PDA

Виж пълна версия : Интересно сравнение на професионални карти

Ivan M.
11.02.05 г., 14:45
Ето на какви резултати попаднах при търсенето на видеокарта.
http://www.spec.org/gpc/opc.data/vp8/summary.html

Знае ли някой кой е официален вносител на wildcat за БГ? Аз мислех, че е Перси, но на сайта на 3Dlabs излиза това:
Ditra
DiTra Ltd.,
TechnoLogica Group,
3 Sofiisko pole Str.,
Sofia 1756,
Bulgaria
Може би стара информация?

Друго което ми прави впечатление е огромната разлика в цената:
Перси - 3D Labs WILDCAT Realizm 100 - 1080$ без ДДС
по интернет цената е около 560$ средно.

BeaZTiE
12.02.05 г., 21:53
Realizm е една много добра карта.. аз лично не съм имал възможност да се занимавам с нея.. имах за няколко часа работна станция с такъв 3длабс под ръка, но така и не успях да направя всичко, което ме интересуваше.
така или иначе дори и 500-600$ без ддс да ти струва картата - пак ти излиза по-скъпа от 6800ГТ модната до куадро ФХ4000..
а с правилния оверклок на фх4000 дори и в приложенията, където в спек казват, че няма алтернатива виждаме добри резултати.. за справка темата на бачко киро за мод на 6800 до кударо 4000...
там той е дал резултати..
принципно аз от 10 години насам /откак се появиха 3длабс на българския пазар/ съм им заклет фен..
за жалост маркетингова грешка /грешката беше относно стратегията на чипа Пермедия3 - когато 3дЛабс отказаха да го дават на други производители на карти/ ги вкара в дупка и се наложи да се обявят за продажба.. и най-тъпото е, че мизерна фирмичка, която се занимава с мижави аудио карти ги купи.. аз лично бих се радвал, ако матрокс ги беше взела /имаше подобен шанс/ но.. за криейтив.. как да река.. ситуацията е плачевна..

ако иначе си говорим за истински /немоднати/ професионални карти - реализЪм-а алтернатива няма..
едно кударо 4000 е над 2000 долара.. ФГЛ Х3/7100 е между 800 и 1200.. дивата котка 100 е между 600 и 1000.. при това с такъв перформанс, за който почти всички биха завидили.
аз обаче се интересувам горещо от резултатите на модела 800, който е с 512 битов гпу, шина и рам..
там със сигурност и куадро 4000 няма шанс.. за жалост... не ми е попадала такава карта...

Ivan M.
14.02.05 г., 13:27
Избора съм си го направил още когато Ба4о Киро пусна темата с мода на 6800 :D . От тогава е и желанието за нова конфигурация :o .
BeaZTiE, като справочник на 3Д фирмите и програмните им продукти си :D

svetlyo
14.02.05 г., 17:02
мдааа
това не ти е чип за игри, нормално е да кърти в опен GL

Ivan M.
14.02.05 г., 18:46
Наистина ли не е чип за игри?
Дали бих си правил труда да търся подобно сравнение, ако исках да връткам игрички? :mad:
Не виждам никакъв смисъл в поста ти.