да му гарантират я продажба, я покупка. Момчета, сбъркали сте мястото. HWBG е форум, не застрахователна компания.
Edit:
Имам едно предложение: ако искате някой да ви гарантира нещо, тогава нека всяка тема стане търг и всяка сделка да минава през HWBG, които като посредник ще гарантират продавача да си получи парите, а купувача стоката. Срещу 5% от всяка сделка, примерно.
speddie
12.02.05 г., 19:43
Ама разбира се!
Да се въведе и правило продавачът да поства и кога ходи до тоалетната и не може да следи темата, че да не го помисли някой за некоректен, като не отговаря. Който не спазва това правило - изтрива му се темата. :claps:
Май пак започнаха да се оплакват хората, които са слаби търговци или по някаква друга причина са загубили сделка. Всеки иска нови правила, които да му гарантират я продажба, я покупка. Момчета, сбъркали сте мястото. HWBG е форум, не застрахователна компания.
Валери - моля не класифицирай хората - без дори да ги познаваш !!!
Това не е много умно .
Когато се изказва мнение ... винаги се пише:
"според мен", а не се обобщава !
Незнам дали си разбрал правилно поуста ми, но като те чета .. май не си !
Не искам гаранции от никой ,просто предложих нещо, дето би помогноло според мен в конкретния случай !
Да така мисля ,ако се въведе това правило, ще се пооправи ситуацията с недоволните!!!
Може би по твоята логика 1/2 от сегашните правила на форума са безумни ,но факта е че ги има :)
Както бях писал по-горе - "Предлагам и според мен"
Ако не се приеме - здраве да е !
Имам едно предложение: ако искате някой да ви гарантира нещо, тогава нека всяка тема стане търг и всяка сделка да минава през HWBG, които като посредник ще гарантират продавача да си получи парите, а купувача стоката. Срещу 5% от всяка сделка, примерно.
Принципно съм за - готов съм да дам 5% ,но предложението ти издиша приятелю и ще ти кажа защо ....
Ако все пак не се усъществи сделка по вина на една от страните или и на 2те - колко % неустойка ще получи всяка от тях от Hardwarebg team ?
Май си позабравил за живота в България :)
поздрави !
speddie
12.02.05 г., 19:57
Нека отговоря и на Георги
Аз не мога да разбера какъв е тоя зор да има правила, с които да се насилва продавача да продава стоката си на точно определен човек. Стоката си е моя, ще я продам на който си поискам, когато си поискам и за колкото си поискам!
Ама разбира се - тук си много прав, но го обяви в темата, която си пуснал - така е коректно и спрямо другите!!
Пример: Пуснал съм обява, обявил съм цена, пръв по темата ми пише някакъв напълно неизвестен за мен член на форума, за който не ми е известно дали е коректен. В този момент, някой от хората, с които си пиеме бирата е прочел обявата и ме намира на ICQ, казва ми 'това, което продаваш ми трябва, утре ще мина да си го взема'. Познайте на кой ще предпочета да го продам.
Чудя се тогава ,защо не почнем всички да си правим сделките в кварталните бирарий и да спрем да пишем тук !
Друг пример: Пуснал съм обява, обявил съм цена, пръв по темата ми пише някакъв напълно неизвестен за мен член на форума, за който не ми е известно дали е коректен. Втори по темата се изказва член на форума, който не познавам също, но имам добри впечатления за него от изявите му във форума...
Като не ти е известно дали е коректен - провери !
Иначе никога няма да разбереш какъв е .
Примери много, идеята е че всеки би трябвало да има правото да продава стоката си на който му е най-удобно. Дори понякога ми се е случвало да предпочета по-ниско предложение за цена, но отправено от 'проверен човек'...
Въобще репутацията във едно общество, каквото е и нашия форум е решаваща винаги, така че... умната! ;)
Според мен като става въпрос за пари - репутацията е леко на заден план ...по твоята логика, нека всички се опитаме да изградим добра репутация тук, за да можем да пазаруваме на по-ниски цени оповавайки се на доброто си име тук !
Може би по твоята логика 1/2 от сегашните правила на форума са безумни ,но факта е че ги има :)
Ако говорим за форума като цяло, то аз бях един от първите, предложил да има правила (преди години), както и повече от 2/3 от правилата съм ги писал аз, така че знам добре за каква логика става дума. Ако говорим за правилата в "Далавери" (появили се скоро), то там каквито и правила и колкото и модератори да има, няма ли култура на поведение, все такава ще е ситуацията. Виновни са си самите потребители, не условията на HWBG.
Ако се интересуваш от арбитраж по сделки, прочети как се прави на ebay, примерно. Това е може би най-голямата on-line борса. Ако нещо ти се струва неприложимо в BG условия, тогава пак опираме до култура на поведение. Ако ще и марсианците да дойдат, който си е кретен сега, кретен ще си е и утре. Никакви правила повече не трябват на HWBG (особено абсурдни такива, като твоето предложение), и без това станаха 1001 и 90% от потребителите не са ги чели.
Класифицирам хората в "Далавери" основно в две категории: такива, които си ползват раздела и не се оплакват + такива, които все са недоволни от нещо и търсят защита от някого. "Далавери" няма задължителен характер, ако нещо не се харесва на някого, да не пише там. По принцип не одобрявам сегашното (и преди месеци също) "управление" на "Далавери" и преди време писах за това, но пък и разделът не ме интересува въобще, така че не виждам смисъла да си губя времето повече в приказки.
speddie
12.02.05 г., 20:12
... но пък и разделът не ме интересува въобще, така че не виждам смисъла да си губя времето повече в приказки.
Добре - тогава защо изказваш мнение изобщо?
Умен човек като теб би трябвало да уплътнява времето си с по- стойностни неща ....
Иначе за 2/3 от написаното по-горе от теб си прав, но в България някои неща ....все още са неприложими ,за съжаление !
Виновни са си самите потребители, не условията на HWBG.
ТУК СИ МНОГО ПРАВ !!!
Идейното безсилие винаги ми е привличало вниманието, затова.
(ако искаш се обиждай, ако искаш не, но предложението ти е абсурдно)
Продавачът разполага със стоката и има право да си избере на кого ще я продаде, за колко пари и в какво състояние. Няма правила на форума, които да го задължават да бъде коректен с останалите потребители. Арбитри по сделките на HWBG няма. Толкова по въпроса. Какво неясно има и какъв е проблема пак? Някой не можал нещо да купи или продаде!? Ми проблемът е негов личен, за какво занимава и останалите с него?
Лично аз продавам на този който е дал 1ви цената защото смятам че така е коректно. Имал съм случаи когато след 1вия съм получавал по-добри предложения и не е имало нужда от куриери и т.н., но смятам че е редно да има някакви правила :)
Ако на ти се разкарва до другия край на града пиши за кой квартал става дума :cool:
speddie
12.02.05 г., 20:51
Идейното безсилие винаги ми е привличало вниманието, затова.
(ако искаш се обиждай, ако искаш не, но предложението ти е абсурдно)
Значи пак не си разбрал . Абсурдното за едни е добро за други !
Според мен - правилото е идеално - то задължава само за яснота по сделката .
(не не се обиждам ,не те познавам за да се обиждам от писанията ти)
Продавачът разполага със стоката и има право да си избере на кого ще я продаде, за колко пари и в какво състояние. Няма правила на форума, които да го задължават да бъде коректен с останалите потребители.
Тук не си прав - има неписани правила в търговията и в човешките взаимотношения !
Като те четат някои потребители ще помислят че толерираш некоректността като цяло
Арбитри по сделките на HWBG няма. Толкова по въпроса. Какво неясно има и какъв е проблема пак? Някой не можал нещо да купи или продаде!? Ми проблемът е негов личен, за какво занимава и останалите с него?
Тук съм съгласен с теб !
...Дали вярваш или не на казаното от мен си е право на личен избор, но да изказваш публично мнение, че лъжа вече нарушава други правила...
Къде съм казал, че лъжеш!? Пукнатини в изказванията, различни мнения, и факта, че не ти вярвам, това е което съм писал! Не съм казал, че лъжеш! Това всеки сам си го решава! :) Веднъж казваш, че е имало 17 мин. да ме изпреварят после Cenzor пише, че е бил изпреварен с 3!! мин. Хайде да не коментираме поведението ти няма нужда да си обект на обществено внимание, както и аз също.
Колкото, както Георги изказа мнение общо взето в твоя полза, което всъщност ако се погледне е в моя :) Взе пак картата беше продадена на юзер който се беше регистрирал същия ден в форума и 11 от общо 15те му мнения до сега бяха по тази прословута тема, останалите бяха в Купува и си търсеше видеоконтролер. :) Аз се смятам за коректен и достатъчно стар ползвател на форума, за да има поне малко уважение към скромната ми персона. Повече правила на форума не са нужни според мен - повече коректност е нужна. Според мен истината е, че или ти е предложил след моето обявление повече пари или на теб не ти се е занимавало с куриери, защото съм от Варна. Но ако беше така защо не писа, че обявата е само за София? И третия вариант е да е "призрак" този юзер и да купува поради просветление в мислите ти и отказване от обявената цена. Общо взето те разбирам и в трите случая, но все пак когато пускаш мухата трябва да помислиш преди това.
Лично аз продавам на този който е дал 1ви цената защото смятам че така е коректно. Имал съм случаи когато след 1вия съм получавал по-добри предложения и не е имало нужда от куриери и т.н., но смятам че е редно да има някакви правила :)
Ако на ти се разкарва до другия край на града пиши за кой квартал става дума :cool:
Това е което пропагандирам и аз! :super:
Аз също намирам твоя модел на поведение за правилен, но това не са правилата на HWBG, а са си твоите правила. Затова вероятно следващият път пак ще успееш да продадеш стоката си, без да е необходимо да търсиш защита от някого и да се оплакваш. Като видиш пък, че някой не ти дава нещо обещано и го продава на друг, тогава какво правиш? Търсиш admin на HWBG ли? Едва ли... :rolleyes:
Според мен - правилото е идеално - то задължава само за яснота по сделката ...
Тук не си прав - има неписани правила в търговията и в човешките взаимотношения !
Ми и моето предложение за ходенето до тоалетната внася яснота допълнително, да вземем да го гласуваме! Аз много се нервя да питам някого нещо и той да не ми отговаря 10мин, знаеш ли какво е гадно? :D
Започна да се сещаш за какво говорим - неписаните правила на общуването (не само на търговията). За какво трябва да ги описваме на HWBG? Ми дай да почнем направо от 10-те (толкова ли бяха?) божи заповеди и от библията!? Да изпраскам copy/paste 50-ина страници поучителни пасажи и да ги закачим като правила, може ли? :conf:
в случая с онази сделка просто прояви съобразителност и се обади по телефона, което отне 2 мин за финализирането и.
Ъъъъ, на телефона, който НЕ БЕШЕ обявен в темата? :conf: :hammer:
Явно бродят и ясновидци има из форума. :candle:
Но здраве да е, тоест наздраве да е! :beer:
Cenzor - Брава ве, момче, не бях обърнал внимание! :clap: :clap: :clap:
speddie
12.02.05 г., 21:13
Ми и моето предложение за ходенето до тоалетната внася яснота допълнително, да вземем да го гласуваме! Аз много се нервя да питам някого нещо и той да не ми отговаря 10мин, знаеш ли какво е гадно? :D
Нарочно ли се правиш на неразбрал - да виждаш срокове ? к`ви тоалетни к`ви 5лева :) ?!?
Идеята е ,не да се пише през 2мин в темата, а просто продавача да обяви там движението на стоката си ...към определения момент и да внесе яснота по сделката !!!
Както и ,когато сделката е финализирана ,да обяви на кой е продадена стоката му!конкретен nickname
а не като случая с AirBog - купувач фантом !!!
Започна да се сещаш за какво говорим - неписаните правила на общуването (не само на търговията). За какво трябва да ги описваме на HWBG? Ми дай да почнем направо от 10-те (толкова ли бяха?) божи заповеди и от библията!? Да изпраскам copy/paste 50-ина страници поучителни пасажи и да ги закачим като правила, може ли? :conf:
Винаги съм знаел - какво и за какво говоря !
А за неписаните правила:
-Трябва да ги описваме тук, за да се опитаме да попречим на псевдо тарикатските трикове и плоски измами!!!
Дай copy/paste страниците ще е поучително за някои !
Covington
12.02.05 г., 21:33
Колкото до телефона, вижадм, че вече съм написал, че купувача поиска да се обади веднага, предполагам точно за да спечели времето от което е имал нужда за уговорка с писане, но не си забелязал, както сам каза. Човека има повече постове от твойте и значително по-дълъг престой във форума. Това не е най-важното обаче, от написаното досега, не разбра ли, че и Cenzor те е изпреварил, както и купувача, като и въпросния човек с малкото постове, за когото мислиш, че е настоящия собственик, т.е. пак нямаше да можеш да вземеш стоката, дори и някакво правило да задължаваше продавачите-това което обсъждаме тук. Няма проблем да обсъждаш случая или правилата по принцип, но в случая, те не засягат теб, или поне не ако говорим за "правило за първия", за което обсъждане беше пусната темата.
Хех, да вероятно ме е изпреварил. Аз не се надявам да се промени нещо. За мен всичко е минало. Няма как обаче 3 мин след обявяването на цената той - "фантома" да види съобщението, да те намери в ICQ вероятно, защото от форума става по-бавно с ЛС да ти поиска телефона да вдигне слушалката да набере номера и да му вдигнеш! :) Ако преди да обявиш цената се е обадил защо вообще публикува цената. :) Мнението ми е, че издиша теорията ти, точно защото е само теория.
gtzvetkov
12.02.05 г., 21:56
Аре вие двамата (Covington & AirBog) да се обяснявате на PM, ICQ или по телефона, кой крив и кой прав. Че да не ви изтрия постовете!
Спасете свободата на словото! :D Време е да спрем наистина! :) Каквото имах, казах. Благодаря за търпението. :)
Продавам HDD Maxtor 80GB, цена 70 лв.
Намирам се в София, за връзка ICQ: ххххххххх или тел. ууууууууу
Edit: Имам предложение за 72лв. на ICQ.
Edit: Имам и предложение за 74 лв. на SMS.
Edit: Опа, един ми дава 76лв по e-mail!
Edit: Оказа се, че последният е от Бургас... сори, не става!
Edit: Последно остана 74лв.
Edit: Дадох го на един приятел за 65лв, обади ми се по тефона.
Edit: Ама той ми даде и мишка за около 8лв.
Edit: Сори, пичът живее в съседния блок и е точен, казва се Иван.
Edit: Продадено!
Така ли искаш да изглежда постът на продавача?
Предложи го, може да се приеме... :claps:
P.S. И за какво ти е да знаеш на кого е продадена стоката!? Искаш никнейм, а нещо телефон, адрес, кога си е вкъщи, женен/неженен, какво друго е купил наскоро... не те ли интересува?
speddie
13.02.05 г., 00:58
Продавам HDD Maxtor 80GB, цена 70 лв.
Намирам се в София, за връзка ICQ: ххххххххх или тел. ууууууууу
Edit: Имам предложение за 72лв. на ICQ.
Edit: Имам и предложение за 74 лв. на SMS.
Edit: Опа, един ми дава 76лв по e-mail!
Edit: Оказа се, че последният е от Бургас... сори, не става!
Edit: Последно остана 74лв.
Edit: Дадох го на един приятел за 65лв, обади ми се по тефона.
Edit: Ама той ми даде и мишка за около 8лв.
Edit: Сори, пичът живее в съседния блок и е точен, казва се Иван.
Edit: Продадено!
Така ли искаш да изглежда постът на продавача?
Предложи го, може да се приеме... :claps:
P.S. И за какво ти е да знаеш на кого е продадена стоката!? Искаш никнейм, а нещо телефон, адрес, кога си е вкъщи, женен/неженен, какво друго е купил наскоро... не те ли интересува?
Нещо почна да излизаш от релси май :)
...Еми да - така е добре да изглежда поста , защо какъв според теб е проблема ?
Какво не ти допада във визията на поста ?
Или се отличава от канона на който си свикнал ?
Знам ли ?!?
или предлагаш ...
Дай да не правим нищо - та всичко да ни изглежда еднакво
Да спрем прогреса :)
Искам ник - нормално е !
Така вероятността за лъже информация се свежда до минимум !
Ами доста неща, които съм предлагал, са влезли в правилата на форума. Пробвай се и ти, лошо няма. С тази си идея обаче няма да имаш успех, можем да се обзаложим от сега. Най-добре е да се убедиш сам, щом не се поддаваш друг да те убеждава.
P.S. И какво като някой е излъгал, че е продал диска за 90лв., вместо за 74лв., освен това на Пешо, а не на Гошо!? На теб по-добре ли ти става от това? Какво искаш всъщност!?
speddie
13.02.05 г., 02:13
Ами доста неща, които съм предлагал, са влезли в правилата на форума. Пробвай се и ти, лошо няма. С тази си идея обаче няма да имаш успех, можем да се обзаложим от сега. Най-добре е да се убедиш сам, щом не се поддаваш друг да те убеждава.
P.S. И какво като някой е излъгал, че е продал диска за 90лв., вместо за 74лв., освен това на Пешо, а не на Гошо!? На теб по-добре ли ти става от това? Какво искаш всъщност!?
Мен ако питаш цялата тази тема се изроди в един безкраен диалог !!!
Мисля че разбрах гледната ти точка, надявам се и ти да си разбрал моята !
Не държа да имам успех с въвеждането на правило измислено от мен .
Жъна успехите си на друго поприще :)
Аз лично не съм недоволен от правилата в раздела, но мога да се оправям отлично и без тях !
Но се нервирам ,като виждам как някой хитрее на дребно и подвежда с действията се други потребители !
Които търсят правата си, като недоволстват в "за Форума"(и с право), а с това генерират излишен трафик, спам и работа на модераторите в раздела!
В заключение искам да кажа:
Ако някой потребител сметне за нужно да Edit-ва темата си за продажба, в раздел "далавери" да го направи ... мисля ,че тогава недоволни потенциални купувачи няма да има :)
PS - повече не мисля да пиша и отговарям по темата ... поне засега!
само с Валери си говорим май ,а с него изяснихме позицийте си!
Авторски права на vBulletin