PDA

Виж пълна версия : Win XP омазване

Psychopompos
26.11.02 г., 10:22
Значи снощи както си играх с една памет, която нещо май не беше много читава и си случи малко гадно омазване на ХР-то. Проблема е в това, че като влезеш и всичко се зарежда нормално, но в момента, в който решиш да се логнеш и всичко замръзва. Task managera си бачка, т.е. можеш да рестартнеш или да логнеш off от него, а да пускам някви приложения не съм пробвал. При нормални обсотятелства въобще ни бих си направил труда да пиша и директно бих форматирал целия дял с уина, обаче искам да си запазя инсталацията, защото имам доста важни програми, които съм ги инсталирал доооста време. Забравих да кажа, че от натискане на F8 и избиране на Last known good cofiguration ефект няма, а пускането в Safe Mode не води до нищо по-различно от нормалния boot. Системата ми:
Abit KT7A 1.0, BIOS A9
Athlon XP 1700+@1595MHz
Herucles 3D Prophet 4500
256 MB Kingmax PC133
80GB Baracuda IV
Windows XP SP1.
В този си вид конфигурацията работи стабилно с друго ХР, а преди това работеше и с омазаното. Проблема възникна след 10-ината рестарта заради друата памет. Всякакви идеи се приемат.

gaburko
26.11.02 г., 14:15
ima restore points, az sum go probval i raboti sravnitelno dobre, zapazi mi instalaciata, settings, abe vsichko. a imashe i "last good know configuration" ama tova ne sum go probval

aide

fon_tomov
04.12.02 г., 17:34
Nameri si niakakav Registry Cleaner i go pusni da raboti.
Eto ti edin adres deto ima takav registry cleaner, s koito ne sam imal problemi ako ne drugo.
http://www.vtoy.fi/jv16/shtml/software.shtml
Mozesh da probvash i niakoi drug RegCleaner. Idi na www.twocows.com i tam ste si namerish dosta takiva programki. Vse niakoia ot tiah ste ti pomogne.
NO VNIMAVAI! Ako trugnesh na ruka da mahash tova ili onova ot registri-to moze savsem da se osere win-a.
Nai-dobre vav opciite na regcleanera (koito i da e toi) da mu dadesh AUTOMATIC ili neshto takova (v zavisimost ot programata) i taka pone niama da si vinoven ti che se e sgrhal win-a, a i na men ste mi e chista savestta. Pone sam te predupredil.
Uspeh