PDA

Виж пълна версия : Изписка и умря.

jotsov
10.02.05 г., 19:04
Набутах се при спецовете за да попитам следното:
Имат ли някво специално значение звуците при хардуерен проблем?
В моя случай дълго и две къси, при свалени всички платки, без VC, флопи и рам. И след ризет на биоса,
За съжаление нямам възможност да пробвам с различни рам, а с друго видео показва същия проблем. Така също на монитора - нищо, а флопито нещо си врътка.
Благодаря предварително.

Cenzor
10.02.05 г., 19:08
http://www.computerhope.com/beep.htm
Вижа какъв ти е точно биоса, но принципно май е това:
1 long, 2 short: Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information

jotsov
10.02.05 г., 19:15
Сега погледнах съм със PHOENIX BIOS , обаче в сайта не ми е ясно какво е :
1-1-1-3 Verify Real Mode.
1-1-2-1 Get CPU type.
1-1-2-3 Initialize system hardware.
1-1-3-1 Initialize chipset registers
........................................ ..

jotsov
10.02.05 г., 19:17
И аз мисля че вероятно AGP-то, и да ходя утре за дъно май?

Cenzor
10.02.05 г., 19:19
И аз мисля че вероятно AGP-то, и да ходя утре за дъно май?
ЕЕ, чак пък толкова. пробвай с друга видеокарта, пробвай твоята видеокарта на друг компютър , пък тогава ходи за ново дъно.

jotsov
10.02.05 г., 19:26
а с друго видео показва същия проблем.
Това пробвах, ама утре на свежа глава, пак ще опитам разбира се и тогава на пазар.
То картата е АТИ 9100 64МБ, пробвах с по стара -7000, поне е ясно(дали?), че не е процесор или рам.

Sniper
13.02.05 г., 13:26
явно е от видеото, ма ако не беше пробваш така - вадиш рам, видеото инсталирано, и слушаш какво ще изсвири, после обратно извадено видео, сложена рам; ако ти светкат LED-овете на клавиатурата, май не е от рам-а, а от видеото, иначе разглоби всичко, може като слагаш винта на видеото да издръпваш картата от слота, така че махай всичко от кутията и пробвай на масата